Dinnyetorta recept: mennyei, lédús finomság, ami 5 perc alatt kész! A legjobb desszert kánikulában

Szülők lapja

Receptek

Szülők lapja


Dinnyetorta recept: mennyei, lédús finomság, ami 5 perc alatt kész! A legjobb desszert kánikulában Idén nyáron próbáld ki a dinnyetortát! Hogy ez mi? Egy nagy szelet dinnye, megpakolva minden finomsággal - de azért elmondjuk, miként is csináld. Egy kedves olvasónktól kaptuk a következő 5 perces receptet, aki a nagy melegben lepte meg ezzel a lédús, látványra is gyönyörű desszerttel a gyermekeit. Íme, Gabriella dinnyetortája.

Itt a nyár, és itt a dinnyeszezon, aminek nem csak a gyerekeim, hanem én is örülök. Bár a dinnyét csak úgy magában, felkockázva is imádom, idén nyáron ki akartam próbálni valami izgalmasabbat ezzel a finom, lédús gyümölccsel.



Úgy döntöttem, kipróbálom a dinnyetortát! Hogy ez mi? Lényegében egy nagy szelet dinnye, megpakolva minden finomsággal - de azért elmondom, én miként csináltam.
 

Így készül a dinnyetorta!


Hozzávalók 8 cikkelyes dinnyetortához:
- egy nagy körszelet dinnye
- néhány evőkanál natúr görög joghurt
- 1 nektarin cikkekre vágva
- fél marék mag (nekem hámozott napraforgómag volt otthon, így ez került rá)
- fahéj
- pár szem ribizli vagy áfonya (ezúttal fagyasztott változat volt, de friss is jó)
- ízlés szerint csurgatott csoki (ez nálam összeállt, így a közepére halmoztam)
- egy szem eper dísznek
Megjegyzés: Bármelyik dinnye jó lehet, de a legideálisabb a sötétzöld külsejű (a zöldségesnél, ahol vettem, fekete dinnyének hívták), magszegény vagy mag nélküli változat, hiszen elronthatja a tortaélményt, ha evés közben dinnyemagokat kell köpködni.

A dinnyetorta elkészítése:
A dinnyét kettévágtam, majd egy szép, ujjnyi vastag szeletet leszeltem belőle - ez lett a torta alapja. Ezt megkentem a natúr joghurttal, majd rápakoltam körben a nektarinszeletkéket.
Megszórtam fahéjjal, rápotyogtattam a ribizliszemeket és a magokat, középre odakanalaztam az olvasztott (de túl sűrű) csokit, ráültettem az epret és felcikkelyeztem.
Az egész nem tartott tovább 5 percnél, de mindenki szája tátva maradt a látványtól - és a különleges ízvilágtól. Cukor sem kellett rá, hiszen a dinnye és a nektarin is elegendően édesek, a fahéjjal kombinálva pedig még hangsúlyosabb az ízük.

Az alapon én nem változtatnék, de valójában bármit rá lehet tenni a dinnyére kent joghurtra, a lényeg, hogy legyen legalább még egy gyümölcs (banánkarikák, málna, meggyszemek, sárgabarack...) és valami más: mandulaforgács, csokidara, kókuszreszelék, apróra vágott dió - szerintem érdemes kísérletezni, amíg tart a dinnyeszezon!

Szerző, fotó: N. Gabriella, Nagykanizsáról

Szülők lapja

Receptek

Szülők lapja


2018.08.02