Főoldal > Cikkek > Babakonyha > Puha, omlós almás pite recept, vastag töltelékkel: Finom és egyszerű, még mérleg sem kell a hozzávalókhoz - Szülők Lapja

Puha, omlós almás pite recept, vastag töltelékkel: Finom és egyszerű, még mérleg sem kell a hozzávalókhoz

Szülőklapja képTélen az ember nem dúskálhat az idénygyümölcsökben, mint tavasztól őszig, ám az alma minden évszakban jó választás, ha egy kis gyümölcsre fáj a fogunk, főleg, ha almás pitét sütünk belőle!

Szerző: Szülők lapja
2023-02-07
Forrás: Szülők lapja
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

Télen az ember nem dúskálhat az idénygyümölcsökben, mint tavasztól őszig, ám az alma minden évszakban jó választás, ha egy kis gyümölcsre fáj a fogunk, főleg, ha almás pitét sütünk belőle!

Minden nap egy alma az orvost távol tartja - de az almát nem csak nyersen lehet falatozni, hanem mindenféle finomságot is készíthetünk belőle. Főzhetünk almakompótot, gyümölcslevesbe apríthatjuk, hús mellé tepsiben sütve különleges almaköretet készíthetünk - na, és persze az elmaradhatatlan almás pite.



Szerintünk a jó almás pitének két ismérve van: hogy omlós, puha a tésztája és hogy jó vastag benne az almás-fahéjas töltelék. Mutatjuk is tuti almás pite receptet, amihez ráadásul még mérleget sem kell használnod, minden hozzávalót kanállal kimérhetsz.
 

Puha, omlós almás pite recept


Puha almás pite hozzávalók:
- 2 tojás
- 9 evőkanál cukor
- 9 evőkanál olaj
- 9 evőkanál tej
- 12 evőkanál liszt
- 1 tasak sütőpor

A töltelékhez:
- fél kiló alma
- 3 evőkanál cukor
- 1 teáskanál őrölt fahéj



Puha almás pite elkészítése:
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük
- A lisztet és a sütőport összekeverjük
- Egy másik tálkában a cukrot a tojásokkal összekeverjük, míg homogén massza nem lesz, majd hozzáadjuk az olajat és a tejet, és ezeket is belekeverjük
- Ezután hozzáadjuk a masszához a sütőporral elkevert lisztet, így egy híg, palacsintatészta-szerű tésztát kapunk
- A tészta felét sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokos sütőben 10 percen át sütjük
- Az almákat közben lereszeljük és kinyomkodjuk a levüket, a cukrot és a fahéjt hozzákeverjük
- A tésztát kivesszük a sütőből, rásimítjuk az almás réteget, majd a maradék tésztát a tetejére öntjük
- 180 fokos sütőben nagyjából 35 perc alatt készre sütjük

Miután kihűlt szeleteljük, porcukorral megszórva vagy vaníliafagylalttal tálaljuk.

Fotók: Szülők Lapja, Pixabay

Címkék: almás pite, almás pite recept, omlós almás pite recept

hirdetés

VERSEK, MONDÓKÁK BABÁKNAK ÉS KISGYERMEKEKNEK

Tündéri versek és mondókák a baba öltöztetéséhez, fürdetéséhez, játékhoz, altatáshoz
Kattints ide >>

vonal

[x] hirdetés

Küldd be kedvenc recepted

OLVASD EL EZT IS!

Mennyei krémes madártej recept, habgaluskával - Ennek senki nem tud ellenállni
Mennyei krémes madártej recept, habgaluskával - Ennek senki nem tud ellenállni

A krémes madártej egy tejjel és tojással készülő finomság, könnyed hófehér habgaluskával a tetején, melyet ehetsz uzsonnára vagy desszertnek is. Aki imádja, alig bírja abbahagyni - mutatjuk, melyik recept alapján készítsd el a madártejet.

tovább a cikkre
Extra gyors kefires fánk recept: Csak keverd össze, süsd ki és már eheted is! - Baracklekvárral a legfinomabb
Extra gyors kefires fánk recept: Csak keverd össze, süsd ki és már eheted is! - Baracklekvárral a legfinomabb

A kefires fánkhoz nem kell nagy főzőtudomány, egyszerűen össze kell keverni a hozzávalókat majd kanállal forró olajba adagolni és kisütni.

tovább a cikkre
Omlós sajtos rúd élesztő és sütőpor nélkül: Bögrés recept! - Ha gyorsan és egyszerűen sütnél valami finomat
Omlós sajtos rúd élesztő és sütőpor nélkül: Bögrés recept! - Ha gyorsan és egyszerűen sütnél valami finomat

Akár vendégvárónak, a gyereknek tízóraira vagy uzsonnára, esetleg egy esti bekuckózós házi moziestre nassolnivalónak, a sajtos rúd mindig szuper ötlet. Ez a recept élesztő és sütőpor nélkül készül, gyorsan megvan!

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

Legnépszerűbb

Recept ajánlatunk

Csirkehúspüré

Csirkehúspüré

Feltétek a főzelékhez >>
7 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: Csirkemell, vagy csirkecomb Só

Recept:

A megmosott nyers mell-, vagy combhúst ledaráljuk és enyhén sós vízben, vagy a hozzá készülő főzelékkel együtt megfőzzük, majd szitán áttörjük.

A hús ledarálása azért is praktikus, mert így könnyen kis adagokra osztható és lefagyasztható.

 

(...) tovább a teljes recepthez...


Rovatok

Cikkek témái

Szolgáltatások

Terhesség hétről-hétreBaba fejlődéseGaléria   /   Videótár

Terhesség hétről hétre 

Nyereményjáték   /   Szakértők   /      Webáruház

Horoszkópok
Baba horoszkóp
Szülő horoszkóp
Szerelmi horoszkóp

Keresők
Névkereső babáknak
Receptkereső babáknak
Orvoskereső
Gyermekorvosi ügyeletek
Orvosi szótár
Baba-mama katalógus

rssRSS hírcsatorna

Kalkulátorok
Ezt olvastad már? [x]
Gyermeknevelés

Így neveld okosan a gyereket: 7 egysoros, nevelő szándékú mondat, ami hatékonyabb minden szidásnál és érvelésnél

vissza vissza