Főoldal > Cikkek > Betegségek > Gyermekbetegségek lelki okai: bőrbetegségek, fertőző betegségek - Szülők Lapja

Gyermekbetegségek lelki okai: bőrbetegségek, fertőző betegségek


Minden betegségnek lelki okai vannak, mondja kineziológus szakértőnk. De milyen lelki konfliktusa lehet egy csecsemőnek? Véleménye szerint a gyermekbetegségek jól rávilágítanak arra, hogy mit él át éppen a kisbaba, és milyen támogatásra lenne leginkább szüksége.

Szerző: Sari Ilona
2014-04-24
Forrás: Szülők lapja
Share on Tumblr
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

Amit általában betegségnek nevezünk, az tulajdonképpen csupán a betegség tünete, testi kifejeződése, tartja a kineziológia. Maga a betegség sokkal inkább a tudatban létrejövő diszharmónia, teszi hozzá Sari Ilona kineziológus szakértőnk, aki a lelki aspektusok oldaláról veszi górcső alá a bőrbetegségeket. 

A betegség tünetei rámutatnak hibáinkra
Azt kell észrevennünk, hogy mire akarja ráirányítani a betegség a figyelmünket, illetve a betegség felhívás egyben arra, hogy visszaállításuk a megbomlott harmóniát. Igazi gyógyulást tehát nem a tünetek megszüntetése hozhat, hanem a belső harmónia zavarának felismerése és megszüntetése.  A tünet megmutatja, hogy hol a hiba és mit kell tennünk, hogy belsőleg is újra egészségesek legyünk. 

Amint a konfliktus megoldódik, a tünet is megszűnik
Minden szerv és testrész közvetlen kapcsolatban áll egy meghatározott agyterülettel, onnan kapja a működéshez szükséges információkat. Az adott agyterület bizonyos problémák és konfliktusok feldolgozásáért és megoldásáért is felelős. Ha egy adott agytájék huzamosabb ideig bizonyos konfliktusokkal van elfoglalva, képtelen lesz megfelelően irányítani a neki alárendelt szerv vagy testrész működését. Ezáltal ez rendellenességet idéz elő a megfelelő szerv vagy testrészben, vagyis megjelenik a betegség. 

Abban a pillanatban, ahogy a konfliktus megoldódott, a test működése helyreáll és a tünet megszűnik.

Mit jelez a himlő, kanyaró, mumpsz és már fertőző gyermekbetegség?
Ide sorolható a kanyaró, rózsahimlő, szamárköhögés, mumpsz, skarlát, bárányhimlő.

Ezeknek a betegségeknek a megjelenése mindig egy fordulópontot jelöl a gyermek életében, illetve a betegség a gyermek fejlődését szolgálja. Amikor ezek a betegségek megjelennek, a gyermek konfliktust él át (szüleivel, iskolában, óvodában) és ezek a konfliktusok idegessé, frusztrálttá teszik őket. Ilyenkor gyakran a testnek egy kis pihenésre van szüksége, valamint gyengédségre, figyelemre, és szeretetre. Szimbolikus fordításban a himlő esetében a gyermek több ütemben közeledik az új felé, ami kibírhatatlanul viszket, vagyis irritál. 

A határok megtalálása, a kontaktusképesség és elsősorban a gyengédség témája kapcsolódik ide, és a fejlődés is, ezeken a területeken várható.

A bőr a külvilággal való érintkezés tükre
Jelenleg a leggyakrabban előforduló fertőző betegség a himlő. Ennek a betegségnek a legnyilvánvalóbb megjelenése a bőr felszíne. A bőr az egész testet befedi és elhatárolja, valamint a test egyik legfontosabb szerve. Olyan védelmi rendszer, ami precízen kijelöli az életteret. A külvilággal való kapcsolat minőségét a bőr állapota tükrözi. 

Mit jeleznek a bőrbetegségek, bőrkiütések és hólyagocskák?
Maga a bőrkiütés nem más, mint felhívás, hogy többet foglalkozzanak velem, és ha ez még viszket is, akkor ez a vágy nem hagyja magát többé elfojtani.

A hólyagocskák elvakarása azt jelképezi, hogy a gyermek szeretné megnyitni korlátait és ennek érdekében még a bőrét is hajlandó feltépni. A határok megnyitásának az a célja, hogy a a régi (mérgező) dolgok kijussanak és helyet adjanak az újnak, a fejlődést elősegítő dolgoknak.

A láz elfojtott dühöt és sérelmet jelent
Az említett betegségek mindegyikére jellemző a láz. A láz belső konfliktust, dühöt, elfojtott sérelmet takar. A gyermek nem képes mentálisan feldolgozni az érzelmeit, ezért azt testi szinten kell megélnie, kifejeznie. A láz jelzi az általános erők mozgósítását a szervezetben.

A szülőnek is van feladata a gyermek megbetegedésekor
Fertőző betegségek megjelenésekor a szülők felhívást kapnak, hogy segítsék gyermekeiket, hogy kedvezően viszonyuljanak az új impulzusokhoz, amelyek már izgatják és vakarózásra késztetik őket. A szülő feladata a gyermek támogatása abban is, hogy bátran és nyíltan merészkedjen saját határain túlra.

Sok szeretetre és türelemre van szüksége a gyermekeknek - csak nem tudják elmondani
Minden gyermekbetegségre igaz, esélyt adnak arra, hogy a szükséges érlelődési folyamat valóban előre haladjon. Amire a gyermeknek szüksége van, az a mérhetetlen figyelmesség, türelem, és mindenekelőtt sok-sok szeretet.

Megjegyzés: Cikkünk nem orvosi tényeken alapszik, szakértőnk a kineziológia szemszögéből elemezte a bőrbetegségek lehetséges okait!

Fotó: Freedigitalphotos.net
TGYÁS, GYED, GYES, KALKULÁTOR »

Címkék: gyermekbetegségek, betegségek lelki okai, láz, himlő, bőrkiütés, fertőző gyermekbetegség, szülő, gyermek, gyermekkineziológia

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*
hirdetés

[x] hirdetés

OLVASD EL EZT IS!

A bárányhimlő - Kialakulása, tünetei, kezelése, megelőzés

A bárányhimlő egy igen gyakori gyermekkori betegség, amelyet a Herpes varicella zoster nevű vírus okoz. A betegség cseppfertőzéssel terjed, és bár a súlyos szövődmények igen ritkák, akár teljesen egészséges gyermekeknél is kialakulhatnak.

tovább a cikkre
Csecsemők, kisgyermekek lázcsillapítása hagyományos és alternatív módszerekkel

Hogyan mérjük a lázat különböző korú gyermekeknél? Milyen lázcsillapító készítményt alkalmazzunk és hogyan adagoljuk? Milyen gyógyszeres és alternatív módszerek léteznek lázcsillapításra? Gyermekorvos szakértőnk válaszol.

tovább a cikkre
Kiütések, foltok, koszmó - az újszülöttek és csecsemők bőrelváltozásai

Az újszülött babák és csecsemők 2/3-ának van valamilyen bőrelváltozása. Kiütések, pattanás, hámló bőr, márványos bőr, tűzfoltok, mongol folt, sárgás bőr, koszmó, melegkiütés újszülött babákon és csecsemőkorban

tovább a cikkre
Sok fiatalt veszélyeztet a bőrrák

Hiába hívják fel a figyelmet a túlzott napozás veszélyeire, a fiatal felnőttek még mindig szénné süttetik magukat a napon vagy a szoláriumban, állapították meg az egészségügyi szakemberek. Mindkettő erőteljesen hajlamosít a borrákra, beleértve annak gyakran halálos kimenetelű formáját, a melanomát.

tovább a cikkre
A lázas gyermek lázcsillapítása

Hogyan csillapítsuk a gyermek lázát? Mikortól kell gyógyszeresen csillapítani a lázat? Hogyan kell hűtőfürdot készíteni? Hogyan kell priznicelni a lázas gyermeket?

tovább a cikkre
Lázcsillapítás homeopátiával

A láz fontos reakció, a szervezet így (melegítéssel) győzi le a kórokozókat. Ezért ne törekedjünk arra, hogy egy 39 fok feletti láz azonnal 37 fok alá essen. Gyakran teszik fel a kérdést, hogyan csillapítsunk lázat homeopátiával?

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

hirdetés

BABÁT VÁRSZ?

Kíváncsi vagy, hogy mekkora? Mit érez? Hallja-e, ha beszélsz hozzá? Tudj meg mindent a babavárás csodájáról, miközben életed legfontosabb naplóját töltögeted a saját pocakos és ultrahang fotóiddal, érzéseiddel, élményeiddel. Kattints ide >>

vonal

[x] hirdetés

Legnépszerűbb

Videók

Recept ajánlatunk

Cseresznyeleves

Cseresznyeleves

Levesek >>
12 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 200 g cseresznye 30 ml tejföl 10 dkg liszt fahéj, szegfűszeg citrom leve és héja pici cukor

Recept:

Egy fazékba felteszünk forrni vizet, amit egész fahéjjal, szegfűszeggel, alaposan megmosott citrom vékonyra szeletelt héjával ízesítünk. A víz fedő alatt forrjon. Kb. 10 perc forrás után kiszedjük a fűszereket, és beletesszük a vízbe a magozott cseresznyét. A tejfölt (...) tovább a teljes recepthez...


Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

Pocakosnapló

Pocakosnapló

2 800 Ft.-

Megnézem

Legfrissebb szakértői válasz

Dr. Árvainé Koczok Márta

Dr. Árvainé Koczok Márta

tanácsadó szakpszichológus

tovább a szakértőhöz >>

Éjjeli felriadás

Kedves Édesanya!
Gyermeke valószínűleg az őt érő stresszt így tudja kezelni, a szülő közelsége a nyugtató számára. Ez valóban sok feszültséget generálhat otthon. Én első körben ki próbálnám deríteni, mi jelent most neki fokozott stresszt. Ki lehet próbálni relaxációs technikákat, melyeket könnyedén egy-egy relaxációs mesekönyv segítségével is megtanulhat. A technika rendszeres alkalmazása, a mindennapi feszültségek átbeszélgetése, a több játék, több szülői figyelem, megoldást hozhat. Ha azonban ez nem eredményez jelentős javulást, érdemes konzultálni egy szakemberrel.

Ezt olvastad már? [x]
Gyermeknevelés

"Csak kapd elő a telefonod, és lőj egy fotót, mielőtt túl késő" - Egy édesapa nyílt levele minden apukának

vissza vissza