Főoldal > Cikkek > Betegségek > Gyermekbetegségek lelki okai: bőrbetegségek, fertőző betegségek - Szülők Lapja

Gyermekbetegségek lelki okai: bőrbetegségek, fertőző betegségek


Minden betegségnek lelki okai vannak, mondja kineziológus szakértőnk. De milyen lelki konfliktusa lehet egy csecsemőnek? Véleménye szerint a gyermekbetegségek jól rávilágítanak arra, hogy mit él át éppen a kisbaba, és milyen támogatásra lenne leginkább szüksége.

Szerző: Sari Ilona
2014-04-24
Forrás: Szülők lapja
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

Amit általában betegségnek nevezünk, az tulajdonképpen csupán a betegség tünete, testi kifejeződése, tartja a kineziológia. Maga a betegség sokkal inkább a tudatban létrejövő diszharmónia, teszi hozzá Sari Ilona kineziológus szakértőnk, aki a lelki aspektusok oldaláról veszi górcső alá a bőrbetegségeket. 

A betegség tünetei rámutatnak hibáinkra
Azt kell észrevennünk, hogy mire akarja ráirányítani a betegség a figyelmünket, illetve a betegség felhívás egyben arra, hogy visszaállításuk a megbomlott harmóniát. Igazi gyógyulást tehát nem a tünetek megszüntetése hozhat, hanem a belső harmónia zavarának felismerése és megszüntetése.  A tünet megmutatja, hogy hol a hiba és mit kell tennünk, hogy belsőleg is újra egészségesek legyünk. 

Amint a konfliktus megoldódik, a tünet is megszűnik
Minden szerv és testrész közvetlen kapcsolatban áll egy meghatározott agyterülettel, onnan kapja a működéshez szükséges információkat. Az adott agyterület bizonyos problémák és konfliktusok feldolgozásáért és megoldásáért is felelős. Ha egy adott agytájék huzamosabb ideig bizonyos konfliktusokkal van elfoglalva, képtelen lesz megfelelően irányítani a neki alárendelt szerv vagy testrész működését. Ezáltal ez rendellenességet idéz elő a megfelelő szerv vagy testrészben, vagyis megjelenik a betegség. 

Abban a pillanatban, ahogy a konfliktus megoldódott, a test működése helyreáll és a tünet megszűnik.

Mit jelez a himlő, kanyaró, mumpsz és már fertőző gyermekbetegség?
Ide sorolható a kanyaró, rózsahimlő, szamárköhögés, mumpsz, skarlát, bárányhimlő.

Ezeknek a betegségeknek a megjelenése mindig egy fordulópontot jelöl a gyermek életében, illetve a betegség a gyermek fejlődését szolgálja. Amikor ezek a betegségek megjelennek, a gyermek konfliktust él át (szüleivel, iskolában, óvodában) és ezek a konfliktusok idegessé, frusztrálttá teszik őket. Ilyenkor gyakran a testnek egy kis pihenésre van szüksége, valamint gyengédségre, figyelemre, és szeretetre. Szimbolikus fordításban a himlő esetében a gyermek több ütemben közeledik az új felé, ami kibírhatatlanul viszket, vagyis irritál. 

hirdetés

MÉG NINCS MEG A TÖKÉLETES AJÁNDÉK GYERMEKED SZÁMÁRA?

Szerezz be mindent egy helyen. Több ezer játék, korcsoportok, márkák, típusok szerinti keresés
KATTINTS MOST, HOGY MÉG IDŐBEN MEGÉRKEZZENEK  >>

vonal

[x] hirdetés

A határok megtalálása, a kontaktusképesség és elsősorban a gyengédség témája kapcsolódik ide, és a fejlődés is, ezeken a területeken várható.

A bőr a külvilággal való érintkezés tükre
Jelenleg a leggyakrabban előforduló fertőző betegség a himlő. Ennek a betegségnek a legnyilvánvalóbb megjelenése a bőr felszíne. A bőr az egész testet befedi és elhatárolja, valamint a test egyik legfontosabb szerve. Olyan védelmi rendszer, ami precízen kijelöli az életteret. A külvilággal való kapcsolat minőségét a bőr állapota tükrözi. 

Mit jeleznek a bőrbetegségek, bőrkiütések és hólyagocskák?
Maga a bőrkiütés nem más, mint felhívás, hogy többet foglalkozzanak velem, és ha ez még viszket is, akkor ez a vágy nem hagyja magát többé elfojtani.

A hólyagocskák elvakarása azt jelképezi, hogy a gyermek szeretné megnyitni korlátait és ennek érdekében még a bőrét is hajlandó feltépni. A határok megnyitásának az a célja, hogy a a régi (mérgező) dolgok kijussanak és helyet adjanak az újnak, a fejlődést elősegítő dolgoknak.

A láz elfojtott dühöt és sérelmet jelent
Az említett betegségek mindegyikére jellemző a láz. A láz belső konfliktust, dühöt, elfojtott sérelmet takar. A gyermek nem képes mentálisan feldolgozni az érzelmeit, ezért azt testi szinten kell megélnie, kifejeznie. A láz jelzi az általános erők mozgósítását a szervezetben.

A szülőnek is van feladata a gyermek megbetegedésekor
Fertőző betegségek megjelenésekor a szülők felhívást kapnak, hogy segítsék gyermekeiket, hogy kedvezően viszonyuljanak az új impulzusokhoz, amelyek már izgatják és vakarózásra késztetik őket. A szülő feladata a gyermek támogatása abban is, hogy bátran és nyíltan merészkedjen saját határain túlra.

Sok szeretetre és türelemre van szüksége a gyermekeknek - csak nem tudják elmondani
Minden gyermekbetegségre igaz, esélyt adnak arra, hogy a szükséges érlelődési folyamat valóban előre haladjon. Amire a gyermeknek szüksége van, az a mérhetetlen figyelmesség, türelem, és mindenekelőtt sok-sok szeretet.

Megjegyzés: Cikkünk nem orvosi tényeken alapszik, szakértőnk a kineziológia szemszögéből elemezte a bőrbetegségek lehetséges okait!

Fotó: Freedigitalphotos.net
TGYÁS, GYED, GYES, KALKULÁTOR »

Címkék: gyermekbetegségek, betegségek lelki okai, láz, himlő, bőrkiütés, fertőző gyermekbetegség, szülő, gyermek, gyermekkineziológia

hirdetés

VERSEK, MONDÓKÁK BABÁKNAK ÉS KISGYERMEKEKNEK

Tündéri versek és mondókák a baba öltöztetéséhez, fürdetéséhez, játékhoz, altatáshoz
Kattints ide >>

vonal

[x] hirdetés

OLVASD EL EZT IS!

A bárányhimlő - Kialakulása, tünetei, kezelése, megelőzés

A bárányhimlő egy igen gyakori gyermekkori betegség, amelyet a Herpes varicella zoster nevű vírus okoz. A betegség cseppfertőzéssel terjed, és bár a súlyos szövődmények igen ritkák, akár teljesen egészséges gyermekeknél is kialakulhatnak.

tovább a cikkre
Csecsemők, kisgyermekek lázcsillapítása hagyományos és alternatív módszerekkel

Hogyan mérjük a lázat különböző korú gyermekeknél? Milyen lázcsillapító készítményt alkalmazzunk és hogyan adagoljuk? Milyen gyógyszeres és alternatív módszerek léteznek lázcsillapításra? Gyermekorvos szakértőnk válaszol.

tovább a cikkre
Kiütések, foltok, koszmó - az újszülöttek és csecsemők bőrelváltozásai

Az újszülött babák és csecsemők 2/3-ának van valamilyen bőrelváltozása. Kiütések, pattanás, hámló bőr, márványos bőr, tűzfoltok, mongol folt, sárgás bőr, koszmó, melegkiütés újszülött babákon és csecsemőkorban

tovább a cikkre
Sok fiatalt veszélyeztet a bőrrák

Hiába hívják fel a figyelmet a túlzott napozás veszélyeire, a fiatal felnőttek még mindig szénné süttetik magukat a napon vagy a szoláriumban, állapították meg az egészségügyi szakemberek. Mindkettő erőteljesen hajlamosít a borrákra, beleértve annak gyakran halálos kimenetelű formáját, a melanomát.

tovább a cikkre
A lázas gyermek lázcsillapítása

Hogyan csillapítsuk a gyermek lázát? Mikortól kell gyógyszeresen csillapítani a lázat? Hogyan kell hűtőfürdot készíteni? Hogyan kell priznicelni a lázas gyermeket?

tovább a cikkre
Lázcsillapítás homeopátiával

A láz fontos reakció, a szervezet így (melegítéssel) győzi le a kórokozókat. Ezért ne törekedjünk arra, hogy egy 39 fok feletti láz azonnal 37 fok alá essen. Gyakran teszik fel a kérdést, hogyan csillapítsunk lázat homeopátiával?

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

Legnépszerűbb

Videók

Recept ajánlatunk

Karalábés zöldbabfőzelék

Karalábés zöldbabfőzelék

Főzelékek >>
6 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 50 g karalábé 100 g zöldbab

Recept:

A karalábét megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, majd a zöldbabbal együtt kevés vízben megfőzzük. Amikor megpuhultak, szitán áttörjük.


DIETETIKUS VÉLEMÉNYE

A hozzátáplálás elején adható egyszerű fő(...) tovább a teljes recepthez...


Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

Legfrissebb szakértői válasz

Pásztor Klára

Pásztor Klára

Jogviták megoldásai - Bírósági perek kiváltása (családjog-betegjog-ingatlan és kártérítések vitái)

tovább a szakértőhöz >>

Igazságügyi mediátor felkérése egyszerű szabályok mentén!

Nagyön örülök, hogy a párkapcsolata válságában legalább személyem kiválasztásában egyet tudnak érteni! Ez jó hír Önöknek!

Bejelentkezésre a névjegyemen látható telefonon 06-305-992-842 van mód napközben!


Reálmediátor tevékenység (RM) a Felek közötti vita bírósági per kiváltásával történő megoldása! Sokezer ügyféltalálkozó nyomán dolgoztuk ki.Eredménye a válások körüli egyezségek.

Nem szívesen írok árakat, de a tájékoztatás és kérdése fontos nekem!


Mediáció esetében óvakodni érdemes az alacsony munkadíjtól a hírdetésekben - mert az bizonytalanságról, rutintalanságról, részképzettségről árulkodik.


Egy válás mediációja, a bírósági vagyonmegosztás kiváltása munkaigényes és felkészültséget igénylő igazságügyi mediátori feladat!


Tudom pontosabbra gondolt ezért jelzem, hogy egy reálmediátori találkozó és feldolgozó alkalom általában 75.000Ft-90.000Ft közé esik.
Időben ez 3-4 órát jelent a szükséges írásos nyilatkozatokkal, külön rövid kaukusz ülésekkel.


Vesse össze a vagyonmegosztási perek akár több millió forintos több évre terjedő költségével a láthatja a bírósági per kiváltása reálmediátorral olcsóbb, időtakarékosabb!

Rovatok

Cikkek témái

Szolgáltatások

Terhesség hétről-hétreBaba fejlődéseGaléria   /   Videótár

Terhesség hétről hétre 

Nyereményjáték   /   Szakértők   /      Webáruház

Horoszkópok
Baba horoszkóp
Szülő horoszkóp
Szerelmi horoszkóp

Keresők
Névkereső babáknak
Receptkereső babáknak
Orvoskereső
Gyermekorvosi ügyeletek
Orvosi szótár
Baba-mama katalógus

rssRSS hírcsatorna

Kalkulátorok
Ezt olvastad már? [x]
Játék tippek

146 szuper könyv karácsonyra 3-12 éves gyerekeknek

vissza vissza