Hátfájás, derékfájás babavárás alatt vagy szülés után? Egyszerű, de hatékony gyakorlatok kismamáknak, anyukáknak - Ezt javasolja a gerincgyógyász

Szülők lapja

Betegségek

Szülők lapja


Hátfájás, derékfájás babavárás alatt vagy szülés után? Egyszerű, de hatékony gyakorlatok kismamáknak, anyukáknak - Ezt javasolja a gerincgyógyász A terhesség utáni torna és relaxációs gyakorlatok fontosságára hívta fel a figyelmet Moravcsik Bence gerincgyógyász. Sok kismama számára nem ismeretlen a hátfájás, derékfájás problémája a terhesség idején, de akár a szülést követően is. Moravcsik Bence gerincgyógyász fejti ki, mi az oka a fájdalomnak és hogyan tehetünk ellene.

Mi okozza a terhesség utáni gerincfájdalmat?
A terhesség alatt gyakran előfordul, hogy a korábban gerincfájdalmakkal küzdő embereknek megszűnnek a fájdalmai - mondta a szakember. Ez a hormonális változások miatt van, de a terhesség idején előrébb kerül a testsúlypont, a medence tájéki gerincnek nő a terhelése. Ennek folyományaként a terhesség után három hónappal, de sokszor egy évvel később is lehetnek gerincproblémák.

Hogyan sportoljunk várandósság után?
A szakorvos szerint, aki terhesség előtt sportolt, az utána is folytathatja, de kisebb intenzitással, aki pedig nem sportolt, az is elkezdheti kismamatornával és relaxációs gyakorlatokkal.

Hátizom gyakorlatok babát tervezőknek, kismamáknak és kisgyermekes anyukáknak
Az alábbi videóban olyan gyakorlatsort kerül bemutatásra, ami otthon kitűnően elvégezhető és csak egy labda szükséges hozzá. Ezek a gyakorlatok kismamáknak és szülés után is ajánlottak, de célszerű, hogy előtte konzultálj az orvosoddal is.



Forrás: MTI

Szülők lapja

Betegségek

Szülők lapja


2017.02.08