Cukorbeteg gyerek az óvodában, iskolában: Így könnyíti meg szeptembertől a diabéteszes gyermekek életét a kormány

Szülők lapja

Gyerekbetegségek

Szülők lapja


Cukorbeteg gyerek az óvodában, iskolában: Így könnyíti meg szeptembertől a diabéteszes gyermekek életét a kormány 2021. szeptember elsejétől minden 1-es típusú diabéteszes gyermeknek garantálják, hogy biztonságosan vehessen részt a többi gyerekkel együtt az óvodában, iskolában. Megszavazta az Országgyűlés azt a törvényjavaslatot, amely szeptember elsejétől minden 1-es típusú diabéteszes gyermeknek garantálja, hogy biztonságosan vehessen részt a többi gyerekkel együtt az óvodában, iskolában - közölte Novák Katalin május 18-án, kedden a Facebook-oldalán.

A családokért felelős tárca nélküli miniszter a videóban azt mondta: minden intézményben, ahol van diabéteszes gyermek, nevelő, pedagógus vagy a vezető által erre kijelölt felnőtt garantálja majd, hogy a gyermek a szükséges ellátásokat minden esetben megkapja.

Anyagi juttatást is kap a nevelő
Aki vállalja az ezzel járó pluszfeladatokat, ezért anyagi juttatást kap - tette hozzá a miniszter, aki előre megköszönte azoknak a szolgálatát, akik hajlandóan részt venni a feladat ellátásában.

Novák Katalin szerint a javaslat elfogadása könnyebbé teszi az 1-es típusú diabéteszes gyermeket nevelő szülők életét, és - mint mondta - bízik benne, a családok érzik majd, hogy "megint egy lépéssel közelebb vagyunk ahhoz, hogy az ő gyermekeik minden szempontból teljes életet élhessenek."



A törvényjavaslatról egyébként a miniszter még februárban beszélt, akkor elmondta, hogy egyebek közt figyelik majd a cukorbeteg gyermekek étkezését és annak is megteremtik a lehetőségét, hogy bevonódjanak az óvodai, iskolai sportba.

Olvasd el ezt is!
1-es típusú diabétesz: Így segíti az állam 2020 januárjától a diabétesszel élő gyermekek családját »


Forrás: MTI
Fotó: Pixabay

Szülők lapja

Gyerekbetegségek

Szülők lapja


2021.05.18