2023. január 30 |Gellért, Martina...
Mi kell a baba megfoganásához?
Szerző: Szülők lapja 2008-04-17 Forrás: Szülők lapja ![]()
S hogy mennyire összetett a folyamat, az is mutatja, hogy nemcsak a testi feltételeknek, de a pszichés háttérnek is megfelelőnek kell lennie. A túlterheltség, a stressz, a bizonytalanság mind-mind gátló tényezőként hatnak a fogantatás során. Címkék: baba, fogantatás, nemi szervek, hormonháztartás, gyermekvállalás ![]() VERSEK, MONDÓKÁK BABÁKNAK ÉS KISGYERMEKEKNEKTündéri versek és mondókák a baba öltöztetéséhez, fürdetéséhez, játékhoz, altatáshoz ![]() [x] hirdetés OLVASD EL EZT IS!![]() Egy gyerek nem gyerek? Tényleg szüksége van egy gyereknek testvérre? Milyen okból dönt úgy valaki, hogy csak egy gyermeket vállal? - Szülői véleményekEgyes szülők azonnal tudják, hogy hány gyermeket szeretnének vállalni, míg másoknak nehéz eldönteni a testvérkérdést, aminek a hátterében erkölcsi, lelki, anyagi, egészségügyi és egyéb megfontolások állnak. Olvasóink is megfogalmazták erről a véleményüket, amely talán segít azoknak, akik még e döntés előtt állnak. ![]() Így hat a születendő gyermek egészségére, ha az apa dohányzik - Norvég kutatási eredményHa a gyermek fogantatása előtt apja dohányzott, több mint háromszorosára növeli az asztma korai kialakulásának kockázatát az utódnál azokhoz képest, akiknek apja sosem cigarettázott - derült ki egy norvég kutatásból. ![]() Babát tervezel? Késik a baba? Ez a gyakori ok is állhat a háttérbenSokan nem tudják, hogy a hüvely állapota is rendkívül fontos ahhoz, hogy megfoganjon a baba. Bár a hüvely egészségét akkor is őriznünk kell, ha nem tervezünk gyermeket, egy szinte panaszokat sem okozó hüvelyi fertőzés - ami a normál flóra egyensúlyának felborulásával is jár - a teherbeesés útjába is állhat. Ráadásul nem csak neked kell odafigyelni, hanem a párodnak is! Recept ajánlatunk![]() Sárgaborsó főzelék burgonyávalFőzelékek >>8 hónapos kortól. >> Hozzávalók: Hozzávalók 1 főre: - 50 gramm sárgaborsó - 70 gramm tisztított burgonya - 1 teáskanál olaj Recept: A sárgaborsót, vagy más néven felesborsót már a főzést megelőző napon beáztatjuk hideg vízbe. A főzés napján annyi forró vízzel főzzük puhára, hogy a víz éppen ellepje. Akkor adjuk hozzá a megtisztított, felkockázott burgonyát, ha a borsó m&aa(...) tovább a teljes recepthez... |