Főoldal > Cikkek > Gyermek fejlődése > Gyermekek lelki problémái és a kineziológia - Szülők Lapja

Gyermekek lelki problémái és a kineziológia


Napjainkban egyre többen fordulnak alternatív gyógymódokhoz betegségeik gyógyításával kapcsolatban. Ez főképp akkor tűnik jó megoldásnak, ha a nyugati orvoslás szemében láthatatlan, felderíthetetlen, lelki eredetű betegségről van szó.

Szerző: Szülők lapja
2009-09-02
Forrás: Szülők lapja
Share on Tumblr
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal


A természetgyógyászat fő ismérve, hogy nem tüneteket gyógyít, hanem az eredő problémát keresi, és a gyökereknél hat a kezeléseivel.

A keleti orvoslás filozófiája szerint nem a betegséget kell gyógyítani, hanem az egészséget kell megőrizni. Tehát arra a kérdésre keresi a választ, hogy miért nem egészséges az ember, nem pedig arra, hogy miért beteg.
Manapság lépten-nyomon hallunk különféle természetgyógyászati ágazatokról, egyre nehezebb a tájékozódás közöttük, nem könnyű feladat megtalálni a számunkra megfelelő módszert. A nagy választék pozitívum abból a szempontból, hogy mivel nincs két egyforma ember, így minél nagyobb eszköztárból választhatunk, annál nagyobb rá az esély, hogy megtaláljuk a számunkra optimális gyógymódot. Sokat hallhatunk a kineziológiáról, mely rengeteg problémára nyújt megoldást: lelki problémákra és testi betegségekre egyaránt (annál is inkább, mert minden szervi betegség valami belső, lelki probléma fizikális kivetülése).


Mi is ez a tudomány?
A kineziológia szó szerinti jelentése „mozgástudomány”. Egy gyengéd módszerről van szó, mely a testünk, a lelkünk és a szellemünk egységére, annak akadálytalan és összehangolt működésére alapoz. A kínai orvoslás úgy tartja, hogy a testet energiapályák (meridiánok) hálózzák be. A test energiái ezeken a pályákon keresztül állandó mozgásban vannak. Ha ezekben a meridiánokban energiablokkok alakulnak ki, akkor akadályoztatottá válik az energia áramlása. Ilyen blokkok számtalan ok nyomán jöhetnek létre. Pl. negatív érzelmek felhalmozódása, terhelő környezeti hatások, teljesítménykényszer, kevés mozgás stb. A lelki és élettani folyamatok befolyásolják izmaink működési képességét, stresszhelyzetben feszültségi állapotuk megváltozik. Ezek a feszültségek olyannyira érzékelhetők a testben, hogy elég csak rágondolni valami nyomasztó szituációra vagy nem kedvelt személyre, hogy ez az izomreakció kiváltódjon. A kineziológia izomteszteléssel dolgozik: ezzel az eljárással az energiablokkokat azonosítani lehet. Amikor a tesztelt izom ellenáll, ez azt mutatja, hogy a tesztelt dologra stresszmentes a reakció. Ha válaszadásként elgyengül az izom, akkor a vizsgált személy negatív élménnyel bír a tesztelés tárgyára vonatkozóan. A módszerrel megtalált stresszeredőt különféle kineziológiai technikák segítségével oldhatjuk. Az oldott állapottal „felülmentjük” a hibás „file-t” a testünk számítógépében, és ezután az adott szituáció vagy személy nem vált ki stresszt belőlünk: ezentúl nem akadálynak, hanem kihívásnak éljük meg, visszanyerjük harmóniánkat, erősek leszünk, és higgadtan tudunk szembesülni vele.

Gyerekek és a kineziológia
Ez a módszer kiválóan alkalmas minden korosztály problémáinak gyógyítására. Fájdalommentes, mivel a tudatalattival dolgozik, így nem kell a gyermekkel számára kényes dolgokat szóban is „feszegetni”, és – nem utolsó sorban - az oldási technikái gyakran szórakoztatóak a gyermekek számára.

Magzati kor
Már a magzatot is lehet oldani az „anyatest” tesztelésén keresztül.

0-6 éves korig
A kisbabákat nem saját testükön, hanem az anyukájának testén lehet tesztelni. Ez azért is érdekes, mert ebben az időszakban a kisbabáknál fellépő tünetek általában az anya valamely problémája miatt jelentkeznek. Pl. kólika – anya idegessége miatt fáj a baba hasa; ekcéma – anya allergiás valamire vagy valakire stb.

6 éves kor felett
Az iskolakezdés előtti év és az iskolakezdés éve nagy stressz lehet egy gyermek számára. Vajon meg fog tudni felelni? Korunkban rengeteg a tanulási nehézséggel, beilleszkedési és viselkedési problémával küzdő gyerek. A jelen gyermekei nem engedik magukat beskatulyázni, nagyon hamar egyéniséggé válnak, így tény, hogy nem könnyű a mai szülők és pedagógusok helyzete. Ezek a problémák eredményesen orvosolhatók a kineziológia módszereivel. Gyakorlatok sora áll rendelkezésre az agyféltekék összehangolásától, a könnyebb felfogás segítésén keresztül, a dyslexia enyhítéséig. A korrekciós gyakorlatok egyszerűek, otthon is könnyen végezhetők, rendszeres alkalmazásukkal hatalmas változások érhetők el.

A kineziológia tudományát remek eredményekkel alkalmazhatnák pedagógusaink is, könnyebben megértenék az egyedi problémákat, könnyedén úrrá lehetnének – a gyermekkel közösen – a kialakult helyzeten. Léteznek már olyan általános iskolák, ahol a mindennapos tornában alkalmazzák az agyféltekéket összehangoló, memóriafejlesztő, szemerősítő gyakorlatokat.


A tudatos reakcióink a régebbi események alapján a tudatalattinkba bevésődött információk alapján lépnek életbe. A testünk izmai azonban nem hazudnak, nem a tudatunkkal, hanem a tudatalattinkkal válaszol (gyakran a tudatos válaszunk ellenében), így megbízható információt nyújt számunkra. A stresszt okozó blokkok így gyengéden feltérképezhetők, és a megfelelő korrekciós technikák kiválasztásával oldhatók is. A kioldott állapot tudatalattinkba történő visszahelyezésével, a régi információ felülmentésével az életünk további részében már könnyedén reagálunk az addig stresszt okozó szituációkra.

A következő részben a tanulási nehézségekről és azok feloldásáról lesz majd szó.


Bőszné Stofán Monika
kineziológus

Felhasznált irodalom: Helga Baureis-Claudia Wagenmann:
Hatékony tanulás kineziológiával
(Hogyan fejlesszük gyermekünk képességeit)

Címkék: gyermek, lelki problémák, kineziológia, alternatív gyógymód

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*
hirdetés

Babát szeretnétek?

Babát szeretnétek?
Ovuláció kalkulátorunkkal könnyen kiszámolhatjátok, hogy mikor van rá a legnagyobb esélyetek! Tovább a kalkulátorra >>

 
vonal

[x] hirdetés

OLVASD EL EZT IS!

Kötelező babafotók: 10+1 pillanat, amit örökítsd meg a kisbabáddal, még mielőtt 1 éves lesz
Kötelező babafotók: 10+1 pillanat, amit örökítsd meg a kisbabáddal, még mielőtt 1 éves lesz

Az okostelefonok korában milliónyi képet csinálunk nap mint nap, egy részüket digitálisan őrizgetjük, néhányat posztolunk a Facebookra. A legtöbbről azonban elfeledkezünk, a sok adat között később pedig már lehetetlenség visszakeresni. Ezért a legemlékezetesebb pillanatokat érdemes kinyomtatni, és albumba rendezni.

tovább a cikkre
Hozzátáplálás: ezeket a hibákat követi el a legtöbb szülő a hozzátáplálás során! Mire figyelj oda, hogy gyermeked egészségesen fejlődjön?
Hozzátáplálás: ezeket a hibákat követi el a legtöbb szülő a hozzátáplálás során! Mire figyelj oda, hogy gyermeked egészségesen fejlődjön?

A túl korai vagy a helytelenül megkezdett hozzátáplálás, illetve a gyermekkori vashiány lehet a felelős azért, hogy az emberiség negyede vérszegény, százból ketten pedig lisztérzékenyek derül ki a WHO adataiból. Mikor szabad a tehéntejet bevezetni babáknál? Mikortól adható glutén gyerekeknek? Szakértők válaszait a cikkben találod.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

hirdetés

[x] hirdetés

Legnépszerűbb

Videók

Recept ajánlatunk

Karácsonyi beigli -
 klasszikus recept

Karácsonyi beigli - klasszikus recept

Sütemények >>
18 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: Töltelékhez (2 rúdhoz) Diós: 25 dkg darált dió vagy Mákos: 25 dkg darált mák 15 dkg cukor 1 marék rumos tejbe beáztatott mazsola 1,5 dl tej Tésztához (2 rúdhoz): 40 dkg liszt 20 dkg Ráma 2 tojássárgája 1 dl tejföl 2 evőkanál cukor 2,5 dkg (kocka)élszető fél vanília rúd közepe

Recept: Töltelék elkészítése
A klasszikus karácsonyi beigli diós vagy mákos töltelékkel készül.

Kisebb lábasba beleöntjük a tejet, a finoman kikapargatott vaníliát, a cukrot és a darált diót (vagy mákot). Egy picit pároljuk, (...) tovább a teljes recepthez...


Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

Pocakosnapló

Pocakosnapló

2 800 Ft.-

Megnézem

Legfrissebb szakértői válasz

Pásztor Klára

Pásztor Klára

Jogviták megoldásai - Bírósági perek kiváltása (családjog-betegjog-ingatlan és kártérítések vitái)

tovább a szakértőhöz >>

Szétköltözés, vagy megosztás a használatban?

Sok fontos részlet bújik meg a leírt helyzetben!


Első, hogy lehetőleg, szakembereink segítségével a kommunikáció egy szintjéhez vissza érdemes térni!


Viszonylag nem jellemző, hogy a nő szoruljon ki egy ingatlanból!


Készséggel várjuk Önt kollégáinkkal a használat megosztása témájában, gyakorlati lépésekkel!


Team munka, peres és nem peres gyakorlat egy helyen!
Ezt olvastad már? [x]
Gyermeknevelés

6 éves fiának engedte az apa, hogy vezesse az autót, ő meg átült az anyósülésre - Videón is közvetítette az egészet

vissza vissza