Ingyenes iskolaérettség-vizsgálat - Most megtudhatod, iskolaérett-e a gyermeked!

Borsányi Árpád

Ovi, suli

Borsányi Árpád


Ingyenes iskolaérettség-vizsgálat - Most megtudhatod, iskolaérett-e a gyermeked! Egy másfél órás ingyenes felméréssel most te is kiderítheted, hogy óvodás gyermeked elég érett-e már az iskolára, van-e szüksége segítségre a felzárkózáshoz. Ha többet szeretnél tudni a klinikai szakpszichológus által végzet iskolaérettségi vizsgálatról, kattints a cikkre! Minél korábban történik meg egy óvodás gyermek idegrendszeri éretlenségének feltárása, annál többet lehet neki segíteni - például abban, hogy az iskolát magabiztosan kezdje meg, mire odakerül a sor. Hiszen egy éretlen és fejletlen kisgyermek számára az iskola kudarcok és szorongások sorozatát jelenti.

Borsányi Árpád klinikai szakpszichológus, a Szülők Lapja állandó szakértője most egy ingyenes 2016.  januári szűrésre hívja fel a Szülők Lapja olvasóinak figyelmét, melyre az iskolába készülő és már kisiskolás gyerekeket, illetve szüleiket várja. Részletek az alábbi felhívásban.

Óvodából az iskolába - mennyire érett a gyerek?
Az óvoda-iskolai átmenet fontos váltás a gyermekeknek, szülőknek - hatását az egész családi rendszer vonatkozásában érezteti. Sok esetben ez minden probléma nélkül lezajlik, szinte magától, máskor viszont előfordul, hogy szükséges egy kis lökés, valamilyen külső segítség, hogy könnyebb legyen az új feltételek megszokása, a gyermek fel tudja venni a megváltozott ritmust.

Ebben a korban látványos testi változások zajlanak, ezzel együtt a gyermekek idegrendszere is változik, fejlődik. Az idegrendszer érettsége nagyon sok mindent befolyásol, mint például mozgásunkat, tanulási képességünket, gondolkodásunkat.

Az éretlen gyermek számára az iskolás csupa szorongást jelent
Abban kínálnak most segítséget, hogy felmérik gyermeked idegrendszer-, illetve mozgásállapotát, és amennyiben szükséges, idegrendszerfejlesztő mozgásterápiát javasolnak az Alapozó Mozgásterápia módszerével. Az éretlenségek, a gyengébb területek időben történő felismerésével és fejlesztésével elérhető, hogy a gyermek számára az iskolai feladatok ne szorongást keltő akadályt, hanem kihívást jelentsenek.

Minél fiatalabb életkorban megtörténik az idegrendszeri éretlenség, az esetleges elmaradások korrekciója, annál kisebb eséllyel válik a probléma a gyermek iskolai működésének, ezáltal önértékelésének, énképének részévé.

Felmérés kisiskolásoknak: diszgráfia, diszlexia, szétszórtság, figyelemzavar
Kisiskolások számára ugyanez a felmérés fényt deríthet a tanulási problémák, alaki diszgráfia, diszlexia, szétszórtság, figyelemzavar, magatartásbeli és hiperaktív nehézségek hátterében húzódó és sokszor azok alapjául szolgáló idegrendszeri éretlenségeknek, esetleges elmaradásoknak.

Az Alapozó Mozgásterápia módszeréről és a felmérés menetéről részletesen itt olvashatsz:  www.mostmozgas.hu.

Szerző: Borsányi Árpád klinikai szakpszichológus, Alapozó Mozgásterapeuta

Borsányi Árpád

Ovi, suli

Borsányi Árpád


2016.01.06