Főoldal > Cikkek > Gyermek fejlődése > Mikor mit tud a baba: 1-6 hónapos babák fejlődése - Mit vizsgál a védőnő, gyermekorvos? Videós útmutatóval - Szülők Lapja

Mikor mit tud a baba: 1-6 hónapos babák fejlődése - Mit vizsgál a védőnő, gyermekorvos? Videós útmutatóval

Szülőklapja képRövid, összefoglaló videókon bemutatjuk, hogy mit tud az 1-6 hónapos baba. Hogyan fejlődik a mozgása, látása, hallása, beszéde élete első hat hónapjában? A videók külön kitérnek arra, hogy milyen szűrővizsgálatokat végez ilyenkor a védőnő és a gyermekorvos.

Szerző: Szülők lapja
2016-09-19
Forrás: Szülők lapja
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

A Koragyermekkori program rövid, összefoglaló videóin megmutatjuk, hogy mit tudnak az 1-6 hónapos babák, illetve miket vizsgál, mire figyel a védőnő, mikre tér ki külön a gyermekorvos a baba fejlődése kapcsán.

Töltsd ki a megfelelő szülői kérdőívet a babád fejlődéséről »», vagy egyszerűen csak tekintsd meg az alábbi videókat, hogy ha eltérést tapasztalsz a babád és az átlagos babák fejlődése között, meg tudd konzultálni a szakemberekkel.

BABA FEJLŐDÉSE HÓNAPRÓL-HÓNAPRA - ÉRDEKEL, MEGNÉZEM »»

Mit tud az 1 hónapos csecsemő? - 7 perces videó

Az újszülött baba az első hónapban ismerkedik a számára új világgal. Az 1 hónapos újszülött egyre inkább alkalmazkodik a környezetéhez: a hangokhoz, fényekhez, hőmérséklethez, testhelyzetekhez.

Felismeri-e az arcokat a baba? Hogyan lehet őt megnyugtatni? Milyen mozgásokat végez a csecsemő ebben korban? Mit vizsgál ilyenkor a védőnő, gyermekorvos?
Kattints az alábbi videóra a válaszokért!

 

Mit tud a 2-3 hónapos csecsemő? - 7 perces videó

A 2-3 hónapos csecsemő napról-napra figyelmesebbé válik, egyre többet van ébren, figyeli környezetét. 

Hogyan tartja a fejét, milyen a látása? Mit kezd a kis kezeivel, karjaival? Mire figyel ilyenkor a leginkább a baba? Milyen sírásokkal jelzi a szükségleteit? Mit vizsgál a védőnő és a gyermekorvos? Melyik választható oltás ajánlja ilyenkor a gyermekorvos?
Kattints az alábbi videóra a válaszokért!

 

Mit tud a 4-5 hónapos csecsemő? - 7 perces videó

A 4-5 hónapos baba mozgását látványos változás jellemzi.

Hogyan mozgatja egy 4-5 hónapos baba a kezeit, lábait, fejecskéjét? Hogyan forog ilyenkor a baba? Miket lát, hall a baba? Mit érzékel a körülötte lévők beszédéből? Mi jelenti ilyenkor számára a megnyugvást, örömet? Miket figyel a védőnő és a gyermekorvos a baba vizsgálata során? Milyen oltásokra kerül sor ebben a korban?
Kattints az alábbi videóra a válaszokért!

 

Mit tud a 6 hónapos baba? - 7 perces videó

Ebben a korban fedezi fel a baba többek között, hogy a dolgok, tárgyak nem szűnnek meg létezni akkor sem, ha nem látja azokat - ezért izgalmas felfeldezéssel teli időszak ez számára.

Hogyan mozgatja ilyenkor a végtagjait? Mire képes a baba hason fekve? Hogyan nyúl a játékokért? Hogyan játszik a játékokkal? Mit ért meg a baba a családtagok beszédéből? Hogyan eszik ilyenkor a baba? Mit vizsgál a védőnő és a gyermekorvos?
Kattints az alábbi videóra a válaszokért!Mit tud a kisbabád? - BABA FEJLŐDÉSE HÓNAPRÓL-HÓNAPRA - ÉRDEKEL, MEGNÉZEM »»

Forrás: Koragyermekkori program videói

Címkék: baba fejlődése, 1-6 hónapos baba, csecsemő, védőnő, gyermekorvos, szűrővizsgálat, szülői kérdőív

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*

OLVASD EL EZT IS!

Baba étrendje, hozzátáplálás 0-12 hónapos korig: Mikor mit ehet a baba? Hogyan vezesd be az új ízeket?
Baba étrendje, hozzátáplálás 0-12 hónapos korig: Mikor mit ehet a baba? Hogyan vezesd be az új ízeket?

Hogyan szeretik inni a babák a tápszert? Mikortól és hogyan vezesd be az új ételeket a babáknak? Milyen bébiételeket adj bevezetésképpen, mikre ügyelj ezeknél? Miket kell kerülni 1 éves kor alatt? Szakorvos válaszol.

tovább a cikkre
Baba fejlődése hónapról hónapra - 1 hónapos kortól 6 éves korig
Baba fejlődése hónapról hónapra - 1 hónapos kortól 6 éves korig

Mit tud a baba? Mit tud a gyerek? Hogyan fejlődik a mozgása, az értelme, az érzelmei? Milyen orvosi vizsgálatokra, oltásokra van szükség? Hogyan fejlesztheted? Mit tegyél, ha elmarad a baba a fejlődésben? Minden információt megtalálsz a Baba fejlődése rovatban.

tovább a cikkre
Hozzátáplálás 8 hónapos kortól - Milyen új ételeket vezethetünk be? Hogyan vezessük rá őket a rágásra?

Hogyan készítsük el a 8-10 hónapos babák főzelékét? Milyen fűszereket használhatunk ebben a korban? Mikortól adhatunk nekik kiflit, kölesgolyót, puffasztott pelyheket és tojást? Milyen új ételek kerülnek be a 8-10 hónapos babák étrendjébe? Hogyan vezessük rá őket a rágásra? Védőnői ajánlás.

tovább a cikkre
Fulladásveszély babáknál: 6 hónapos kortól 3 éves korig a legmagasabb!

Bár az idegentest okozta fulladás viszonylag ritka a kisgyermekek körében, a veszély nagyon is valós – derült ki egy új kutatásból. Leggyakrabban ételek okoznak fulladást a babáknál, de az apró tárgyak, zacskók is nagy veszélyforrást jelentenek.

tovább a cikkre
Mit tud a baba? 3-12 hónapos korig

Az egészséges babák között sincs két egyforma fejlődésű gyerek és ez talán így is van rendjén. Összeállításunkban bemutatjuk, hogy melyik időszakban mit kell tudni a csecsemőnek, illetve milyen esetekben szükséges szakemberhez fordulni, ha eltérést észlelünk.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

Legnépszerűbb

Videók

Recept ajánlatunk

Paradicsomos burgonya

Paradicsomos burgonya

Főzelékek >>
6 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 1, vagy 2 db paradicsom 6,5 dkg burgonya

Recept:

A paradicsomot nyersen szitán átpaszírozzuk, 2 evőkanál vizet adunk hozzá és felforraljuk (egészen addig, amíg kissé bebőrösödik).
A krumplit kevés vízben puhára főzzük, átpasszírozzuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot és összeforraljuk.

(...) tovább a teljes recepthez...


Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

hirdetés

[x] hirdetés

Legfrissebb szakértői válasz

Pásztor Klára

Pásztor Klára

Jogviták megoldásai - Bírósági perek kiváltása (családjog-betegjog-ingatlan és kártérítések vitái)

tovább a szakértőhöz >>

Igazságügyi mediátor felkérése egyszerű szabályok mentén!

Nagyön örülök, hogy a párkapcsolata válságában legalább személyem kiválasztásában egyet tudnak érteni! Ez jó hír Önöknek!

Bejelentkezésre a névjegyemen látható telefonon 06-305-992-842 van mód napközben!


Reálmediátor tevékenység (RM) a Felek közötti vita bírósági per kiváltásával történő megoldása! Sokezer ügyféltalálkozó nyomán dolgoztuk ki.Eredménye a válások körüli egyezségek.

Nem szívesen írok árakat, de a tájékoztatás és kérdése fontos nekem!


Mediáció esetében óvakodni érdemes az alacsony munkadíjtól a hírdetésekben - mert az bizonytalanságról, rutintalanságról, részképzettségről árulkodik.


Egy válás mediációja, a bírósági vagyonmegosztás kiváltása munkaigényes és felkészültséget igénylő igazságügyi mediátori feladat!


Tudom pontosabbra gondolt ezért jelzem, hogy egy reálmediátori találkozó és feldolgozó alkalom általában 75.000Ft-90.000Ft közé esik.
Időben ez 3-4 órát jelent a szükséges írásos nyilatkozatokkal, külön rövid kaukusz ülésekkel.


Vesse össze a vagyonmegosztási perek akár több millió forintos több évre terjedő költségével a láthatja a bírósági per kiváltása reálmediátorral olcsóbb, időtakarékosabb!

Ezt olvastad már? [x]
Hírek, érdekességek

Nem lesz fiú-lány részleg, jönnek a gendersemleges játékok: Hogyan hat mindez a gyerekekre? - Pszichológus is megszólalt

vissza vissza