Mikor mit tud a baba: 1-6 hónapos babák fejlődése - Mit vizsgál a védőnő, gyermekorvos? Videós útmutatóval

Szülők lapja

Kisgyerek fejlődése

Szülők lapja


Mikor mit tud a baba: 1-6 hónapos babák fejlődése - Mit vizsgál a védőnő, gyermekorvos? Videós útmutatóval Rövid, összefoglaló videókon bemutatjuk, hogy mit tud az 1-6 hónapos baba. Hogyan fejlődik a mozgása, látása, hallása, beszéde élete első hat hónapjában? A videók külön kitérnek arra, hogy milyen szűrővizsgálatokat végez ilyenkor a védőnő és a gyermekorvos.

A Koragyermekkori program rövid, összefoglaló videóin megmutatjuk, hogy mit tudnak az 1-6 hónapos babák, illetve miket vizsgál, mire figyel a védőnő, mikre tér ki külön a gyermekorvos a baba fejlődése kapcsán.

Töltsd ki a megfelelő szülői kérdőívet a babád fejlődéséről »», vagy egyszerűen csak tekintsd meg az alábbi videókat, hogy ha eltérést tapasztalsz a babád és az átlagos babák fejlődése között, meg tudd konzultálni a szakemberekkel.

BABA FEJLŐDÉSE HÓNAPRÓL-HÓNAPRA - ÉRDEKEL, MEGNÉZEM »»

Mit tud az 1 hónapos csecsemő? - 7 perces videó

Az újszülött baba az első hónapban ismerkedik a számára új világgal. Az 1 hónapos újszülött egyre inkább alkalmazkodik a környezetéhez: a hangokhoz, fényekhez, hőmérséklethez, testhelyzetekhez.

Felismeri-e az arcokat a baba? Hogyan lehet őt megnyugtatni? Milyen mozgásokat végez a csecsemő ebben korban? Mit vizsgál ilyenkor a védőnő, gyermekorvos?
Kattints az alábbi videóra a válaszokért!

 

Mit tud a 2-3 hónapos csecsemő? - 7 perces videó

A 2-3 hónapos csecsemő napról-napra figyelmesebbé válik, egyre többet van ébren, figyeli környezetét. 

Hogyan tartja a fejét, milyen a látása? Mit kezd a kis kezeivel, karjaival? Mire figyel ilyenkor a leginkább a baba? Milyen sírásokkal jelzi a szükségleteit? Mit vizsgál a védőnő és a gyermekorvos? Melyik választható oltás ajánlja ilyenkor a gyermekorvos?
Kattints az alábbi videóra a válaszokért!

 

Mit tud a 4-5 hónapos csecsemő? - 7 perces videó

A 4-5 hónapos baba mozgását látványos változás jellemzi.

Hogyan mozgatja egy 4-5 hónapos baba a kezeit, lábait, fejecskéjét? Hogyan forog ilyenkor a baba? Miket lát, hall a baba? Mit érzékel a körülötte lévők beszédéből? Mi jelenti ilyenkor számára a megnyugvást, örömet? Miket figyel a védőnő és a gyermekorvos a baba vizsgálata során? Milyen oltásokra kerül sor ebben a korban?
Kattints az alábbi videóra a válaszokért!

 

Mit tud a 6 hónapos baba? - 7 perces videó

Ebben a korban fedezi fel a baba többek között, hogy a dolgok, tárgyak nem szűnnek meg létezni akkor sem, ha nem látja azokat - ezért izgalmas felfeldezéssel teli időszak ez számára.

Hogyan mozgatja ilyenkor a végtagjait? Mire képes a baba hason fekve? Hogyan nyúl a játékokért? Hogyan játszik a játékokkal? Mit ért meg a baba a családtagok beszédéből? Hogyan eszik ilyenkor a baba? Mit vizsgál a védőnő és a gyermekorvos?
Kattints az alábbi videóra a válaszokért!



Mit tud a kisbabád? - BABA FEJLŐDÉSE HÓNAPRÓL-HÓNAPRA - ÉRDEKEL, MEGNÉZEM »»

Forrás: Koragyermekkori program videói


Szülők lapja

Kisgyerek fejlődése

Szülők lapja


2016.09.19