22 tündéri fotó, ami bizonyítja, miért kell minden kisgyermeknek egy háziállat! - Képeken a kutyák, cicák és a kis gazdik

Szülők lapja

Gyerek fejlődése

Szülők lapja


22 tündéri fotó, ami bizonyítja, miért kell minden kisgyermeknek egy háziállat! - Képeken a kutyák, cicák és a kis gazdik Kutyák, cicák és gyerekek: elképesztően aranyos fotókon a gyerekek és háziállatuk. Ezekről a képekről süt a szeretet és a kötődés! De miért is jó egy háziállat a felnőtteknek és gyerekeknek? A cikkből ez is kiderül. Akinek van otthon háziállata, az biztosan egyetért azzal, milyen jó dolog egy kis - vagy nem is olyan kis - állatról gondoskodni, a gazdájának lenni, mellette élni.

És ezt nem csak a kisállat-tulajdonosok tudják, hanem számos kutatás is bebizonyította már: aki háziállatot - különösen kutyát - tart, az kevésbé hajlamos a depresszióra és a stresszre, a rendszeres kutyasétáltatás révén jobb általános egészségi állapotban van és még az elhízás is kevésbé fenyegeti.

A gyerekekre is jó hatással van a kutya
Egy 2015-ös felmérés pedig azt is igazolta, hogy nem csak a felnőttekre van pozitív hatással egy kisállat, hanem a gyerekekre is. Az amerikai Járványkezelési- és Megelőzési Központ (Centers for Disease Control and Prevention - CDC) kutatása szerint azok a gyerekek, akiknek volt kutyájuk, kevésbé voltak szorongóak, mint kutya nélküli társaik. A vizsgálatban 643, 18 hónaposnál idősebb gyermek vett részt, a szüleiknek részletes kérdőívet kellett kitölteniük a gyermekük tévézési szokásairól, általános egészségéről, testmozgás gyakoriságáról és arról, mennyi időt töltöttek a háziállattal.

Arra az eredményre jutottak, hogy míg a tévézés, BMI (általános testtömeg-index) vagy fizikai aktivitás tekintetében nem volt különbség, addig a szorongást illetően igen. Míg a kutya nélküli háztartásban felnőtt gyerekek 21%-a volt szorongó, a kutyás gyerekek közül csupán 12% szenvedett szorongástól.  

Hogy miként lehet ez? A CDC szerint a kutyatartás egy sor pozitív dolgot húz maga után, akár felnőttekről, akár gyerekekről beszélünk - a kutyákkal való játék és foglalkozás ellazít, csökkenti a stresszt, emellett elősegíti a társas kapcsolatok kialakítását. A kutya hű társ és jó barát lehet, ezenfelül a kutyatartás felelősségtudatra és együttérzésre tanít.
 

Így szeretik a háziállatok a gyerekeket! 22 tündéri és vicces fotó kutyákról, cicákról, gazdikról


1.


2.


3.


4.


5.


6.


7.


8.


9.


10.


11.


12.


13.


14.


15.


16.


17.


18.


19.


20.


21.


22.


Fotók: Facebook/Parenting, 35Photo/Elena Shumilova, lifehack.org, motherhow.com, oneway.com, newlinq.com 

Szülők lapja

Gyerek fejlődése

Szülők lapja


2017.05.18