Még nézni is rossz: 4 hónapos kislányán mutatja meg az apuka, milyen az űrhajós kiképzés - Szakértőink véleménye

Szülők lapja

Kisgyerek fejlődése

Szülők lapja


Még nézni is rossz: 4 hónapos kislányán mutatja meg az apuka, milyen az űrhajós kiképzés - Szakértőink véleménye Újabb megdöbbentő videó került napvilágra, egy ukrán apuka rongybabaként rángatja, forgatja, csavargatja 4 hónapos kisbabáját. És mindezt még videóra is rögzítette, így bárki megcsodálhatja, ahogy apuka azt mondja: "Hallom, ahogy ropognak a csontjai". Újabb megdöbbentő videó került napvilágra, egy ukrán apuka rongybabaként rángatja, forgatja, csavargatja 4 hónapos kisbabáját. És mindezt még videóra is rögzítette, így bárki megcsodálhatja, ahogy apuka azt mondja: "Hallom, ahogy ropognak a csontjai". 
 

Az apa, aki szerint a 4 hónapos baba "simán" bírja az űrhajós kiképzést


Az apa a felvételen - magyarázata szerint - azt próbálja bemutatni, milyen, amikor a baba eggyé válik a természettel, miközben "ősi idők tornagyakorlatait" végzik.



Szerinte ez éppen olyan, mint az űrhajósok kiképzése - és valóban, hiszen szédületes sebességgel pörgeti, forgatja a kisbabáját.



Hozzáfűzte, hogy a kislány jól érzi magát, miközben így pörgeti-forgatja - bár a kicsi nem nyilatkozott a témában.



Mindezt végignézte egy másik kisgyerek is, feltehetően az idősebbik gyermeke, aki lehet, hogy szintén részesült édesapja furcsa tornáztatási módszereiben.



A kislány fejjel lefelé lógott, és úgy pörgött a levegőben, mint egy rongybaba. Bár láthatólag nem viselte meg az extrém kiképzés, kérdés, hogy mióta csinálja vele az apja - talán csak hozzászokott?



Itt nézheted meg a videót!
Alatta pedig szakértőink véleményét olvashatod - tényleg nem árt a babának ez a fajta lóbálás, forgatás?


Forrás: Youtube

A témával kapcsolatban megkérdeztük szakértőinket, mi a véleményük a videón látható eseményekről. Válaszuk az alábbiakban olvasható.
 

Hogyan hat a babára, ha így forgatják, tekergetik? - Szakértőink véleménye


Még nézni is rossz - Iveszics Tünde védőnő
"Számomra még nézni is rossz volt, ahogyan tekergeti, dobálja a pár hónapos gyermeket az apa. Senkinek nem javaslom a látottak kipróbálását!
Érdekes lenne elgondolkodni azon, hogy a baba mit élhet át mindeközben?
Felvetődik az is, hogyan szoktatta hozzá a férfi ehhez a kisbabát? Napi hány óra gyakorlásra volt szükség? Mit tett, ha sírt a baba? Több pszichológiai kísérlet is történt arra vonatkozólag, hogyan élik meg a gyermekek a különböző ingereket vagy éppen az inger nélküli közeget. Minden vizsgálat arra jutott, hogy még a negatív inger is jobb, mint az ingernélküliség. Lehet, hogy itt is erről van szó.
Kérdés még az is, hogy ez a baba, ha ebben a helyzetben ennyire jól érzi magát, megszokta ezt a fajta játékot, akkor mit fog játéknak, szórakozásnak tekinteni nagyobb korában, hogyan fog feltöltődni vagy ellazulni fiatalon, mennyire fog élvezeti szerekhez nyúlni, mi adja meg neki majd a szabadságot?"

Büntetni kéne - Dr. Torkos Ágnes, gyermekorvos
"Szerintem rettenetes és büntetni kellene. A gyermek ízületeinek nem jó, és csecsemőknél agyvérzést is okozhat a fejjel lefelé lóbálás. Azt pedig már nem szeretném látni, mi a helyzet, ha kicsúszik a gyermek a kezéből, vagy meghúzódhat úgy izma, hogy akár el is szakadhat. Ízületi szalagjai fellazulnak, nem fogják jól összetartani az ízületeit sem a gerincénél, sem a végtagjainál."

Forrás: Daily Mail; szakértők: Iveszics Tünde védőnő, Dr. Torkos Ágnes gyermekorvos

Szülők lapja

Kisgyerek fejlődése

Szülők lapja


2017.09.27