Főoldal > Cikkek > Gyermek fejlődése > Mozgásfejlődés: a te kisbabád megfelelően fejlődik? Most ingyen, beutaló nélkül megvizsgálják a Pető-intéze - Szülők Lapja

Mozgásfejlődés: a te kisbabád megfelelően fejlődik? Most ingyen, beutaló nélkül megvizsgálják a Pető-intézetben

Szülőklapja képSok szülő bizonytalan, főleg, ha első gyermekes, hogy az ő picurkája megfelelően fejlődik-e. Ha szeretnéd, hogy szakember mérje fel gyermeked fejlődését, illetve tanácsot adjon a továbbiakra vonatkozóan, akkor jelentkezz a Pető Intézet ingyenes konduktív vizsgálatára!

Szerző: Szülők lapja
2018-01-08
Forrás: Szülők lapja
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

A Pető Intézet szakképzett konduktorai szeretettel várják azokat a szülőket, akik 0-1 éves korú csecsemőket, illetve 1-3 éves kisgyermekeket nevelnek, szeretnének megbizonyosodni arról, hogy gyermekük mozgásrendszere egészségesen fejlődik, illetve, ha megoldást keresnek eltérő izomtónusú vagy megkésett motoros fejlődésű gyermekeik fejlesztésére.


Ingyenes, beutaló nélkül igénybe vehető csecsemő és gyermek fejlődésmenet-ellenőrzés a Pető Intézetben!A Semmelweis Egyetem Pető András Karának Pedagógiai Szakszolgálat intézményegységében nagy hangsúlyt fektetnek a legkorábbi életkortól a gyermekutak támogatására, a családok segítésére. A prevenció célja, a tipikus, egészséges fejlődésmenet ellenőrzésén túl az egyéni fejlődési utak kijelölése, elindítása. Az első konduktív vizsgálat ingyenes, nem szükséges hozzá beutaló, sőt, a szülő tanácsadásra is jelentkezhet!Az első vizsgálat célja:
- fejlődésmenet ellenőrzése
- egyéni fejlődési utak kijelölése, elindítása

Kinek ajánlott?
- ép és megkésett mozgásfejlődésű 0-3 éves gyermekeknek
- eltérő izomtónusú 0-3 éves gyermekeknek
- központi idegrendszeri sérült, koraszülött gyermekeknek

Korai fejlesztési területeik:
- pszichomotoros fejlesztés, mozgás indítása
- megismerő képesség fejlesztése (észlelés, érzékelés)
- kognitív képességek fejlesztése (figyelem, emlékezet, gondolkodás)
- beszéd, kommunikációs készség indítása
- szocializációs készségek kialakítása

Olvasd el ezt is! A mozgás szerepe babáknál, gyerekeknél: Miért fontos a kúszás, mászás, melyik életkorban milyen mozgás ajánlott? »

Mi történik egy ilyen vizsgálaton?
Az első konduktív vizsgálat során megbeszélik a szülőkkel, hogy milyen segítségre van szüksége a gyermeknek, hogy minél előbb megkapja a személyre szabott fejlesztést. A szülők, családok pedig a pszichoedukáció során megtanulják a gyermekek optimális pszichomotoros fejlődését önállóan is aktívan segíteni, kihasználva a „kritikus periódust”, a legfontosabb korai életszakaszt a sikeres életút indítás érdekében!Hol lehet jelentkezni a Pető Intézet konduktív vizsgálatára?
Jelentkezésüket a szakszolgálati titkár fogadja a +36 1 224-1510-es telefonszámon, illetve elsorendeles@semmelweis-univ.hu email címen. Határidő nincs, folyamatos a szolgáltatás. Az ország egész területéről várják a jelentkezőket.

Olvasd el ezt is!
Mikor mit kell tudnia a kisbabádnak? Mozgásfejlődés szakaszai táblázatban »

Forrás: Semmelweis Egyetem Pető András Kar (Pető Intézet)
Fotó: Freepik/Bearfotos

Címkék: Pető Intézet, konduktív, konduktor, szakember, gyermek fejlődése, ingyenes vizsgálat, csecsemő, kisgyermek

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*

OLVASD EL EZT IS!

Így alszik el könnyen, gyorsan a kisbabád! - Miért nyugtatja meg a csecsemőket a fehér zaj? Fehér zaj ötletek otthonra
Így alszik el könnyen, gyorsan a kisbabád! - Miért nyugtatja meg a csecsemőket a fehér zaj? Fehér zaj ötletek otthonra

Sokak számára könnyítik meg az álomba merülést a természet hangjai, a hullámzás moraja, a madárcsicsergés, a szél suhogása vagy éppen egy ellazító meditációs zene. Ám ha kisbabád alvását akarod elősegíteni, nem ezekkel a dallamokkal érdemes próbálkoznod.

tovább a cikkre
Így kerülheti el a gyerek könnyebben a betegségeket az őszi-téli időszakban! 11 bevált immunerősítő praktika a szakértőktől
Így kerülheti el a gyerek könnyebben a betegségeket az őszi-téli időszakban! 11 bevált immunerősítő praktika a szakértőktől

Napról napra hűvösebbek a reggelek, egyre nő az óvodai és iskolai hiányzások száma. Miképp erősítheted csemetéd immunrendszerét? Milyen praktikákat tudsz bevetni, miben van a legtöbb vitamin? Őszi-téli immunerősítési praktikák a cikkben.

tovább a cikkre
Mit egyen a gyerek? - Ez az alapvető különbség a felnőtt és gyerek étrend között! A Dietetikusok Szövetségének ajánlása
Mit egyen a gyerek? - Ez az alapvető különbség a felnőtt és gyerek étrend között! A Dietetikusok Szövetségének ajánlása

Hogyan táplálkozzanak a gyerekek? Mit csomagolj neki, hova fizessem be, hogyan tudsz szülőként odafigyelni, hogy elegendő tápanyaghoz jusson a gyermeked Ebben segít a Gyerek Okostányér, mely a legfrissebb táplálkozási ajánlásokat szedték össze gyerekek részére.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

Legnépszerűbb

Videók

Recept ajánlatunk

Paradicsomos burgonya

Paradicsomos burgonya

Főzelékek >>
6 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 1, vagy 2 db paradicsom 6,5 dkg burgonya

Recept:

A paradicsomot nyersen szitán átpaszírozzuk, 2 evőkanál vizet adunk hozzá és felforraljuk (egészen addig, amíg kissé bebőrösödik).
A krumplit kevés vízben puhára főzzük, átpasszírozzuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot és összeforraljuk.

(...) tovább a teljes recepthez...


Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

hirdetés

[x] hirdetés

Legfrissebb szakértői válasz

Pásztor Klára

Pásztor Klára

Jogviták megoldásai - Bírósági perek kiváltása (családjog-betegjog-ingatlan és kártérítések vitái)

tovább a szakértőhöz >>

Igazságügyi mediátor felkérése egyszerű szabályok mentén!

Nagyön örülök, hogy a párkapcsolata válságában legalább személyem kiválasztásában egyet tudnak érteni! Ez jó hír Önöknek!

Bejelentkezésre a névjegyemen látható telefonon 06-305-992-842 van mód napközben!


Reálmediátor tevékenység (RM) a Felek közötti vita bírósági per kiváltásával történő megoldása! Sokezer ügyféltalálkozó nyomán dolgoztuk ki.Eredménye a válások körüli egyezségek.

Nem szívesen írok árakat, de a tájékoztatás és kérdése fontos nekem!


Mediáció esetében óvakodni érdemes az alacsony munkadíjtól a hírdetésekben - mert az bizonytalanságról, rutintalanságról, részképzettségről árulkodik.


Egy válás mediációja, a bírósági vagyonmegosztás kiváltása munkaigényes és felkészültséget igénylő igazságügyi mediátori feladat!


Tudom pontosabbra gondolt ezért jelzem, hogy egy reálmediátori találkozó és feldolgozó alkalom általában 75.000Ft-90.000Ft közé esik.
Időben ez 3-4 órát jelent a szükséges írásos nyilatkozatokkal, külön rövid kaukusz ülésekkel.


Vesse össze a vagyonmegosztási perek akár több millió forintos több évre terjedő költségével a láthatja a bírósági per kiváltása reálmediátorral olcsóbb, időtakarékosabb!

Ezt olvastad már? [x]
Hírek, érdekességek

Nem lesz fiú-lány részleg, jönnek a gendersemleges játékok: Hogyan hat mindez a gyerekekre? - Pszichológus is megszólalt

vissza vissza