Korai fejlesztés hete 2019: a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat ingyenes programsorozata szülőknek, szakembereknek

Szülők lapja

Kisgyerek fejlődése

Szülők lapja


Korai fejlesztés hete 2019: a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat ingyenes programsorozata szülőknek, szakembereknek A korai fejlesztés fontosságára hívja fel a figyelmet a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat, hétfőtől egy héten át tanácsadással, bemutató foglalkozásokkal, előadással várnak minden érdeklődőt Budapest minden kerületében. A korai fejlesztés fontosságára hívja fel a figyelmet a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat: hétfőtől egy héten át tanácsadással, foglalkozásokkal, előadással várnak minden érdeklődőt minden kerületben és országszerte minden járásban - mondta Mosányi Emőke, a szakszolgálat főigazgatója 2019. február 4-én, hétfőn az M1 aktuális csatornán.

A főigazgató elmondta, a programsorozat egy hete alatt az érdeklődők megismerhetik, hogy a fejlesztés alatt mi a feladata a szakembernek és mi a szülőnek, de lesznek előadások és fórumok is.
 

A korai fejlesztés fontosságára hívja fel a figyelmet a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat


A szervezet korábban azt közölte, a február 4. és 8. között ötödik alkalommal megrendezett Korai fejlesztés hete programsorozat célja felhívni a figyelmet annak fontosságára, hogy azok a gyermekek, akiknek fejlődése eltér a kortársaikétól, akár a születésük pillanatától segítséget, terápiás ellátást kapjanak. Továbbá, hogy tájékoztassák az érintetteket, melyik a legrövidebb, leghatékonyabb útvonal az ellátásba kerüléshez, valamint hogy milyen sokat tehet az érintett szülő a gyermekéért - írta.

Korai fejlesztés hete 2019 - A részletes program letölthető itt »



Miért fontos a korai fejlesztés?
Aki ugyanis időben kapja az ellátást, annál jelentősebb az állapotjavulás esélye. Ismertette, a koraszülöttek esetében az a tapasztalat, hogy a terhesség alatt minden elveszített hét, öt százalékkal növeli a sajátos nevelési igény szükségességét iskoláskorban. A korai fejlesztésnek köszönhetően azonban nagy valószínűséggel esélyt kapnak, hogy felzárkóznak az időre született társaikhoz - tette hozzá.

Ezt is olvasd el! Lusta a baba vagy lemaradt a fejlődésben? »

Forrás: MTI
Fotó: Freepik / lifeforstock

Szülők lapja

Kisgyerek fejlődése

Szülők lapja


2019.02.05