Főoldal > Cikkek > Gyermeknevelés > Gyerekzsúrra, szülinapi partira lufis játékok - Kintre és bentre is szuper ötletek lufival - Szülők Lapja

Gyerekzsúrra, szülinapi partira lufis játékok - Kintre és bentre is szuper ötletek lufival

Szülőklapja képHa gyerekparti, akkor lufi! Lehet vele dekorálni, lehet vele jókat játszani, a hangulat garantált! Lufival kint is, bent is nyugodtan játszhatunk, bármikor bevethető!

Szerző: Szülők lapja
2013-07-26
Forrás: Szülők lapja
Share on Tumblr
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

Ha gyerekparti, akkor lufi! Lehet vele dekorálni, lehet vele jókat játszani, a hangulat garantált! Lufival kint is, bent is nyugodtan játszhatunk, bármikor bevethető!

1. Lufifújó verseny
Nagycsoportosok, kisiskolások már nyugodtan próbálkozhatnak ezzel a játékkal. Minden gyerek kap egy lufit (arra figyeljünk, hogy azonos minőségű legyen), és indulhat a verseny. Lehet az a cél, hogy kié lesz a legnagyobb, de lehet az is cél, hogy kié durran ki hamarabb!

Gyerekzsúrra, szülinapi partira lufis játékok

2. Lufilyukasztás
Alkossanak párt a gyerekek, álljanak egymásnak háttal. Hátukkal fogják közre a lufit és próbálják kidurrantani (mintha sót törnének). Az a páros nyer, akinek először lyukad ki a lufija.

3. Sorverseny lufikkal
A gyerekeket két csoportra osztjuk, két sorba állítjuk őket. A sor elején álló gyereknek a térdei közé adjuk a lufit, akinek az a feladata, hogy a mögötte állónak átadja úgy, hogy kézzel nem ér hozzá a lufihoz. Minden gyerek továbbadja a mögötte állónak, egészen addig, míg a sor végéig el nem ér a lufi. Az a csapat győz, akinek a lufija először ért el a hátul álló gyerekhez.

Nehezíthetjük a játékot úgy, hogy amikor leesik a lufi, akkor vissza kell adni az első embernek. Ha kézzel hozzáér valaki, akkor is mehet vissza a lufi az első gyereknek.

4. Lufilebegtetés

Gyerekzsúrra, szülinapi partira lufis játékok

Minden gyerek kap egy lufit (rá is írhatjuk a nevüket, vagy az ovis jelüket). Minden gyerek feldobja a lufit a levegőbe és próbálja megakadályozni, hogy leessen a lufi, ehhez pedig nem használhatják a kezüket, csak fújni szabad. Az a gyerek lesz a győztes, akinek a lufija legtovább marad fent.

5. Kincskereső
Ezt a játékot elő kell készíteni. A lufik belsejébe valamilyen apró ajándékot (pl. kinder-figurákat) helyezz el, majd fújd fel mindet. Szórd tele a szobát a felfújt lufikkal, majd ereszd közéjük a gyerekeket. A léggömböket ki kell lyukasztani ahhoz, hogy hozzájussanak az ajándékhoz a gyerekek. Kézzel-lábbal próbálkozhatnak. A cél az, hogy minél több "kincset" összegyűjtsenek.

6. Kapd el a lufit!
Ez a játék kicsit nagyobbaknak való.
A gyerekeket körbe ültetjük, egyiküket középre állítjuk. A kör közepén álló szólít valakit az ülők közül, majd feldobja a lufit. A megszólítottnak az a feladata, hogy még a levegőben elkapja a lufit. Ha sikerül neki, akkor visszaülhet a helyére, aki a kör közepén állt, új gyereket szólít.
Ha viszont a lufi földet ért, nem kapta el a megszólított játékos, akkor helyet cserélnek, most az áll a kör közepére, aki nem tudta megakadályozni, hogy leessen a lufi.

Nehezíthetjük a játékot úgy, hogy nem a saját nevüket használják a gyerekek, hanem mindenki kap egy állatnevet, vagy egy számot, így a kör közepén álló csak egy számot mond pl. Ekkor tehát még arra is figyelni kell, hogy tényleg az a gyerek szaladjon a léggömbért, akit szólított a középen álló.

Kezdőfotó: Rawpixel

Címkék: zsúr, parti, buli, gyerek, lufi, szülinap, játék

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*
hirdetés

[x] hirdetés

OLVASD EL EZT IS!

Kreatív játékötletek rossz időre vagy gyerekzsúrokra

Gyerekbulik elmaradhatatlan kelléke a szívószál. Nincs is nagyobb élvezet, mint a szívószállal szürcsölni a finom itókát, aztán buborékot fújni a pohárba, és izgatottan lesni, hogy a szülők mikor szólnak..

tovább a cikkre
Barkács- és játékötlet szülinapi zsúrra 1.

Ha sok gyereket hívunk meg egy születésnapi zsúrra, érdemes valamilyen elfoglaltságot kínálni nekik. A legtöbb gyerek szeret barkácsolni is, pláne, ha azután még játszani is lehet majd az elkészült alkotással.

tovább a cikkre
Gyermeknapi játékötletek

A legnagyobb ajándék a gyermekek számára az, ha együtt játszhatnak a szüleikkel, családjukkal. A sok drága ajándék helyett inkább szervezzetek közös játékokat, rendezzetek családi vetélkedőket. A verseny annál izgalmasabb, minél többen játsszátok, így érdemes több családdal közösen szervezni.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

hirdetés

BABÁT VÁRSZ?

Kíváncsi vagy, hogy mekkora? Mit érez? Hallja-e, ha beszélsz hozzá? Tudj meg mindent a babavárás csodájáról, miközben életed legfontosabb naplóját töltögeted a saját pocakos és ultrahang fotóiddal, érzéseiddel, élményeiddel. Kattints ide >>

vonal

[x] hirdetés

Legnépszerűbb

Videók

Recept ajánlatunk

Grapefruitlé

Grapefruitlé

Gyümölcslevek >>
6 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 1 db grapefruit Tea, vagy forralt víz

Recept:

A gyümölcsöt alaposan megmossuk, citromfacsaróval kisajtoljuk, majd a levet átszürjük, hogy rostok ne maradjanak benne.
A magas C-vitamin-tartalmú gyümölcsleveket kezdetben teával, vagy forralt vízzel egészítjük ki.

Fontos!
A gyümölcslevet lehet(...) tovább a teljes recepthez...


Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

Pocakosnapló

Pocakosnapló

2 800 Ft.-

Megnézem

Legfrissebb szakértői válasz

Dr. Árvainé Koczok Márta

Dr. Árvainé Koczok Márta

tanácsadó szakpszichológus

tovább a szakértőhöz >>

Éjjeli felriadás

Kedves Édesanya!
Gyermeke valószínűleg az őt érő stresszt így tudja kezelni, a szülő közelsége a nyugtató számára. Ez valóban sok feszültséget generálhat otthon. Én első körben ki próbálnám deríteni, mi jelent most neki fokozott stresszt. Ki lehet próbálni relaxációs technikákat, melyeket könnyedén egy-egy relaxációs mesekönyv segítségével is megtanulhat. A technika rendszeres alkalmazása, a mindennapi feszültségek átbeszélgetése, a több játék, több szülői figyelem, megoldást hozhat. Ha azonban ez nem eredményez jelentős javulást, érdemes konzultálni egy szakemberrel.

Ezt olvastad már? [x]
Hírek, érdekességek

Elhunyt A kockásfülű nyúl és a Kíváncsi Fáncsi atyja! - Richly Zsolt rajzfilmrendező, grafikusművész 78 éves volt

vissza vissza