Főoldal > Cikkek > Gyermeknevelés > Egy elsős kisgyereknek ugyanannyit kell dolgoznia, mint egy felnőttnek - Jól van ez így? - Szülők Lapja

Egy elsős kisgyereknek ugyanannyit kell dolgoznia, mint egy felnőttnek - Jól van ez így?

Szülőklapja képEgy szakmai portál megszavaztatta az olvasóit, véleményük szerint az első és második évfolyamon maximum mennyi lehetne a tanórai munkára és házi feladat elkészítésére együttesen fordítandó idő. Az elmélet egészen más, mint a gyakorlat.

Szerző: Szülők lapja
2015-09-25
Forrás: Szülők lapja
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

Egy szakmai portál megszavaztatta az olvasóit, véleményük szerint az első és második évfolyamon maximum mennyi lehetne a tanórai munkára és házi feladat elkészítésére együttesen fordítandó idő.

3-5 óra lenne az ideális idő
A Tanitonline.hu nem reprezentatív szavazásán a voksolók többsége, 55 százalékuk úgy vélte, egy 6-8 éves gyermeknek maximum 3-4 óra kellene naponta tanulással foglalkoznia, 40 százalékuk szerint 4-5 óra lenne elegendő. Mindössze 4 százalék szavazott arra, hogy 5-6 óra a tanulással töltött ideális idő, és csupán 1 százalék volt - egyetlen személy -, aki szerint 6-7 óra kell a kis elsősöknek és másodikosoknak.

Mennyit dolgoznak valójában a gyerekek?
Ezzel szemben a gyakorlat azt mutatja, hogy a gyerekeknek eleve délután 4-ig kötelező az iskolában lenniük. A reggel 8-tól délután 4-ig tartó időszakban általában 4-5 tanórájuk van, ehhez jön a napközis foglalkozás, szakkörök, korrepetálások, énekkar, edzések - nem beszélve a szülők által szervezett egyéb különórákról, amik gyakran már a kora estébe is átnyúlnak.

Az órák egy része ugyan nem a ténybeli tudás megszerzését célozza, hanem lazább-kreatívabb – például egy rajz- vagy testnevelés óra -, ez sem jelenti azt, hogy a gyerekek akármit csinálhatnak. A fegyelem és figyelem ugyanolyan elvárás feléjük, mint egy matematika vagy magyarórán.

Gyermekeknek felnőtt munkatempó?
Ha mindezeket összeszámoljuk, akkor kiderül a szomorú valóság: már ilyen kicsi korban is szinte felnőtt munkatempót és munkamennyiséget várnak, várunk el a gyermekektől, hiszen napi szinten ugyanúgy kijön a 8 óra munka - vagy akár annál több is - , mint egy felnőtt esetében.

Címkék: gyereknevelés, kisiskolás, szavazás, szülő és gyerek, oktatás

hirdetés

VERSEK, MONDÓKÁK BABÁKNAK ÉS KISGYERMEKEKNEK

Tündéri versek és mondókák a baba öltöztetéséhez, fürdetéséhez, játékhoz, altatáshoz
Kattints ide >>

vonal

[x] hirdetés

OLVASD EL EZT IS!

11 fontos gondolat a gyermeknevelésről - Ezekre figyelj oda, ha boldog gyermeket szeretnél
11 fontos gondolat a gyermeknevelésről - Ezekre figyelj oda, ha boldog gyermeket szeretnél

Hogy segítsünk eligazodni a gyermeknevelés útvesztőjében, összegyűjtöttünk 11 elgondolkodtató idézetet pszichológusoktól, íróktól - olvasd el, ők hogyan vélekednek a gyermek és szülői viszonyról, feladatokról, családról.

tovább a cikkre
Így verd meg a kisgyermeked, ha rosszul viselkedik! - A verés módjaira okítja a szülőket egy vallásos nevelési könyv
Így verd meg a kisgyermeked, ha rosszul viselkedik! - A verés módjaira okítja a szülőket egy vallásos nevelési könyv

A fütyis színező után újabb kiadvány borzolja az apák és anyák lelkét: nevezetesen egy gyermeknevelési könyv, mely vallásos irányultsága mellett konkrétan arra okítja a szülőket, hogyan verjék meg a gyermeküket, ha az engedetlenül viselkedik.

tovább a cikkre
Anya vagy? Akkor felejtsd el a sminket, a manikűrt, a szép ruhákat! - Tényleg önzőség, ha egy anyuka csinos nő akar maradni?
Anya vagy? Akkor felejtsd el a sminket, a manikűrt, a szép ruhákat! - Tényleg önzőség, ha egy anyuka csinos nő akar maradni?

Anyának és Nőnek lenni egyszerre - lehetséges-e? Kell-e, lehet-e sorrendet állítani? Nem kell kövekkel dobálni azt, aki mindkét szerepet egyeztetni tudja. Egy olvasónk, egy anya őszinte vallomása az elvárásokról saját maga felé és környezetének.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

Legnépszerűbb

Recept ajánlatunk

Szőlőlé

Szőlőlé

Gyümölcslevek >>
6 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 100-150 gramm szőlő

Recept:

A megmosott, leszárított gyümölcsöt szitán áttörjük, vagy kimagozva gyümölcscentrifugával nyerjük ki a levét.


Fontos!
A gyümölcslevet lehetőleg frissen készítve kapja a baba, mert ha sokáig állni hagyjuk, akkor a C-vitamin-tartalma csö(...) tovább a teljes recepthez...


Rovatok

Cikkek témái

Szolgáltatások

Terhesség hétről-hétreBaba fejlődéseGaléria   /   Videótár

Terhesség hétről hétre 

Nyereményjáték   /   Szakértők   /      Webáruház

Horoszkópok
Baba horoszkóp
Szülő horoszkóp
Szerelmi horoszkóp

Keresők
Névkereső babáknak
Receptkereső babáknak
Orvoskereső
Gyermekorvosi ügyeletek
Orvosi szótár
Baba-mama katalógus

rssRSS hírcsatorna

Kalkulátorok
Ezt olvastad már? [x]
Hírek, érdekességek

Fotók: Több mint 7 kilós óriásbébi született! - Még az anyukája is meglepődött, hogy milyen nagy baba

vissza vissza