Főoldal > Cikkek > Gyermeknevelés > Apák napja: 15 gyönyörű és elgondolkodtató idézet apákról, apáknak - Szülők Lapja

Apák napja: 15 gyönyörű és elgondolkodtató idézet apákról, apáknak

Szülőklapja képManapság már hazánkban is egyre többen ünneplik az apák napját június harmadik vasárnapján, ami örvendetes, hiszen az édesapák ugyanolyan fontos szerepet töltenek be egy gyermek életében, mint az édesanyák.

Szerző: Szülők lapja
2016-06-15
Forrás: Szülők lapja
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

Manapság már hazánkban is egyre többen ünneplik az apák napját június harmadik vasárnapján, ami örvendetes, hiszen az édesapák ugyanolyan fontos szerepet töltenek be egy gyermek életében, mint az édesanyák.

De az apukákról nem csak akkor érdemes megemlékezni, ha éppen közeleg az apák napja, hanem bármikor - álljon itt most 15 inspiráló idézet apákról, apáknak!

15 elgondolkodtató idézet apákról, apáknak


„Apámtól kaptam a legnagyobb ajándékot, amit csak egy ember adhat a másiknak - azt, hogy hitt bennem” - Jim Valvano kosárlabdázó.

„Egy apa igazi valója abban mutatkozik meg, hogy miként bánik a gyermekeivel, amikor senki nem figyel” - Dan Pearce fotográfus és édesapa.

„Egy apa nem hőst nevel, hanem a fiúgyermekét. Ám ha igaz fiaként bánik vele, akkor hőssé válhat – legalábbis az apja szemében bizonyosan” - Walter M. Schirra, Sr., az űrhajós Wally Shirra édesapja.

„Az apák nem csak néhanapján szeretik a gyereküket. Ez a szeretet végtelen és örökké tart” - George Strait country-énekes.

„Nem a hús és vér, hanem a szív tesz bennünket apává és fiúvá” - Johann Friedrich von Schiller író, költő.

„Gyermeket nemzeni bármelyik férfi tud - de csak a különlegesekből lesznek édesapák” - Anne Geddes fotográfus.

Apák napja: 15 gyönyörű és elgondolkodtató idézet apákról, apáknak

„Egy gyermek semmire sem vágyik jobban, mint az apja védelmező erejére” - Sigmund Freud pszichiáter.

„Apám nem mondta meg, hogyan éljek. Csak élt, és hagyta, hogy figyeljem, miként csinálja” - Clarence Budington Kelland író.

„Az apaság életem legfontosabb szerepe. Ha ebben elbukom, elbuktam mindent” - Mark Wahlberg színész.

„Hiszem, hogy az, amilyen ember végül válik belőlünk, attól függ, mit tanulunk apánktól azokban a kósza pillanatokban, amikor éppen nem akar tanítani nekünk semmit” - Umberto Eco író.

„Apám volt az, aki megtanított az önbecsülésre. Azt mondogatta, hogy a szépségem különleges, és hogy én vagyok élete legnagyobb kincse - Dawn French színésznő, komika.

„Nem mindig jártam sikerrel, és nem is voltam mindenben a legtehetségesebb, de mindenbe hatalmas lelkesedéssel vetettem bele magam, ami rengeteget számít. Apám mindig azt mondta nekem, hogy legyek mindenkinél lelkesebb, és akkor boldogulni fogok” - Bear Grylls író, kalandor.

„Apám két dologra tanított: az egyik, hogy elégedjem meg kevéssel, és minden erőmből segítsek másoknak; a másik pedig, hogy csináljam jó kedvvel azt, amit amúgy is csinálnom kell” - Ioan Slavici író.

„Az az apa, aki nem tanítja meg a fiának, mi a kötelesség, ugyanolyan vétkes, mint az, aki elhanyagolja a gyermekét” - Konfuciusz filozófus.

„Egy apának az élet egyik nagy ajándéka az, ha a fia sikereket ér el” - Roska Tamás villamosmérnök, egyetemi tanár.

Fotó: Pixabay

Címkék: apa, apák napja, gyereknevelés, apuka, idézetek apák napjára

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*

OLVASD EL EZT IS!

11 fontos gondolat a gyermeknevelésről - Ezekre figyelj oda, ha boldog gyermeket szeretnél
11 fontos gondolat a gyermeknevelésről - Ezekre figyelj oda, ha boldog gyermeket szeretnél

Hogy segítsünk eligazodni a gyermeknevelés útvesztőjében, összegyűjtöttünk 11 elgondolkodtató idézetet pszichológusoktól, íróktól - olvasd el, ők hogyan vélekednek a gyermek és szülői viszonyról, feladatokról, családról.

tovább a cikkre
Így verd meg a kisgyermeked, ha rosszul viselkedik! - A verés módjaira okítja a szülőket egy vallásos nevelési könyv
Így verd meg a kisgyermeked, ha rosszul viselkedik! - A verés módjaira okítja a szülőket egy vallásos nevelési könyv

A fütyis színező után újabb kiadvány borzolja az apák és anyák lelkét: nevezetesen egy gyermeknevelési könyv, mely vallásos irányultsága mellett konkrétan arra okítja a szülőket, hogyan verjék meg a gyermeküket, ha az engedetlenül viselkedik.

tovább a cikkre
Anya vagy? Akkor felejtsd el a sminket, a manikűrt, a szép ruhákat! - Tényleg önzőség, ha egy anyuka csinos nő akar maradni?
Anya vagy? Akkor felejtsd el a sminket, a manikűrt, a szép ruhákat! - Tényleg önzőség, ha egy anyuka csinos nő akar maradni?

Anyának és Nőnek lenni egyszerre - lehetséges-e? Kell-e, lehet-e sorrendet állítani? Nem kell kövekkel dobálni azt, aki mindkét szerepet egyeztetni tudja. Egy olvasónk, egy anya őszinte vallomása az elvárásokról saját maga felé és környezetének.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

Legnépszerűbb

Videók

Recept ajánlatunk

Rakott brokkoli

Rakott brokkoli

Egytálételek >>
12 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 200 g brokkoli 50 g darált sertéskaraj 30 g rizs 30 ml joghurt 20 g óvári sajt 5 ml olaj vaj póréhagyma só, pici kakukkfű

Recept:

A brokkolit megtisztítjuk, rózsáira szedjük és enyhén sós vízben megfőzzük. A friss, gyenge póréhagymát vékony karikákra vágjuk. Az olajat egy edénybe öntjük, rátesszük a hagymát, a darált húst, fűszerezzük kevés kakukkfűvel. Vi(...) tovább a teljes recepthez...


Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

Legfrissebb szakértői válasz

Pásztor Klára

Pásztor Klára

Jogviták megoldásai - Bírósági perek kiváltása (családjog-betegjog-ingatlan és kártérítések vitái)

tovább a szakértőhöz >>

Igazságügyi mediátor felkérése egyszerű szabályok mentén!

Nagyön örülök, hogy a párkapcsolata válságában legalább személyem kiválasztásában egyet tudnak érteni! Ez jó hír Önöknek!

Bejelentkezésre a névjegyemen látható telefonon 06-305-992-842 van mód napközben!


Reálmediátor tevékenység (RM) a Felek közötti vita bírósági per kiváltásával történő megoldása! Sokezer ügyféltalálkozó nyomán dolgoztuk ki.Eredménye a válások körüli egyezségek.

Nem szívesen írok árakat, de a tájékoztatás és kérdése fontos nekem!


Mediáció esetében óvakodni érdemes az alacsony munkadíjtól a hírdetésekben - mert az bizonytalanságról, rutintalanságról, részképzettségről árulkodik.


Egy válás mediációja, a bírósági vagyonmegosztás kiváltása munkaigényes és felkészültséget igénylő igazságügyi mediátori feladat!


Tudom pontosabbra gondolt ezért jelzem, hogy egy reálmediátori találkozó és feldolgozó alkalom általában 75.000Ft-90.000Ft közé esik.
Időben ez 3-4 órát jelent a szükséges írásos nyilatkozatokkal, külön rövid kaukusz ülésekkel.


Vesse össze a vagyonmegosztási perek akár több millió forintos több évre terjedő költségével a láthatja a bírósági per kiváltása reálmediátorral olcsóbb, időtakarékosabb!

Ezt olvastad már? [x]
Gyermek fejlődése

19 ingyenes fejlesztő játékötlet otthonra: Fejlesztik a kézügyességet, memóriát, finommotorikát, kreativitást

vissza vissza