Főoldal > Cikkek > Gyermeknevelés > "A boldog gyerekkor kosszal jár!" - Ezt üzeni egy kisgyermekes anyuka minden tisztaságmániás szülőnek - Szülők Lapja

"A boldog gyerekkor kosszal jár!" - Ezt üzeni egy kisgyermekes anyuka minden tisztaságmániás szülőnek

Szülőklapja képKezdetben rosszul voltam, amikor azt láttam, hogy Fanni beletoccsan a pocsolyába vagy két kézzel túrja a homokot. Mégsem szóltam rá. Előtörtek a saját gyerekkori emlékeim, amikor én trappoltam a pocsolyában és dagonyáztam a sárban. Micsoda boldogság volt!

Szerző: Szülők lapja
2017-08-25
Forrás: Szülők lapja
Share on Tumblr
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

Kerékgyártó Andrea blogger, kisgyermekes édesanya legutóbbi írásában azt fejtegeti, miért nem árt a gyereknek egy kis kosz - annak ellenére, hogy tisztaságmániásnak vallja magát.

"Nahát, kellemesen csalódtam benned! Nem gondoltam volna, hogy engeded a lányodat sárban dagonyázni" - jegyezte meg egy ismerős hölgy, amikor egy alkalommal a játszótérről hazafelé tartottunk Fannival. Megértem, hogy meglepődött. Imádom a tisztaságot és mindig úgy nézek ki, mint aki egy magazinból lépett ki - hogy egy ismerősömet idézzem.

Kezdetben rosszul voltam...
Nem mondom, kezdetben rosszul voltam, amikor azt láttam, hogy Fanni beletoccsan a pocsolyába vagy két kézzel túrja a homokot. Mégsem szóltam rá. Előtörtek ugyanis a saját gyerekkori emlékeim, amikor én trappoltam a pocsolyában és dagonyáztam a sárban. Micsoda boldogság volt! Egyszerűen nem foszthatom meg Fannit ezektől az élményektől a tisztaságmániám miatt.

A boldog gyerekkor kosszal jár
Szerencsére gyorsan hozzászoktam, hogy Fanni rendszerint nyakig sáros és már cseppet sem zavar. Elfogadtam, hogy a boldog gyerekkor kosszal jár. Ráadásul nem kézzel kell mosni a ruhákat, mint a nagymamáinknak, így egy szavam se lehet.

Tüllszoknyás kislány a homokozónál
Nemrég hatalmas sár bulit tartottunk Fannival és a kis barátaival. Vödörszámra hordtam a vizet a homokozóba. A gyerekek gödröt ástak, abba öntötték a vizet, majd abban dagonyáztak. Nyakig sáros volt a banda és hihetetlenül boldog. Ekkor megérkezett egy kislány. Tüllszoknyában, lakk cipőben, a 38 fokban. Felcsillant a szeme, amikor a felszabadultan viháncoló csapatot meglátta. Elindult a homokozó felé, de az anyukája rákiáltott. "Nehogy összekoszold a ruhádat! Csak a homokozó szélére ülhetsz!" A fény abban a pillanatban kihunyt a kislány szemében. Szófogadóan leült a homokozó szélére és szomorúan, a szemében vágyakozással nézte ahogy a többiek önfeledten játszanak.

Ránéztem az anyukára és eszembe jutottak az ismerős hölgy szavai. Ugyanis önmagamat láttam. Egy tipp-topp, magazinból kilépett anyukát.

Fontos az élményekben gazdag gyerekkor
Ekkor gondolatban vállon veregettem magamat. Láttam, milyen szomorú gyerekkora lenne és mennyi örömtől fosztanám meg Fannit, ha a saját pedantériámat rákényszeríteném.

Márpedig számomra az a legfontosabb, hogy Fanninak boldog, élményekben gazdag gyerekkora legyen. Ha koszosan, hát koszosan!

Olvasd el ezt is!
Ezért engedd meg a kisgyermeknek, hogy piszkos legyen! Eloszlatjuk a tévhiteket »

Szerző: Kerékgyártó Andrea, a Lányomnak az életről blog szerzője
Fotó: Pixabay

Címkék: koszos a gyerek, sarazás, piszok

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*
hirdetés

Babát szeretnétek?

Babát szeretnétek?
Ovuláció kalkulátorunkkal könnyen kiszámolhatjátok, hogy mikor van rá a legnagyobb esélyetek! Tovább a kalkulátorra >>

 
vonal

[x] hirdetés

OLVASD EL EZT IS!

Nyugodtan legyél szigorú a gyermekeddel! Felnőttként hálás lesz majd érte - Ezt üzeni minden leendő szülőnek egy huszonéves lány
Nyugodtan legyél szigorú a gyermekeddel! Felnőttként hálás lesz majd érte - Ezt üzeni minden leendő szülőnek egy huszonéves lány

Úristen, már tisztára úgy beszélek, mint anyám! - Ez most jó vagy rossz? Szeretnénk úgy nevelni a gyermekünket, ahogy szüleink tették velünk? Értékes, egészséges felnőtté váltunk, lehet valamit mégis jól csináltak?

tovább a cikkre
Így nevelj igazi, felelősségteljes férfit a fiadból! - 14 aranyszabály a gyermeknevelésben, fiús apáknak
Így nevelj igazi, felelősségteljes férfit a fiadból! - 14 aranyszabály a gyermeknevelésben, fiús apáknak

Egy apuka őszinte sorai arról, hogy az elmúlt évek során mely aranyszabályokhoz tartotta magát és így elérte, hogy kiegyensúlyozott, becsületes embert, életrevaló, igazi férfit neveljen fiából.

tovább a cikkre
"A 4 éves fiam megölte a kiskutyánkat!" - Miért tesz ilyen szörnyűséget egy kisgyerek? Pszichológus válaszol

Egy kisállat tartása, gondozása felelősséggel jár - ha pedig kisgyermek is van a családnál, akkor a szülők feladata megtanítani a gyereket arra, egy kutyus vagy egy kiscica nem játék.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

hirdetés

[x] hirdetés

Legnépszerűbb

Videók

Recept ajánlatunk

Ribizlilé

Ribizlilé

Gyümölcslevek >>
6 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 150 gramm ribizli Tea, vagy sárgarépalé

Recept:

A megmosott, leszárított gyümölcsöt szitán vagy gézen átpréseljük. Adhatjuk magában is, de keverhetjük teával vagy sárgarépalével.

Fontos!
A gyümölcslevet lehetőleg frissen készítve kapja a baba, mert ha sokáig á(...) tovább a teljes recepthez...


Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

Pocakosnapló

Pocakosnapló

2 800 Ft.-

Megnézem

Legfrissebb szakértői válasz

Pásztor Klára

Pásztor Klára

Jogviták megoldásai - Bírósági perek kiváltása (családjog-betegjog-ingatlan és kártérítések vitái)

tovább a szakértőhöz >>

Igazságügyi mediátor felkérése egyszerű szabályok mentén!

Nagyön örülök, hogy a párkapcsolata válságában legalább személyem kiválasztásában egyet tudnak érteni! Ez jó hír Önöknek!

Bejelentkezésre a névjegyemen látható telefonon 06-305-992-842 van mód napközben!


Reálmediátor tevékenység (RM) a Felek közötti vita bírósági per kiváltásával történő megoldása! Sokezer ügyféltalálkozó nyomán dolgoztuk ki.Eredménye a válások körüli egyezségek.

Nem szívesen írok árakat, de a tájékoztatás és kérdése fontos nekem!


Mediáció esetében óvakodni érdemes az alacsony munkadíjtól a hírdetésekben - mert az bizonytalanságról, rutintalanságról, részképzettségről árulkodik.


Egy válás mediációja, a bírósági vagyonmegosztás kiváltása munkaigényes és felkészültséget igénylő igazságügyi mediátori feladat!


Tudom pontosabbra gondolt ezért jelzem, hogy egy reálmediátori találkozó és feldolgozó alkalom általában 75.000Ft-90.000Ft közé esik.
Időben ez 3-4 órát jelent a szükséges írásos nyilatkozatokkal, külön rövid kaukusz ülésekkel.


Vesse össze a vagyonmegosztási perek akár több millió forintos több évre terjedő költségével a láthatja a bírósági per kiváltása reálmediátorral olcsóbb, időtakarékosabb!

Ezt olvastad már? [x]
Hivatalos ügyek

Iskolai erőszak: A családi pótlékot is elvennék azoktól a családoktól, ahol a gyereket iskolai erőszak miatt elítélik

vissza vissza