Főoldal > Cikkek > Gyermeknevelés > A földre rakta az anyuka a kisbabáját, hogy nyugodtan mobilozhasson - Elítéled a viselkedését? Előbb olvasd el a - Szülők Lapja

A földre rakta az anyuka a kisbabáját, hogy nyugodtan mobilozhasson - Elítéled a viselkedését? Előbb olvasd el a történetét!

Szülőklapja képBiztosan te is belebotlottál már a Facebookon abba a "botrányos" fotóba, melyen egy anyuka ücsörög a repülőtéren, lábai előtt, a földön fekszik a kisbabája, ő pedig elmélyülten mobiltelefonozik. Íme, a kép igazi története.

Szerző: Szülők lapja
2017-10-03
Forrás: Szülők lapja
Share on Tumblr
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

Biztosan te is belebotlottál már a Facebookon abba a botrányos fotóba, melyen egy anyuka ücsörög a repülőtéren, lábai előtt, a földön fekszik a kisbabája, ő pedig elmélyülten mobiltelefonozik. Nos, mielőtt újra felháborodnál, hogy milyen anya az ilyen, ismerd meg a történetet a lefényképezett édesanya szemszögéből!

Már egy éve történt, hogy Molly Lensinget lefotózták az engedélye nélkül, és a kép bekerült az internet körforgásába - ám még mindig nem csitultak el egészen az indulatok, melyeket a meggondolatlanul (és jó adag rosszindulattal) posztolt kép kiváltott.

Az a bizonyos reptéri fotó
Ez a bizonyos fotó 2016-ban készült egy Colorado állambéli repülőtéren, és a helyzet látszólag egyértelmű: az anyuka bőszen nyomkodja a mobiltelefonját, miközben a kisbabája - hogy ne zavarja eme tevékenységben - a földön fekszik.

Még az idézet sem volt valódi...
Ráadásul a titokban fényképező, majd a képet a Facebookra feltöltő férfi egy idézettel szándékozott nyomatékosítani vaskos üzenetét a mai anyákról, ami így hangzott: "Attól félek, hogy egyszer a technológia fontosabb lesz, mint az emberi kapcsolatok. Lesz a világon egy generációnyi idióta. - Albert Einstein" (abba most ne is menjünk bele, hogy ilyet Einstein soha nem mondott, az idézet eredetiségét több helyütt cáfolták már...)Akárhogy is, a fotós üzenet villámsebességgel terjedt, és természetesen sokaknak megvolt a véleménye az anyukáról, aki így elhanyagolja a gyermekét. Most azonban megszólalt a képen látható - egyébként háromgyermekes, és szakmáját tekintve csecsemőápoló - édesanya, Molly Lensing, és a Today Parents magazinnak elmesélte, mi is történt az elkapott pillanatban.

Több mint 20 órát töltöttek a repülőtéren
Mint mesélte, aznap teljesen megbénult a repülőgép-forgalom, mert az irányító számítógépek leálltak. Először úgy tudták, csak késnek a gépek, majd többször próbálta áttenni a jegyüket egy későbbi járatra, de hiába, azok sem indultak - végül több mint 20 órát kellett várakoznia a reptéren az akkor két hónapos kislányával, Anastasiával.


Ilyen kaotikus a helyzet egy reptéren, amikor mindenki kényszerű várakozásra van ítélve...

- Szegény kislányom több órát töltött felváltva a karomban vagy a hordozójában - nekem már zsibbadt a karom, neki pedig jólesett volna, ha kicsit kinyújtóztatja a végtagjait. Ráadásul kapcsolatba kellett lépnem a családdal is, hogy elmondjam, hol a fenében vagyunk már... - idézte fel.

Még mindig felbukkan a fotó a neten
Valószínűleg ebben a fél percben készült róla a fotó, ami aztán hónapokkal később - teljes megdöbbenésére - szembejött vele a Facebookon. Ráadásul valaki rá is ismert, így privát üzenetekben is kapta a kioktatást rendesen.

- Úgy érzem, teljes mértékkel megsértették a magánszférámat. Ráadásul nemrég kezdtem el a szülészeti osztályon dolgozni, és teljesen kétségbe voltam esve, hogy ha a kollégáim és a főnököm látja a fotókat, nem enged majd többé a csecsemők közelébe. Szerencsére ez nem történt meg - fűzte hozzá az anyuka.


Molly Lensing a férjével, Nickkel, valamint a lányaik: Agatha 4, Felicity 3, Anastasia pedig egy éves

Ne ítélj meg senkit egy fotó alapján!
A fotó igazi története a napokban a Mom Babble anyukás blogra is felkerült, azzal a szándékkal, hogy védelmébe vegye azokat az anyukákat, akiket igazságtalanul ítélnek el mások, egyetlen fotó alapján.

"Nem. Ezt nem szabad. Az ember nem fotózgatja le a kimerült anyukákat a reptéren, hogy aztán nyilvánosan megalázza őket. Ez gusztustalan, és ennek véget kell vetni. Én is voltam hasonló helyzetben. A járatom késett, és bármilyen fáradt is voltam, nem mertem elbóbiskolni, nehogy akkor csússzon ki a karjaimból a kisbabám... Remélem a meghurcolt anyuka tudja, vannak olyan édesanyák, akik tisztában vannak a kimerültség fogalmával és nem kovácsolnak előnyt mások leggyengébb pillanataiból."

Molly Lensing bevallotta, többnyire nem gondol arra a fotóra és inkább a fontos dolgokra koncentrál.

- Az internet erejével szemben tehetetlen az ember, de azt tudom, hogy a kislányaimnak a legjobb anyukája igyekszem lenni, és mindent megteszek azért, hogy tisztességgel felneveljem őket - mondta a lapnak.

Forrás, fotók: Today Parents

Címkék: fotó, botrányos fotó, anyuka, Facebook

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*
hirdetés

Babát szeretnétek?

Babát szeretnétek?
Ovuláció kalkulátorunkkal könnyen kiszámolhatjátok, hogy mikor van rá a legnagyobb esélyetek! Tovább a kalkulátorra >>

 
vonal

[x] hirdetés

OLVASD EL EZT IS!

"Ha anya dolgozik, mindig fáradt és ideges" - Azt hiszed, elég szeretetet és odafigyelést kap tőled a gyermeked? Egy anyuka véleménye

Szerzőnk legutóbbi posztjában arról fejti ki véleményét, vajon miért van az, hogy a gyerekek felnőve érzéketlenné válnak az idősek, elesettek felé. Vajon elég szeretetet és odafigyelést tudsz adni a gyermekednek, ha munka után fáradtan hazaérkezel?

tovább a cikkre
"A csukott ajtó mögött halkan sírtam, hogy ne hallja meg" Így éltem meg a beszoktatást szülőként - 11 történet

A bölcsőde- vagy óvodakezdés óriási lépés mind a gyermekek, mind a szülők számára. A beszoktatást némely gyerkőc jól viseli, és van, aki nem. Ugyanez apáról-anyáról is elmondható.

tovább a cikkre
"Tudsz róla, milyen szerencsés vagy, hogy nap mint nap láthatod a gyermekedet?" - Egy gyászoló anya üzenete minden szülőnek

Bármennyi időt is töltesz ma a gyermekeddel, legyél érte hálás! Hiszen a gyermeked és a vele való együttlét nem más, mint áldás! - Üzenet minden szülőnek, aki a nagy rohanásban néha alig ér rá a gyermekével foglalkozni.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

hirdetés

[x] hirdetés

Legnépszerűbb

Videók

Recept ajánlatunk

Reszelt sajt főzelékkel

Reszelt sajt főzelékkel

Feltétek a főzelékhez >>
9 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: Sajt (ha nincs allergiás a családban) Főzelék

Recept:

Trappista, óvári és ementáli sajt a legalkalmasabb. A sajtot lereszeljük, majd a kész forró főzelékhez adjuk.

A fehérje tartalma nagyobb, mint a sovány húsoké!

 

(...) tovább a teljes recepthez...


Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

Pocakosnapló

Pocakosnapló

2 800 Ft.-

Megnézem

Legfrissebb szakértői válasz

Pásztor Klára

Pásztor Klára

Jogviták megoldásai - Bírósági perek kiváltása (családjog-betegjog-ingatlan és kártérítések vitái)

tovább a szakértőhöz >>

Szétköltözés, vagy megosztás a használatban?

Sok fontos részlet bújik meg a leírt helyzetben!


Első, hogy lehetőleg, szakembereink segítségével a kommunikáció egy szintjéhez vissza érdemes térni!


Viszonylag nem jellemző, hogy a nő szoruljon ki egy ingatlanból!


Készséggel várjuk Önt kollégáinkkal a használat megosztása témájában, gyakorlati lépésekkel!


Team munka, peres és nem peres gyakorlat egy helyen!
Ezt olvastad már? [x]
Hivatalos ügyek

Tanévkezdés 2020: Erre kell készülni az iskoláknak szeptember 1-től - Miért lenne jó megoldás a hibrid oktatás?

vissza vissza