Főoldal > Cikkek > Gyermeknevelés > Szeress nő lenni akkor is, ha anya vagy! - Fontos üzenet minden megfáradt anyukának, aki néha már utál a tükörb - Szülők Lapja

Szeress nő lenni akkor is, ha anya vagy! - Fontos üzenet minden megfáradt anyukának, aki néha már utál a tükörbe nézni

Szülőklapja képMiért felejtjük el anyaként, hogy egyszer mi is királylányok voltunk? Kisgyermekes blogger szerzőnk most önmagunk elfogadásáról, anyaként is a nőiesség megőrzéséről fejtette ki véleményét.

Szerző: Szülők lapja
2018-02-21
Forrás: Szülők lapja
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

Kisgyermekes blogger szerzőnk, Kerékgyártó Andrea most önmagunk elfogadásáról, anyaként is a nőiesség megőrzéséről fejtette ki véleményét.

Minden nőben ott a királylány
"Anya, te egy igazi királylány vagy! Igaz, hogy már kicsit öreg, de királylány vagy!" - közölte Fanni még a nyáron. Aztán részletesen kifejtette, hogy mindig szép a hajam, csinos ruhákban és kopogós cipőben járok. Majd megkérdezte, hogy a többi néni miért nem ilyen.

A kérdése elgondolkodtatott. Valóban egyre inkább elmosódik a nemek közti különbség, a világ az unisex divatot részesíti előnyben. Utazás közben sokszor kémlelem a tömeget, elvétve látni amolyan igazán nőcis nőket.

Pedig a legtöbb kislány ízig-vérig nőként indul, az oviban még szinte mindegyikük királylánynak érzi magát. Imádják a pörgős szoknyákat, fésülgetik egymás haját és örömmel csenik el az anyukájuk ékszereit és magassarkú cipőit.

Az évek múlásával azonban egyre jobban megkopik a női öntudatuk. Egy 8 éves ismerős kislány, aki óvodás korában kizárólag habos-babos szoknyákat hordott, és hisztizett, amikor az anyukája nem engedte meg, hogy télen tütüben menjen ki az utcára, most nem hajlandó szoknyát húzni.

Menyasszonyként mindenki hercegkisasszonynak érzi magát
A mélyen szunnyadó nőiség egy röpke pillanatra újra felvillan a nagy napon. A legtöbb nő hatalmas izgalommal készül az esküvőjére. Csodálatos ruhába bújik, gyönyörű frizurát készített és ellátogat a manikűröshöz is. A menyasszonyok többsége igazi hercegkisasszonyként tündököl az esküvőjén.

Aztán a gyerekek érkezésével ez a ragyogás egyre távolabbi emlék lesz. A szürke hétköznapok család-munka-háztartás taposómalma végleg kioltja az édesanyákban pislákoló fényt.

Háromgyermekes anyaként is lehetsz csinos
Vannak viszont nők, akik anyaként is képesek megőrizni a korábbi fényüket. Ismerek olyan három-, sőt, ötgyermekes édesanyát, aki mindig ápolt és csinos.

Amikor látom őket, mindig azon tűnődöm, hogy mi a titkuk? Mi ad nekik erőt ahhoz, hogy odafigyeljenek magukra?

Azt hiszem, az önbecsülés. Az, hogy még sokgyerekes anyaként is szeretik magukat annyira, hogy ápolják a testüket és ezzel a lelküket.Az oviban a kislányoknak még van önbecsülésük. Egészséges, szerető családban nevelkedve érzik, hogy milyen különlegesek. Aztán az idő múlásával ez eltűnik. Minél több időt töltenek kortárs csoportban, annál több sebet szereznek. Az iskolában bevett szokás a csúfolódás és a kiközösítés. A kis királylányok fénye pedig egyre jobban megkopik.

A szülés sok nőnek maradandó nyomot hagy a testén. Striák, megereszkedett mellek, túlsúly. Egy-egy "kedves" megjegyzés a párjuktól és az önbecsülésük utolsó foszlányai is elillannak. Már se erejük, se kedvük ahhoz, hogy csinosak legyenek.

Pedig minden nőben ott lakozik a királylány. Csak egy kis varázslat kell ahhoz, hogy újra előbújjon.

Az ápolt külső is segíthet rendet tenni a belsőben
Azt tartják, nem a ruha teszi az embert. Ha megnéztek néhány részt a How to look good naked (Meztelenül is szép vagyok) című műsorból, rájöttök, hogy a külcsín igenis számít. Gok Wan, a híres stylist rengeteg elkeseredett, önutálattól szenvedő nőnek adta vissza az önmagába vetett hitét. Minden egyes epizódban bebizonyítja, hogy egy jól megválasztott öltözék, egy előnyös frizura és smink milyen csodálatos tartást és önbizalmat ad a viselőjének. Egy kis külső csillogás ugyanis segít előhozni a belső ragyogást.

Ezt saját magam is nap mint nap megtapasztalom. A csinos ruhák jókedvre derítenek és tartást adnak, amit mások is észrevesznek. Ezt fogalmazta meg Fanni is, amikor királylánynak nevezett.

Édesanyaként fontos számomra, hogy a lányomnak ezt a példát továbbadjam. Én is ezt láttam az anyukámtól, sőt a nagymamámtól is, és hálás vagyok érte. Szeretek nő lenni. Remélem nekünk is sikerül megőrizni a Fanniban élő hercegkisasszonyt és felnőve egy öntudatos és erős nővé válik.

Szerző: Kerékgyártó Andrea, a Lányomnak az életről blog írója
Fotó: Freepik/v.ivash

Címkék: anyaság, divat, csinos

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*

OLVASD EL EZT IS!

Minden gyereknek ilyen pedagógusra lenne szüksége! - Éva néni szívmelengető története Petiről, a rossz diákról
Minden gyereknek ilyen pedagógusra lenne szüksége! - Éva néni szívmelengető története Petiről, a rossz diákról

Hogy milyen hatalma is van egy pedagógusnak, erről szól ez a gyönyörű novella, melyet eredetileg egy amerikai szerző, Elizabeth Silance Ballard vetett papírra még 1974-ben. Bár a történet csak fikció, biztosan léteznek a valóságban is ilyen pedagógusok!

tovább a cikkre
Nem érti a gyerek a leckét? Akkor miért ismétled el neki ugyanúgy, csak ordítva? -Kiakadt kollégáira egy tanár
Nem érti a gyerek a leckét? Akkor miért ismétled el neki ugyanúgy, csak ordítva? -Kiakadt kollégáira egy tanár

Valaki nem szeret tanulni, iskolába járni? Nem újdonság. De az ok, ami miatt nem szeret iskolába járni, leckét írni, az akár megdöbbentő is lehet. Az egyik közösségi oldalon kelt ki magából egy tanár, más tanárok módszerei miatt.

tovább a cikkre
Szabadulószoba az általános iskolában: Új, innovatív ötlet a fiataloknak-csapatmunkára, összetartásra ösztönöz
Szabadulószoba az általános iskolában: Új, innovatív ötlet a fiataloknak-csapatmunkára, összetartásra ösztönöz

A tananyaghoz kapcsolódó, év közben többször átalakítható szabadulószobát alakítanak ki a szarvasi Szlovák Általános Iskolában. Az elképzelések szerint az iskolai szabadulószoba akár tantárgyi vetélkedők színtere is lehet a jövőben. Fontos a csapatmunka, az összetartás!

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

Legnépszerűbb

Videók

Recept ajánlatunk

Paradicsomlé

Paradicsomlé

Gyümölcslevek >>
6 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 100-150 gramm paradicsom

Recept:

A paradicsomot alapos mosás után forrásban lévő vízbe tesszük. A héj ráncosodása után a vízből kiemelve a héját lehúzzuk és kipréseljük, vagy szitán átnyomkodjuk.
Értékes ásványianyag-forrás.

Szék(...) tovább a teljes recepthez...


Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

hirdetés

[x] hirdetés

Legfrissebb szakértői válasz

Pásztor Klára

Pásztor Klára

Jogviták megoldásai - Bírósági perek kiváltása (családjog-betegjog-ingatlan és kártérítések vitái)

tovább a szakértőhöz >>

Igazságügyi mediátor felkérése egyszerű szabályok mentén!

Nagyön örülök, hogy a párkapcsolata válságában legalább személyem kiválasztásában egyet tudnak érteni! Ez jó hír Önöknek!

Bejelentkezésre a névjegyemen látható telefonon 06-305-992-842 van mód napközben!


Reálmediátor tevékenység (RM) a Felek közötti vita bírósági per kiváltásával történő megoldása! Sokezer ügyféltalálkozó nyomán dolgoztuk ki.Eredménye a válások körüli egyezségek.

Nem szívesen írok árakat, de a tájékoztatás és kérdése fontos nekem!


Mediáció esetében óvakodni érdemes az alacsony munkadíjtól a hírdetésekben - mert az bizonytalanságról, rutintalanságról, részképzettségről árulkodik.


Egy válás mediációja, a bírósági vagyonmegosztás kiváltása munkaigényes és felkészültséget igénylő igazságügyi mediátori feladat!


Tudom pontosabbra gondolt ezért jelzem, hogy egy reálmediátori találkozó és feldolgozó alkalom általában 75.000Ft-90.000Ft közé esik.
Időben ez 3-4 órát jelent a szükséges írásos nyilatkozatokkal, külön rövid kaukusz ülésekkel.


Vesse össze a vagyonmegosztási perek akár több millió forintos több évre terjedő költségével a láthatja a bírósági per kiváltása reálmediátorral olcsóbb, időtakarékosabb!

Ezt olvastad már? [x]
Hivatalos ügyek

11 éves nevelt lányát ejtette teherbe a férfi, míg az anya részegen aludt a másik szobában - Most emeltek vádat ellenük

vissza vissza