Főoldal > Cikkek > Gyermeknevelés > "A gyerekkori szeretethiány egy életen át elkísér" - Ezért fontos, hogy feltétel nélkül szeresd a gyermekedet - Szülők Lapja

"A gyerekkori szeretethiány egy életen át elkísér" - Ezért fontos, hogy feltétel nélkül szeresd a gyermekedet

Szülőklapja képA világ megváltozott, de a gyerekek igényei nem. Nekik továbbra is a feltétel nélküli, mindent elsöprő szeretet a lételemük - blogger szerzőnk véleménye a gyerekkori szeretethiány következményeiről.

Szerző: Szülők lapja
2018-10-16
Forrás: Szülők lapja
Share on Tumblr
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

Bejegyzésében a szeretetről, illetve annak hiányáról értekezik Kerékgyártó Andrea kisgyermekes blogger, érdemes elolvasni.

"Az én anyám még él, 92 éves. De minek? Csapnivaló anya volt, sohasem foglalkozott velem. Már vagy 30 éve felé sem néztem, még telefonon sem beszélünk. A mai napig nem tudom megbocsájtani neki, hogy nem szeretett eléggé."

Fájdalmas szavak ezek egy hatvanas éveiben járó hölgy szájából. És egyben tanulságosak is. A gyerekkori szeretethiány sosem múlik el, egy életen át elkísér.

A nagymama szavai jutnak eszembe, valahányszor elhanyagolt, szeretethiányos gyerekeket látok. És egyre többet látok manapság.

A világ megváltozott. A családok széthullanak, az emberek önmegvalósítanak, karriert építenek. Sok nőnek már fontosabb, hogy sikeres legyen a munkájában, mint hogy meleg fészket varázsoljon a gyermekeinek. A gyerekek az idejük nagy részét a családtól elszakítva, állami intézményekben töltik. Naponta átlag 7 perc figyelem jut rájuk otthon.

A világ megváltozott, de a gyerekek igényei nem. Nekik továbbra is a feltétel nélküli, mindent elsöprő szeretet a lételemük.

Nem márkás cuccokra és különórákra van szükségük ahhoz, hogy boldog és sikeres felnőtté váljanak, hanem sok-sok szeretetre.

Régen mindig gondban voltam, amikor nekem szegezték a kérdést a dolgozó anyukák:" És te mikor mész vissza dolgozni? Nem unod halálra magad, hogy csak a gyerekkel foglalkozol?"

Most már pontosan tudom, mit feleljek: Életem legfontosabb hivatását végzem idestova 6,5 éve. És nem, nem hiányzik a tanítás. Korábban idegeneket tanítottam, most viszont a lányomnak adom át a tudásomat, ami a legcsodálatosabb dolog a világon.

Emellett a napi néhány óra szabadidőmben szeretnék valami igazán hasznosat csinálni.

Ezért is hoztam létre a blogomat. Itt megoszthatom más anyukákkal a sok-sok élményt, tudást és tapasztalatot, amit az évek során magamba szívtam.

Egy kommentelő egyszer azt írta, hogy az írásaim csupán egy otthonülő, unatkozó anyuka beszűkült agymenései.

Pedig erről szó sincs. Az egyetemen tanultam gyermeklélektant és most is naponta olvasom a szakemberek írásait. Tíz éven át tanítottam, több száz tanítványom volt ez idő alatt, rengeteg élettörténetet ismertem meg. Az elmúlt években pedig folyamatosan beszélgetek édesanyákkal, édesapákkal, nagymamákkal, nagypapákkal, óvónőkkel és gyerekekkel. Ezeket az élményeket, tapasztalatokat gyúrom össze egy-egy írásomban.

Ezt a bejegyzést például az említett nagymama mondatai és Sebestény Eszter pszichológus témába vágó írása ihlette.

"A kisgyerekkori szülői szeretet soha semmivel nem pótolható teljesen. Csitítható, enyhíthető, csillapítható, de soha nem pótolható."

Szeressétek hát a gyerekeiteket és éreztessétek velük, hogy milyen fontosak számotokra, hogy felnőve ne hordozzanak magukban olyan mély sebeket, mint a fent említett nagymama.

Szerző: Kerékgyártó Andrea, a Lányomnak az életről blog írója
Fotó: Pixabay

Címkék: szeretethiány

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*
hirdetés

Babát szeretnétek?

Babát szeretnétek?
Ovuláció kalkulátorunkkal könnyen kiszámolhatjátok, hogy mikor van rá a legnagyobb esélyetek! Tovább a kalkulátorra >>

 
vonal

[x] hirdetés

OLVASD EL EZT IS!

Okos és értelmes a lányom, mégsem adtam iskolába, hanem még egy évet az oviban maradt - Ezért volt jó döntés!
Okos és értelmes a lányom, mégsem adtam iskolába, hanem még egy évet az oviban maradt - Ezért volt jó döntés!

Tavaly hosszas vívódás és jó néhány álmatlan éjszaka után úgy döntöttünk, hogy Fanni maradjon még egy évet oviban - annak ellenére, hogy okos, értelmes kislány. Vajon jó döntés volt vagy sem? - Erről fejti ki véleményét blogger szerzőnk.

tovább a cikkre
Dackorszak és hiszti: Hogyan kezeld a hisztit? Mire figyelj szülőként? - Hasznos tanácsok a Waldorf óvónőtől
Dackorszak és hiszti: Hogyan kezeld a hisztit? Mire figyelj szülőként? - Hasznos tanácsok a Waldorf óvónőtől

Vajon mi szüli a gyermeki hisztit, dacos ellenállást? Mit lehet tenni ilyen helyzetben, és mire figyeljünk mi, szülők a gyermeknevelésben? Waldorf óvónő osztotta meg gondolatait.

tovább a cikkre
Igen, burokban nevelem a gyermekemet, és eszem ágában sincs változtatni ezen - Egy anyuka véleménye
Igen, burokban nevelem a gyermekemet, és eszem ágában sincs változtatni ezen - Egy anyuka véleménye

Kisgyermekes blogger szerzőnk arról fejtette ki véleményét, miért tartja jónak, hogy burokban neveli a gyermekét - és azt is elmondta, számára mit is jelent pontosan ez a burok.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

hirdetés

[x] hirdetés

Legnépszerűbb

Videók

Recept ajánlatunk

Almás-banános kukoricapehely

Almás-banános kukoricapehely

Uzsonnaételek gyümölcsből >>
9 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 50 g alma 50 g banán 20 g kukoricapehely

Recept:

Az almát és a banánt alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk, a kukoricapelyhet apróra törjük. Az almát lereszeljük, a levével meglocsoljuk a kukoricapelyhet (ha túl száraz marad, adhatunk hozzá még almalevet, vagy akár anyatejet). A banánt villával összetörjük, (...) tovább a teljes recepthez...


Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

Pocakosnapló

Pocakosnapló

2 800 Ft.-

Megnézem

Legfrissebb szakértői válasz

Pásztor Klára

Pásztor Klára

Jogviták megoldásai - Bírósági perek kiváltása (családjog-betegjog-ingatlan és kártérítések vitái)

tovább a szakértőhöz >>

Igazságügyi mediátor felkérése egyszerű szabályok mentén!

Nagyön örülök, hogy a párkapcsolata válságában legalább személyem kiválasztásában egyet tudnak érteni! Ez jó hír Önöknek!

Bejelentkezésre a névjegyemen látható telefonon 06-305-992-842 van mód napközben!


Reálmediátor tevékenység (RM) a Felek közötti vita bírósági per kiváltásával történő megoldása! Sokezer ügyféltalálkozó nyomán dolgoztuk ki.Eredménye a válások körüli egyezségek.

Nem szívesen írok árakat, de a tájékoztatás és kérdése fontos nekem!


Mediáció esetében óvakodni érdemes az alacsony munkadíjtól a hírdetésekben - mert az bizonytalanságról, rutintalanságról, részképzettségről árulkodik.


Egy válás mediációja, a bírósági vagyonmegosztás kiváltása munkaigényes és felkészültséget igénylő igazságügyi mediátori feladat!


Tudom pontosabbra gondolt ezért jelzem, hogy egy reálmediátori találkozó és feldolgozó alkalom általában 75.000Ft-90.000Ft közé esik.
Időben ez 3-4 órát jelent a szükséges írásos nyilatkozatokkal, külön rövid kaukusz ülésekkel.


Vesse össze a vagyonmegosztási perek akár több millió forintos több évre terjedő költségével a láthatja a bírósági per kiváltása reálmediátorral olcsóbb, időtakarékosabb!

Ezt olvastad már? [x]
Hivatalos ügyek

Csok, babaváró támogatás változások 2020: Tovább egyszerűsődnek az igénylés feltételei, bővül az igénylők köre

vissza vissza