Decemberben féláron mehetünk az Állatkertbe!

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


Az adventi időszakban különleges programokkal, emellett egész decemberben félárú jegyekkel várja a gyermekeket és a felnőtteket a Fővárosi Állat- és Növénykert.

Adventi programok az állatkertben

Az adventi időszakban betlehemi élőképet is láthatnak az állatkert vendégei, a jelenetben egy szamár és egy tehén is szerepel. A kompozíció többi figuráját, így a szent család, a napkeleti bölcsek, a három pásztor és az angyalok alakjait Mónus Béla fafaragó művész készítette 2007-ben.

    

Az élőkép különlegessége a magyaros összhatás: a fából faragott figurákat ugyanis nem a bibliai tájakon egykor viselt öltözékben, hanem a magyar pásztorművészet hagyományos motívumait felelevenítve magyaros viseletben ábrázolta a művész. Az állatok is magyarországi fajták képviselői, a tehén magyar tarka szarvasmarha, a csacsi pedig magyar parlagi szamár.

    

December 6. és 8. között a Mikulással is találkozhatnak a gyerekek. A Mikulás a parasztudvar melletti Mikulásházban vár mindenkit, sőt, pénteken 11 órakor Ashát, az elefántborjút is meglátogatja egy kis ajándékkal. 

 

Karácsonyi örökbefogadás  

Az állatkert alapítványánál az advent teljes időszaka alatt tart a karácsonyi örökbefogadás. Egy-egy állatkerti állat jelképes örökbefogadása népszerű karácsonyi ajándéknak számít az állatbarátok körében. Az állatkerti nevelőszülők számára ebben az időszakban különleges karácsonyi oklevelet is kiállítanak - olvasható a fővárosi állatkert közleményében.

 

 

Fotó: Freedigitalphotos.net

Forrás: MTI

 

 


Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


2013.12.05