Főoldal > Cikkek > Gyermekprogramok > 10 szuper magyar kirándulóhely kisgyerekes családoknak - Hétvégi programnak tökéletes! - Szülők Lapja

10 szuper magyar kirándulóhely kisgyerekes családoknak - Hétvégi programnak tökéletes!


Hová kiránduljunk a gyerekkel? Élményekkel teli aktív kikapcsolódást szeretnétek? Ha már sikerül a gyerkőcöt rávenni, hogy hagyja ott a szobát, biztos hogy ezek a kirándulóhelyek egyike jó választás lesz. Adunk néhány biztos tippet, hová kiránduljon a család.

Szerző: Szülők lapja
2015-10-02
Forrás: Szülők lapja
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

Magyarország bővelkedik gyönyörű helyekben, melyek felnőttek és gyermekek számára is tartalmas szórakozási, kikapcsolódási lehetőséget kínálnak.
Most bemutatunk 10 hazai izgalmas kirándulóhelyet, a természetkedvelő, kirándulni vágyó családoknak, ahová érdemes ellátogatnotok.
INFORMÁCIÓK FRISSÍTVE: 2018.06.08.

 

1. Angolpark


A tatai Angolpark 1783 után épült, amikor gróf Esterházy Ferenc kérésére elkezdték telepíteni az első fákat a mesterségesen kialakított Öreg-tó és Cseke-tó köré.
10 szuper magyar kirándulóhely kisgyerekes családoknak - Hétvégi programnak tökéletes!
A sétányok mellett különböző kerti építmények láthatók. Ilyen a Pokol nevet viselő műbarlang, melynek egyik oldalán egy forrás vize csorog lefelé. Az Angolpark legkorábbi épülete a Kiskastély. A szabályos nyolcszög alaprajzú, csúcsíves török mecsetet idéző kis épület érdekessége, hogy a hiedelmek szerint helyén egykor egy szentéletű török remete kunyhója állt. A török mecset közelében található, egy háromhajós templom maradványait utánzó rom.

Hol van az Angolpark?
Tata Budapesttől 68 kilométerre található.

Az Angolpark nyitva tartása:
Az Angolpark az év minden napján bármikor látogatható.

Angolpark jegyárak:
Az Angolpark ingyenesen látogatható.

Még több információ:
Tata, Angolpark »
 

2. Veresegyházi Medvepark


A Veresegyházi Medvepark Közép-Európa egyetlen medvemenhelye. Az 5,5 hektáron elterülő együttes, 3,5 hektárnyi egybefüggő kifutójában kedvére játszhat a 39 barnamedve. 16 Kamcsatkai egyed és 17 erdélyi Európai medve él itt. 2000 nyarán került kialakításra a farkasok kifutója. Másfél hektár fás, dús növényzetű területet kapott az a 18 európai szürkefarkas, akik először költöztek be.
10 szuper magyar kirándulóhely kisgyerekes családoknak - Hétvégi programnak tökéletes!
Egy kiugrás-gátló kerítéssel bővítették az eddig jól bevált technikát, mivel a farkasok a laikus ember számára elképzelhetetlen ügyességgel tudnak átugrani a kerítéseken a villanypásztor ellenére is.

Hol van a Veresegyházi Medvepark?
Veresegyház Budapesttől 31 kilométerre található.

A Veresegyházi Medvepark Nyitva tartás:
Az év minden napján nyitva, a piros betűs ünnepnapokon is! 08:00-19:00 között, téli időszakban (októbertől márciusig) sötétedésig.

Veresegyházi Medvepark jegyárak:
Felnőtt: 1000 Ft
Gyerek (2-14): 800 Ft
Gyerek (2 év alatt): Ingyenes
Családi (2 gyerek, 2 felnőtt): 800 Ft
Nyugdíjas: 800 Ft

Még több információ:
Veresegyház, Veresegyházi Medvepark »
 

3. Gemenci erdő


A Gemenci erdő Szekszárd-Kalocsa vonalától délre, egészen az országhatárig húzódik a Duna jobb és bal partján, oldalsó határai Mőcsény, illetve Hajós községek.
10 szuper magyar kirándulóhely kisgyerekes családoknak - Hétvégi programnak tökéletes!Nyolc helyen kialakított parkerdő, kirándulóerdő biztosítja az érdeklődők számára az erdei pihenést, üdülést. Hasonló szerepe van a Gemenci Erdei Vasútnak, valamint a „Malomtelelő” és „Bárányfok” állomásokon kialakított tanösvényeknek, madármegfigyelőnek, pihenőhelynek, erdei játszótérnek - melyekhez csatlakozik az országos kéktúra útvonala.

Gemenc sétahajóval rövidebb és hosszabb kirándulásokat tehetünk a Dunán, kedvező vízállás esetén a mellékágakban. Az utazás kombinálható erdei vasutazással is.

Hol van a Gemenci erdő?
Pörböly Budapesttől 182 kilométerre található.

Még több információ:
Gemenc, Gemenci erdő »
 

4. Őrség


Az Őrség egy Vas- és Zala megye területén fekvő, részben a határon átnyúló, egyedi kultúrájú tájegység. Az Őrség Magyarország látnivalókban, természeti kincsekben, történelmi múltat idéző értékekben, kulturális és szakrális emlékekben gazdag délnyugati szeglete.

Az Őrség látnivalói közül néhány:
10 szuper magyar kirándulóhely kisgyerekes családoknak - Hétvégi programnak tökéletes!
 • Himfai parkerdő
 • Kercaszomor - Szoknyás fa harangláb
 • Magyarszombatfa - Fazekasház, Őrségi Vadászati Kiállítás
 • Őriszentpéter - Árpád-kori római katolikus templom, Téglaégető, Református templom, Szikszai Edit Helytörténeti Gyűjtemény
 • Szalafő látnivalói - Pityerszer Skanzen
 • Velemér - Római katolikus templom, Sindümúzeum

Az Őrségben található tavak és fürdőhelyek:
 • Hársas-tó, Máriaújfalu
 • Vadása-tó, Hegyhátszentjakab
 • Fekete-tó, Szalafő, Orfalu és Farkasfa között
 • Borostyán-tó, Zalalövő
 • St. Gotthard Spa & Wellness, Szentgotthárd

Hol van az Őrség?
Az Őrség Budapesttől 266 kilométerre található.

Még több információ:
Vas megye, Őrség »
 

5. Normafa


A Normafa lejtő tetején állt egy vén bükkfa, amely egy monda szerint Mátyás király születésekor sarjadt. Több ízben villámcsapás érte. Írók, költők, művészek kedvelt kirándulóhelye volt. 1840-ben itt énekelte Bellini: Norma című operájának nagyáriáját Schódelné Klein Rozália, európai hírű énekesnőnk.

10 szuper magyar kirándulóhely kisgyerekes családoknak - Hétvégi programnak tökéletes!

Ettől kezdve a korábban Viharbükknek nevezett fát Normafának nevezték. A korhadt faóriás 1927. június 19-én dőlt ki.

Később egy oszlopra erősített tábla Devecseri Gábor soraival jelezte, hogy ott állott a Normafa. Emlékére a főváros 1962-ben egy új bükkfát ültetett, az eredeti fa helyén ma emléktábla áll.

A Normafát övező látnivalók és érdekességek közül néhány:

János-hegy
A főváros közvetlen környezetének legmagasabb csúcsa (527 m). A János-hegy egyben az egyik legszebb kilátópont Budapest környékén.

Harang-völgy
A Szabadság-hegy északi oldaláról induló szép völgy mely párhuzamos a közeli Csillag-völggyel. Üde rétekkel tarkított, bükk, fenyő és egyéb lombozat övezi.

Erzsébet-kilátó
Budapest legmagasabb pontjának, a János-hegy dísze. A kilátótorony 1908-1910 között épült. Négy, egymás fölötti, egyre kisebbedő teraszos kialakítását Schulek Frigyes tervezte.

Hármaskút-tető
Széles, lapos hegyhát a Normafától az Erzsébet-kilátó felé vezető úton. A János-hegyi libegő ide érkezik fel.

Tündér-hegy
A Hármaskút-tetőről Zugliget felé indulva jutunk le a Tündér-hegy 383 m magas csúcsához. A hegy dísze a gerincből magasan kiemelkedő Tündér-szikla.

Disznófő-forrás
A budai hegyvidék legismertebb forrása, melyet romantikus kiképzésű vas vadkanfej díszít. Jó ivóvizű.

Hol van a Normafa?
A Normafa térsége Buda nyugati határán fekszik, nagy része erdőterület és szomszédos a XII. kerülettel.

Még több információ:
Budapest, Normafa »
 

6. Bukszus-labirintus


A Bukszus-labirintus a tiszadobi Andrássy-kastély parkjában található ami a legnagyobb magyarországi sövénylabirintus. Tiszadobon, az élő és a holt Tisza ölelésében található Andrássy-kastély. A soktornyú, mesébe illő palotát, 1880 és 1885 között, a francia gótika stílusában építtette Andrássy Gyula, volt miniszterelnök, Alpár Ignác tervei szerint.

10 szuper magyar kirándulóhely kisgyerekes családoknak - Hétvégi programnak tökéletes!A szájhagyomány szerint Erzsébet királyné tiszteletére, a Loire menti kastélyok mintájára készült épületnek az év körmintájára 4 bejárata, 12 tornya, 52 szobája és 365 ablaka van. Szépségét csodálatos környezete növeli. Északi oldalát a még most pompás látványt nyújtó bukszus-labirintus, az angolpark övezi, délen franciapark, keletről a Tisza, nyugaton és északon a labirintus után az 500 hektáros parkerdő fogja körül.

Hol van a Bukszus-labirintus?
Tiszadob Budapesttől 198 kilométerre található.

A Bukszus-labirintus nyitva tartása:
Hétfő: szünnap. Látogatási napok: Kedd-vasárnap.
Nyári: Április 01-október 31.:10.00-18.00
Téli: November 01-március 31.: 09.00-17.00
A kastélypark látogatási rendje megegyezik a kastély nyitvatartásával!

Bukszus-labirintus jegyárak:
Felnőtt: 1000 Ft
Kedvezményes: 500 Ft (diák, nyugdíjas)
Családi: 2000 Ft (2 felnőtt, 2 gyerek)

Még több információ:
Tiszadob, Bukszus-labirintus »
 

7. Szalajka-völgy


A Szalajka-völgy népszerű és kedvelt kirándulóhely a Bükk-hegység lábánál, a heves megyei Szilvásvárad határában található. A völgy vadregényes növényzetének felét a gyertyános-tölgyesek, harmadát pedig bükkösök teszik ki. A kirándulások során az ég felé magasodó kocsányos és csertölgyek árnyékában is megpihenhet a figyelmes erdőjáró.

10 szuper magyar kirándulóhely kisgyerekes családoknak - Hétvégi programnak tökéletes!
A Szalajka-völgy látnivalói:

A Szalajka-völgy olyan természeti érdekességek és látványosságok otthonául is szolgál, mint például: a Fátyol-vízesés, a Szalajka-forrás, az Istállós-kői-barlang, az Erdei Múzeum, valamint a Szilvásváradi Erdei Vasút (kisvasút).

A Szalajka-völgy programjai:
A Szalajka-völgy és Szilvásvárad a családoknak is tökéletes úti cél, ha kikapcsolódásra vagy feltöltődésre vágynak. A gyerekeket és fiatalokat a Szabadtéri Erdei Foglalkoztató, fogatozás, kalandpark és lézerharc programlehetőség várja. A felnőtteket éttermek, múzeumok, valamint városnézés Egerben és környékén. A Szilvásvárad környéki természetjárás pedig mindenkinek egyformán javasolt.

Hol van a Szalajka-völgy?
Szilvásvárad Budapesttől 165 kilométerre található.

Még több információ:
Szilvásvárad, Szalajka-völgy »
 

8. Tihanyi Családi Szabadidőpark


A Tihanyi Családi Szabadidőpark a Belső-tó mellett, festői környezetben található, ahol a család apraja és nagyja megtalálja a maga szórakozását. A gyereket a játszótéren várja a homokozó, a gémes hinta, és a kedvenc kötélcsúszda mellett számos játék. A szülőket és nagyszülőket a tekepálya és a minigolf teszi próbára.
10 szuper magyar kirándulóhely kisgyerekes családoknak - Hétvégi programnak tökéletes!A kellemes időtöltést a hangulatos pince teszi teljessé, ahol tájjellegű borok mellé zsíros kenyeret, tócsnit, palacsintát, ízletes hidegtálakat és szendvicseket szolgálnak fel.

Hol van a Tihanyi Családi Szabadidőpark?
Tihany Budapesttől 137 kilométerre található.

A Tihanyi Családi Szabadidőpark nyitva tartása:
április, május: hétfőtől-vasárnapig: 10-18 óráig
június, július, augusztus: hétfőtől - vasárnapig: 10-20 óráig
szeptember: hétfőtől-vasárnapig: 10-18 óráig
október: péntek - vasárnapig: 10-17 óráig

Még több információ:
Tihany, Tihanyi Családi Szabadidőpark »
 

9. Diósjenői Erdei Szabadidőpark (Diósjenői kirándulóközpont)


A Diósjenői Erdei Szabadidőpark a Börzsönyben található, ahol Diósjenő a börzsönyi kirándulások egyik kedvelt kiindulópontja. Sokan - sportértékű túrázási szándék nélkül - csak ki akarnak mozdulni a természetbe. Számukra a szabadidőpark ideális úti cél.  A parkerdei környezetben haladó, ismertető táblákkal tarkított sétaút, melyet végigjárva többféle, a Börzsönyre jellemző erdőképpel találkozhatunk, alig 1 órás sétával teljesíthető.
10 szuper magyar kirándulóhely kisgyerekes családoknak - Hétvégi programnak tökéletes!
Az útvonalat az idősebbek kedvéért padokkal, a fiatalabbak kedvéért játszóterekkel, erdei sportpályákkal, állatsimogatóval, minigolf pályával tették színesebbé. Akik nagyobb túrára kedvet kap, az a park bejáratától induló Erdőtörténeti tanösvény rövidebb vagy hosszabb útvonalán is tehet egy kört.

Hol van a Diósjenői Erdei Szabadidőpark?
Diósjenő Budapesttől 66 kilométerre található.

A Diósjenői Erdei Szabadidőpark nyitva tartása:
Az aktuális nyitva tartási rendről a Diósjenői Erdei Szabadidőpark honlapján tájékozódhat.

Diósjenői Erdei Szabadidőpark /Diósjenői kirándulóközpont jegyárak:
Hétvégi jegyárak
Gyermek (3 - 18 éves korig) / fő: 450 Ft, (hétköznap: 300 Ft)
Felnőtt (18 éves kortól) / fő: 700 Ft, (hétköznap: 500 Ft)
Családi jegy / család: 1.900 Ft, (hétköznap: 1300 Ft)
     
Diósjenői lakosok részére, lakcímkártya bemutatásával 50% kedvezményt biztosítunk a gyermek, felnőtt, családi és csoportos belépőjegyek árából! A kedvezmény rendezvények, programok alkalmával nem vehető igénybe!

Még több információ:
Diósjenő, Diósjenői Erdei Szabadidőpark »
 

10. Ősmaradványok Természetvédelmi Terület


Az Ősmaradványok Természetvédelmi Terület Ipolytarnócon a régmúlt emlékeit őrzi, egy vulkánkitörés során betemetett miocén kori, ősi kincseket. A Miocén Parkban cápafogakkal hintett tengerparti föveny, szubtrópusi erdő hatalmas, megkövesedett fái, egzotikus növénylenyomatok, ősvilági szörnyek lábnyomai, a vulkáni tufa áradatában összesült maradványok, s mindezek eredeti helyzetükben, egy geológiai tanösvény mentén ismerhetők meg.
10 szuper magyar kirándulóhely kisgyerekes családoknak - Hétvégi programnak tökéletes!
A fogadóépület Mozi termében négydimenziós animációs filmen elevenedik fel a tovatűnt világ, az élményt még fokozza, hogy szimulációs körülmények között, mozgó székben lesz részese a néző az időutazásnak A fogadóépületben külön pelenkázó hely került kialakításra.

Hol van az Ősmaradványok Természetvédelmi Terület?
Ipolytarnóc Budapesttől 133 kilométerre található.

Az Ősmaradványok Természetvédelmi Terület nyitva tartása:
Márciustól októberig, keddtől vasárnapig, valamint ünnepnapi hétfőkön tart nyitva. Munkanapi hétfőkön a látogatók számára zárva!

Fogadóépületi nyitva tartás:
Tavasszal és szeptember – október hónapokban 9-16 óra között, nyári hónapokban 17 óráig történő meghosszabbítással.

Ősmaradványok Természetvédelmi Terület jegyárak:
500-155 forintig, 3 éves kor alatt a geológiai tanösvény megtekintése ingyenes

Még több információ:
Ipolytarnóc, Ősmaradványok Természetvédelmi Terület »

Budapest környékén mennél el kirándulni, levegőzni a gyerekekkel? Erre is vannak tippjeink!
Tűzoltós játszótér Budapesten és egyéb mesejátszóterek »
7 könnyű séta a természetben gyerekekkel, Budapesthez közel - Ide menjetek, ha nem akartok sokat utazni »
Babakocsis kirándulóhelyek Budapesten »

Kezdő fotó: kirandulastervezo.hu

Címkék: kirándulás, kirándulóhelyek, kirándulóhelyek gyerekkel, Angolpark, Veresegyházi Medvepark, Gemenci erdő, Őrség, Normafa, Bukszus-labirintus, Szalajka-völgy, Tihanyi Családi Szabadidőpark, Diósjenői Erdei Szabadidőpark, Ősmaradványok Természetvédelmi Terül

vonal

[x] hirdetés

hirdetés

Tündéri versek és mondókák a baba öltöztetéséhez, fürdetéséhez, játékhoz, altatáshoz
Kattints ide >>

vonal

[x] hirdetés

OLVASD EL EZT IS!

10 kevésbé ismert kirándulóhely, amely szuper családi program lehet

10 lenyűgöző kirándulóhelyet ajánlunk, amit ha eddig nem fedeztél fel, akkor most ősszel megteheted.
Falvak, kastélyok, szurdokok, látogatócentrumok, melyeket nem biztos, hogy ismersz, pedig a gyereked egészen biztosan élvezné!

tovább a cikkre
Ingyen múzeumlátogatás a nemzeti ünnepeken és bizonyos hétvégi napokon - Mikor hova tudsz menni a családdal?
Ingyen múzeumlátogatás a nemzeti ünnepeken és bizonyos hétvégi napokon - Mikor hova tudsz menni a családdal?

Tudtad, hogy akár a teljes család is ingyen mehet Magyarországon a legnevesebb múzeumokba? Kevesen tudják, de egy kormányrendelet szabályozza, hogy melyik múzeumot melyik hétvégén látogathatják ingyen a családosok. Most megtudhatod te is cikkünkből.

tovább a cikkre
Szabad-e a szökőkutakban fürdőzni? - A szökőkutak vize, mint potenciális fertőzőforrás

A szökőkutakat eredetileg nem fürdésre tervezték, ennek ellenére főleg a nyári kánikulák idején vannak olyanok, akik a szökőkutak vizében szeretnének felüdülést keresni. Az ÁNTSZ, illetve az Országos Környezetegészségügyi Intézet kifejezetten arra kér mindenkit, hogy tartózkodjon ettől.

tovább a cikkre
Mire figyeljünk a kertipartiknál? A grillezett hús veszélyes is lehet, ha ezt nem tartjuk be!

A nyár a szabadban történő étkezések, a kerti partik szezonja, melynek közkedvelt főszereplői a szabad tűzön sütött, grillezett ételek. Ezek az ételek nem csak finomak, hanem általában biztonságosak is, de csak akkor, ha az alapvető szabályokat ismerjük és betartjuk

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

Legnépszerűbb

Recept ajánlatunk

Gesztenyefőzelék

Gesztenyefőzelék

Főzelékek >>
6 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 3,5 dkg gesztenye 6,5 dkg burgonya

Recept:

A gesztenyét meghámozzuk, majd megfőzzük, krumplinyomón átnyomjuk. A főtt, összetört burgonyával összekeverjük.

Különösen ajánlott a sovány, lassan fejlődő csecsemőknek!DIETETIKUS VÉLEMÉNYE:

Szénhidrátb(...) tovább a teljes recepthez...


Rovatok

Cikkek témái

Szolgáltatások

Terhesség hétről-hétreBaba fejlődéseGaléria   /   Videótár

Terhesség hétről hétre 

Nyereményjáték   /   Szakértők   /      Webáruház

Horoszkópok
Baba horoszkóp
Szülő horoszkóp
Szerelmi horoszkóp

Keresők
Névkereső babáknak
Receptkereső babáknak
Orvoskereső
Gyermekorvosi ügyeletek
Orvosi szótár
Baba-mama katalógus

rssRSS hírcsatorna

Kalkulátorok
Ezt olvastad már? [x]
vissza vissza