Főoldal > Cikkek > Gyermekprogramok > Gyermeknapi programok 2015 - Hétvégére 13+1 izgalmas program - Szülők Lapja

Gyermeknapi programok 2015 - Hétvégére 13+1 izgalmas program


ALMA együttes koncert? Táncház? Állatos rendezvények? Arcfestés? Gasztrofesztivál? Gyerekbolhapiac, ahol csak gyerekek árulhatják portékájukat? Mihez lenne kedvetek az idei Gyereknapon? Összegyűjtöttük számotokra a legizgalmasabb gyereknapi programokat, Ti csak döntsetek, és érezzétek nagyon jól magatokat!

Szerző: Szülők lapja
2015-05-26
Forrás: Szülők lapja
Share on Tumblr
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

1. Gyereknap és Kockakiállítás (Savoya Park) – ingyenes program - május 30.
Május 30-án gyereknappal egybekötött megnyitóval veszi kezdetét a Savoya Park Kocka-kiállítása, mely két héten keresztül lesz látható a bevásárlóközpontban. Az érdeklődőket kézműves foglalkozásokkal, Szalóki Ági-koncerttel és meseelőadással várják.
A családok egy különleges világba csöppenhetnek: megküzdhetnek a Sárkánnyal, s megmutathatják bátorságukat egy hétpróbás ügyességi vetélkedő keretében; különböző kézműves foglalkozásokon maradandó ajándékot készíthetnek; aki pedig inkább a csendes szemlélődés híve lenne, számukra 11 órától az Űr-Zűr gyerekelőadás, illetve 15 órától Szalóki Ági gyerekzenekarának koncertje nyújt kikapcsolódást.

Gyermeknapi programok 2015 - Hétvégére 13+1 izgalmas program


2. Első Vál-völgyi Zsúr (Alcsút)– ingyenes program - május 31.
Május 31-én 10:00 – 19:00 óra között az Alcsúti Arborétumban nagyszabású gasztrofesztivált rendeznek, kézműves termékek bemutatásával, kóstoltatással, árusítással, gyermekeknek és felnőtteknek szóló színpadi programokkal, helyi és országosan ismert fellépőkkel várják a látogatókat.
Festői környezetben, kézműves kiállítókkal, népi játékokkal és jó hangulattal várnak mindenkit.
A rendezvény ingyenes.

Gyermeknapi programok 2015 - Hétvégére 13+1 izgalmas program


3. Gyereknap a Városligetben – ingyenes program - május 30-31.
A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Budapest Főváros Önkormányzatával közösen már 25 éve minden évben megrendezi kétnapos, ingyenes gyermeknapi rendezvényét a budapesti Városligetben. A programra idén május 30-31-én kerül sor.
Íme néhány program a kínálatból:

- Gyermekmentő Szolgálat Gyermekszínpada, május 31., vasárnap, 10-19 óra között.
A Nagyváradi Szigligeti Színház Lilliput Társulata, Pál Dénes, a Kolompos, a Kiskalász, a MintaPinty és a Réparetekmogyoró együttesek lépnek fel.

- Nemzetek Utcája, május 31., vasárnap, 10-18 óra között. A programon számos nagykövetség, kulturális intézet mutatja be országa kulturális és gasztronómiai sajátosságai, szokásait. A színes program idén is táncos, zenés műsorokkal egészül ki a Nagykövetségek Színpadán.

- Nagykövetségek Színpada, május 31., vasárnap, 10:40-16:00 óra között.

- A német Lochberg Regionális Tánccsoport, a csíkszentdomokosi, az indonéz és a tatár gyerekek előadásai, az Alfavit Alapítvány népi együttese (Oroszországi Föderáció), Cuecas néptáncbemutató (Chile), valamint latin-amerikai koncertek Luis René Pérez Alcoreza (Bolívia), José Rafael Zambrano Acosta (Venezuela) és Alex Torres Vargas (Peru) előadásában. A vasárnapi programot a Scolar Kiadó és a FIVE csapatának vendége, az MDC zenekar koncertje zárja.

- Gyermekmentő Szolgálat Kisszínpada (Napozórét), május 30., szombat, 10:40-18:00 óra között. A Budapesti Operettszínház művészei, Katus Attila, a Magyar Honvédség katonazenekarai, az Aranyszamár Színház és a Réparetekmogyoró együttes lép fel. A Zuglói Filharmónia zenekar programját a Vader1.hu jelmezes csapata színesíti.

Gyermeknapi programok 2015 - Hétvégére 13+1 izgalmas program- Biztonságos Internet Sátor, május 30-31., szombat-vasárnap, 10-19 óra között. A Biztonságos Internet Program (SIP) sátrában a biztonságos internethasználat témakörébe tartozó számítógépes és kvízjátékokkal, vetélkedőkkel, tanácsadással és felvilágosító előadással várunk minden érdeklődőt. A programot a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány, a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt,  az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala, a HP Magyarország, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkársága, a KIFÜ, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, az Okosdigitális Program és a UPC Magyarország támogatja.

- Lovasterápia bemutató, május 31., vasárnap. A Magyar Lovasterápia Szövetség munkatársai és a gyerekek a nagyközönség számára három alkalommal tartanak lovasterápiás bemutatót 11.00, 14.00 és 16.00 órai kezdettel.

- OTP Bank Gyermeknapi Focikupa, május 30-31. Focibajnokság általános iskolások részére.

- Fogászati szűrés a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és az OTP Bank Fogászati szűrőbuszában, május 30-31., 10-19 óra között. Ingyenes gyermekfogászati szűrés. A bátor gyerekeket a fogászati busz mellett arcfestés és sok-sok ajándék várja.

- Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Nőgyógyászati szűrőkamionja, május 30-31., szombat-vasárnap, 10-19 óra között. A szűrőállomáson orvosi szaktanácsadás és tájékoztatás zajlik.

- Maiutazas.hu Babarét és Várkör: A három évesnél kisebbek megpihenhetnek a Gyermeknap forgatagában, és fejlesztőjátékokkal játszhatnak az árnyas fák alatt.

- Véradás! A Magyar Vöröskereszt véradásra vár minden 18 és 60 év közötti önkéntest. Az ingyenes véradás helyszíne május 30-31-én 10.00-16.00 óráig a Vajdahunyad sétányon, a Babarét mellett. A regisztrációhoz személyi igazolvány, lakcímkártya és TAJ-kártya szükséges!

- MoKi gyermeksátor a biztonságos közlekedésért, május 30-31, szombat-vasárnap: A Mercedes-Benz által indított MobileKids (MoKi) program játékos formában hívja fel a 4-10 éves korosztály figyelmét a biztonságos közlekedés fontos kérdéseire, illetve szórakoztató módon tudatosítja a gyerekekben azokat a közlekedési magatartásformákat, melyek az önálló közlekedéshez szükségesek. A program megújult honlapja számos érdekességgel, online játékkal várja nem csak a gyerekeket: www.kozlekedjbiztonsagosan.hu.

- Dog CHOW KutyaSport Majális, május 30-31, szombat-vasárnap: idén a Gyereknapon rendezik meg a kétnapos Európa Bajnokságot, melyre több mint 10 országból várhatóak a négylábú sportolók. Az egész napos kutyás sportversenyek, bemutatók és gyerekprogramok mellett a gazdik kutyadietetikushoz és kutyakozmetikába vihetik kedvenceiket, és kipróbálhatják a Dog Diving medencét is, amiben a verseny házigazdája, Barabás Évi segíti őket.


4. Gyereknapi program Budaörsön – ingyenes – május 30.
A budaörsi Auchan Korzó fontosnak tartja, hogy látogatói ne csupán vásárlók legyenek, a Korzót pedig ne csak vásárlási helyszínnek tekintsék, hanem egy élettel teli helynek, ahol mindig történik valami.
A szervezők május 30-án 10 órától 18 óráig ingyenes, fergeteges gyereknapi programmal készülnek. A kicsiknek lesz: aszfaltrajz-verseny, ajándékeső, 3D-s aszfaltrajzok, továbbá kézműves sarok, arcfestés és modell-kiállítás is.


5. Gyereknap a Lázár Lovasparkban (Domonyvölgy) - fizetős program – május 31.
Vendégfogadás üdítővel, pogácsával és pálinkával. Egész nap kocsikázás, pónilovaglás, állatsimogató, gyermek-kalandpark, arcfestő, kézműves foglalkozások, különböző játékok: gombfoci, flipper, boxgép, lengőteke, szkander gép, lökd meg a kecskét.....
12:00 órától lovas színházi előadás
14:00 órakor: Magyar népmesék – az AS Játékvilág műsora gyerekeknek.
Táncház az Isaszegi Csata Táncegyüttessel.
Játékos pusztaolimpia felnőtteknek és gyermekeknek.
A helyszínen vásárolható kemencében készült lángos, óriásserpenyős, grillezett és bográcsos ételek, fagylalt és italok széles választéka.

Belépőjegy ára: Felnőtteknek: 2.500 Ft, Gyerekeknek: 1.250 Ft (3-12 éves kor között), 3 éves kor alatt ingyenes. Asztalfoglalás, előzetes bejelentkezés: Lázár Lovaspark Domonyvölgy.

Gyermeknapi programok 2015 - Hétvégére 13+1 izgalmas program


6. Gyereknap a Vasúttörténeti Parkban – gyerekeknek ingyenes program – május 31.
Május 31-én egész nap fergeteges gyermeknapi rendezvény lesz a Vasúttörténeti Parkban. "Május utolsó vasárnapja megint a gyerekeké, ünnepeljük őket! Hogy hogyan?! Úgy, hogy a nap végén minden gyerkőc úgy érezze, ez a nap csak róla szólt" - így szól a Vasúttörténeti Park gyermeknapi üzenete.
A Magyar Vasúttörténeti Park Gyermeknapján a nevetés és a jókedv kapják a főszerepet.

Sztárvendég: az ALMA Együttes (14:00)
Gyermekeknek 14 éves korig a belépés díjtalan.

Gyermeknapi programok 2015 - Hétvégére 13+1 izgalmas program


7. Gyereknap a Millenárison – fizetős – május 30-31.
Helyszín: Millenráis D épület és Park. Belépőjegy fajták a Millenáris honlapján találhatók.
Különleges programra invitálnak minden kicsit és nagyot. Május 30-31.-én a Millenáris Parkban, immár másodízben kerül megrendezésre a PlayKID Gyermeknap. Idén a Minimax gyermekcsatornával karöltve szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt.

A Gyermeknap célja, hogy színvonalas programot kínáljon a családoknak, több mint száz ingyenes játéklehetőséggel. Ez egy minden ízében igényes, érdekes és szórakoztató rendezvény. Változatos program- és zenei felhozatalával felejthetetlen élményt nyújt, a legkisebbektől a legidősebbekig, hiszen a szülőket is rengeteg hasznos és érdekes programlehetőséggel várják.

Az egész napos, élmény teli kikapcsolódáson kívül, színes és érdekes zenei palettával kedveskedik a Millenáris Parkba látogatóknak. A színpadon fellép többek között Halász Judit, az Alma zenekar, Gryllus Vilmos, Kovácsovics Fruzsina. A remek és hangulatos koncertek mellett a színpad a Fabula- és az Ametist bábszínháznak is otthont ad majd.


8. Cifra Palota XXL Gyermeknap (MÜPA) – ingyenes – május 31.
A Cifra Palota azokat a családokat várja, amelyek aktívan, kreatívan, tartalmas programokkal szeretnék eltölteni az időt. A színpadon zajló zenés, tánc- és meseelőadások, valamint az előcsarnok többi területén megrendezett zenei és kreatív foglalkozások, készségfejlesztő programok és játékok kapcsolódnak a programsorozat heti témájához és a Müpa más előadásaihoz.

A Müpa vasárnaponkénti Cifra Palotája hatalmasra nő Gyermeknap alkalmából. Zenék, mesék három színpadon a Tintanyúltól az Apró színházig. Bent a Müpában és kint szabadtéren is rengeteg kreatív- és zenés foglalkozás vár minden gyermeket és gyermeklelkű felnőttet, akik a "vattacukor-élmények" helyett aktívan, tartalmas programokkal szeretnék eltölteni ezt a napot.

Zenés színpad a Müpa előtt (eső esetén: Átrium)
10.15 Búgócsiga Zenede - Cifra Palota évadzáró
11.30 Farkasházi Réka és a Tintanyúl
12.45 Apnoé zenekar - Binde bácsi barátai
14.00 DRUMS Ütőhangszeres Együttes/ DRUMS Percussion Group

Fesztivál Színház
11.00 Paradicsomleves betűtésztával (Lackfi János)
A Kompánia Színházi Társulat zenés mesekönyv bemutatója
13.00 MAGONC Együttes

Mesés-táncos színpad az Átriumban (eső esetén a Fesztivál térben)
10.15 Kerekítő-Tippentő
11.00 Álomzug Társulás: A Kesztyű
12.00 Apró Színház: Te milyen gyermekvilágot álmodnál?
13.00 A halász és az Ifrit - bábjáték
14.00 "Jobbra dűl és balra dűl…" - táncház

Emellett egész napos programok a 0-12 éves korosztály számára.

Gyermeknapi programok 2015 - Hétvégére 13+1 izgalmas program


9. Gödöllői Gyereknap – ingyenes program – május 31.
Helyszín: Gödöllő, Főtér (rossz idő esetén a programok a Művészetek Házában lesznek megtartva.)

Programok:
11.00 Ágacska című előadás
12.10 Tánc- Sportbemutatók
13.15 Farkasházi Réka és a Tintanyúl: Tündérvándor című koncert
14.15 HandaBanda Mesezenekar koncert
15.15 Kovácsovics Fruzsina: Elfeledett Mézescsók koncert
16.15 Langaléta Garabonciások
17.00 Cimbaliband interaktív hangszerbemutató koncert

Kiegészítő programok:
•    8.30 Gyermeknapi futás; Regisztráció: Főtér
•    Gödöllő Városismereti Túra; Regisztráció: Múzeum kapu
•    Szigetkék Játszóház
•    Könyvtár Kommandó
•    Kézműves foglalkozások (Szigetkék Alkotóműhely, Autonómia Egyesület)
•    Arcfestés, Csillámtetoválás
•    Ügyességi játékok, íjászverseny, szövés tanítás, körhinta
•    Kézműves vásározók
Minden program ingyenes.        


MÉG TÖBB PROGRAM - PROGRAMAJÁNLÓ >>10. Gyereknap Budaörsön – ingyenes – május 31.
10 órától Katáng Zenekar gyerekkoncertje
11 órától Cirkuszi mulatságok – a Babos Bábos Társulat bábelőadása
12 órától Kelle Botond bűvész gyerekműsora
13 órától Táncbemutató
10-14 óráig folyamatosan:
Állatsimogató
Galagonya bohóc lufizik
arcfestés
kézműves foglalkozás
GYEREK BOLHAPIAC
A belépés a rendezvényre ingyenes.
A BOLHAPIACON csak gyermekek árulhatnak (szülői felügyelettel) megunt játékokat, könyveket (ruhákat nem!). Az asztal bérleti díja: 200 Ft.


11. Gyereknap a Mesemúzeumban – fizetős – május 30.

10 órától 15 óráig Könyvforgató a United Way Alapítvánnyal
Könyv cserebere. Hozzátok el otthonról a megunt, „kinőtt” vagy egyszerűen csak feleslegessé vált könyveidet és vigyél helyette másikat, amelyeket még nem olvastatok!
Ajánlott korosztály: 6-12 éves korig, 300 perc

10 órától GYIK Majális a Várkert vonzásában
Vendégünk a 40 éves Gyermek és Ifjúsági Képzőművészeti Műhely
Megelevenedő táncoló alakfák – reneszánsz topiáriák készítése
Ajánlott korosztály: 8-12 éves korig, 60 perc

11 órától Szerelemcsütörtök, dobszerda – interaktív családi koncert
A Makám és a Tűz Lángja zenekar énekeseként ismert Korzenszky Klára Szerelemcsütörtök, dobszerda című családi lemezről szólnak a gyermekfolklór közismert, szerteszóródott kis darabjai, melyek akárcsak egy varázslatos tükörcserép vagy kirakós kép részei – szimbólumaik segítségével önmaguktól a helyükre találva, önállóan rendeződtek összefüggő egésszé a természet rendjéből fakadó világképet, az elvesztett harmóniát őrző, a mindnyájunk számára útmutatást, biztonságot adó mese fonalán.
Ajánlott korosztály: 4-10 éves korig, 60 perc

12 órától GYIK Majális a Várkert vonzásában
(Neo)reneszánsz mozaikok
Kollázsok készítése ornamentikás papírból és mintás gipszből
Ajánlott korosztály: 8-12 éves korig, 60 perc

12.30-tól GYIK Majális a Várkert vonzásában
Vártámadó létrák
Gipszalapba erősített magas, karcsú létraszerkezetek készítése színes bambuszpálcákból, kötözéssel
Ajánlott korosztály: 8-12 éves korig, 60 perc

Belépőjegy gyerekeknek: 400 Ft, felnőtteknek: 600 Ft.

Gyermeknapi programok 2015 - Hétvégére 13+1 izgalmas program

   
12. Ferencvárosi Gyermeknap - ingyenes - május 30.
 
2015. május 30. 10.00-16.00
10.00: Vitéz László és az ördögök hagyományőrző vásári bábjáték - a Fabula Bábszínház előadása
11.00: Szalóki Ági - Körforgás családi koncertje
12.15: Banyamesék – a Karaván Színház előadása
15.00: Legyél a Cimborám! interaktív verskoncert
Korhecz Imolával és a Cimbora Együttessel

Egész nap:
Ókori Cimbora Játszóház - a felfedezők nyomában

Halászat a Nílus mocsarában, Pülonkapus démonos célbadobó, skarabeusz szedés óriás csipesszel, piramis összerakó, Ozirisz isten, Szenedzsem és felesége – óriáskirakók, gorgófejes célbadobó, római légiós teke, polipos kirakó, Archimedesz dobozkája, ókori logikai játék, agyagozás, ugrálóvár, pónilovaglás, arcfestés, lufihajtogatás, LEGO játszóház.

Minden program ingyenesen látogatható, minden játék ingyenesen használható.


13. III. Bálint Ágnes Mesefesztivál (Vecsés) - ingyenes - május 30-31.

Miért érdemes ellátogatni a fesztiválra?
- találkozhatsz a meséből ismert 3 kismalaccal és a farkassal
- kis vonattal utazhatsz a sűrű erdőben
- átkelhetsz az Óperenciás tengeren
- megmászhatod az Üveghegyet
- a próbatételek kiállása után garantált ajándékot kapsz
- színpadi és más különleges produkciók várnak
- a Futrinka utcában számos program mellett részt vehetsz az Óriásrajz elkészítésében
- bábkiállítás
- szalaglabirintus
- Verklis karaoke
- állatsimogató
- csúzlizda

Május 30. Szombat
11:00      Mézga Géza – zenés mesejáték, Emlékház
 8:30      Kamionos zenés táncos karnevál, Vecsés utcái
13:30      Megnyitó      Nagyszínpad
13:40      Berecz András – a nagy mesemondó előadása, Nagyszínpad
13:00     A mackó házikója – zenés bábelőadás, Erdő
14:00      Az aranyszőrű bárány – interaktív játék, Óperencia
14:00      Kincskeresés ovisoknak, Emlékház
15:00     Vizipók, csodapók – mese musical, Emlékház
15:00      A császár új ruhája – zenés mesejáték, Színházterem
16:00     A Pincérfrakk utcai cicák – mesejáték kisiskolásoknak, Üveghegy
18:00      Ghymes koncert, Nagyszínpad

 Május 31. Vasárnap
10:30      Makktündér csodái – mesejáték, Emlékház
11:00      "A három szabó legények" együttes gyerek koncert, Nagyszínpad
12:00      Mekk Mester menyegzője, Emlékház
13:00      A kékfényű lámpás – zenés mesejáték, Üveghegy
14:00     Mátyás király – zenés bábelőadás,  Erdő
14:00      Kincskeresés ovisoknak      Emlékház
15:00      Alta hangja – interaktív családi verskoncert, Óperencia
15:00      Nagy ho-ho horgász – mese musical, Emlékház
16:00      Óvodaszínház – ovis történetek ovisoknak, Óperencia
16:30      Rutkai Bori Banda: Sárkányjárgány mesekoncert, Nagyszínpad
18:00     Revans – Experidance Produkció – Jegyár 1500 Ft, Színházterem

Gyermeknapi programok 2015 - Hétvégére 13+1 izgalmas program Egész napos programok a téren:

- vizigolyó
- Giovannini Kornél bábkiállítása
- macikészítés
- óriás peca
- Paprika Jancsi csúzlizdája
- mászófal
- szalaglabirintus
- Rajzfilmkészítés csodadobbal
- vizi dodgem
- öko játékok
- Vitéz László bábjáték automata
- gyermekjóga
- kalandpark
- állatsimogató
- gyermekvasút
- CIB "próbatételek"


13+1 Nagy Sportágválasztó - ingyenes - május 29-30.

Május 29-30-án, pénteken és szombaton közel 100 sportág kínálja magát a díjmentes kipróbálásra a X. kerületi Merkapt Sportközpontban. Minden mozgásformánál szakemberek, edzők segítik az interaktív ismerkedést, és rögtön információkkal is szolgálnak az érdeklődőknek: milyen feltételekkel lehet elkezdeni a sportolást az adott sportágban.

Olimpiai, nem olimpiai, verseny és szabadidős, egyéni vagy csapatsportágak egyaránt képviseltetik magukat a Budapesti Nagy Sportágválasztón, felvonultatva a Budapesten vagy Pest megyében elérhető, szinte teljes sportági palettát. Szombaton díjmentes sportantropometriai mérésre is be lehet jelentkezni a rendezvény honlapján, mely vizsgálat abban tud segítséget nyújtani, hogy a 7 éves kort betöltött gyermek testalkatához milyen típusú sportágak illenek, genetikai adottságai alapján.

A tudományos megközelítés mellett a szervezők a sportágválasztásnál döntő fontosságúnak tartják az élményszerű tapasztalást, melyre a Budapesti Nagy Sportágválasztón igazán lehetőség nyílik! A temérdek számú sportág gyakorlati megismerése fantasztikus hatással van a gyerekekre, számtalan példa bizonyítja, hogy azokban is sportvágyat gerjesztenek az itt szerzett élmények, akik eddig passzívak, inaktívak voltak. Sok esetben pedig a gyerekek ösztönösen eleve ahhoz a sportághoz vonzódnak, melyhez érzékük van és sikerélményt okoz nekik. A Nagy Sportágválasztó történetében számos olyan tehetség csillant már fel, akik a rendezvényen ismerték meg az adott mozgásformát és pár év múlva, már sportáguk kiemelkedő versenyzőivé váltak.

Természetesen, ha többség szeme előtt nem az olimpiai, világbajnoki cím elnyerése lebeg, „csak” megtalálják a számukra örömöt okozó, kedvükre való sportágat és ezáltal rendszeresen elkezdenek mozogni, s egy közösségi csapat tagjává válnak az a szervezők számára ugyanolyan fontos eredmény!

A rendezvény honlapján így invitálják a látogatókat: „Ha még nem sportolsz egyáltalán vagy már tudod, hogy sportolni szeretnél, de még nem találtad meg az "igazit", itt a helyed a Budapesti Nagy Sportágválasztón! Mi biztosan sportvágyat gerjesztünk benned!”

További információ: www.sportagvalaszto.hu

Gyermeknapi programok 2015 - Hétvégére 13+1 izgalmas program


13+2 Gyermeknap a Várkert Bazárban – féláras programok – május 31.
Családi nyomozós játék, közös festés, bábjátékok és népzene várja a családokat május utolsó vasárnapján a Várkert Bazárban.
A gyermeknapi rendezvény középpontjában Csók István művészete áll, így a gyerekeket már délelőtt kézműves foglalkozásokkal várják a Neoreneszánsz kertben, ahol a festő művészetére jellemző derűs színeket felhasználva alkothatnak együtt a családok.

A nyomozós játékok kedvelőit a Kiderül a végén? című programra várják, amelyet a nap folyamán három alkalommal szerveznek meg. A játék feladványait leggyorsabban megoldó családok tortát nyerhetnek.
A délutáni programok során az óvodások és kisiskolások megnézhetik A szegény ember és a róka című bábjátékot, amelynek akár aktív közreműködői is lehetnek.

Az Északi Palotában egész nap ingyenes családi tárlatvezetések lesznek a még egy hónapig látogatható Csók István-kiállításon, amelyre a tarlatvezetes@varkertbazar.hu e-mail címen kell előzetesen regisztrálni. A vezetésen való részvételhez a kiállításra családi belépőjegyet kell váltani, amelyet ezen a napon fél áron lehet megvenni.MÉG TÖBB PROGRAM - PROGRAMAJÁNLÓ >>
 


VIDÉKI GYERMEKROGRAMOK 2015 - PROGRAMAJÁNLÓ

1. Hetedhét Játékfesztivál - Székesfehérvár >>

2. Tarkabarka Gyermekfesztivál - Nagykőrös >>

3. Kabóca Gyermeknap - Veszprém >>

4. Gyermeknap - Kecskeméten >>

5.  Gyermeknapi élmények a Kinizsi várban - Nagyvázsony >>

6. Gyermeknap Szegeden >>

7. Miskolci Gyermeknap a Repülőtéren >>

8. Gyermeknap az Érsekkertben - Eger >>

9. TÜNDÉRI GYEREKNAP - Sopron
Tündéri gyereknap >>
Tündérek és Manók vonulása >>

10. JÁTÉKLIGET-GYEREKNAP - Pécs >>

11. Gyermeknap Mór >>

12. Gyermeknap az Igali-Gyógyfürdőben - Igal >>

13. Vidám Gyermeknap a Veszprémi Állatkertben >>

14. Városi Gyermeknap Mezőkövesd >>

15. Hévízi Gyereknap >>

16. Gyermeknap az Egri Várban >>

17. Városi Gyermeknap Keszthely >>

18. Gyermeknap Siófok >>

19. Gyermeknap Alsóörsön >>

20. Városi Gyermeknap Békéscsaba >>


 

Címkék: gyereknap 2015, gyermeknap 2015, programok, gyerek

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*
hirdetés

[x] hirdetés

OLVASD EL EZT IS!

Így készülj gyermekeddel az iskolára! Konkrét gyakorlatok és fejlesztőjátékok

Bár az iskolakezdés időpontját törvény szabályozza, nem árt tisztában lenni azzal, hogy óvodás gyermekünk valóban iskolaérett-e. Cikkünkben nem csak az iskolaérettség kritériumai lettek egybegyűjtve, hanem gyógypedagógus által ajánlott fejlesztőgyakorlatok és egy iskolaérettségi feladatlap is.

tovább a cikkre
7 játék, amit biztosan nem vennénk meg a gyerekünknek

Akadt már a kezedbe igazán idétlen, morbid, eszement vagy gusztustalan játék? Még nem? Akkor mi most megmutatjuk azt a hét legbizarrabb játékot, amit soha nem vennénk meg a gyerekünknek. Képösszeállítás erős idegzetűeknek.

tovább a cikkre
Barkács- és játékötlet szülinapi zsúrra 1.

Ha sok gyereket hívunk meg egy születésnapi zsúrra, érdemes valamilyen elfoglaltságot kínálni nekik. A legtöbb gyerek szeret barkácsolni is, pláne, ha azután még játszani is lehet majd az elkészült alkotással.

tovább a cikkre
Gyermeknapi játékötletek

A legnagyobb ajándék a gyermekek számára az, ha együtt játszhatnak a szüleikkel, családjukkal. A sok drága ajándék helyett inkább szervezzetek közös játékokat, rendezzetek családi vetélkedőket. A verseny annál izgalmasabb, minél többen játsszátok, így érdemes több családdal közösen szervezni.

tovább a cikkre
Fejlesztő játékok - együtt játszik a család

Összeállításunkban olyan feladatok szerepelnek, melyek bármikor, bárhol játszhatóak és nemcsak élvezetesek csemeténk számára, de sokat tanulhat, sokat fejlődhet általuk. Ezek a játékok arra is jók, hogy elviselhetőbbé tegyük számára a hosszú utazást, vagy a sorban állást, esetleg az étteremben a várakozást.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

hirdetés

BABÁT VÁRSZ?

Kíváncsi vagy, hogy mekkora? Mit érez? Hallja-e, ha beszélsz hozzá? Tudj meg mindent a babavárás csodájáról, miközben életed legfontosabb naplóját töltögeted a saját pocakos és ultrahang fotóiddal, érzéseiddel, élményeiddel. Kattints ide >>

vonal

[x] hirdetés

hirdetés

[x] hirdetés

Legnépszerűbb

Videók

Recept ajánlatunk

Almás céklapüré

Almás céklapüré

Főzelékek >>
6 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 3,5 dkg cékla 6,5 dkg burgonya 1 db kisebb alma

Recept:

A meghámozott, kockákra vágott céklát megfőzzük, szitán áttörjük. A krumplit apró kockákra vágjuk, vízben megfőzzük és szitán áttörjük. A céklát és a burgoyát összekeverjük és a főzőlevekkel pépesítjük.
1 db kisebb almát lereszelünk és a céklás burgonyapéphez keverjük.

Fontos!
A krumplit mindenképp külön f(...) tovább a teljes recepthez...


Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

Pocakosnapló

Pocakosnapló

2 800 Ft.-

Megnézem

Legfrissebb szakértői válasz

Dr. Árvainé Koczok Márta

Dr. Árvainé Koczok Márta

tanácsadó szakpszichológus

tovább a szakértőhöz >>

Éjjeli felriadás

Kedves Édesanya!
Gyermeke valószínűleg az őt érő stresszt így tudja kezelni, a szülő közelsége a nyugtató számára. Ez valóban sok feszültséget generálhat otthon. Én első körben ki próbálnám deríteni, mi jelent most neki fokozott stresszt. Ki lehet próbálni relaxációs technikákat, melyeket könnyedén egy-egy relaxációs mesekönyv segítségével is megtanulhat. A technika rendszeres alkalmazása, a mindennapi feszültségek átbeszélgetése, a több játék, több szülői figyelem, megoldást hozhat. Ha azonban ez nem eredményez jelentős javulást, érdemes konzultálni egy szakemberrel.

Ezt olvastad már? [x]
Hírek, érdekességek

Iskolaérettség, iskolai felmentések: A szülők nem tudhatják meg az iskolaérettségi vizsgálat eredményét? - Az Oktatási Hivatal válaszol

vissza vissza