Főoldal > Cikkek > Gyermekprogramok > 10 szuper vizes játszótér, hogy átvészeljétek a hőséget - Budapesti és vidéki vizes játszóterek, leírással - Szülők Lapja

10 szuper vizes játszótér, hogy átvészeljétek a hőséget - Budapesti és vidéki vizes játszóterek, leírással

Szülőklapja képVizes-pancsolós, patakparti, vízágyús és más vízi játékos különleges játszótereket mutatunk be, ahova a nyári hőségben mindenképpen érdemes kilátogatni a gyerekekkel. Strandpapucsot, fürdőruhát és törölközőt ezekre a helyekre érdemes magatokkal vinni.

Szerző: Szülők lapja
2015-07-03
Forrás: Szülők lapja
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

Igényesen kialakított különleges, vizes játszóterekkel eddig még nem kényeztették el a fővárosban élő kisgyermekes családokat, ezért sajnos sok budapesti vizes játszótérről nem tudunk beszámolni. (frissítve: 2021. június)

Példaértékű a Győrben néhány éve átadott speciális játszótér, ami jelenleg Magyarország legnagyobb vizes játszóterének számít, és amihez hasonló az országban nem sok létezik.

Bár tény, hogy egyre több játszótérnél állítanak fel úgynevezett párakapukat és ivócsap is van a legtöbb helyen - hőség esetén ez is nagy segítség a játszó gyerekeknek és szüleiknek.

 

Vizes játszóterek az országban, kánikula idejére1. Magyarország legnagyobb vizes játszótere Győrben


A gyerekek hangulatos környezetben, nyitható, zárható zsilipekkel, a vízkiemelő spirállal, tekerős kúttal, spriccelő kiskakassal, lapátos forgókerékkel játszhatnak, illetve közvetlenül maguk is vizet terelgethetnek a folyókákba. A játszótér hangulatához jól illeszkednek a többi játékeszközök: például a hajó formájú rugós játék, mini vízesés, a szökőkút, a csobogó és a vízköpő-sor. Érdekesség, hogy a győri alpolgármester fejében úgy született meg az ötlet annak idején, hogy egyszer az unokáival Ausztriában kirándult, és ott látott egy hasonló játszóteret. Akkor arra gondolt, hogy a magyar gyerekek is megérdemelnének egy ilyen vizes játszóparkot.

Ehhez a győrihez hasonló vizes játszótérből kellene minél több, hogy a babák, kisgyerekek a nyári hőségben komfortosan érezhessék magukat, és még több élménnyel gazdagodhassanak, hiszen hét közben nem mindig adódik alkalom és lehetőség arra, hogy a szüleikkel kiugorjanak a közeli strandra.

3+1 szuper vizes játszótér, hogy átvészeljétek a hőséget
Győr, Bisinger sétány - A ritkaságnak számító játszótér osztrák mintára készült

Az alábbiakban budapesti és környéki nyári játszótereket ajánlunk, melyek közül három ingyenes, egy pedig fizetős ugyan, de nagyon megéri az árát. A lenti vizes játszóterek bármelyikére indulva ne felejts el magaddal váltóruhát, naptejet, kis sapkát, törölközőt és italt vinni - elengedhetetlen!
 

2. Szent Adalbert téri játszótér - Budapest


Cím: 1118 Budapest, Szent Adalbert tér 1-7.
A játszótér főként a kisebb 1-4 éves korú gyerekeknek ajánljuk, a csúszka viszont kimondottan a nagyobb gyerekeket szolgálja ki. Magát a játszóteret szép környezetben alakították ki. Hátránya, hogy árnyékot sajnos kevésbé találni. A vizes-játszóeszközzel nagyokat játszhatnak a gyerekek a nyári hőségben.

3+1 szuper vizes játszótér, hogy átvészeljétek a hőséget  3+1 szuper vizes játszótér, hogy átvészeljétek a hőséget
Főként babáknak és kisebb gyerekeknek nyújt élményt


3. Kalóz, más néven Bikás játszótér


Kevés olyan szabadidős hely van Budapesten, ahol a gyerekesek, tinédzserek, kutyások, futók és az idősebb korosztály mind jól megférnek egymás mellett, de a Bikás park ilyen - talán nem túlzás azt állítani, hogy Budapest Central parkja valósult meg a projekttel. Idilli ősfás-parkos környezetben sétálhattok, ahol a kellemes szökőkút, tavacska, futópályák és sportpályák mellett a Kalóz játszótér is megújult. Extra széles csúszda, babamászóka, nagyobb mászóka, több homokozó, állatfigurás rugós játékok, pagoda is helyet kapott. A játszótér egyik különlegessége a kis homokozóban található vizezős játék, amit praktikusan az ivókút tőszomszédságában alakítottak ki.

Pont ez a pancsolós hely sajnos napos, kevés árnyék fedi - erre mindenképpen készülni kell. A terület másik különlegessége pedig a játszótér melletti trambulin park. A parkra akár egy egész délelőttöt is érdemes rászánni, mert nagyon kellemes helyszín. Hátránya, hogy a rongálók és szemetelők nyomai sajnos már kezdenek meglátszódni.

3+1 szuper vizes játszótér, hogy átvészeljétek a hőséget  3+1 szuper vizes játszótér, hogy átvészeljétek a hőséget
A Kalózos játszótér különlegessége a képen látható vizes-pancsolós játékszerkezet, ahol nagyokat lehet sarazni

3+1 szuper vizes játszótér, hogy átvészeljétek a hőséget  3+1 szuper vizes játszótér, hogy átvészeljétek a hőséget
Extra széles csúszda kisebbeknek, és sportmászóka nagyobb gyerekeknek


4. Vizes játszótér Kispesten


Cím: Budapest XIX., Kispest, a Berzsenyi utcai orvosi rendelő, a Zöld Ágacska Óvoda és a Puskás Ferenc Általános Iskola melletti területen.

A kispesti vizes játszóteret 2018 nyarán adták át, a 4000 négyzetméteres területen van világítótorony, kalózhajó, csúszda, homokozó, mozaikkal díszített patakmeder zsilipkapukkal, párásító, tengeri csillag, ivókút, valamint padok és kerékpártároló is - tavaly mobilvécével is felszerelték a helyet. A játszóteret 2-14 éveseknek tervezték, de azért érdemes odafigyelni a pancsoló gyerekekre, az esetleges balesetek elkerülése végett.


Fotó: MTI/Kovács Tamás

Érdekesség, hogy amennyiben a hőmérséklet 20 fok alá süllyed, vagy túlzottan, szeles, esős az idő, akkor a vizes elemek kikapcsolásra kerülnek, ugyanis az üzemeltetők egy „mini meteorológiai” állomással figyelemmel kísérik az időjárási viszonyokat.
 

5. Városligeti Nagyjátszótér


A Városligeti nagyjátszóteret 2019 őszén adták át, azóta is a gyerekes ligetlátogatók nagy kedvence.

A városligeti gyermekbirodalomban minden korosztály számára külön csúszdarendszereket, fészek-, kör-, mérleg és függőhintákat, kötélpályákat, forgójátékokat, egyéni és páros rugós játékokat, trambulinokat, többféle homokozót és vizes játékokat is telepítettek. A mintegy 50 játszóelemet úgy válogatták össze, hogy korosztályonként csoportosítva megfelelően fejlesszék a kulcskompetenciákat és a kognitív képességeket.

A játékelemek egy része speciális, integrált kialakítású, így az egészséges és fogyatékkal élő gyermekek együtt tudnak rajtuk játszani. A rendhagyó játékok közül több arra is alkalmas, hogy a család közösen játsszon, a különleges hálós szerkezetek elbírják a szülők a súlyát is.
 

+1. fizetős: Tarzan parki Placcs Placc - 15 vizes játékkal


Cím: 1046 Budapest, Tábor u. 28.
Biztonságos, érdekes és szórakoztató a két éve átadott játszótér Újpesten, ami a korábbi iskolai tábor helyén létesült. A játszótér önkormányzati fenntartású ugyan, de a belépésért fizetni kell. Az új kalózhajó, mászó torony és vár mellett a nyári hőségben az úgynevezett Placcs Placc miatt keresik fel a családok. A vizes játszótéren különféle locsoló, spriccelő játékok és vízágyuk nyújtanak frissítő szórakozást minden korosztálynak.
A vízi játékok sokasága a strandot teljesen pótolja, érdemes fürdőruhát, papucsot és törölközőt is magunkkal vinni.

3+1 szuper vizes játszótér, hogy átvészeljétek a hőséget  3+1 szuper vizes játszótér, hogy átvészeljétek a hőséget
3+1 szuper vizes játszótér, hogy átvészeljétek a hőséget  3+1 szuper vizes játszótér, hogy átvészeljétek a hőséget

A hely igazi kalandpark: különféle mászótornyok és csúszdák, kötélhinták és ügyességi játékok mind a sport és a mozgás szeretetére nevelik a városi gyerekeket. A hatalmas játszópark folyamatosan bővül, így mindig újabb újdonságok várják a kisebbeket és nagyobbakat. A Tarzan Park teljes területe zárt, a mosdók kulturáltak és higiénikusak, és animátorok teszik még tartalmasabbá a szórakozást.  A kismotor, kisautó, homokozó készlet bérlése benne van az árban. Nagyobb gyerekeket is érdemes magunkkal vinnünk, nyitvatartás júniusban 9:00-19:00 között.

Ez is érdekelhet - Még 5 vizes játszóteret mutatunk!
Ajánlott cikk: További 5 vizes játszótér az országban - olvasóink küldték, nézd meg ezeket is »»

Fotó: Bükkös parti játszótér: Facebook, Fotók Szent Adalbert téri játszótér: Szülők Lapja, Fotók Kalóz/Bikás játszótér: Szülők Lapja, Fotók Tarzan park: tarzanpark.hu, MTI/Kovács Tamás

Címkék: játszótér, vizes játszóterek, vízes játékok, pancsoló, baba, gyerek, nyár, kánikula, hőség

hirdetés

0-9 éves gyerekek fejlesztése

Mikor mit játssz a gyermekeddel? 
Hogyan tudod játékosan fejleszteni? Olvasd el itt >>

 

vonal

[x] hirdetés

hirdetés

VERSEK, MONDÓKÁK BABÁKNAK ÉS KISGYERMEKEKNEK

Tündéri versek és mondókák a baba öltöztetéséhez, fürdetéséhez, játékhoz, altatáshoz
Kattints ide >>

vonal

[x] hirdetés

OLVASD EL EZT IS!

Strandok Budapesten: 7 gyerekbarát hely, ahova mehettek a kánikulában

Elindult a 2018-as strandszezon, amihez összegyűjtöttük Nektek a budapesti strandok családosoknak szóló kedvezményeit, illetve a családi belépőjegyárakat - összeállításunkból megtudhatjátok, hogy melyik strandon mikor tartanak kedvezményes napot. Strandok fotókkal illusztrált felsorolása a legfrissebb adatokkal.

tovább a cikkre
Strandok, ahova ne menj a gyerekkel: az ÁNTSZ ezeken a helyeken talált problémát
Strandok, ahova ne menj a gyerekkel: az ÁNTSZ ezeken a helyeken talált problémát

Több természetes fürdőhelyet is a kifogásolt kategóriába sorolt az ÁNTSZ az elmúlt négy év adatai alapján. Egy strandot általában négyszer is vizsgáltak. Kisgyermekekre vonatkozó felhívást is közzétett a hatóság.

tovább a cikkre
5 különleges játszótér Budapesten, ahova feltétlenül menjetek el a gyerekekkel!

5 kiváló budapesti játszóteret ajánlunk - főképpen azoknak, akik még ezeket a játszótereket nem ismerik. Mindegyik „játszi” a maga módján különleges - közös bennük, hogy a gyerekek egytől-egyik mindegyiket imádni fogják.
5 különleges budapesti játszótér – fotókkal.

tovább a cikkre
Budapesti játszóterek kerületenként

Összegyűjtöttük Nektek a budapesti játszótereket kerületenként, hogy mindenki megtalálja a lakóhelyéhez legközelebb esőt, vagy a számára legszimpatikusabb játszóteret.

tovább a cikkre
Miért fontos a gyerekeknek a játszóház?

Mikortól vigyük játszóházba a gyerekeket? Miért érdemes kiszakadni az otthoni játékkörnyezetből, és játszóházba járni? Milyen szempontokat vegyünk figyelembe, mielőtt legelőször játszóházba indulunk? Mennyibe kerülnek a játszóházak? – felmérésünkből ezek és sok minden más is megtudható.

tovább a cikkre
Játszótéri konfliktusok – Mikor kell a szülőnek beleavatkoznia?

Az a szülő, aki 1-3 éves korú gyermeket nevel, biztosan találkozott már - elsősorban a játszótéren - azzal a jelenséggel, hogy csemetéje egy bizonyos játék, vagy tárgy miatt konfliktusba keveredett egy másik gyermekkel. Észrevesszük-e egyáltalán ezeket és ha igen, hogyan reagáljunk rá? Mikor kell, és mikor nem kell beleavatkozni?

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

Legnépszerűbb

Videók

Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

Legfrissebb szakértői válasz

Pásztor Klára

Pásztor Klára

Jogviták megoldásai - Bírósági perek kiváltása (családjog-betegjog-ingatlan és kártérítések vitái)

tovább a szakértőhöz >>

Igazságügyi mediátor felkérése egyszerű szabályok mentén!

Nagyön örülök, hogy a párkapcsolata válságában legalább személyem kiválasztásában egyet tudnak érteni! Ez jó hír Önöknek!

Bejelentkezésre a névjegyemen látható telefonon 06-305-992-842 van mód napközben!


Reálmediátor tevékenység (RM) a Felek közötti vita bírósági per kiváltásával történő megoldása! Sokezer ügyféltalálkozó nyomán dolgoztuk ki.Eredménye a válások körüli egyezségek.

Nem szívesen írok árakat, de a tájékoztatás és kérdése fontos nekem!


Mediáció esetében óvakodni érdemes az alacsony munkadíjtól a hírdetésekben - mert az bizonytalanságról, rutintalanságról, részképzettségről árulkodik.


Egy válás mediációja, a bírósági vagyonmegosztás kiváltása munkaigényes és felkészültséget igénylő igazságügyi mediátori feladat!


Tudom pontosabbra gondolt ezért jelzem, hogy egy reálmediátori találkozó és feldolgozó alkalom általában 75.000Ft-90.000Ft közé esik.
Időben ez 3-4 órát jelent a szükséges írásos nyilatkozatokkal, külön rövid kaukusz ülésekkel.


Vesse össze a vagyonmegosztási perek akár több millió forintos több évre terjedő költségével a láthatja a bírósági per kiváltása reálmediátorral olcsóbb, időtakarékosabb!

Ezt olvastad már? [x]
Hírek, érdekességek

Családtámogatási Kalkulátor: Keress rá, milyen támogatásokra vagy jogosult! - Csok, Babaváró, Szja-visszatérítés, Otthonfelújítási támogatás

vissza vissza