Állatkertek Éjszakája 2016: országszerte ezeken a helyszíneken várják a családokat augusztus 26-án

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


Állatkertek Éjszakája 2016: országszerte ezeken a helyszíneken várják a családokat augusztus 26-án 2016. augusztus 26-án ismét megrendezik az Állatkertek Éjszakáját. Augusztus utolsó péntekén országszerte 12 helyszínen várják éjjeli nyitva tartással és egyedi programokkal az állatkertek és vadasparkok a látogatókat. Az Állatkertek éjszakáját 2012-ben rendezték meg először, akkor országszerte nyolc helyszínen várták programokkal az érdeklődőket. Idén, augusztus 26-án, ötödik alkalommal kerül megrendezésre a négysikerű Állatkertek Éjszakája program.

11 település, 12 helyszínén meghosszabbított nyitva tartással és különleges esti programokkal várják a látogatókat. A részletes programokról a helyszínek weboldalán lehet bővebben tájékozódni.

Mely helyszínek csatlakoztak a 2016-ös Állatkertek Éjszakájához?
  1. Budakeszin - a Budakeszi Vadaspark
  2. Budapesten - a Fővárosi Állat- és Növénykert
  3. Budapesten - a Tropicarium (Campona)
  4. Debrecenben - a Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertje
  5. Győrött - a Xantus János Állatkert
  6. Jászberényben - a Jászberényi Állat- és Növénykert
  7. Kecskeméten - a Kecskeméti Vadaskert
  8. Miskolcon - a Miskolci Állatkert és Kultúrpark
  9. Pécsett - a Pécsi Állatkert és Akvárium–Terrárium
  10. Poroszlón - a Tisza-tavi Ökocentrum
  11. Szegeden - a Szegedi Vadaspark
  12. Veszprémben - a Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark
Ízelítő a programokból:
A Budakeszi Vadasparkban például óránként induló szakvezetéseken adnak bepillantást a vadaspark titkos éjszakai életébe, a Tropicariumban éjszakai látványetetésekre invitálják az érdeklődőket. A Fővárosi Állat- és Növénykertben lesz éjszakai fóka-show, murénaetetés, kígyósimogatás, mérgeskígyó-kezelési bemutató és majomparádé is.

A győri Xantus János Állatkertben 22 óráig várják a látogatókat egyebek mellett látványetetésekkel, a Jászberényi Állat- és Növénykertben állatkerti relikviákat és "nemszeretem állatok" bemutatóját, a Szegedi Vadasparkban borjúfókák esti tornáját, törpe vízilovak és foltos hiénák esti etetését tekintheti meg a közönség. 

A Kecskeméti Vadaskertben állatsimogató és madárbemutató, a Miskolci Állatkert és Kultúrparkban interaktív látványetetések is színesítik az éjszakai programokat.

A Pécsi Állatkertben többek között az év emlőséhez kapcsolódó kézműves programmal és "nemszeretem állatok" simogatójával, a Zsolnay Kulturális Negyedben állatsimogatóval, a Planetáriumban az Állatok égen és földön című előadással készülnek.  

A Tisza-tavi Ökocentrum Magyarország vízi és vízparti állat- és növényvilága mellett ezen az estén trópusi "vendégeket" is bemutat, míg az éjszakai "Holdfénytúrán" az akváriumok világában merülhetnek el az érdeklődők idegenvezetéssel.

Mettől meddig tartanak a programok? Kell-e belépő?
A legtöbb helyszínen a programok este 7-től éjfélig tartanak majd, belépésre este 11 óráig van lehetőség. A belépti díjak helyszínenként eltérőek, de azokon a településeken, ahol több bemutatóhely is működik egymás közelében, kombinált jegyek is válthatók. Ilyen a Budakeszi Vadaspark, a Tropicarium, valamint a Fővárosi Állat- és Növénykert, ahová a mindhárom helyszínre érvényes jegy felnőtteknek 3500 forint, gyermekeknek 2400 forint lesz. Aki az este nem tudja mindhárom helyszínt felkeresni, a jegyeket a Tropicariumban és a Budakeszi Vadasparkban másnap és harmadnap is felhasználhatja.

Az egész család rajong az állatokért? Szeretnétek az állatokkal természetes környezetükben megismerkedni?
Akkor ajánljuk következő cikkeinket:

- Állatkertek, vadasparkok, dinoszauruszok, lovasbemutatók, madárles - 20 szuper állatos hely Budapesten és vidéken, ahova menjetek el a gyerekkel! »

- 5 vadaspark Magyarországon, ami szuper őszi program lehet a gyerekekkel »

Fotó: Pixabay.com
Forrás: MTI

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


2016.08.18