Főoldal > Cikkek > Gyermekprogramok > Babakocsis kirándulóhelyek: 10 csodaszép hely az országban, ami kisgyerekkel is könnyedén bejárható - Szülők Lapja

Babakocsis kirándulóhelyek: 10 csodaszép hely az országban, ami kisgyerekkel is könnyedén bejárható

Szülőklapja képA cikkben megtalálható 10 kirándulási cél között akad olyan, amelyik egy ősemberek által valaha lakott barlanghoz vezet, míg a másik az ország legszebb vízesését érinti; ajánlunk kellemes erdei gyalogtúrát, igazán könnyű kastélyparki és arborétumi sétát és izgalmas tanösvényt.

Szerző: Szülők lapja
2017-03-02
Forrás: Szülők lapja
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

Használjátok ki a kellemes, napsütéses időt, és kerekedjetek fel egy jó kis babakocsis kirándulásra! Az alábbi összeállításunkban a legkedveltebb babakocsis kirándulási helyszíneket keressük fel, amelyeknek kivétel nélkül mindegyike kisgyerekkel is könnyen bejárható 1-5 kilométer hosszú útvonal.

Közöttük akad olyan, amelyik egy ősemberek által is használt barlanghoz vezet, míg a másik az ország legszebb vízesését érinti, ajánlunk kellemes erdei gyalogtúrát, igazán könnyű kastélyparki és arborétumi sétát és izgalmas pallós tanösvényt is.


 

1. Tatabánya: Turul madár, Szelim-barlang


A Gerecséhez tartozó Kő-hegyen található a Turul madár, ami Európa legnagyobb madárszobra. Innen körülbelül egy 10 perces tanösvényen vezető séta vezet a Szelim barlangig, ahol babakocsival is viszonylag könnyen végig lehet haladni. A kilátás páratlan, a barlang pedig jelentős őskori lelőhely, amit érdemes felkeresni.

Innen további, széles erdei úton vezető 20 perces sétával elérhető a kilátó, amihez ugyan lépcsők vezetnek fel - ott a babákat már csak hordozóban lehet vinni, babakocsiban nem. Ha egész napos programot szeretnénk szervezni a családnak, akkor hangulatos erdei szalonnasütő-helyeket is találunk a környéken, érdemes plédet, labdát, tollast magunkkal vinni.
 

2. Vácrátóti arborétum


Budapesttől körülbelül 1 óra autózásra található Vácrátót, ami a csodálatos arborétumáról nevezetes. Tavasszal a virágzó fák látványa, ősszel pedig az őszi színek pompája miatt érdemes felkeresni. Az egész arborétum babakocsival könnyen bejárható, még az "erdei ösvények" is. Különleges növényekkel, kis tavakkal, fahidakkal, romantikus romokkal találkozhatunk a sétánk során.

Egy fél napot nyugodtan rászánhatunk a programra a pihentető látvány és a nyugtató kikapcsolódás miatt. Az arborétum dolgozói a kisbabás látogatókra is gondoltak, és rendezett pelenkázót alakítottak ki közvetlenül a bejáratnál. Piknikfelszerelést vigyünk magunkkal, mert a bejárat melletti fapadoknál. lombos fák árnyékában fogyaszthatjuk el a szendvicseinket.

Ha esetleg nem készülünk otthonról hozott elemózsiával, akkor szintén a főbejárat mellett remek lángost sütnek. A Vácrátóti arborétumba érdemes a nagyszülőket is magunkkal csalni, mert itt nincs szintkülönbség, nincsenek megterhelő emelkedők, ezért ők is élvezni fogják a szép sétát.
 

3. Tihanyi félsziget


Sétautunkat indítsuk a sajkodi strand parkolójából, ahonnan egy kellemes 2 kilométeres sétával, érjük el a közkedvelt erdei teázót (az út vége enyhén emelkedik). A teaház csak hétvégén tart nyitva, hétköznap sajnos nem. A kellemes túrázás után csodáljuk meg a Balaton panorámáját a Tihanyi apátság mellől, és együnk egy finom balatoni halászlét a környéken!
 

4. Noszvaji barlanglakások


10 hangulatos babakocsis kiránduló hely az országban
Forrás: Szülők Lapja

Már maga Noszvaj is egy különleges hangulatú falucska, amit Egertől egy rövid autózással kanyargós, dimbes-dombos tájon lehet megközelíteni. A falu egyik fő nevezetessége a barlang- és pincelakások, ahol elszegényedett családok éltek valamikor. Ma már szerencsére minden barlanglakás lakatlan, és helyette művészeti alkotótelep működik.

Autóval a temetőnél érdemes leparkolni, onnan pedig egy valóban rövid (kissé zötyögős-murvás) út vezet a barlanglakásokig. Az út babakocsival bejárható, de azért hordozó is legyen nálunk. A barlanglakásoknál időnként szednek jelképes belépődíjat, és ezért színvonalas idegenvezetést kapunk.
Noszvajon járva szintén babakocsival ellátogathatunk a pincesorra vagy a De la Motte kastélyparkba.

Kapcsolódó cikkünk: 10 gyönyörű kirándulóhely Budapesten, ami babakocsival is bejárható »
 

5. Katalinpuszta-Szendehely: Gyadai tanösvény


Bár inkább kisgyerekes gyalogtúrának számít az 5 kilométeres sétaút, babakocsival is könnyen bejárható. A sétaút az új látogatóközponttól indul, és egy gyönyörűen kialakított függőhidakkal, mocsáron átvezető pallókkal tarkított tanösvényen vezet végig. Élvezzük ki a börzsönyi természetet, és mindenképpen piknikezzünk a szabadban. Babahordozót, plédet, piknik felszerelést, kisgyerekeknek labdát vigyünk magunkkal.
 

6. Szilvásvárad - Fátyol vízesés


Szilvásváradtól a vízesésig javarészt aszfaltút vezet, ezért babakocsival is könnyen bejárható. Az út hossza nem több mint 3 kilométer, de ha visszafelé már nem szeretnénk sétálni, akkor kisvasúttal is visszatérhetünk a kiindulóponthoz. Szilvásváradon különböző színvonalú vendéglátóhelyekre ülhetünk be, a kisvasút állomástól feljebb gazdag kínálatú, szerényebb büfék találhatók.
 

7. Gödöllői kastélypark


A kastély belépőjeggyel látogatható, ám a hozzá tartozó park ingyenes, a főkapun keresztül lehet bejutni. A kastélypark rendezett, nyugalmat árasztó, babakocsival is természeten bejárható kellemes sétahelyszín. A kastélyparki séta nem túl hosszú, inkább azoknak ajánlott, akik kimondottan rövid sétát terveznek.

Ha mégis meghosszabbítanánk a programot, akkor az Erzsébet-parkban, Alsó-parkban vagy a közeli szépen felújított, kicsinyke városközpontban lehet folytatni (itt szökőkút, fagyizó). Kedvünktől és igénytől függően 3-5 kilométeres gyalogtúrát is összeállíthatunk. Mind a kastély, mind pedig a városközpont a HÉV-megállóhoz közel esik, ezért akár autó nélkül is megközelíthető kirándulási helyszín.
 

8. Parádfürdő - Ilona vízesés


Parádfürdőtől délre található a Csevice gyógyvízforrás - itt lehet autóval leparkolni. Innen indulva a zöld "T" jelzésen kell haladnunk körülbelül 2 kilométert. Az út enyhén emelkedik, ami eleinte aszfaltút, majd egy idő után erdei út lesz, ahol már a babakocsit üresen kell tovább tolni, és a babát hordozóban kell vinni. Lévén, hogy természetes erdei helyszínről van szó, ezt a kirándulást ne sáros-esős időre tervezzük, amikor csúszós az út, hanem inkább kellemes, száraz időre, amikor biztonsággal tudunk a babával haladni.
 

9. Pilisszentiván - Jági-tanösvény


10 hangulatos babakocsis kiránduló hely az országban
Fotó: Szülők Lapja

A Jági-tanösvény egy igen népszerű, könnyű pilisi túraútvonal, ami könnyű erdei sétát, kényelmes és rövid kirándulást ígér. A kisbabás családok körében babakocsis túraútvonalként ismert, ennek ellenére nem árt inkább csak "kisgyerekes túraútvonalként" kezelni.

Pilisszentivánon a sportpályánál, a Villa Negra büfé előtt lehet leparkolni (ugyanitt mosdók, fapadok), innen indul a barlanggal, tóval, fahíddal tarkított tanösvény. A Jági-tóig vagy valamennyivel tovább, a drótkerítésig viszonylag kényelmesen el lehet tolni a babakocsit (1 kilométer), de onnan már komoly nehézséget jelentene babakocsival továbbhaladni, mivel két létrán is át kell mászni (amit a kisgyerekek nagyon élveznek). Emiatt inkább azt ajánljuk, hogy eleve babakocsi nélkül, inkább csak hordozóval induljunk útnak a parkolóból, mert úgy lesz kényelmesebb a séta.

Maga a körtúra 3,5 kilométer hosszú, ami kisgyerekkel körülbelül 2-3 óra alatt bejárható - végig a zöld levél jelzést kell követni. Ezzel a túraútvonal a kutyás kirándulóknak is kedvez.


10. Tiszató - Vízi sétány tanösvény


A tó vízfelszíne felett, cölöpökre épített 1,5 kilométer hosszú, pallós úton, kényelmes sétával felfedezhető a Tisza-tó vadregényes világa. Az út babakocsival is bejárható. Utunk során érinthetünk két madárvártát, egy pihenőszigetet és egy 10 méter magas madármegfigyelő tornyot is.

Az utat Poroszlói Tisza-parton kell indítani, vagy akár hajóval is megközelíthetjük, amihez a poroszlói hajóállomásnál kell segítséget kérni. Ha tehetjük, akkor szervezzünk be egy rövid hajókázást a Tisza-tavon. A hajóállomásokon babákra is fel vannak készülve, ők baba-mentőmellényt kapnak. Kisebb babák körülbelül 45 percig türelmesek, ezért sokkal hosszabb túrát velük ne tervezzünk.

Olvasd el ezt is!
10 gyönyörű kirándulóhely Budapesten, ami babakocsival is bejárható »

Kezdő fotó: Freepik/gpointstudio

Címkék: baba, babakocsis kirándulás, kirándulás babával, babakocsis túraútvonal, családi program, szabadtéri program, tanösvény

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*

OLVASD EL EZT IS!

10 gyönyörű kirándulóhely Budapesten, ami babakocsival is bejárható - Szuper délutáni vagy hétvégi program lehet a gyermekeddel!
10 gyönyörű kirándulóhely Budapesten, ami babakocsival is bejárható - Szuper délutáni vagy hétvégi program lehet a gyermekeddel!

10 különlegesen szép, babakocsival és kisgyerekkel is bejárható séta-, illetve túraútvonalat ajánljuk Budapesten. Ezek közül találsz kevésbé ismert és felfedezésre váró „bakancslistás” helyszíneket csakúgy, mint népszerű, sokak által kedvelt kisgyerekes kirándulási célpontokat.

tovább a cikkre
10 szuper hely a Börzsönyben, kisgyerekes családoknak - Hétvégi kiránduláshoz tökéletes!
10 szuper hely a Börzsönyben, kisgyerekes családoknak - Hétvégi kiránduláshoz tökéletes!

Kirándulnál a közelgő hétvégén babával, kisgyerekkel, nagyszülőkkel, de nem tudod merre indulj? Mi ebben segítünk! Kisvasutazás, könnyű túraútvonalak, vadasparki traktorozás ovisoknak, vízimalom látogatás, kalandpark és sok más érdekes helyszínt, gyerekprogramot ajánlunk ezúttal a Börzsönyben!

tovább a cikkre
10 szuper hely a Mátrában, kisgyerekes családoknak - Hétvégi kiránduláshoz tökéletes!
10 szuper hely a Mátrában, kisgyerekes családoknak - Hétvégi kiránduláshoz tökéletes!

Könnyű sétával megközelíthető vár, festőien szép szurdok, egy letűnt mesterség nyomai után kutató sétaútvonal, állatsimogató és más érdekes ismeretterjesztő helyszíneket ajánlunk gyerekes családoknak, akik élvezik a felfedezés örömét, a természet szépségét, és legfőképpen szeretnek nagyokat kirándulni!

tovább a cikkre
10 szuper magyar kirándulóhely kisgyerekes családoknak - Hétvégi programnak tökéletes!

Hová kiránduljunk a gyerekkel? Élményekkel teli aktív kikapcsolódást szeretnétek? Ha már sikerül a gyerkőcöt rávenni, hogy hagyja ott a szobát, biztos hogy ezek a kirándulóhelyek egyike jó választás lesz. Adunk néhány biztos tippet, hová kiránduljon a család.

tovább a cikkre
10 kevésbé ismert kirándulóhely, amely szuper családi program lehet

10 lenyűgöző kirándulóhelyet ajánlunk, amit ha eddig nem fedeztél fel, akkor most ősszel megteheted.
Falvak, kastélyok, szurdokok, látogatócentrumok, melyeket nem biztos, hogy ismersz, pedig a gyereked egészen biztosan élvezné!

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

Legnépszerűbb

Videók

Recept ajánlatunk

Sárgarépapüré burgonyával

Sárgarépapüré burgonyával

Főzelékek >>
6 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 3,5 dkg sárgarépa 6,5 dkg burgonya

Recept:

A sárgarépát a krumplival együtt fedő alatt kevés vízben puhára főzzük, majd szitán áttörjük, és a főzőlével kikeverjük.

Az alaposan megmosott burgonyát héjában is megfőzhetjük, illetve tűzhely sütőjében meg is süthetjük. A sz&(...) tovább a teljes recepthez...


Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

hirdetés

[x] hirdetés

Legfrissebb szakértői válasz

Pásztor Klára

Pásztor Klára

Jogviták megoldásai - Bírósági perek kiváltása (családjog-betegjog-ingatlan és kártérítések vitái)

tovább a szakértőhöz >>

Igazságügyi mediátor felkérése egyszerű szabályok mentén!

Nagyön örülök, hogy a párkapcsolata válságában legalább személyem kiválasztásában egyet tudnak érteni! Ez jó hír Önöknek!

Bejelentkezésre a névjegyemen látható telefonon 06-305-992-842 van mód napközben!


Reálmediátor tevékenység (RM) a Felek közötti vita bírósági per kiváltásával történő megoldása! Sokezer ügyféltalálkozó nyomán dolgoztuk ki.Eredménye a válások körüli egyezségek.

Nem szívesen írok árakat, de a tájékoztatás és kérdése fontos nekem!


Mediáció esetében óvakodni érdemes az alacsony munkadíjtól a hírdetésekben - mert az bizonytalanságról, rutintalanságról, részképzettségről árulkodik.


Egy válás mediációja, a bírósági vagyonmegosztás kiváltása munkaigényes és felkészültséget igénylő igazságügyi mediátori feladat!


Tudom pontosabbra gondolt ezért jelzem, hogy egy reálmediátori találkozó és feldolgozó alkalom általában 75.000Ft-90.000Ft közé esik.
Időben ez 3-4 órát jelent a szükséges írásos nyilatkozatokkal, külön rövid kaukusz ülésekkel.


Vesse össze a vagyonmegosztási perek akár több millió forintos több évre terjedő költségével a láthatja a bírósági per kiváltása reálmediátorral olcsóbb, időtakarékosabb!

Ezt olvastad már? [x]
Szülés

Nem várta meg, míg beérnek a kórházba! - Apukája otthonukban segítette világra Martinkát

vissza vissza