Május 1. programok 2017 - 20 szuper ingyenes családi program Budapesten és vidéken, ahova vidd el a gyereket!

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


Május 1. programok 2017 - 20 szuper ingyenes családi program Budapesten és vidéken, ahova vidd el a gyereket! Országszerte izgatottan készülnek már a szervezők a majálisokra, Budapesten és vidéken számos ingyenes rendezvényen szórakozhat a család apraja-nagyja május 1-e alkalmából. Válogatásunkban igyekeztünk kisebb és nagyobb települések programjait, egy- illetve többnapos vigasságokat, fesztiválokat felvonultatni. Május 1-én alig várja kicsi és nagy, hogy részt vehessen egy pezsgő hangulatú, vidám forgatagban, a majálison. Budapesti és vidéki majálisokat gyűjtöttünk össze, ahol a család minden tagja megtalálhatja a neki tetsző kikapcsolódást. Izgalmas, ingyenes programokkal várják a szervezők az ország különböző pontjain az érdeklődőket.


Budapesti ingyenes programok május 1-jén


1. Városligeti Majális 2017


A Városligeti Majális ismét a Vajdahunyadvár előtt kerül megrendezésre izgalmas gyerekprogramokkal, például: vidámpark, légvárak, póni lovaglás. Vásári  forgatag,  színpadi  produkciók,  széles  gasztronómiai  kínálat ígérnek felejthetetlen élményeket minden látogatónak.

Program: III. Városligeti Majális 2017
Helyszín: Vajdahunyad vára, Budapest
Időpont: 2017. 04. 29-05.01.
Bővebb információ »


2. Majális Rákosmentén 2017.


Idén is színes színpadi-, és térprogramokkal várnak mindenkit, közreműködnek Rákosmente művészeti csoportjai, civil szervezetei, egyházai.A gyerekeket kis vidámpark ugrálóvárral, kisállat-simogató, lovagoltatás, interaktív betyár játéktér, tűzoltó- és rendőrautó bemutató fogadja a kicsiket és nagyokat. Emellett színpadi programok, táncbemutatók, bábszínházi előadás és könnyűzenei koncertek gazdagítják a rendezvényt.

Program: Majális Rákosmentén 2017.
Helyszín: Budapest XVII. kerület, a Ferihegyi út Pesti út és a Gyökér utca közötti lezárt szakaszán
Időpont: 2017.05.01.
Bővebb információ »
 

3. A Nagy Futam 2017.


A Nagy Futam negyedik alkalommal kerül megrendezésre a belváros szívében. Az elképesztő látványosságot nyújtó földi és légi parádét szinte testközelből élvezhetik a technikai sportok kedvelői. A versenyautók, motorok és kamionok a belváros aszfaltját fogják szelni, a szerencsések pedig Forma-1-es pilótákkal is találkozhatnak majd.

Program: Nagy Futam 2017.
Helyszín: Városháza Park - Károly körút – Andrássy út – Opera – Oktogon útvonal
Időpont: 2017. 05. 01.
Bővebb információ »
 

4. Budafok-Tétény Majális


Vidámpark, gyermekfoglalkozás és kézműves vásár mellett színpadi előadások szórakoztatják az ide látogatókat, délelőtt a kerületi iskolák bemutatóját és művészeti csoportok bemutatkozását, délután pedig a Gyermekek majálisa - Disney sztárok a színpadon című műsorát csodálhatják meg a többi fellépő mellett. Gyerekeknek sport- és tornavetélkedőt is szerveznek.

Program: Budafok-Nagytétény Majális 2017.
Helyszín: Campona előtti parkoló (1223 Bp., Nagytétényi út 37-48.)
Időpont: 2017.05.01.
Bővebb információ »
 

5. Majális a Molnár Ferenc téren


Ingyenes programok 11:00-19:00 között fiataloknak, időseknek, gyermekeknek. Díszkészítés, szabadtéri bokszedzés, arcfestés, bográcsozás, kártya, sakk, virágmaglabda-készítés, közös zenélés és sok egyéb program várja az érdeklődőket.

Program: Majális a Molnár Ferenc téren
Helyszín: Budapest VIII. kerület, Molnár Ferenc tér
Időpont: 2017.05.01.
Bővebb információ »

 

6. Kőbányai Halmajális


Egész nap 1000 literes üstben fő majd a halászlé, a halászléfőző versenyen, de lacikonyha, vattacukor, retró rétes és egyéb finomságok is csalogatják a majálisra látogatókat. A színpadon koncertek, pantomim, mesejáték látható, a gyerekeket kézműves foglalkozások és játszóház várja.
 
Program: 7. Kőbányai Halmajális
Helyszín: Óhegy park, Budapest
Időpont: 2017.05.01.
Bővebb információ »

 

7. Csepeli Retró Majális


Minden eshetőségre felkészülve, az érdeklődőket a kedvezőtlen időjárás se riassza el, ha szükséges, a Királyerdei Művelődési Házban kerül megrendezésre a Retró Majális, jó idő esetén a művelődési ház előtt. Bohócműsor, színházi meseelőadás, koncertek, mini vidámpark, állatsimogató, arcfestés, játszóház, jármű- és plakátkiállítás, nem létező tárgyak kiállítása szórakoztatja a majálisozni vágyókat már reggel 10 órától.
 
Program: Csepeli Retró Majális 2017
Helyszín: 1213 Budapest, Szent István út 230.
Időpont: 2017. 05.01.
Bővebb információ »


8. Bókay-kert Majális


Az egész napos színpadi koncertek közül mellett májusfa-állítás, nemzetiségi táncbemutatók, és vendéglátósok mellett kiemelnénk a Gyermekvasutas zenekar fellépését, mely délelőtt 11 órakor tekinthető meg.
 
Program: Bókay-kert Majális
Helyszín: 1181 Budapest, Szélmalom utca 33.
Időpont: 2017. 05.01.
Bővebb információ »
 

Vidéki ingyenes programok


9. Vidám majális és piknik Hegykőn


2017. május 1-én ismét pikniket rendeznek a  vendégeknek Hegykőn, a Széchenyi Ödön parkban előző nap felállított májusfa körül. A zenei programok már délelőtt megkezdődnek. A piknikezést gyermekprogramokkal, remek jazz zenékkel, finom borokkal, kézműves sörökkel és helyben készült ételekkel teszik felejthetetlenné. Akik kockás plédet és piknik kosarat is hoznak magukkal, azok között ajándékokat sorsolnak ki a szervezők!

Program: Vidám majális és piknik Hegykőn
Helyszín: 9437 Hegykő, Széchenyi Ödön park
Időpont: 2017. 05. 01.
Bővebb információ »
 

10. Berhidai Majális


A kétnapos majálison májusfaállítás, fellépők, kispályás labdarúgó kupa, légvár, népi játékok, vetélkedők, körhinta, arcfestés, lufiosztogatás és kézműves foglalkozások teszik változatossá az eseményt,

Program: Majális Peremartongyártelepen
Helyszín: Petőfi Művelődési Ház és Könyvtár, Berhida, 8182 Berhida, Orgona út 2.
Időpont: 2017.04.30 - 05.01.
 

11. Szegedi Majális


Ígéretük szerint a régi majálisok hangulatát igyekeznek visszavarázsolni a szegedi szervezők, vattacukorral, sült kolbásszal, ringlispíllel, rendőrségi és hatósági bemutatóval, táncelőadásokkal, koncertekkel, valamint utcabállal. Két helyszínen (04.28-05-01-ig az újszegedi Erzsébet ligetben, 05.01-én a Zápor tónál) több, mint 60 program várja az idelátogatókat. A gyermekeknek állatsimogató, kézműves foglalkozás, sok-sok lufi és körhinta áll rendelkezésére.

Program: Szegedi Majális
Helyszín: 6726 Szeged-Újszeged, Erzsébet liget és 6723 Szeged, Zápor tó
Időpont: 2017.04.28-05.01.
Bővebb információ »
 

12. Sportmajális - Székesfehérvár


Székesfehérváron a május elsejét nálunk nemcsak énekszó és tánc köszönti, hanem a hagyományokhoz híven rengeteg sport is. A hosszú, tömött sorokban felvonuló egyesületek látványos bemutatókkal szórakoztatják a közönséget. 50 sportegyesület, 1500 sportoló részvételével zajlik az esemény. A nyitó felvonulás a több ezer fős energikus tömeget nem mindennapi versenyekre, bemutatókra vezeti, ahol profik és kezdő mozgolódni vágyók együtt edzhetnek. Ez a nap a mozgásé, a sporté, a szórakozásé és természetesen a kikapcsolódásé.

Program: Sportmajális
Helyszín: Bregyó közi Ifjúsági Szabadidő Központ, Székesfehérvár
Időpont: 2017.05.01.
Bővebb információ »
 

13. Oroszlányi Majális 2017


A gyermekeket egész nap mini vidámpark, légvár, körhinta, kisvasút, a felnőtteket könnyűzenei koncertek, sör, virsli és lángos fogadja. Mindemellett délután megismerkedhetnek a fiatalok a fazekas, gyöngyfűző, kosárfonó, gyékényfonó mesterségek rejtelmeivel, részt vehetnek agyagozásban, nemez labda készítésben, fajáték készítésében, népi játékokban.

Program: Oroszlányi Majális
Helyszín: 2840 Oroszlány, Szent Borbála tér
Időpont: 2017. 05. 01.
Bővebb információ »
 

14. II. Retro Majális Felsőtárkányban


Idén második alkalommal kerül megrendezésre a Retro Majális Felsőtárkányban, ahol a hangsúly régi idők szórakozására helyeződik, a rock and roll életérzés felidézésével. Tréfás vetélkedők, táncos bemutatók, retró cuccok felvonultatása és persze nem hiányozhat a retró játéksarok sem. Mindemellett a gyerekeknek horgászversenyt, óvódások műsorát, vidámparkot ígérnek a szervezők.

Program: II. Retro Majális
Helyszín: Felsőtárkányi Tópart
Időpont: 2017.05.01.
Bővebb információ »
 

15. Szarvasi Majális


Szintén a retró jegyében kerül megrendezésre a szarvasi majális, ahol fúvószenekari felvonulással kezdődik a rendezvény. A járművekért rajongó gyermekeknek kötelező, hisz látványos tuning- és veteránautók találkozója csodálható meg, miközben a színpadon gyermekműsor zajlik. Birkasütés, könnyűzenei- és musical-operett koncertet élvezhetnek még a résztvevők.

Program: Szarvasi Majális 2017.
Helyszín: 5540 Szarvas, Erzsébet liget II. körönd
Időpont: 2017.05.01.
Bővebb információ »
 

16. Lampionos Hajós Felvonulás és Majális, Zenei Fesztivál - Esztergom

 
A veterán és új autók kiállítása, felvonulása, versenyhajók bemutatása és a kapcsolódó rendezvények is mind ingyenesen látogathatók, ahol a család apraja-nagyja kikapcsolódhat. Vasárnap este kerül sor a szemet gyönyörködtető lampionos felvonulásra. Koncertek és színpadi produkciók, díjátadók, tűzijáték, kirakodóvásár gondoskodik arról, hogy senki ne unatkozzon.

Program: Lampionos felvonulás és majális
Helyszín: 2500 Esztergom, Nagy Duna sétány 1. (Rugby Club Hotel)
Időpont: 2017.04.29-05.01.
Bővebb információ »
 

17. XXVI. Komáromi Napok

 
Érdemes alaposan átböngészni a Komáromi Napok rendezvénysorozatot, ahol több helyszínen, számos színházi és sportrendezvény mellett (gyerekeknek és felnőtteknek szervezve egyaránt), kézműves foglalkozásokkal, koncertekkel, ügyességi játékokkal, táncházzal, bábjátékkal, meseolvasással, rajzolással, játszóházzal készülnek kicsik és nagyok szórakoztatására a szervezők.
 
Program: XXVI. Komáromi Napok
Helyszín: 2900 Komárom, Borok utcája, Jókai liget, Kézművesek utcája, Klapka tér, Monostori erőd, Öregvár és Szabadság tér
Időpont: 2017.04.21-05.01.
Bővebb információ »
 

18. VI. Pálinka és Mangalica Majális - Zalaegerszeg

 
Zala megye legnagyobb ingyenes gasztrokulturális eseményévé nőtte ki magát napjainkra a Pálinka és Mangalica Majális. A mangalicapörkölt főzőverseny mellett, a 4 nap alatt számos sportprogram is színesíti a palettát. Koncertek, motoros felvonulás, színes gyermekprogramok, kézműves vásár gondoskodnak a felhőtlen szórakozásról.
 
Program: VI. Pálinka és Mangalica Majális
Helyszín: Városi Sportcsarnok és Zala Pláza környéke, Zalaegerszeg
Időpont: 2017.04.28-05.01.
Bővebb információ »
 

19. Nemzetközi Sajt- és Túrófesztivál - Gyomaendrőd

 
A 19. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Sajt- és Túrófesztiválon a tejes termékek mellett, egyéb finomságokat is kóstolhatnak a kilátogatók, de megismerhetik a  határon innen és túli gazdákat, sajtmestereket, családi gazdaságokat, akik számára kínál ez a jeles esemény lehetőséget az ízletes remekműveik bemutatására, értékesítésére, valamint sajtversenyen való részvételére. A gyermekeket gólyalábas gyerekműsor, játszóház és zenekari gyermekműsor szórakoztatja.
 
Program: 19. Nemzetközi Sajt- és Túrófesztivál
Helyszín: 5500 Gyomaendrőd, Szabadság tér
Időpont: 2017.04.29-05.01.
Bővebb információ »


20. Csabai Majális és Ligeti Vásár - Békéscsaba

 
Kifejezetten a gyermekek szórakoztatására fókuszál a békéscsabai rendezvény, ahol egész napos játszóház várja a lurkókat, kézműves foglalkozással, babasarokkal, ügyességi játékokkal, íjászattal, ördöglakattal, társasjátékokkal, vetélkedőkkel, arcfestéssel, ugrálóvárral, körhintával, léggömbbel és persze az elmaradhatatlan vattacukorral. 
 
Program: Csabai Majális és Ligeti Vásár
Helyszín: Kőrösök Völgye Látogatóközpont, 5600 Békéscsaba, Széchenyi liget
Időpont: 2017. 05. 01.
Bővebb információ »

Fotó: Pixabay.com

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


2017.04.26