Különleges vízi játszótér épült a Tisza-tavon - Ide mindenképpen vidd el a gyereket idén nyáron, imádni fogja!

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


Különleges vízi játszótér épült a Tisza-tavon - Ide mindenképpen vidd el a gyereket idén nyáron, imádni fogja! Vízi kalandpark a Tisza-tavon: június 12-én nyílik meg hivatalosan a különleges vízi játszótér, 6 éves kortól várják a gyerekeket és felnőtteket egész nyáron. Közép-Európa legnagyobb vízi-játszóterét adták át a Tisza-tavon június 2-án - a több mint két kézilabdapálya alapterületű vízi-kalandpark június 12-én nyílik majd meg hivatalosan.

Az első vízi park Magyarországon
A sarudi strandon most megnyíló - több mint 2400 négyzetméter alapterületű - Aquaglide vízi-játszótér nemcsak az első ilyen park Magyarországon, de méretét tekintve a legnagyobb Közép-Európában és egész Európában is csupán egy nagyobb hasonló vízi park található, Franciaországban.



Vidékfejlesztés gazdasági alapokon
Az új vízi-kalandpark megnyitása része a sarudi Élményfalu programnak, amely egy teljesen magánerőből, gazdasági alapokon megvalósuló fejlesztési program. A Élményfalu szervezésében az elmúlt években már vitorlás-, horgász-, lovas- és felfedező táborok indultak, fellendítve a kistelepülés turisztikai és gazdasági életét.



- A Tisza-tó Sarudi-medencéje 2014 óta, az Élményfalu program keretében, olyan kezdeményezéseknek és projekteknek vált a bázisává, amelyek emberi léptékben igyekeznek hozzájárulni a térség fejlődéséhez és az itt élők életszínvonalának javításához. A legtöbb általunk kínált program a gyerekeknek szól, nem titkol célunk, hogy szeretnénk a mai digitális játékok helyett valóban izgalmas alternatívát kínálni a fiataloknak. Röviden, hogy a virtuális világ mellett a természetben, az állatok, a növények világával is megismerkedjenek játszva a gyerekek - mondta el Kücsön Gyula, az Élményfalu program vezetője, aki azt is hozzátette, extrém vízi sportokat is ki lehet majd próbálni, lesz például banánozás, vízisí, fánk is.

Egyszerre, akár százan is játszhatnak
A sarudi Aquaglide vízi-kalandparkban egyszerre akár százan is játszhatnak. A klasszikusnak számító csúszdák mellett a legbátrabbak kipróbálhatják az 5 méter magasra kirepítő vízi-katapultot vagy az extrém magasba repítő hintáik. És persze számos mászható, egyensúlyozós és ugró elem is beépítésre került a több, mint 30 elemből álló vízi-parkba. Az elemek alatt a víz 1,6-2,6 méter mély, ezért a biztonság kedvéért csak mentőmellényben lehet használni őket.



Kik játszhatnak a vízi vidámparkban?
Az eszközöket 6 éves kortól lehet használni majd, a 2440 négyzetméteres alapterületű játszótéren animátorok és vízi mentők felügyelik a szórakozást. Előreláthatóan augusztus végéig lehet bejutni a játékokhoz - hétfőtől csütörtökig 10:00-18:00 között, péntektől vasárnapig 9:00-20:00 óra között várják a látogatókat, de a beengedés időjárásfüggő. Belépőjegyek 3000 Ft-tól - ez már tartalmazza az aznapi strandbelépő árát is.

Fotók: www.elmenyfalu.hu

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


2017.06.08