Augusztus 20-i ingyenes gyerekprogramok 2017: 37 szuper családi program a hétvégére Budapesten és vidéken

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


Augusztus 20-i ingyenes gyerekprogramok 2017: 37 szuper családi program a hétvégére Budapesten és vidéken Országszerte készülnek a települések nemzeti ünnepünk, augusztus 20-a megünneplésére. Augusztus 20-án színes, izgalmas ingyenes programokkal várják az ország számos pontján a kikapcsolódni vágyók apraja-nagyját. Országszerte készülnek a települések nemzeti ünnepünk, augusztus 20-a megünneplésére. Olyan rendezvényeket válogattunk összeállításunkba, ahol garantált a felhőtlen kikapcsolódás az egész család számára. Augusztus 20-án színes, izgalmas ingyenes programokkal várják az ország számos pontján a kikapcsolódni vágyók apraja-nagyját.

Rengeteg családi program közül lehet válogatni, de a zene és a gasztronómia szerelmesei sem fognak csalódni válogatásunkban. Ha pedig múzeumba mennétek, akkor jó, ha tudjátok, hogy az Alaptörvény szerint meghatározott állami ünnepeken (március 15., augusztus 20., október 23.) a múzeumok, állampolgárságra való tekintet nélkül, ingyenesen látogathatóak.
 

1-22 Ünnepi múzeumlátogatás - a nemzeti ünnepen ingyenes!


A kulturális miniszter engedélyével rendelkező muzeális intézmények a nemzeti ünnepeken, így augusztus 20-án is ingyen látogathatók - az ingyenesség általában az állandó kiállításokra, valamint az ünnepi programokra vonatkozik.

Most ezekből sorolunk fel 22-őt, de érdemes a lakóhelyed környékén is megérdeklődni, hogy adott múzeumra érvényes-e ez a rendelet. A legegyszerűbb a múzeumok honlapján körülnézni, a Jegyárak, információk menüpontnál szokták megadni ezt az információt.

12 ingyenes budapesti múzeum augusztus 20-án - az állandó kiállítások ingyen látogathatók:
- Természettudományi Múzeum
- Szentendrei Skanzen
- Iparművészeti Múzeum
- Magyar Nemzeti Múzeum
- Aquincumi Múzeum és Fürdőmúzeum
- Földalatti Vasút Múzeum
- Terror Háza
- Petőfi Irodalmi Múzeum
- Néprajzi Múzeum
- Magyar Földrajzi Múzeum
- Tűzoltó Múzeum
- Hadtörténeti Intézet és Múzeum

10 ingyenes vidéki múzeum augusztus 20-án - az állandó kiállítások ingyen látogathatók:
- Kohászati Múzeum (Miskolc)
- Balatoni Múzeum (Keszthely)
- Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeum (Hatvan)
- Savaria Múzeum (Szombathely)
- Laczkó Dezső Múzeum (Veszprém)
- Janus Pannonius Múzeum (Pécs)
- Móra Ferenc Múzeum (Szeged)
- Szent István Király Múzeum (Székesfehérvár)
- Tornyai János Múzeum (Hódmezővásárhely)
- Jósa András Múzeum (Nyíregyháza)

Program: Ünnepi múzeumlátogatás
Helyszín: Budapest és vidék
Időpont: 2017.08.20.
Bővebb információ »
 

15 szuper ingyenes családi program a hétvégére országszerte


1. Augusztus Huszadika - Budapest


Augusztus Huszadika néven kerül megrendezésre az állami ünnepség, mely idén már 19-én elkezdődik, koncertekkel, valamint a Magyar Ízek Utcájával. Másnap a hagyományokhoz hűen zászlófelvonással és tisztavatással indul a nap. Ezen a napon az Országházban ingyenesen lehet megtekinteni a Szent Koronát, légi- és vízi parádéra számíthatunk a Dunán, a Clark Ádám téren már délelőtt elkezdődnek a családi programok és koncertek, Mesterségek Ünnepe, délután kenyéráldás és Szent jobb-körmenet, este 21:00 órától pedig tűzijátékban gyönyörködhet a közönség.



Program: Augusztus Huszadika
Helyszín: Több helyszínen, Budapest
Időpont: 2017.08.19-20.
Bővebb információ »


2. Hírös7 Fesztivál - Kecskemét


Különleges programnak ígérkezik a megnyitó ünnepség, amelyen a kecskeméti szimfonikusok Kodály Zoltán legnépszerűbb műveit adják elő. Szintén egyedi produkció lesz augusztus 20-án a Kodály-emlékévre írt Háry, Háry, Háry táncfantázia. Az előadás része lesz a városi tűzijáték. Emellett idén sem marad el a közkedvelt babakocsis felvonulás sem (aug. 27.)! A szervezők gyermekközponttal is készülnek, amelyben baba-mama sátort és játszószigetet is kialakítanak. Idén is lesz prímáspárbaj, Hírös Vágta, majd a záró napon a tizedik süteménysütő versenyt követően ezúttal is köszöntik és megáldják az egyházak képviselői a kecskeméti családokat, a gyermekeket pedig szeretetvendégség várja.

Program: Hírös7 Fesztivál
Helyszín: Kecskemét
Időpont: 2017.08.19-27.
Bővebb információ »
 

3. Cifra hétvége - Szentendrei Skanzen


A népi motívumoké a főszerep a Skanzen augusztus 20-i hétvégéjén. Két napon keresztül a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban a Bakony, a Balaton-felvidék tájegysége áll a középpontban. A közönség bevonásával zajló divatbemutató és viseletpróba mellett kézműves foglalkozások sokaságával vár kicsiket és nagyokat a múzeum. Hajfonás, viseletpróba, gyöngykaláris készítés, testfestés magyarországi motívumokkal, bajuszfestés, növényi festés, pásztorbot faragás, mézeskalács díszítés, könyvjelző hímzés, legyező készítés, gyerek- és felnőtt színező, vizesnyolcas mintázás, játékudvar, körhinta, színpadi program - mindez szerepel a repertoárban.

A rendezvény augusztus 19-én a normál nyitvatartási napokon is érvényes belépőjegyekkel látogatható, augusztus 20-án, a nemzeti ünnep napján ingyenes a belépés.

Program: Cifra hétvége
Helyszín:  Szabadtéri Néprajzi Múzeum, Szentendre
Időpont: 2017.08. 19-20.
Bővebb információ »
 

4. Minden Magyarok XXIII. Nemzetközi Néptáncfesztiválja - Gyula


A Minden Magyarok XXIII. Nemzetközi Néptáncfesztiválja alkalmából, Gyulán a hazai néptánccsoportokon kívül Európa számos országából érkeznek fellépő csoportok. Zenés felvonulás, vásári komédiások színesítik a programot. A gyerekeknek játszóházzal, bábszínházzal, táncházzal és sok-sok zenével készülnek a szervezők.

Program: Minden Magyarok XXIII. Nemzetközi Néptáncfesztiválja
Helyszín: a város több pontján, Gyula
Időpont: 2017.08.17-20.
Bővebb információ »
 

5. Székesfehérvári Királyi Napok - Székesfehérvár


Felsorolni is nehéz, hányféle programmal készülnek az ünnepségsorozatra a székesfehérváriak. A Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál mellett a Koronázási Ünnepi Játékok programkavalkádja ad okot a jókedvre. Többek között lovagoltatás, tábori élet bemutatója, madarász és vadász bemutatók, bábelőadások, óriásbábok, koronakészítés, ismeretterjesztő játék, pajzsfestés, lovagi torna vár a gyerkőcökre.

Program: Székesfehérvári Királyi Napok
Helyszín: Székesfehérvár belvárosa
Időpont: 2017.08.11-20.
Bővebb információ »
 

6. Bor és kenyér ünnepe - Siófok


A Bor és kenyér ünnepe jó hangulattal, borokkal, finom ételekkel, kézműves kirakodóvásárral, helyi művészeti csoportok műsoraival, családi programokkal, kulturális és gasztronómiai programokkal búcsúztatja el az idei nyarat, így biztosítva a kellemes kikapcsolódást és szórakozást az egész családnak. A Rózsakertben izgalmas gyermekfoglalkozásokkal készülnek (kötélpálya, játszóház és alkotóműhely), nézzétek meg!

Program: Bor és kenyér ünnepe
Helyszín: Siófoki hajóállomás - Rózsakert, Siófok
Időpont: 2017.08.16-20.
Bővebb információ »


7. Szamárfül Családi Fesztivál - Pécs


Immáron 6. alkalommal kerül megrendezésre a Szamárfül Családi Fesztivál, ahol a közös élményekre kerül a hangsúly. Interaktív játszóterek, koncertek, gyermek- és bábszínházi előadások, állatvarázs és kincses piac gondoskodik a felhőtlen szórakozásról. Mottójuk: "Szamárság lenne otthon maradni!" Az autóval érkezőknek lehetőségük van az ingyenes parkolóház használatára.


Fotó: www.szamarfulfesztival.hu (engedéllyel)

Program: Szamárfül Családi Fesztivál
Helyszín: Zsolnay Kulturális Negyed, Pécs
Időpont: 2017.08.17-20.
Bővebb információ »


8. Kenyérfesztivál - Zalaegerszeg


A Kenyérfesztiválon a Magyarok kenyerét augusztus 20-án, a falumúzeumban szegik meg. A kenyérsütés, kóstolás mellett hagyományőrző programokra, gyermekcsoportok bemutatójára is várják a látogatókat. A gyermekek számára tésztaformázási versenyt hirdetnek, a szépen formázott cipókat helyben ki is sütik. A falumúzeumban lesz íjászat, kézműves játszóház, fajáték, kirakodó és kézműves vásár, valamint lehetőség nyílik lovaglásra és íjászatra is. A rendezvényre délig a belépés díjtalan.

Program: Kenyérfesztivál - A Göcseji Falumúzeum Napja
Helyszín: Falumúzeum u, Zalaegerszeg
Időpont: 2017.08.20.
Bővebb információ »
 

9. Kaláka Vasárnap - Újkenyér Ünnep - Ócsa


A Kaláka Vasárnap - Újkenyér Ünnep rendezvényt, a szervezők a "Csáki szalmája" című kiállítással nyitják meg. A nap folyamán népi játszó- és kézműves udvar áll a gyerekek rendelkezésére, népi mesét hallgathatnak a kenyérről.

Program: Kaláka Vasárnap - Újkenyér Ünnep
Helyszín: Ócsai Tájház, Ócsa
Időpont: 2017.08.20.
Bővebb információ »
 

10. XI. Bor- és Csemegeszőlő fesztivál - Vonyarcvashegy


A XI. Bor- és Csemegeszőlő fesztivál négy napján, kézművesek utcájával, finom falatok és ízletes borok kínálatával várják a látogatókat. A színpadon zenei fellépők sokasága garantálja a jó hangulatot. A gyerekeknek zenés program készül, hogy ők se unatkozzanak.

Program: X. Bor- és Csemegeszőlő fesztivál
Helyszín: Rendezvénytér, Vonyarcvashegy
Időpont: 2017.08.17-20.
Bővebb információ »
 

11. Galiba Gyermekfesztivál - Debrecen


A Galiba programjaiba évről évre gyerekek ezrei kapcsolódnak be. Idén az augusztus 12-től 20-ig tartó fesztiválon mintegy száz program várja majd az érdeklődőket, főként a nagyerdei Békás-tó melletti Lurkó-ligetben. Az idei Galiba újdonsága lesz a Lúdas Matyi-hasonmásverseny, hisz a fesztivál neve is Fazekas Mihály Lúdas Matyijára, pontosabban Matyi libájára, Galibára emlékeztet. Lúdas Matyi hasonmását három kategóriában keresik a fesztiválon: a Lurkó versenyre "pelyhedző bajusz nélküli kislegényeket", a Suhanc bajnokságra "pelyhedző bajszú nagylegényeket", míg a Szenior hasonmás versenyre "a bajszos korosztályból" várnak jelentkezőket, utóbbiak Lúdas Matyi elképzelt jövőbeli alakját formálják majd meg.

Program: Galiba Gyermekfesztivál
Helyszín: Nagyerdő, Debrecen
Időpont: 2017.08.12-20.
Bővebb információ »
 

12. XIII. Bor- és Gasztrofesztivál - Hódmezővásárhely


A XIII. Bor-és Gasztrofesztivál három napon keresztül előadások, koncertek, játékok, minőségi borok és pálinkák kínálatával készül az ünnep alkalmából. A színpadon népszerű hazai fellépők és műsorok, garantálják a jó hangulatot, a kisebbeknek pedig meseszínházzal készülnek a szervezők. Vasárnap 22:00-kor tűzijátékkal zárul az este.

Program: XII. Bor-és Pálinkafesztivál
Helyszín:Szent István tér, Hódmezővásárhely
Időpont: 2017.08.18-20.
Bővebb információ »
 

13. Győr Augusztus 20.


A Győr Augusztus 20. rendezvény három napon át tartó szórakozást kínál az egész család számára. Amire biztosan számíthatnak a kilátogatók: színvonalas fellépők, bemutatók, szórakoztató programlehetőségek, vidámpark és sok-sok szabadidős program az ünnepség, család, szórakozás jegyében.

Program: Győr Augusztus 20.
Helyszín: Marcalváros, Cirkusz tér, Győr
Időpont: 2017.08.18-20.
Bővebb információ »
 

14. Szent István Ünnepe - Keszthely


A Szent István Ünnepe rendezvényen minden nap késő délután gyermekkoncert szórakoztatja a fiatalokat, míg a felnőttek színvonalas koncertekre, színpadi fellépőkre, táncházra és utcabálra számíthatnak. Vasárnap este, 21:00-kor kerül sor a tűzijátékra.

Program: Szent István Ünnepe
Helyszín: Balaton-part-Zenepavilon, Fő tér, Keszthely
Időpont: 2017.08.18-20.
Bővebb információ »
 

15. Szent István napok - Zalakaros


A Szent István napok keretében a Gyógyfürdő térre kirakodóvásárosok, kézművesek és borházak települnek ki. A színpadon tánccsoport, fúvószenekar és koncertek lesznek, de természetesen a család kisebb tagjaira is gondoltak, őket kreatív foglalkozások várják. Az estéket utcabál és augusztus 20-án, 21:30-kor tűzijáték zárja.

Program: Szent István napok
Helyszín: Gyógyfürdő tér, Dísz tér, Zalakaros
Időpont: 2017.08.18-20.
Bővebb információ »

Olvasd el ezt is!
Ingyenes múzeumlátogatás a nemzeti ünnepeken és bizonyos hétvégi napokon - Mikor hova érdemes menni a családdal? »

Fotók: pixabay, szamarfulfesztival.hu; Victoria Delta Hotel Family Photography
Forrás: mti, események honlapjai

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


2017.08.16