Állatkertek éjszakája 2017: 12 állatkert, vidámpark és egyéb állatos hely, ahova menjetek el augusztus 25-én a gyerekkel!

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


Állatkertek éjszakája 2017: 12 állatkert, vidámpark és egyéb állatos hely, ahova menjetek el augusztus 25-én a gyerekkel! 2017. augusztus 25-én ismét megrendezik az Állatkertek Éjszakáját. Augusztus utolsó péntekén országszerte 12 helyszínen várják éjjeli nyitva tartással és egyedi programokkal az állatkertek és vadasparkok a látogatókat. Az Állatkertek éjszakáját 2012-ben rendezték meg először, akkor országszerte nyolc helyszínen várták programokkal az érdeklődőket. Idén, augusztus 25-én, hatodik alkalommal kerül megrendezésre a nagysikerű Állatkertek Éjszakája program.

11 település, 12 helyszínén meghosszabbított nyitva tartással és különleges esti programokkal várják a látogatókat. A részletes programokról a helyszínek weboldalán lehet bővebben tájékozódni.

Mely helyszínek csatlakoztak a 2017. évi Állatkertek Éjszakájához?
  1. Budakeszin - a Budakeszi Vadaspark
  2. Budapesten - a Fővárosi Állat- és Növénykert
  3. Budapesten - a Tropicarium (Campona)
  4. Debrecenben - a Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertje
  5. Győrött - a Xantus János Állatkert
  6. Jászberényben - a Jászberényi Állat- és Növénykert
  7. Kecskeméten - a Kecskeméti Vadaskert
  8. Miskolcon - a Miskolci Állatkert és Kultúrpark
  9. Pécsett - a Pécsi Állatkert és Akvárium–Terrárium
  10. Poroszlón - a Tisza-tavi Ökocentrum
  11. Szegeden - a Szegedi Vadaspark
  12. Veresegyházán - a Medveotthon
Ízelítő a programokból:
  • A Budapesti Állatkertben 23 helyszínen lesznek állatbemutatók és etetések, a Varázshegyben 12-féle program közül választhatnak az érdeklődők, de lesz LED show, jégszobrász- és tűzzsonglőr-bemutató, zenés programok, valamint homok- és festékanimáció is.
  • A Budakeszi Vadasparkban szakvezetéssel egybekötött éjszakai, fáklyás túrákon vehetnek részt pénteken a látogatók, akik az éjszakai élőlények életmódjáról, szokásairól és viselkedéséről tudhatnak meg érdekességeket. Óránként kipróbálható lesz a Vakkaraván elnevezésű ügyességi pálya és az interaktív játszópult, ahol az érzékszerveiket tehetik próbára a látogatók.
  • A Tropicariumban meg lehet nézni, hogyan és mit esznek a kőhalak, az aligátorok, a murénák, a cápák, a ráják, a galléros gyíkok vagy a orrszarvú leguánok.
  • A fáklyafénnyel kivilágított Kecskeméti Vadaskertben madárbemutatók, látványetetések, kígyósimogató, óriáscsótány-tapogató lesz, a felnőtteket esti koncerttel és a park életét bemutató vetítéssel, a gyerekeket állatkerti homokozóval és arcfestéssel várják.
  • Miskolcon a látványetetések és a "nemszeretem" állatok bemutatója mellett tűzzsonglőr-előadással és fáklyás sétákkal is készülnek a szervezők.
  • A győri Xantus János Állatkertben hüllőházi bátorságpróbával és különleges állatok bemutatójával várják a közönséget.
  • A debreceni Nagyerdei Kultúrparkban ehető rovarokkal, virágokkal, majomkenyér-kóstolással, jávailövőhal-bemutatóval, mazsorettek fellépésével, LED show-val és vidámparki játékokkal is készülnek.
  • A Pécsi Állatkertben pedig óriás társasjáték, aszfaltfestő verseny, rémtúra, világítómaszk-készítés és csillagászati távcsöves bemutató is lesz.
  • A poroszlói Tisza-tavi Ökocentrumban Magyarország vízi és vízparti állat- és növényvilágát mutatják be. Itt lesz holdfénytúra, és látványos búvármerülésen is részt lehet venni gyakorlott búvárok segítségével az óriásakváriumban.
  • A Szegedi Vadasparkban rozsomákokkal és borjúfókákkal lehet találkozni és meg lehet nézni, hogyan vacsoráznak a barnamedvék vagy az oroszlánok.
  • A Veresegyházi Medveotthonban a farkasok és a medvék életét ismerhetik meg a látogatók.

Mettől meddig tartanak a programok? Kell-e belépő?
A parkok részletes programja, illetve a nyitási és zárási időpontok az egyes intézmények honlapján érhetők el. A legtöbb helyszínen a programok este 7-től éjfélig tartanak majd, belépésre este 11 óráig van lehetőség. A belépti díjak helyszínenként eltérőek, de azokon a településeken, ahol több bemutatóhely is működik egymás közelében, kombinált jegyek is válthatók. Ilyen a Budakeszi Vadaspark, a Tropicarium, valamint a Fővárosi Állat- és Növénykert, ahová a mindhárom helyszínre érvényes jegy felnőtteknek 4000 forint, gyermekeknek 3000 forint lesz. Aki az este nem tudja mindhárom helyszínt felkeresni, a jegyeket a Tropicariumban és a Budakeszi Vadasparkban másnap és harmadnap is felhasználhatja.

Az egész család rajong az állatokért? Szeretnétek az állatokkal természetes környezetükben megismerkedni?
Akkor ajánljuk következő cikkeinket:

- Állatkertek, vadasparkok, dinoszauruszok, lovasbemutatók, madárles - 20 szuper állatos hely Budapesten és vidéken, ahova menjetek el a gyerekkel! »

- 5 vadaspark Magyarországon, ami szuper őszi program lehet a gyerekekkel »

Fotó: Pixabay.com
Forrás: MTI

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


2017.08.23