Őszi szünet 2017 - 11 szuper ingyenes gyerekprogram Budapesten és vidéken, amit vétek lenne kihagyni!

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


Őszi szünet 2017 - 11 szuper ingyenes gyerekprogram Budapesten és vidéken, amit vétek lenne kihagyni! 2017-ben október 28-tól november 5-ig tart az őszi szünet. Hogy ne csak a négy fal között legyetek, olyan programokat ajánlunk, melyeken jókat mókázhattok a gyermekeddel, ráadásul mindegyik ingyenes. 2017-ben október 28-tól november 5-ig tart az őszi szünet. Hogy ne csak a négy fal között legyetek, olyan programokat ajánlunk, melyeken jókat mókázhattok a gyermekeddel, ráadásul mindegyik ingyenes.
 

1. MÜPA – Cifra Palota vasárnaponként


Minden vasárnap ingyenes gyerekprogramokkal várják a családokat a MÜPA-ban, a Cifra Palota elnevezésű rendezvénysorozattal. A színpadon zenés-táncos előadások, mesejátékok zajlanak, a termekben pedig kreatív foglalkozások, készségfejlesztő játékok biztosítják a felhőtlenül jó hangulatot, az adott hét tematikájához kapcsolódóan.

Helyszín: Művészetek Palotája (1095 Budapest, Komor Marcell u. 1.)
Időpont: 2017-ben minden vasárnap, 10:00-13:00
 

2. Töklámpás Fesztivál


"Tököt hozz, ne légy töketlen!!!" szlogennel invitálnak a szervezők a Töklámpás Fesztiválra, ahol ki-ki elhelyezheti az otthon kifaragott, kivilágított töklámpását. Külön kísérőprogramokat nem szerveznek, de a látvány így is biztosan felejthetetlen lesz. Annyi kérése van mindössze az esemény rendezőinek, hogy aki tud, 1-3 konzervet vagy tartós élelmiszert vigyen magával, mert azokat majd a rászorulóknak adják.

Helyszín: Hősök tere (1146 Budapest, Hősök tere)
Időpont: 2017. október 28. 19:00-21:00
 

3. Halloween Fesztivál Budapest


Öltözz jelmezbe és menj el a Halloween Fesztiválra a Hősök tere mellé, a Műcsarnok parkolójába. Egész napos színpadi programok, gyermekprogramok várják a kisebbeket, este pedig jelmezes diszkó varázsol fergeteges hangulatot. Étellel, itallal, finomságokkal teli gasztro-utca vár, ha megéheztél, megszomjaztál. Emellett sok fellépőre, tökfaragásra és számtalan gyermek-, valamint felnőtt programra számíthat mindenki.

Helyszín: Budapest XIV., Dózsa György u. 37. (Műcsarnok parkolója)
Időpont: 2017. október 28-29.


 

4. Világjáró gyerekek - Ghána


Október végén az afrikai kontinensre, Ghána országába indulhatsz egy képzeletbeli utazásra. Megismerkedhetsz az országgal, táncra perdülhetsz ghánai táncosokkal, majd mindenféle különlegességet készíthetsz, például cölöpökre épült házikót, kente szőttest, dobot és utazásokat tehetsz a híres trotro busszal.

Ajánlott életkor: 3-10 év
A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Regisztráció: regisztracio.deak17galeria@gmail.com

Helyszín: Deák 17 - Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria
Időpont: 2017. október 28. (szombat) 9:30 - 12:30
 

5. Halloween a Bartók Pagonyban


A Pagonyban újra eljön a kis boszik, csontvázak, robotok, szuperhősök és hercegnők ideje!
15:15-kor Indul az álarckészítés, készülnek a sütőtökfejek. A kézműves foglalkozással párhuzamosan halloweeni sütidíszítésre is invitálják a gyerekeket.
17:00 Boszorkánytánc! Gyere és mozogjunk egy kicsit együtt!
16:30 Meglepetés! Harcos Bálint olvas fel a megjelenés előtt álló Boszorkánycica című könyvéből.
Kvízre fel! Egy csodalényes totóval is készülnek, a kvízt kitöltők között pedig még aznap boszorkányosan szép kiadványokat sorsolnak ki.

Helyszín: Pagony a Gellért térnél, Budapest XI. ker., Bartók Béla út 5.
Időpont: 2017. október 28., szombaton 15 órától
Facebook-esemény itt »
 

6. Halloween a Kesztyűgyárban


Halloween alkalmából a Kesztyűgyárban várják a gyerekeket, ahol egyebek közt jelmezkészítésen, tökfaragáson, és más tökös kreatívkodáson vehetnek részt. 18:00 órától jelmezversennyel fokozzák az izgalmakat.

Helyszín: Kesztyűgyár, Budapest VIII., Mátyás tér 15.
Időpont: 2017. október 27. (péntek), 16:00-19:00


 

7. Halloween gyerekszombat a Rózsakert bevásárlóközpontban


"Hátborzongató" szeretettel várnak minden gyermeket október utolsó szombatján. Lesz Varázslók és boszorkányok bűvös műhelye, múmia lámpás-, nyalóka szellem-, boszorkányseprű dísz-, és álarckészítés;
Boszorkánysmink-készítés, vicces halloweeni fotózás, szellemes jelmezbemutató.

Helyszín: Rózsakert bevásárlóközpont - Budapest II., Gábor Áron u. 74.
Időpont: 2017. október 28. (szombat) 10:00-13:00
 

8. V. Országos Rajzfilmünnep


Az országos programsorozathoz idén több mint 50 város és 60 helyszín csatlakozott. A filmvetítések mellett a helyi szervezők más programokkal is készülnek: egyebek közt lesz bábjáték, színezés, rajzverseny, tánc- és színházi előadások és még számos más izgalmas program. Hogy milyen mesék közül válogathatsz? Olyan klasszikusokból, mint a Vuk, Lúdas Matyi, Magyar népmesék, Mézga család, idén bemutatott magyar rajzfilmekből, mint az Egy kupac kufli és a Lengemesék, népszerű sorozatokból, mint a Bogyó és Babóca, Pocoyo és a Hoppi mesék vagy akár kortárs európai rajzfilmekből, mint a Messzi észak vagy a szlovén animációs szövetség rajzfilm válogatása.

Helyszín: Budapesten és vidéken
Időpont: 2017. november 3-5. (egyes helyszíneken ettől eltérhet!)
Melyik meséket nézhetitek ingyen? Melyik helyszíneken és pontosan mikor kezdődnek a vetítések? Korábbi cikkünkből megtudod »
 

9. Töpörtyű Fesztivál - Nagyberek


Immáron 4. alkalommal kerül megrendezésre Balatonfenyves-Imre majorban a Nagybereki Töpörtyű Fesztivál töpörtyűsütő versennyel, melyre sok szeretettel várnak minden érdeklődőt. A rendezvény a magyar gasztronómia hagyományaira épül kulturális programokkal, néptáncbemutatókkal, térzenével, kézműves piaccal, családoknak pedig a Balaton óriás társasjátékkal és tombolával.

Helyszín: Balatonfenyves, Nagyberek, Imre major
Időpont: 2017. október 28.
 

10. Márton Napi Családi Fesztivál - Hévíz


Életkortól függetlenül minden érdeklődőt várnak november első hétvégéjén, szombaton és vasárnap délután a Márton-napi családi fesztiválra Hévízen, a Tavirózsa utcában zajló ingyenes programokra. A családi naphoz több verseny és jótékonykodás is kapcsolódik. Népi játszótér, libafuttatás, lámpás felvonulás, retrodiszkó, bábszínház, sütiverseny várja a kicsiket és nagyokat.

Helyszín: Hévíz, Tavirózsa utca
Időpont: 2017. november 4-5.


 

11. Halloween rémes este a Medveotthonban - Veresegyház


Most a Medveotthonban is átélheted a Halloween bulizós, játékos, jelmezes hangulatát! A hűvös estére forró teával, kenyérlángossal és forralt borral készülnek, és egy óriási boszorkánytűz mellett melegedhetnek a látogatók. Szellemlovasok is kísértenek azon az éjen a medveparkban, vigyél zseblámpát is, hogy jól lásd őket. Lesz jelmezverseny és tökfaragó versenyt is tartanak, érdemes kinézni.
Lesz cukorágyú, és egész este zenél a Zságbamacska zenekar.

Helyszín: Veresegyházi Medveotthon - Veresegyház, Patak utca 50/a.
Időpont: 2017. október 28. 17:00-21:00-ig - ingyenes a belépés a jelmezben érkezőknek.
Facebook-esemény itt »

Fotók: Pixabay, Pexels, kezdőfotó - Freepik/teksomolika

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


2017.10.26