Fotók: Ilyen lett a tűzoltós játszótér Budapesten! - Plusz 26 mesejátszótér és különleges játszótér a fővárosban és vidéken

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


Fotók: Ilyen lett a tűzoltós játszótér Budapesten! - Plusz 26 mesejátszótér és különleges játszótér a fővárosban és vidéken Tűzoltós játszótér készült a 2. kerületben! A játékok között van egy tűzoltóállomás tűzoltócsővel, tűzoltócsappal és csúszdával és természetesen több tűzoltóautó is. Nézd meg a fotókat a tűzoltós játszótér átadásáról. A környéki gyerekek nagy örömére 2017. november 22-én Tűzoltó tematikájú játszóteret alakított ki a II. kerületi önkormányzat a Vérhalom téren, adta hírül az MTI.

A 60 millió forintos fejlesztésből 14 új játszószert létesítettek, ezek között van egy tűzoltóállomás tűzoltócsővel, tűzoltócsappal és csúszdával és természetesen több tűzoltóautó is. A gumiburkolatú "közúthálózat" egy elképzelt város különböző helyszíneit köti össze, a rönkfa szegéllyel keretezett ágyásokba pedig tüzet imitáló dísznövényeket ültettek, mondta el a megnyitón Láng Zsolt polgármester.



A játszóteret, melyet elsősorban a 2-8 éves gyerekek számára terveztek, kerítés és futópálya is körbeveszi, emellett tavasztól térfigyelő kamerával őrzik a terület biztonságát.

A polgármester az átadón felidézte azt is, hogy a parkban már közel 100 éve, 1919-ben is állt játszótér, így ez a főváros egyik legrégebbi ilyen helyszíne. A második kerületi Önkormányzat egyébként jelenleg 20 játszóteret és 22 pihenőparkot tart fent.



A felújított tűzoltós játszóteret elsőként a Szemlőhegy utcai óvodások és az Áldás utcai iskolások vették birtokba.

Játszóteret keresel? 26 ötletünk is van!
5 különleges játszótér Budapesten, ahova vidd el a gyereket! »

15+1 mesejátszótér Budapesten és vidéken - Mindegyikben jártatok már? »

5 mesejátszótér Budapesten - Vuk, Pompom és más mesehősökkel »

Forrás: MTI, másodikkerulet.hu
Fotók: Facebook/II. kerület

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


2017.11.23