Libegők Éjszakája 2018: ezen a napon éjszaka is libegőzhetsz, és közben megnézheted a csillaghullást! - Helyszínlista

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


Libegők Éjszakája 2018: ezen a napon éjszaka is libegőzhetsz, és közben megnézheted a csillaghullást! - Helyszínlista 2018. július 28-án, szombaton rendezik meg először a Libegők Éjszakáját Magyarországon, amikor is 3 hazai helyszínen lehet a szokásos nyitvatartási időn túl is libegőzni és a hegyről csillaghullást nézni. 2018. július 28-án, szombaton rendezik meg először a Libegők Éjszakáját Magyarországon, amikor is 4 hazai helyszínen lehet a szokásos nyitvatartási időn túl is libegőzni és a hegyről csillaghullást nézni.

Először Magyarországon Libegők Éjszakája
Az újdonságnak számító eseményt a Chernel István Sí és Turisztikai Klaszter június 13-án tartott közgyűlése után jelentette be Fehér Gyula, a klaszter elnöke a sajtónak. Fehér Gyula elmondása szerint a eseményhez az ihletet a 2018. február 14-én, Valentin-napján megrendezett I. Sípályák Éjszakája adta - így a Libegők Éjszakája a téli rendezvény nyári folytatásának is tekinthető.



A libegőzés közkedvelt családi program, Magyarországon egyre több helyen nyílik lehetőség arra, hogy a tájat kicsit magasabbról is megszemlélhessük. Míg 2015-ben csupán 3 libegője volt az országnak, addig idén ősszel már a 6. ülőliftet adják át a Mátra egyik legnépszerűbb kirándulóhelyén, a Sástónál, ahol már folyik az építkezés.
 

Mikor és hol lesz az I. Libegők Éjszakája?


Az I. Libegők Éjszakája nevű rendezvényt 2018. július 28-án, szombaton este rendezik meg 3 hazai helyszínen:

1. Budapesten a Zugligeti Libegő hosszabbított nyitvatartással várja a libegőzés szerelmeseit, 9:00-24:00 óráig lehet majd jegyet váltani a Libegőre.
Bővebb információt az esemény Facebook-oldalán találsz »

2. Eplényben, ahol 10:00 és 23:59 között libegőzhetsz és nézheted a csillaghullást.
Bővebb információ az esemény Facebook-oldalán »

3. Sátoraljaújhelyen szintén éjfélig libegőzhetsz a nyári éjszakában (jegyet 23:00 óráig válthatsz!)
Bővebb információ a libegő Facebook-oldalán »

Csillaghullást is nézhetsz libegőről
A szervezők az I. Libegők Éjszakájához olyan dátumot választottak, amikor a libegőzés mellett élmény lehet az is, hogy tiszta idő esetén meg lehet csodálni a Piscis Austrinidák meteorrajt.

Olvasd el ezt is!
4 szuper libegő Magyarországon, ahova mindenképpen menj el idén nyáron »

Forrás: sielok.hu, libegők Facebook-oldalai
Fotó: libegők Facebook oldalai, Phoenix Arizona

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


2018.07.20