A legjobb strandok a Balatonnál 2018: Ezzel a 12 balatoni stranddal nem foghatsz mellé! - Családbarát helyek sok árnyékkal

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


A legjobb strandok a Balatonnál 2018: Ezzel a 12 balatoni stranddal nem foghatsz mellé! - Családbarát helyek sok árnyékkal Harmincnégy balatoni strand nyerte el 2018-ban a magas szolgáltatási színvonalat elismerő Kék Hullám Zászlót, közülük 11 strand kapta a legmagasabb minősítést, az 5 csillagot - mutatjuk, melyek ezek! Harmincnégy balatoni strand nyerte el az idén a magas szolgáltatási színvonalat elismerő Kék Hullám Zászlót - jelentette be Balassa Balázs, a Balatoni Szövetség elnöke pénteken Balatongyörökön, a díjátadó ünnepségen.

A minősítést meghirdető szövetség elnöke hangoztatta: egyértelműen sokat fejlődtek a balatoni strandok. Balassa Balázs emlékeztetett arra, hogy közel 2 milliárd forint értékben valósultak meg, illetve még zajlanak strandfejlesztések a tó körül a Magyar Turisztikai Ügynökség pályázatának köszönhetően. Sok település önerőből is fejlesztett, így egyre magasabb színvonalúak a balatoni fürdőhelyek.

Sok szempontot figyelembe vettek a minősítésnél
Beszámolt arról, hogy a minősítés során a bizottság vizsgálta a parkolási viszonyokat, a vizesblokkok állapotát, tisztaságát, a strand akadálymentesítésének szintjét, a környezet állapotát, a játszóterek minőségét, árnyékoltságát.

Figyelembe vették a sportolási lehetőségeket, a gyerekbarát szempontokra (pelenkázó, családi öltöző) is odafigyeltek. Minősítették a strandi vendéglátóhelyeket és egyéb szolgáltatásokat (WIFI, értékmegőrző, stb.) is.

34 strand jelentkezett a Kék Hullám Zászlóért
A megmérettetésre az idén a tavalyinál eggyel több, 34 strand üzemeltetője jelentkezett, mindegyikük elnyerte a Kék Hullám Zászlót. A minősítő-rendszerben a zászlókon lévő csillagok száma tovább árnyalva jelzi a fürdőhelyek színvonalát.

A legjobbaknak járó, 5 csillaggal ellátott zászlót a következő 12 strand kapta:
- Vonyarcvashegy Lido strandja (északi part)
- Balatongyörök Községi Strandja (északi part)
- Gyenesdiás Diási Játékstrandja (északi part)
- Szigliget Községi Strandfürdője (északi part)
- Balatonfüred Kisfaludy strandja (északi part)
- Balatonfüred Esterházy strandja (északi part)
- Alsóörs Községi Strandja (északi part)
- Csopak Községi Strandja (északi part)
- Keszthely Városi Strandja (északi part)
- Balatonalmádi Wesselényi Strandja (északi part)
- Balatonberény Községi Strandja (déli part)
- Balatonföldvár Keleti Strandja kapta (déli part)

Négycsillagos zászlót további 15, három csillagost hat fürdőhely kapott.


Vonyarcvashegy Lido strand

Ezek a strandok lettek a különdíjasok
Az idén öt különdíjat osztottak ki. A fővédnöki különdíjat a gyenesdiási Diási Játék Strand nyerte el.

A Balaton "Legzöldebb" Strandja Balatongyörök Községi strandja lett, amelynek kiválasztásakor a bírálati szempontok között volt egyebek között a környezeti nevelés, a takarékos vízhasználat, a megújuló energia használata, a kerékpáros megközelíthetőség, az állatvédelem és a helyi termékek forgalmazása.

A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke egy kiemelkedően teljesítő Veszprém megyei strandot jutalmazott, ezt a balatonudvari Fövenyesi Strandja nyerte el.

A Somogy Megyei Önkormányzat Közgyűlése alelnökének különdíját a Zamárdi Nagy Strand, Zala Megye Önkormányzata különdíját pedig a vonyarcvashegyi Lido Strand kapta.

Olvasd el ezt is!
15 kevésbé ismert tó az országban, ha strandolnátok egyet a gyerekekkel, de unjátok a Balatont és a Velencei tavat »

Forrás: MTI
Fotó: vonyarcvashegy.hu

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


2018.07.11