Szülő-gyerek kapcsolat erősítése: így kerülhetsz közelebb a gyermekedhez a családi nyaralás alatt

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


Szülő-gyerek kapcsolat erősítése: így kerülhetsz közelebb a gyermekedhez a családi nyaralás alatt Miért szeretjük mi, szülők a nyári szünetet? Leginkább azért, mert hatalmas kapcsolatépítő erő van benne. Barátok, testvérek, unokatestvérek, az egész család együtt játszik és pancsol, bogyót szed, vagy kagylót gyűjt a parton... Miért szeretik a szülők a nyári szünetet? Leginkább azért, mert hatalmas kapcsolatépítő erő van benne. Sok csodálatos gyermekkori emlékünk fűződik a nyarakhoz. Barátok, testvérek, unokatestvérek, az egész család együtt játszik és pancsol, bogyót szed, vagy kagylót gyűjt a tengerparton - áll a csalad.hu-n.
 

Miért szeretik a szülők a nyári szünetet?


A Huffington Post szülők véleményét kérdezte a nyárról és a tervekről.

Szabad levegő és szabadság
"Imádok a párommal és a gyermekeimmel távol lenni az otthonunktól, munkahelyi, háztartási kötelezettségek nélkül" - mondta például egy apuka, aki családjával tavaly egy francia tó partján nyaralt, ahol a gyermekek mindenféle külföldi gyerkőccel együtt játszottak, úsztak és fociztak végeláthatatlanul. A friss levegőtől, a sok rohangálástól, játéktól jól meg is nőttek a nyár végére.

A kapcsolat megerősítése
"Nagyon sokáig dolgozom, és nem látom a családomat annyit, amennyit akarom, így a mi kéthetes vakációnk nagyon különleges és ez segít át engem az azután jövő hónapokon. Autóval indulunk neki a világnak, kipihenten érkezünk haza mindannyian, nevetünk, énekelünk, béna vicceket mondunk egymásnak - ezek mind újra megerősítik a kapcsolatunkat" - mesélte egy másik apuka.

Értékes idő
"Idő. Ahogy nőnek a gyerekek, úgy érzed egyre erősebben, milyen kevés időtök van, mielőtt felnőnek. A fiammal együtt töltött idő nagyon fontos nekem: a beszélgetések, és az, hogy megnevettetjük egymást, meg hogy együtt próbálunk ki új dolgokat. Most 12 éves és minden nyáron tanul valami újat, biciklizni, úszni, merülni. Ebben az évben vízisízni tanulunk együtt" - lelkendezett egy harmadik apuka.



Tengerparti vidámságok
"Szeretek a tengerparton lenni a gyermekeimmel, akármilyen is az idő. Nagyon szerencsések vagyunk, mert a szüleim Cornwallban élnek és órákat tölthetünk a parti sziklákon mászkálva, kis pocsolyákban kutatva, rákokat gyűjtve, homokvárat, vagy nagy turistacsapda lyukakat építve" - lelkesedett egy anyuka.

Szabadtéri kalandozások
"Tavaly két másik családdal Dorset partjainál kempingeztünk. Egy egyszerű kötél lógott a folyó felett, a gyerekek fáradhatatlanul lengtek rajta és ugráltak róla a vízbe. Idén is visszamegyünk, már be is szereztem egy vastag kötelet" - mesélte el egy édesapa.

Csobbanás
"Minden nyáron veszek egy olcsó medencét, minél nagyobb, annál jobb. Az ikreim imádnak a vízben játszani és én is hűsölni szoktam benne, ha adódik rá lehetőség" - állt egy anyuka beszámolójában.

Ölelkezés
"Amit legjobban szeretek a nyárban, az a gyermekeimmel ücsörögni a szüleim hatalmas függőágyában. A gyerekeim forró hajának illata jelenti nekem a nyári szünetet" - foglalta össze egy édesanya.

Két szó: nincs iskola
"Az egész család lelazul és pihen. Gyakran egész délelőtt pizsamában maradunk. Alig várom!" - ismerte el egy másik anyuka.

Olvasd el ezt is!
Még több nyári tipp, hogy mi mindent csinálhattok a gyermekeddel: 61 szuper ötlet a nyári szünetre »

Forrás: csalad.hu
Fotó: Pxhere

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


2018.07.20