Az olvasás éjszakája 2018: Könyvbemutatók, mesematiné, interaktív zenei programok Budapesten és vidéken

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


Az olvasás éjszakája 2018: Könyvbemutatók, mesematiné, interaktív zenei programok Budapesten és vidéken A könyv-, e-könyv- és folyóiratkultúrához kapcsolódó programokkal, köztük kötetbemutatókkal, mesematinéval, interaktív programokkal várja a könyvbarátokat a hatodik Olvasás éjszakája szeptember 29-én, szombaton, Budapesten és vidéken egyaránt. Az Olvasás éjszakája rendezvénysorozat szeptember 29-én, tizenegy helyszínen rengeteg kulturális, gyerek és családi programlehetőséggel várja a könyvbarátokat, kora délutántól másnap hajnalig.

Mi a célja az Olvasás éjszakája rendezvénysorozatnak?
Az Olvasás Éjszakája egy olvasásnépszerűsítő, a nemzeti írott kultúra értékeit felmutató irodalmi és könyves fesztivál. Elsődleges célja, hogy a könyves kultúrát, az olvasást, mint örömforrást mutassa be - számol be róla a Supka Géza Alapítvány.
 

Ízelítő a helyszínekből és a programokból a szeptember 29-i Olvasás éjszakájáról


Budapest, Bookline Móricz Könyvesbolt és Kávézó
Izgalmas könyvbemutatók, beszélgetés a múlt és jelen elfeledett női hősnőiről. Kezdő apáknak kötelező előadás a Segítség, apa lettem! - ahol egy blogger apuka beszél megjelent könyve kapcsán a szülői kihívásokról, örömökről. Majd a játszóterek titokzatos világát, törvényeit ismerhetik meg az érdeklődők.



Debrecen, Líra Könyváruház
Könyvajánló gyerekeknek, A tök és a csikó - Mese Mátyás királyról gyermek színházi előadás és népmesék, népmondák Mátyás királyról - mindezt és még mást is tartogatnak tarsolyukban a szervezők.

Kecskemét, Libri Könyvesbolt
Este kiderül, hogy lesz fiúból apa, apából pedig mesélő úgy, hogy közben gyerek is marad. Apa és fia felfedezőútja anyanyelvünk rejtélyes birodalmában.

Pécel, Katica Könyv-műhely
A Katica Könyv-műhelyben meseolvasással várják a gyerkőcöket, és mellé kakaópartit szerveznek a rendezők. Ezt bábelőadás követi, majd azt is megtudhatják a résztvevők, hogyan szoktassák gyermeküket az olvasásra és hogyan bátorítsák, vigasztalják őket mesékkel. Tanulságos mesék gyermekeknek, igaz mesék felnőtteknek, beszélgetéssel, katicabogár-kiállítással és katicacsoki-kóstolással.

Székesfehérvár, Alexandra Könyváruház
A székesfehérvári Alexandra Könyváruházban bűverejű történeteket hallgathatnak a gyerekek erdőn innen és túl játékos előadás keretében, majd megtudhatják, mitől kék a kékmanó, és Nózi, a nyomozókutya élőben bemutatja, hogyan lehet kiszagolni a rosszat. Minden előadást tombola kísér.

Olvasás éjszakája 2018: A további helyszíneket és a programkínálatot megtalálod itt »

Olvasd el ezt is!
12 szuper könyv, amitől a gyerek megszereti az olvasást - Könyvajánló 6-10 éves korig »

Forrás: azolvasasejszakaja.hu

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


2018.09.26