Főoldal > Cikkek > Gyermekprogramok > Barlangok hónapja 2019: Ide vidd el a gyereket idén márciusban! - Barlangi földrajzóra, kalandtúra és más érdek - Szülők Lapja

Barlangok hónapja 2019: Ide vidd el a gyereket idén márciusban! - Barlangi földrajzóra, kalandtúra és más érdekesség

Szülőklapja képIsmét megrendezik a barlangok hónapját márciusban, a Barlangoljunk! elnevezésű kampány keretében országszerte meghosszabbított nyitva tartással, kedvezményekkel, máskor be nem járható túrákkal várja az érdeklődőket hazánk öt nemzeti parkja.

Szerző: Szülők lapja
2019-03-08
Forrás: Szülők lapja
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

hirdetés

ÉVENTE 2 ÉS FÉL HAVI PELENKA INGYEN!

Tudtad, hogy akár 2 és fél havi pelenka, popsitörlő, tápszer, stb. árát is visszakaphatod?
Ha most regisztrálsz, akkor akár 500.000 Ft-ot is nyerhetsz! Kattints ide a nyereményjáték részleteiért, és ne felejtsd el beírni a SZULO2021 kódot, amivel még a kártya is ingyenes >>

vonal

[x] hirdetés

Ismét megrendezik a barlangok hónapját márciusban, a kampány során a nagyközönség számára nyitva álló barlangokat népszerűsítik különleges programjaikkal a magyar nemzeti parkok - hangzott el Budapest, 2019. március 1-jén, pénteken Budapesten, a Szemlő-hegyi-barlangban tartott sajtótájékoztatón.

A hatodik alkalommal megrendezett Barlangoljunk! elnevezésű kampány keretében országszerte meghosszabbított nyitva tartással, kedvezményekkel, máskor be nem járható túrákkal várja az érdeklődőket Magyarország öt, a nagyközönség előtt is nyitva álló barlanggal rendelkező nemzeti parkja - közölte Rácz András környezetügyért felelős államtitkár.
 

Barlangok hónapja 2019 - Kampány népszerűsíti a hazai barlangokat


Így például az Aggteleki Nemzeti Park Baradla-barlangja 30 százalékos kedvezménnyel látogatható. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park területén a Szentgáli-kőlik, valamint a Lóczy- és Csodabogyós-barlangok, a Bükki Nemzeti Park területén a Szent István és az Anna-barlang, a Duna-Dráva Nemzeti Parkban az Abaligeti-barlang, a Duna-Ipoly Nemzeti Park területén pedig a Pál-völgyi, Szemlő-hegyi és a Mátyás-hegyi barlang látogatható kedvezményesen a meghirdetett időpontokban - sorolta. (Programválogatásunkat lejjebb találod)Magyarországon nagyon népszerűek a barlangtúrák
Az öt nemzeti park területén összesen 40 barlangi bemutatóhely található, ahol a tavalyi évi statisztikák szerint 516 ezer látogató fordult meg. Ezzel a látogatószámmal a magyarországi ökoturizmus legnépszerűbb programjai között szerepelnek a föld alatti túrák - fűzte hozzá.

Ezt olvastad már? 5+1 csodaszép barlang Magyarországon - Ide menjetek el a gyerekkel »

A Budapest alatti barlangrendszer
Beszélt arról is, hogy Budapest a barlangok fővárosa, egyetlen olyan főváros sincs a világon, amelynek utcái alatt ilyen sok barlangjárat rejtőzne. Ismertetése szerint a főváros alatt mintegy 174 barlangot tartanak nyilván és több mint 50 kilométer hosszú barlangjárat húzódik. Magyarország leghosszabb barlangja a Pál-völgyi barlang is a főváros alatt található, amelynek hosszúsága most már eléri a 31 kilométert is - mondta.

Fontos az állagmegóvás
Elmondta azt is, hogy a minisztérium "sokat költ" a barlangokra, elsősorban európai uniós forrásból. Magyarországon ebben az uniós költségvetési időszakban 38 milliárd forint forrás jut természetvédelemre, ebből speciálisan a barlangok védelmére másfél milliárd forintot fordítanak.

Az eseményen elhangzott: Magyarországon több mint 4 ezer barlangot tartanak számon, legtöbbjük karsztbarlang vagy hévíz formálta barlang, közülük pedig mintegy negyven barlangot látogathat a nagyközönség. Valamennyi barlang védett, és a nemzeti parki igazgatóságok vagyonkezelésében áll, a barlangi járatok hossza eléri a 290 kilométert.
 

Barlangok hónapja 2019 - 5 szuper program a kínálatból

 

2019. március 4-29: Barlangok hónapja a Tapolcai-tavasbarlangban - ingyenes földrajzóra iskolásoknak


A Barlangok hónapja alkalmából a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szeretettel várja az iskolás csoportokat egy élvezetes földrajzórára a Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpontba. A belépőjegy megváltásával az akció ideje alatt, 2019. március 04-től március 29-ig, hétfőtől-péntekig 9:30 – 15:00 óráig.

A programot 2 szinten biztosítják:
Az óvodás és kisiskolás csoportok számára: mozgásos feladatok, barlangi  geomese, denevér-etetős játék.
A felső tagozatos csoportok számára: izgalmas probléma-megoldó helyzetek, gondolkodtató kérdések
Kérik a felső tagozatos csoporttal érkező pedagógusokat, hogy a diákok hozzanak jegyzeteléshez szükséges felszerelést!
Időtartama: 1,5 óra
Jelentkezés szükséges, információ: Sárdy Julianna (30/491-0061), email: sardy1@bfnp.hu
Helyszín: Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpont, Tapolca, Kisfaludy Sándor u. 3.
Ár: A látogatóközpont belépőjegyének megváltásával a csoportok egy térítésmentes, interaktív földrajzórán vehetnek részt!
Találkozó időpontja: Hétfőtől vasárnapig: 10.00 órától 13.00 óráig
Még több infó »
 

2019. március 14. csütörtök 11.00: Barlangok hónapja Abaligeten - barlangi földrajzórával kiegészített túra


2019 márciusában péntekenként 20% kedvezménnyel látogatható az Abaligeti-barlang! Mindemellett különleges programokkal is várják az érdeklődőket.

Az izgalmas program során a gyerekek megismerkedhetnek a barlangban található természeti képződményekkel, a barlang kialakulásának történetével, illetve szemügyre vehetik, hogy vajon a természet erői napjainkban is végeznek-e átalakító munkát a barlangon. Felfedező túránkon a cseppkövek növekedésének folyamatával is megismerkedünk, miközben a barlangi patak kísér minket utunkon.

A program időtartama: 55 perc
Részvételi díj: a barlangi belépő ára
Találkozás: Abaligeti-barlang
Jelentkezés: 70/374-0295, neubauern@ddnp.kvvm.hu
Max. létszám: 40 fő
Felszerelés: barlangi sétához megfelelő túrafelszerelés (zárt cipő, zárt ruházat)
Még több infó »
 

2019. március 29. péntek 9:00: Barlangok hónapja Abaligeten - Tavaszi túra a Denevér tanösvényen


Abaligeten nem csak a barlang, hanem annak környezete is számos természeti és kultúrtörténeti értéket rejt. Erre a különleges tájra invitálják a látogatókat, hogy egy kellemes tavaszi túra keretében ismerhessék meg a Denevér tanösvény érdekességeit. A résztvevők sok-sok új információt hallhatnak a karsztosodásról, a területen található különleges élővilágról, sőt azt is megtudhatják, mire és hogyan használták a mészégető boksákat.

A túra hossza: 5 km
Részvételi díj: 700 Ft/fő
Találkozás: Abaligeti-barlang
Jelentkezés: nem szükséges
Felszerelés: kényelmes, vízálló öltözék és lábbeli
Információ: 30/377-3388, 30/326-9459
Még több infó »
 

2019. március 17. vasárnap: Barlangok hónapja - Kalandtúra a Szentgáli-kőlik barlangban


Magyarország leghosszabb dolomitban kialakult barlangja,a Szentgáli-kőlik fokozottan védett barlang, ahol - előzetes jelentkezéssel - lehetőség nyílik a geotúrát a felszín alatt folytatni, ezen a napon kedvezményes belépőjegy váltásával, képzett és tapasztalt barlangi túravezetőkkel.

Útvonal (főbb érintett látnivalók): Szentgál fogadóépület – Szentgáli-kőlik bejárata – alap túra: Felső-terem – Régész-járat – Bejárati-akna – Nagy-terem – Travi-folyosó – Alsó-terem – Bagolyvár – Új-terem, majd ugyanarra vissza – Szentgál, fogadóépület
Barlangtúra (alap túra) hossza: kb. 150 méter
Barlangtúra időtartama: kb. 1,5-2 óra
Barlangtúra nehézsége: közepes-nehéz, barlangi overallban, fejlámpával, védősisakkal (melyeket a túra szervezői biztosítanak), sokszor csúszva-mászva lehet haladni a barlangban, szakképzett barlangi túravezető kíséretében
Részvétel: 10 éves kortól!
Barlangtúra jellege: ezen a napon kedvezményes alaptúra
Fizetési mód: helyszínen készpénzzel, nyugta ellenében - 2.500 Ft/felnőtt, 2.000 Ft/10-18 éves gyermek
Előzetes jelentkezés: időpont, létszám, korosztály, mobilszám is szükséges
Jelentkezés módja: E-mailen (telefonos elérhetőség megadásával) vagy telefonon: Sárdy Julianna (30/491-0061), email: sardy1@bfnp.hu
Jelentkezési határidő: túrát megelőző napon 16:00 óra

A barlangtúrára csak korlátozott számban tudják fogadni a résztvevőket, a jelentkezés sorrendjének figyelembe vételével. A barlangtúrára a helyszínen már nem lehet jelentkezni!
Még több infó »
 

2019. március 30 szombat: Barlangok Hónapja - Kedvezményes látogatás a Csodabogyós-barlangban


Helyszín: Balatonederics, Csodabogyós-barlang
Ár: kedvezményes, felnőtt: 6.000 Ft/fő, gyermek: 4.000 Ft/fő
Találkozó helye: Balatonederics, Csodabogyós-barlang bázisépülete
Távolság: 400 m
Túra ideje: 2 óra

Előzetes jelentkezés szükséges!
Jelentkezés és további információ: John Szilárd (30/306-6050), tura@csodabogyos.hu
Minimum korhatár: 10 év
Még több infó »


Forrás: MTI
Fotó: Pixabay

Címkék: barlang, barlangtúra, barlangok hónapja, Barangoljunk!, nemzeti park, Barlangok hónapja 2019

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*

OLVASD EL EZT IS!

Hóvirágünnep az Alcsúti Arborétumban 2019: Ilyen gyönyörű hóvirágmezőt nem mindennap láthatsz! - Nyitvatartás, jegyárak
Hóvirágünnep az Alcsúti Arborétumban 2019: Ilyen gyönyörű hóvirágmezőt nem mindennap láthatsz! - Nyitvatartás, jegyárak

A hóvirágok hagyományosan a tavasz hírnökei, így aztán évről évre nagy öröm, amikor végre nyílni kezdenek. Mit kell tudni az Alcsúti Arborétumban megtartott Hóvirágünnepről? Mikor lehet menni? Mennyi a belépő?

tovább a cikkre
Mackós programok 2019: Medveles, mackófesztivál, medve napok az állatkertekben! - Hova menjetek a hétvégén?
Mackós programok 2019: Medveles, mackófesztivál, medve napok az állatkertekben! - Hova menjetek a hétvégén?

A néphagyomány szerint február 2-án, ha a medve kijön a barlangjából és meglátja az árnyékát, akkor megijed és visszabújik, így hosszúnak ígérkezik a tél. Vajon idén így lesz? Kiderül, ha elmentek valamelyik macis programra.

tovább a cikkre
Síbalesetek ellen: Ezt tedd, hogy ne sérülj le téli sportolás közben! - Fizioterapeuta tanácsai
Síbalesetek ellen: Ezt tedd, hogy ne sérülj le téli sportolás közben! - Fizioterapeuta tanácsai

A téli sportoknak - síelésnek, snowboardozásnak - egyre többen hódolnak hazánkban is. Elérkezett a síelés, snowboardozás főszezonja. Annak érdekében, hogy épen és egészségesen térjünk haza, ismernünk kell a közkedvelt téli sportok veszélyeit is!

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

Legnépszerűbb

Videók

Recept ajánlatunk

Köles-püré gyümölcsökkel

Köles-püré gyümölcsökkel

Gluténmentes >>
8 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 50 g köles 10 g aszalt szilva (1-2 szem) 60 g alma (1/2 közepes darab)

Recept:

A kölest dupla mennyiségű vízben megfőzzük, amelybe előzetesen teszünk 1-2 szem aszalt szilvát. Amikor megfőtt, néhány meghámozott almagerezdet adunk hozzá, majd turmixszoljuk.

Dietetikus véleménye
Változatossá tehetjük az étkezéseinket a hasz(...) tovább a teljes recepthez...


Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

hirdetés

[x] hirdetés

Legfrissebb szakértői válasz

Pásztor Klára

Pásztor Klára

Jogviták megoldásai - Bírósági perek kiváltása (családjog-betegjog-ingatlan és kártérítések vitái)

tovább a szakértőhöz >>

Igazságügyi mediátor felkérése egyszerű szabályok mentén!

Nagyön örülök, hogy a párkapcsolata válságában legalább személyem kiválasztásában egyet tudnak érteni! Ez jó hír Önöknek!

Bejelentkezésre a névjegyemen látható telefonon 06-305-992-842 van mód napközben!


Reálmediátor tevékenység (RM) a Felek közötti vita bírósági per kiváltásával történő megoldása! Sokezer ügyféltalálkozó nyomán dolgoztuk ki.Eredménye a válások körüli egyezségek.

Nem szívesen írok árakat, de a tájékoztatás és kérdése fontos nekem!


Mediáció esetében óvakodni érdemes az alacsony munkadíjtól a hírdetésekben - mert az bizonytalanságról, rutintalanságról, részképzettségről árulkodik.


Egy válás mediációja, a bírósági vagyonmegosztás kiváltása munkaigényes és felkészültséget igénylő igazságügyi mediátori feladat!


Tudom pontosabbra gondolt ezért jelzem, hogy egy reálmediátori találkozó és feldolgozó alkalom általában 75.000Ft-90.000Ft közé esik.
Időben ez 3-4 órát jelent a szükséges írásos nyilatkozatokkal, külön rövid kaukusz ülésekkel.


Vesse össze a vagyonmegosztási perek akár több millió forintos több évre terjedő költségével a láthatja a bírósági per kiváltása reálmediátorral olcsóbb, időtakarékosabb!

Ezt olvastad már? [x]
Hivatalos ügyek

Akár 2 és fél havi pelenka ingyen! Így kaphattok fejenként 150.000 Ft támogatást a babaápolási termékekre

vissza vissza