Gyermeknapi ingyenes program a tűzoltóknál 2019: Több mint 400 tűzoltóságon várják a gyerekeket a Nyitott szertárkapuk napján

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


Gyermeknapi ingyenes program a tűzoltóknál 2019: Több mint 400 tűzoltóságon várják a gyerekeket a Nyitott szertárkapuk napján 2019. május 25-én, a hónap utolsó szombatján hatodik alkalommal nyílnak meg a legkisebb rajongók előtt az ország tűzoltólaktanyái. 2019. május 25-én, a hónap utolsó szombatján hatodik alkalommal nyílnak meg a legkisebb rajongók előtt az ország tűzoltólaktanyái, közölte a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Nagy nap lesz május 25-e a gyerekeknek, ezen a napon ugyanis bepillanthatnak a tűzoltók izgalmas életébe!

Május 25. szombat 10:00-16:00
A katasztrófavédelmi gyermeknap alkalmából 10:00 és 16:00 óra között 105 hivatásos tűzoltó-parancsnokság, 48 katasztrófavédelmi őrs, 51 önkormányzati tűzoltó-parancsnokság, 213 önkéntes tűzoltó egyesület és további hat egyéb szervezet várja a családokat, hogy a gyermekek testközelből is megismerhessék a szolgálatot adó tűzoltók hétköznapjait, bejárhassák a laktanyákat, felülhessenek a járművekre és kipróbálhassák a leglátványosabb tűzoltóeszközöket.



Izgalmas programokkal várják a kis tűzoltó-jelölteket
Mint honlapjukon írják, helyszíntől függően lesz minden, amitől a kicsik azonnal tűzoltók akarnak lenni: próbariasztás, csúszás a rúdon, be lehet ülni a tűzoltóautókba, bele lehet bújni a védőruhába, számos helyen lesz szerelési bemutató, és ahol kiállítóterem van, az is megnyílik a látogatók számára, de tűzoltóteszt és tudáspróba is várható. És ami a legfontosabb, szinte biztos, hogy lehet majd "tüzet oltani" – puttonyfecskendővel célba lőni, netán tálcatüzet oltani.
 
A sok, leginkább a legkisebbeknek érdekes elfoglaltság mellett a nagyobbak is élvezhetik a programokat, ők például arról is tájékoztatást kapnak majd, miért jó dolog a katasztrófavédelemnél teljesíteni a közösségi szolgálat során előírt órákat.

A rendezvényben résztvevő tűzoltó-parancsnokságok, katasztrófavédelmi őrsök, önkormányzati tűzoltó-parancsnokságok, önkéntes tűzoltó egyesületek és egyéb szervezetek részletes listáját itt találod, a pdf-fájlok között »

Ez is érdekelhet!
Gyereknapi programok 2019: 20 szuper helyszín, ahova vidd el a hétvégén a gyereket »


Forrás, fotó: BM Katasztrófavédelem
Kezdőfotó: Denver Firefighters Museum

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


2019.05.21