Új ingyenes lombkorona-tanösvény az országban: Egy szuper hely hétvégi családi kiránduláshoz!

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


Új ingyenes lombkorona-tanösvény az országban: Egy szuper hely hétvégi családi kiránduláshoz! Új lombkorona-tanösvénnyel gazdagodott az ország: a Gerecse Tájvédelmi körzetben egy különleges, kör alakú tanösvényt adtak át 2019. október 25-én. Új lombkorona-tanösvénnyel gazdagodott az ország: a Gerecse Tájvédelmi körzetben egy különleges, kör alakú tanösvényt adtak át 2019. október 25-én.

Még egy hely, ahol a lombok között sétálhattok: hazánk legújabb lombkorona-tanösvénye Süttő és Tardos határán, a Gerecsében helyezkedik el, és egy egykori kőfejtő területén alakították ki.

Új ingyenes lombkorona-tanösvény az országban: Egy szuper hely hétvégi családi kiránduláshoz!
Fotó: Vaszkó Zsolt/Budapesti Erdőgazdaság Zrt.

Ilyen lett az új tanösvény
A különleges, kör alakú tanösvény 105 méter hosszú, legmagasabb pontja 11 méteren helyezkedik el, a völgypart két oldaláról indul, és még egy időszakos vízfolyás felett is átível.

A tanösvényen kihelyezett tájékoztató táblákat is találnak a látogatók, ezek segítenek megismerni a lombkoronaszint talajról nem látható élővilágát, továbbá betekintést nyújtanak a kistáj kultúrtörténeti fejlődésébe, élő környezetének átalakulásába.

Az ingyenesen látogatható lombkorona-sétány, melyet Budapesttől körülbelül 1 órás autózással elérhetsz (hozzávetőlegesen 70 km távolságban van), gyalog és kerekesszékkel is bejárható.
 
Ez is érdekelhet!
Varázslatos lombkorona-tanösvények az országban: Ide menjetek el kirándulni a családdal »

Forrás, fotó: Budapesti Erdőgazdaság Zrt.

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


2019.10.31