Mesés tűzfalfestmények Budapesten: Nézd meg a Vuk, Szaffi, Vízipók-csodapók, Macskafogó karaktereit óriás méretben!

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


Mesés tűzfalfestmények Budapesten: Nézd meg a Vuk, Szaffi, Vízipók-csodapók, Macskafogó karaktereit óriás méretben! Elkészült egy újabb óriás tűzfalfestmény, a Szaffi és a Vuk karakterei után a legfrissebb képen a Vízipók-csodapók című rajzfilm kedvelt figurái elevenednek meg. Elkészült egy újabb óriás tűzfalfestmény, a képen a Vízipók-csodapók című rajzfilm karakterei elevenednek meg - közölte a Színes Város Csoport november 11-én, hétfőn az MTI-vel.

Az összegzés szerint a józsefvárosi Leonardo utca 12-14. szám alatti ház tűzfalát díszítő gigantikus falfestmény két hónap alatt készült el 50 szín és 300 liter festék felhasználásával, a 350 négyzetméteres tűzfalat előzetesen hőszigetelték, ezt követően került fel rá a népszerű rajzfilmsorozat karaktereit ábrázoló murális alkotás.

Újabb mesés tűzfalfestmény Budapesten: Most a Vízipók-csodapók karaktereit festették fel óriás méretben!
Vízipók-csodapók a Leonardo utcában

- Az egyik legjobb dolog a falfestésekben, ahogy egy-egy projekt idején beépülünk azoknak a lakóközösségeknek az életébe, akik nap mint nap látják a munkánkat - idézi a tájékoztató Flór Pétert, a csoport főtitkárát.

A Színes Város Csoport a Józsefvárosi Önkormányzat pályázatának eredményeként idén hat különböző falfelületet újít meg, és színesít ki a kerületben.

Újabb mesés tűzfalfestmény Budapesten: Most a Vízipók-csodapók karaktereit festették fel óriás méretben!
Szaffi a Szigony utcában

Először a Szaffi szereplőit festették fel a Szigony utca 10. szám alatti házra 600 négyzetméter nagyságban - ez az alkotás idén áprilisban készült el.

Újabb mesés tűzfalfestmény Budapesten: Most a Vízipók-csodapók karaktereit festették fel óriás méretben!
Vuk a Baross utcában

Októberben pedig a Vuk karakterei kerültek fel a Józsefvárosban található Baross utca 109. szám alatti ház tűzfalára.

Terveik között szerepel még a Macskafogó, valamint a Vuk folytatásának az elkészítése, valamint Somogyi János festőművésznek az 1965-ben készült, Nők galambokkal című sgraffitójának újragondolt változata a Tolnai Lajos utcában.

FRISSÍTÉS - 2019.12.18. - Elkészült a Macskafogó is!
Újabb fővárosi tűzfalfestés készült el, ezúttal budapesti Szigony utcában; a több mint 400 liter színes falfesték felhasználásával és 2 hónapnyi munkával készült képen a Macskafogó című rajzfilm egér hőse, Grabowski látható.


Grabowski és a többiek

- Ifjúkoromban Rejtő Jenő regényeit idézgettük, mostanában pedig egyre inkább azt látom, hogy az ifjúságnak a Macskafogó jelentheti talán azt, amit nekünk Rejtő. Ezért is tölt el örömmel, hogy ez a falfestmény elkészült - idézi a közlemény Ternovszky Béla, a Macskafogó rendezője szavait.

Ez is érdekelhet!
Közel 30 mesejátszótér Budapesten és vidéken - Ha különleges helyre vinnéd játszani a gyermeked »


Forrás: MTI
Fotók: MTI/Mónus Márton, MTI/Mohai Balázs, Facebook/Színes város

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


2019.11.11