Fotó: Mézeskalács-villamos járja Miskolc utcáit! - A legkülönlegesebb villamosok az országban idén adventkor

Szülők lapja

Karácsony

Szülők lapja


Fotó: Mézeskalács-villamos járja Miskolc utcáit! - A legkülönlegesebb villamosok az országban idén adventkor Idén adventkor a fővárosban és több vidéki városban is felejthetetlen utazásban lehet részed, ha felülsz egy fényszerelvényre. Most hármat is mutatunk, ha arra jársz, mindenképpen próbáld ki őket! Idén adventkor a fővárosban és több vidéki városban is felejthetetlen utazásban lehet részed, ha felülsz egy fényszerelvényre. Most hármat is mutatunk, ha arra jársz, mindenképpen próbáld ki őket!

Miskolcon mézeskalács villamossal találkozhatsz
Alig pár napja, december elsején indult útjára a kívül-belül ünnepi díszbe öltöztetett miskolci Adventi Villamos, de máris az egész ország erről beszél.
     
A szerelvény különlegessége, hogy ez már a nyolcadik éve, hogy feldíszítik város közlekedési vállalatának dolgozói, a dekoráció pedig minden évben megújul, új látványelemekkel gazdagodik. Tavaly egy varázslatos, kívülről kézzel festett jégpalota várta az utasokat, idén egy bájos, szinte harapnivaló mézeskalács házikót késztettek a lelkes MVK-sok.


Fotó: Miskolci Városi Közlekedési Zrt.

A villamost több száz méter fénycső, számos fényfüggöny és 3D-s elem díszíti, emellett van benne egy búbos kemence, ahol Puszedli boszi és Zserbó cica vigyáz a mézeskalács házikóra. A villamos középső részén található a házikó konyhája, két vége pedig a nappalivá alakult át, varázslatos adventi dekorációkkal.

Nézd meg a különleges villamost kívül-belül:



Az Adventi Villamos - amit a köznyelv idén csak mézeskalács villamosként emleget - december 1-jétől 2020. január 6-ig közlekedik Miskolcon a Tiszai pályaudvar és Felső-Majláth végállomás között - érvényes jeggyel vagy bérlettel bárki utazhat rajta.
Itt találod a miskolci mézeskalács villamos menetrendjét »

Szegeden három fényvillamos és egy fénytroli közlekedik
Szeged is újított idén: már nem kettő, hanem három fényvillamost állított szolgálatba az adventi időszakban.


Fotó: Menyhárt Luca/Szeged.hu

A fényjárművek (vagy ugyanis egy adventi troli is) november 29-én álltak üzembe és egészen 2020. január 5-éig szállítják az alföldi város utasait, akiknek van érvényes jegye vagy bérlete.
Itt nézheted meg a szegedi fényjárművek menetrendjét »

Budapesten is elindult a fényvillamos
Természetesen Budapesten is lehet már utazni a hagyományos adventi fényvillamossal, mely egyebek közt a 2-es, a 19-es, a 42-es és 50-es villamosok útvonalán halad.


Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A ragyogó fényben úszó szerelvényt 39 200 leddel, mintegy négy kilométernyi fényfüzérrel díszítették fel. A Ganz UV típusú villamost egyébként 1965-ben gyártották és menetrendszerűen már nem közlekedik, az advent kezdetétől, december 1-től 2020. január 5-ig azonban ismét szállít utasokat, érvényes jeggyel vagy bérlettel vehető igénybe.
A budapesti fényvillamos menetrendje »

Forrás: MTI, szeged.hu, miskolc.hu

Szülők lapja

Karácsony

Szülők lapja


2019.12.05