Főoldal > Cikkek > Gyermekprogramok > Rajzold le az Év madarát: Erdei fülesbagoly rajzpályázat gyerekeknek, felnőtteknek - A Magyar Madártani Egyesüle - Szülők Lapja

Rajzold le az Év madarát: Erdei fülesbagoly rajzpályázat gyerekeknek, felnőtteknek - A Magyar Madártani Egyesület kiírása

Szülőklapja képA Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület rajzpályázatot hirdet „Erdei fülesbagoly” címmel óvodás, alsó tagozatos, felső tagozatos, középiskolás és felnőtt kategóriákban. Itt vannak a részletek.

Szerző: Szülők lapja
2020-01-16
Forrás: Szülők lapja
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

Szeret rajzolni a gyermeked? Az állatokért is odavan? Akkor ezt a rajzpályázatot neki találták ki - sőt, akár még te is benevezhetsz, ha van kedved.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület rajzpályázatot hirdet "Erdei fülesbagoly" címmel óvodás, alsó tagozatos, felső tagozatos, középiskolás és felnőtt kategóriákban.

Erdei fülesbagoly pályázat - pályázati kategóriák:
- óvodás
- alsó tagozatos
- felső tagozatos
- középiskolás
- felnőtt
Csak egyéni pályázatokat fogadnak el, de óvodák, iskolák a rajzokat együttesen is elküldhetik.


 

Hogyan pályázhatsz? Tudnivalók


1. A pályázat elkészítése: papíron, bármilyen technikával elkészítheted

2. Végleges mérete: A4-es legyen, kerettel együtt

3. A pályamunka hátoldalán tüntesd fel:
- pályázó neve,
- életkora,
- nevezési kategória,
- szülő neve,
- telefonszáma,
- lakcíme,
- e-mail címe

4. Ide küldd a pályázatot: A kézzel készült eredeti alkotásokat zárt borítékban, postán küldd el a Magyar Madártani Intézet címére: 1536 - Budapest, Pf. 283. (az alkotást nem fogják visszapostázni!). A borítékra írd rá: "Erdei fülesbagoly"

5. Pályázati határidő: 2020. február 24.

6. Az eredményhirdetésre 2020. március 9-án kerül sor.Fontos!
A pályamű beküldésével úgy tekintik, hogy a törvényes képviselő beleegyezését adta a pályázaton való részvételhez, kiállításon, illetve interneten való megjelenítéshez. Csak olyan alkotással lehet pályázni, amely más pályázatokon nem vett részt.

Díjak, eredményhirdetés:
Minden kategóriában a 3 legjobb pályázatot díjazzák.

- Óvodás kategória: valódi hanggal rendelkező plüssmadár, Madarak Magyarországon határozó könyv
- Alsó tagozatos kategória: természetismereti témájú könyv, Madarak Magyarországon határozó könyv
- Felső tagozatos és középiskolás kategória: részvétel a nyár folyamán megrendezésre kerülő Fehér-tavi Ornitológiai Táborban
- Felnőtt kategória: szállás 2 fő részére 2 nap, 1 éjszakára a jászberényi Sasközpontban (előre egyeztetett időpontban).

A nyerteseket e-mailen vagy telefonon tájékoztatják, és a www.mme.hu weboldalon is feltüntetik. További információ a Madártani Egyesület honlapján »
 

Ezt érdemes tudni az erdei fülesbagolyról - Segíthet a rajzolásban is


A lakosság 2019-ben három fajra szavazhatott,melyik legyen az Év madara: az erdei fülesbagoly mellett a füleskuvikra és az uráli bagolyra.

Így néz ki az erdei fülesbagoly
A szavazáson győztes erdei fülesbagoly Magyarország legismertebb és lakott területeken is leggyakoribb bagolyfaja. Közepes termetű, álcázó mintás tollazatú, hosszú felmereszthető tollfülű bagoly. Szárnya hosszú és keskeny, röpte csapongó. A fiókák első tollazatát fehéres pehelytollak alkotják.
Hatalmas elterjedési területű madár, Európában, Ázsiában, Északnyugat-Afrikában és Észak-Amerikában egyaránt költ. A világállomány mintegy 28 százaléka él Európában. Magyarország leggyakoribb bagolyfajának állománya 6,5-12 ezer pár közé becsülhető.Életmódja, élőhelye
Ragadozó életmódot folytató faj, fő táplálékát kisrágcsálók képezik, de helyenként és időszakonként jelentős lehet énekesmadár zsákmányolása is. A hazai köpetvizsgálatok alapján leggyakrabban mezei pockot, erdeiegér-fajokat és házi egeret fog. Őszönként hatalmas, települési szinten akár több százas csapatokban jelenik meg a falvak, városok fáin, hogy itt áttelelve, éjszakánként innen kijárva vadásszanak.

Mi jelent rá veszélyt?
Emberkövető viselkedése miatt az elektromos szabadvezeték-hálózaton az áramütés, az autók és vonatok általi elütés számos madár pusztulását okozza minden évben. A gyéríthető varjúfélék fészkeiben kotló tojókra, a tojásokra és a fiókákra egyaránt veszélyt jelent az illegális "belepuskázás", amikor a vadászok a tiltást figyelmen kívül hagyva alulról belelőnek a fészekbe. A varjúfélék, mint a legfontosabb fészekgazdák helyenkénti megritkulása negatívan hat a fészkelő párok számának alakulására.

Az év madara címmel egyébként a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) a különböző fajok vagy madárcsoportok és azok élőhelyeinek védelmére szeretné felhívni a társadalom figyelmét, a program már négy évtizede fut.


Forrás: MTI, MME
Fotók: MTI/Czeglédi Zsolt
Kezdőfotó: Pixabay

Címkék: pályázat, rajzpályázat, magyar madártani egyesület

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*

OLVASD EL EZT IS!

Ingyenes korcsolyapályák Budapesten 2019: 9 szuper hely, amit idén próbáljatok ki a gyerekkel!
Ingyenes korcsolyapályák Budapesten 2019: 9 szuper hely, amit idén próbáljatok ki a gyerekkel!

2019-ben is ingyenes korcsolyapályák várják a fővárosban e remek téli sport szerelmeseit. Most 9 helyszínt mutatunk, ahol tárt karokkal várják a korcsolyázni vágyókat.

tovább a cikkre
Fotó: Mézeskalács-villamos járja Miskolc utcáit! - A legkülönlegesebb villamosok az országban idén adventkor
Fotó: Mézeskalács-villamos járja Miskolc utcáit! - A legkülönlegesebb villamosok az országban idén adventkor

Idén adventkor a fővárosban és több vidéki városban is felejthetetlen utazásban lehet részed, ha felülsz egy fényszerelvényre. Most hármat is mutatunk, ha arra jársz, mindenképpen próbáld ki őket!

tovább a cikkre
Adventi vásár 2019: Varázslatos adventi vásárok Budapesten és vidéken, ahova vidd el a gyereket!
Adventi vásár 2019: Varázslatos adventi vásárok Budapesten és vidéken, ahova vidd el a gyereket!

2019-ben december első napjával kezdődik az adventi időszak - és hagyományosan ilyenkor nyitnak az adventi vásárok is szerte az országban.
Most budapesti és vidéki karácsonyi vásárokból válogattunk.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

Legnépszerűbb

Videók

Recept ajánlatunk

Rakott brokkoli

Rakott brokkoli

Egytálételek >>
12 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 200 g brokkoli 50 g darált sertéskaraj 30 g rizs 30 ml joghurt 20 g óvári sajt 5 ml olaj vaj póréhagyma só, pici kakukkfű

Recept:

A brokkolit megtisztítjuk, rózsáira szedjük és enyhén sós vízben megfőzzük. A friss, gyenge póréhagymát vékony karikákra vágjuk. Az olajat egy edénybe öntjük, rátesszük a hagymát, a darált húst, fűszerezzük kevés kakukkfűvel. Vi(...) tovább a teljes recepthez...


Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

Legfrissebb szakértői válasz

Pásztor Klára

Pásztor Klára

Jogviták megoldásai - Bírósági perek kiváltása (családjog-betegjog-ingatlan és kártérítések vitái)

tovább a szakértőhöz >>

Igazságügyi mediátor felkérése egyszerű szabályok mentén!

Nagyön örülök, hogy a párkapcsolata válságában legalább személyem kiválasztásában egyet tudnak érteni! Ez jó hír Önöknek!

Bejelentkezésre a névjegyemen látható telefonon 06-305-992-842 van mód napközben!


Reálmediátor tevékenység (RM) a Felek közötti vita bírósági per kiváltásával történő megoldása! Sokezer ügyféltalálkozó nyomán dolgoztuk ki.Eredménye a válások körüli egyezségek.

Nem szívesen írok árakat, de a tájékoztatás és kérdése fontos nekem!


Mediáció esetében óvakodni érdemes az alacsony munkadíjtól a hírdetésekben - mert az bizonytalanságról, rutintalanságról, részképzettségről árulkodik.


Egy válás mediációja, a bírósági vagyonmegosztás kiváltása munkaigényes és felkészültséget igénylő igazságügyi mediátori feladat!


Tudom pontosabbra gondolt ezért jelzem, hogy egy reálmediátori találkozó és feldolgozó alkalom általában 75.000Ft-90.000Ft közé esik.
Időben ez 3-4 órát jelent a szükséges írásos nyilatkozatokkal, külön rövid kaukusz ülésekkel.


Vesse össze a vagyonmegosztási perek akár több millió forintos több évre terjedő költségével a láthatja a bírósági per kiváltása reálmediátorral olcsóbb, időtakarékosabb!

Ezt olvastad már? [x]
Gyermek fejlődése

19 ingyenes fejlesztő játékötlet otthonra: Fejlesztik a kézügyességet, memóriát, finommotorikát, kreativitást

vissza vissza