Mutasd meg, milyen az élet most otthon, a koronavírus idején! - Online fotópályázat 6-14 éves gyerekeknek

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


Mutasd meg, milyen az élet most otthon, a koronavírus idején! - Online fotópályázat 6-14 éves gyerekeknek A Mai Manó Ház online fotográfiai pályázatot hirdet általános iskolás diákoknak 6-15 éves korig. Mutatjuk a részleteket! A Mai Manó Ház - a Magyar Fotográfusok Háza - online fotográfiai pályázatot hirdet általános iskolás diákoknak 6-15 éves korig. A pályázat célja, hogy egy izgalmas művészeti feladaton keresztül, kreatívan segítse a jelenleg otthon tanuló diákokat és saját fotókon keresztül mutassa meg, milyen az élet most otthon.

A beérkezett pályamunkák közül a Mai Manó Ház csapata minden nap a legjobbnak ítélt alkotásokat a maimanohaz.blog.hu oldalon közli majd.

Milyen témakörben várják a fotókat?
A pályázat témáját a jelenlegi helyzet adja, amely minden családot érint. Otthon kell maradni, nem lehet iskolába menni. Átalakultak a szakkörök, a zeneóra és az edzés sem olyan, mint korábban. Néhányan pedig talán sosem töltöttek el folyamatosan ennyi időt a családtagjaikkal. Sok ezer diák csöppent ebbe szokatlan helyzetbe, amit ha kreatívan használunk ki, jó dolgok születhetnek.

Mutasd meg, milyen az élet most otthon! Olyan képeket várunk, amik bemutatják a környezetet ahol élsz, azokat akik körbevesznek, ahogyan most nap mint nap éltek otthon!



Hogyan pályázhatsz?
1. A pályázaton akkor vehetsz részt, ha elmúltál 6 éves, de még nem töltötted be a 15-öt. Korcsoportok: 6-8 évesek, 9-11 évesek, 12-14 évesek
2. Ha az életkor stimmel, akkor először is beszéld meg a szüleiddel, hogy pályáznál, hiszen az otthonotokba adsz betekintést, erről fontos, hogy tudjanak
3. Küldj maximum 5 darab, egyenként maximum 5 Mb-os fotót maimano@maimano.hu email-címre, a levél tárgya legyen: Ki lesz a mai Manó?
Az email szövegében mindenképpen írd meg:
- a neved
- hogy melyik korosztályban tartozol
- mi a fotód vagy fotósorozatod címe
Ha van kedved, írj is a képek mellé pár sort!
4. Miután elküldted az emailt, hamarosan visszaigazoló üzenetet fogsz kapni, ebből tudod, hogy megérkezett a pályázatod! A műveket minden nap 17:00 óráig várjuk.

Ha lemaradtál, semmi baj, küldd el bátran a képed, amely automatikusan bekerül a következő napi pályázatok közé. A zsűri által kiválasztott alkotókat a megadott értesítési címükön értesítik.

Meddig lehet pályázni?
A pályázat április 12-én indult és egy hónapon keresztül, május 12-ig naponta várják a képeket, melyekkel egy fotóalbumot is létrehoznak, ami ennek az időszaknak egy különleges lenyomata lesz.

Nyeremények és képek publikálása
- A Mai Manó Ház csapata minden nap 12:00 órakor posztolja - korosztályonként - a legizgalmasabbnak ítélt munkákat a Mai Manó Ház Blogon.
- Minden beküldött kép alkotója digitális emléklapban részesül, a "mai Manók" pedig digitális oklevelet kapnak.
- Ezen felül hetente hirdetik ki a hét alkotóját (minden korosztályban), aki Mai Manó Ház vászontáskát és családi belépőjegyet is kap ajándékba!

A belépőt e-mailben küldik, a táskák pedig személyesen átvehetők lesznek a Mai Manó Könyvesboltban, vagy kérés esetén ezeket elpostázzák. (Egymás megóvása érdekében a személyes átvételt és a Mai Manó Ház látogatását a veszélyhelyzet lejárta és a Mai Manó Ház újranyitása után teszik lehetővé.)

Részletek, további infók itt »

Forrás: Mai Manó Ház
Fotó: Pixabay (illusztráció)

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


2020.04.17