Főoldal > Cikkek > Gyermekprogramok > 31 különleges virtuális program gyerekeknek: Állatkerti séták, kastélyok, kiállítások, élő webkamerák, onli - Szülők Lapja

31 különleges virtuális program gyerekeknek: Állatkerti séták, kastélyok, kiállítások, élő webkamerák, online erdei iskola

Szülőklapja képNézz be virtuálisan egy állatkertbe, csodáld meg a népszerű városokat vagy a Balatont webkamerán keresztül, böngéssz óriási felbontású városfotókat, less be a Versailles-i kastélyba vagy a Fehér házba és fürkészd élőben a Loch Ness-i tavat, hátha meglátod a mítikus szörnyet.

Szerző: Szülők lapja
2020-05-15
Forrás: Szülők lapja
Share on Tumblr
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

Bár jó dolog kirándulni és a szabad levegőn lenni, a veszélyhelyzet megmutatta, hogy vannak olyan időszakok, amikor barangolni legfeljebb az online térben tudunk. Szerencsére virtuálisan is nagyon sok lehetőség adódik az időtöltésre a közösségi oldalak és virtuális játékokon kívül.

Most olyan programokat gyűjtöttünk össze, melyek akár rossz idő esetén is bevethetők - nézz be virtuálisan egy állatkertbe, csodáld meg a népszerű városokat vagy a Balatont webkamerán keresztül, böngéssz óriási felbontású városfotókat, less be a Versailles-i kastélyba vagy a Fehér házba és fürkészd élőben a Loch Ness-i tavat, hátha meglátod a mítikus szörnyet.


 

31 szuper virtuális program az országban és a világon


1. Közös időnk - Virtuális közösségi kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban
A Magyar Nemzeti Múzeum Közös időnk ’89-90 című kiállítása a rendszerváltoztatás koráról kíván megemlékezni, amelyet tágabb időben és térben értelmezünk.

Tavaly januárban az intézmény felhívást tett közzé, amelyben arra kértek mindenkit, osszák meg velük korabeli történeteiket, illetve tárgyi emlékeiket. Az év során folyamatosan gyűltek a tárgyak, fényképek, plakátok, iratok a múzeumban, miközben több mint tucatnyi, különféle programot is szerveztek a Közös időnk projekt köré.Mindennek köszönhetően a látogatók egy igazán különleges tárlatot tekinthetnek meg, amelyet nem véletlenül hívnak közösségi kiállításnak, hiszen a kiállítás döntően a több mint ötven felajánló által átadott homogén tárgyi anyagra épül, és a múzeum saját, 1989-re reflektáló gyűjteményi darabjai csupán kiegészítik ezeket.Mindezt egy párhuzamos képregény kerettörténetbe ágyazták, amelyen keresztül az események szubjektív átélését, a civil kezdeményezések jelentőségét szerették volna kiemelni, áll a múzeum honlapján.
A Közös időnk című virtuális kiállítást itt tekintheted meg »

2-6. Less be a fővárosi és a világ állatkertjeibe webkamerán, nézd meg, mit csinálnak az állatok - ehhez mutatunk néhány szuper linket:
Budapesti Állatkert »
San Diego-i Állatkert »
Houston-i Állatkert »
Washingtoni Állatkert »
Dublini Állatkert »


7. Virtuális Pál utcai fiúk séta a Petőfi Irodalmi múzeummal
A Petőfi Irodalmi Múzeum számos DIY, azaz saját kezűleg intézhető online programot kínál a látogatóknak. Bepillanthatsz a Petőfi- vagy az Arany-tárlatba és megtudhatsz érdekességeket a költőkről és korukról, de akár a Pál utcai fiúk regény leghíresebb helyszíneit is bebarangolhatod az online sétán.
Még több infó a virtuális programokról itt »

8-9. Még több magyar múzeum virtuálisan
Aquincum virtuális túra »
Mezőgazdasági múzeum virtuális túra »


10. Nézz Mobilmeséket a Kolibri színház művészeitől
A színház művészei naponta egy-egy mesével, verssel, dallal jelentkeznek, hogy a koronavírus okozta kényszerszünet alatt se maradjanak a gyerekek színházi élmény nélkül. A Kolibri tagjai saját otthonukban, mobiltelefonnal veszik fel a MobilMeséket, melyeket a színház YouTube csatornáján és Facebook oldalán minden nap délután 3 órakor tesznek közzé.
Az eddig elkészült MobilMeséket itt találod »

11. Online hagyományőrzés - Várkert Bazár

Játék és tánc 10 percben - Családi hagyományőrzés karantén idején címmel indult múlt szombaton a Várkert Bazár nyolc részes online programsorozata.
A sorozat a hagyományőrzés, népi babonák, játékok sorát mutatja be, gerincét pedig a tánctanulás jelenti, amelyhez a család minden tagja csatlakozhat.

A Játék és tánc sorozat minden hétvégén más-más népcsoportok táncait mutatja be szombatonként egészen június végéig. A tánctanulás mellett a videók egy-egy népszokást, parasztregulát, gyermekdalt, ritmusjátékot is megismertetnek a nézőkkel, akik betekinthetnek a népviseletek mesés világába Fitos Dezső táncművész, koreográfus és művészeti vezető, valamint Kocsis Enikő táncművész, koreográfus és művészeti vezető közreműködésével.

Május 16-án a Szerelmi babonák - Felcsíki tánctanítással tematikát követhetik a nézők. A további epizódok témái: Vásár - Rábaközi tánctanítással, Disznótoros -  Bukovinai tánctanítással, Lakodalmas - Zalai tánctanítással, Szüret - Sárközi tánctanítással, Fonó - Gyimesi tánctanítással, végül pedig a Maszkurázás - Szatmári tánctanítással című rész zárja a sorozatot június 27-én.
Még több infó a Várkert Bazár Youtube-oldalán »

12. Balatoni webkamerák
Rossz az idő és nem tudsz a Balatonhoz menni? Nézegess balatoni élő webkamerákat, van belőlük jó néhány, egyebek közt a fonyódi hajóállomáson, a keszthelyi yachtkikötőben vagy az alsóörsi vitorláskikötőben.
Balatoni élő webkamerák itt »
     


13-16. Less be híres múzeumok virtuális kiállítására!
Louvre, Párizs »
The British Museum, London »
Guggenheim Museum, New York »
Uffizi képtár, Firenze »


17. Online erdei iskola - Agrárminisztérium
Online erdeiiskola-sorozatot indítottak az állami és magán erdőgazdaságok; a május 10-én, a Madarak és fák napján kezdődő széria első videójában a madarak és fák kapcsolatáról lesz szó. A sorozat videói az erdőgazdaságok Facebook-oldalain és az Országos Erdészeti Egyesület Youtube-csatornáján elérhetők. A rendhagyó erdei iskolai foglalkozások célja, hogy a gyerekek a jelenlegi helyzetben is részesülhessenek a természet tavaszi ébredésében, elsajátíthassák a környezettudatos gondolkodás alapjait, valamint segítséget nyújtsanak a pedagógusoknak a digitális oktatásban.

A tervek szerint a tanév végéig naponta egy-egy, 15-20 perces online ismeretterjesztő anyagot megosztanak az interneten. Az erdőpedagógusok és erdészeti szakemberek által összeállított programban szó lesz többek között a nyomolvasásról és nyomkeresésről, gyógynövényismeretről, a fákról és az erdei vizek útjáról.     

Megtanulhatnak a gyerekek papírból fecskét hajtogatni, megismerkedhetnek a madárgyűrűzéssel, valamint az év fájával és madarával. A videók mellett az erdőgazdaságok megoldandó feladatokat, rejtvényeket, egyéb erdei iskolai tartalmakat is feltöltenek a saját közösségi oldalukra. 
Még több infó az online erdei iskoláról » 

18-22. Nézz meg nagyvárosokat egy óriási felbontású fotón - ha tekered az egeret, bele tudsz nagyítani, bámulatosan részletgazdag - keress rajta embereket és nézd meg, mit csinálnak, találd ki a történetüket.
Itt találod Londont »
Itt találod Sanghajt »
Itt találod New Yorkot »

Itt találod Tokiót »
Itt találod Berlint »

23-26. Gyönyörű épületekben nézelődnél? Akkor itt válogass!
Versailles-i kastély, Párizs »
Buckingham palota, London »
Schönbrunn kastély, Bécs »
Fehér ház, Washington »


27. Több mint 100 híres és népszerű hely webkamerán
Skyline webkamerák: New York, Dubai, Róma, Milánó, Buenos Aires, Mexico City, Dublin, Cardiff, Argentina - utazás helyett tegyél egy virtuális kirándulást, válassz a több mint 100 élő webkamerából »
Earthcam webkamerák: Tokió, Moszkva, London, Új-Zéland - nem csak a városi utcákat láthatod, de építkezésekre vagy egyetemekre is bepillanthatsz itt »

28. Nézd meg, hogyan működik egy farm (minimális angoltudás kell hozzá) - kattints arra, amit meg akarsz nézni, és ha elindul a videó, az egérrel jobbra-balra tudod húzni a képernyőn a látványt - Nézd meg itt »

29. Keresd a Loch Ness-i szörnyet
Ez a webkamera a Loch Ness tavat pásztázza, ha sokáig nézed, lehet, hogy megpillantod a misztikus szörnyet »

30. Moszkvai metró virtuálisan
A moszkvai metró a világ egyik legnagyobb és egyik legforgalmasabb metróhálózata, Moszkva egyik fő turisztikai látványossága a gyönyörűen díszített metróaluljárója révén - most te is megnézheted itt (a jobb oldali kis ikonra kattintva választhatod ki az állomásokat) »31. Nézz állatos webkamerákat: a több mint 100 élő kamera között van itt kiskutyás, cicás, majmos, és még sok minden más webkamera »


Hova mehettek már, ha jó az idő? Május második hétvégéje


Persze ha te a valós kirándulásokat részesíted előnyben, arra is van pár tippünk. Budapesten még szigorúbbak az intézkedések a járványhelyzet miatt, de vidéken egyre több helyen nyitnak újra az állatkertek, parkok, várak, kirándulóhelyek, arborétumok. Biztos, ami biztos, indulás előtt azért tájékozódj az adott hely weboldalán vagy Facebook-oldalán.

Mi is utánakérdeztünk a népszerű vidéki helyeknek, ezeket biztosan nyitva találod, kattints - 20+ kirándulóhely, ami már várja a látogatókat az országban »

Budapest: Rakpart, Margitsziget, Óbudai sziget
A május 16-17-ei lezárják a gépjárműforgalom elől a pesti alsó rakpartot és átadják a gyalogosoknak, kerékpárosoknak a városvezetés újranyitási politikájának részeként, bővítve a kikapcsolódásra használható közterületeket - ezt Karácsony Gergely főpolgármester jelentette be csütörtökön, az online sajtótájékoztatóján.

Budapest újranyitása érdekében, a kiindulópontként meghozandó intézkedések célja, hogy a zsúfoltságot a lehető legkisebbre csökkentsék, és ennek megfelelően már ezen a hétvégén elkezdik megvalósítani a Budapest Restart program egyik fontos elemét, azaz átadják a hétvégére a gyalogosoknak a rakpartot - mondta a főpolgármester megjegyezve, hogy a Margitsziget és az Óbudai-sziget is az előző hétvégéhez hasonlóan látogatható lesz.

Forrás: MTI és az adott helyek Facebook-oldala, weboldala
Kezdőfotó: Rawpixel

 

Címkék: virtuális kirándulóhely, online séta, virtuális séta, élő webkamera, virtuális programajánló

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*
hirdetés

Babát szeretnétek?

Babát szeretnétek?
Ovuláció kalkulátorunkkal könnyen kiszámolhatjátok, hogy mikor van rá a legnagyobb esélyetek! Tovább a kalkulátorra >>

 
vonal

[x] hirdetés

OLVASD EL EZT IS!

Kirándulóhelyek a veszélyhelyzet idején: 20+ szuper helyszín az országban, ahova már elmehettek a hétvégén - Várak, arborétumok, állatkertek
Kirándulóhelyek a veszélyhelyzet idején: 20+ szuper helyszín az országban, ahova már elmehettek a hétvégén - Várak, arborétumok, állatkertek

A koronavírus-járvány miatti korlátozásokon fokozatosan lazítanak, így a májusi második hétvégére már sok helyre lehet menni kirándulni a családdal. Megpróbáltuk összegyűjteni, hova mehettek a tavaszias időben.

tovább a cikkre
Rajzpályázatok gyerekeknek 2020: 7 izgalmas rajzpályázat óvodásoknak, iskolásoknak, amit imádni fog a gyerek
Rajzpályázatok gyerekeknek 2020: 7 izgalmas rajzpályázat óvodásoknak, iskolásoknak, amit imádni fog a gyerek

A következőknek 7, gyerekeknek szóló rajzpályázatot mutatunk be. Mindegyik lényege, hogy nevezési díj nincs, így igazán nem veszít semmit a gyermeked azzal, ha a megadott témakörökben alkot valami szépet.

tovább a cikkre
Mutasd meg, milyen az élet most otthon, a koronavírus idején! - Online fotópályázat 6-14 éves gyerekeknek
Mutasd meg, milyen az élet most otthon, a koronavírus idején! - Online fotópályázat 6-14 éves gyerekeknek

A Mai Manó Ház online fotográfiai pályázatot hirdet általános iskolás diákoknak 6-15 éves korig. Mutatjuk a részleteket!

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

hirdetés

[x] hirdetés

Legnépszerűbb

Videók

Recept ajánlatunk

Sárgarépás burgonyapüré-leves

Sárgarépás burgonyapüré-leves

Levesek >>
6 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 50 g burgonya 30 g sárgarépa só

Recept:

A burgonyát és a sárgarépát alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk, apróra vágjuk és feltesszük kb. 200-300 ml vízben főzni. Enyhén sózhatjuk. Mikor puhára főtt, átturmixoljuk, hogy ne maradjanak benne zöldségdarabok. Még egyszer átforraljuk.

(...) tovább a teljes recepthez...


Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

Pocakosnapló

Pocakosnapló

2 800 Ft.-

Megnézem

Legfrissebb szakértői válasz

Pásztor Klára

Pásztor Klára

Jogviták megoldásai - Bírósági perek kiváltása (családjog-betegjog-ingatlan és kártérítések vitái)

tovább a szakértőhöz >>

Szétköltözés, vagy megosztás a használatban?

Sok fontos részlet bújik meg a leírt helyzetben!


Első, hogy lehetőleg, szakembereink segítségével a kommunikáció egy szintjéhez vissza érdemes térni!


Viszonylag nem jellemző, hogy a nő szoruljon ki egy ingatlanból!


Készséggel várjuk Önt kollégáinkkal a használat megosztása témájában, gyakorlati lépésekkel!


Team munka, peres és nem peres gyakorlat egy helyen!
Ezt olvastad már? [x]
Szülés

Telefonon segítettek világra egy kisbabát a mentők Zuglóban - Így született a kis Jázmin!

vissza vissza