Csepel, Tejút park: Így néz ki a főváros legújabb, világűrös szabadidőparkja! - Van játszótér, futókör, focipálya, amit csak akarsz

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


Csepel, Tejút park: Így néz ki a főváros legújabb, világűrös szabadidőparkja! - Van játszótér, futókör, focipálya, amit csak akarsz Átadták Csepel új szabadidőparkját: a Tejút parkban egyebek közt egy futókört, sportpályát, fitneszteret, játszóteret és pihenőteret alakítottak ki, fákat, cserjéket ültettek, van illemhely és pelenkázó is. Átadták Csepel új szabadidőparkját 2020. május 19-én, kedden, melyet a Főkert Nonprofit Zrt. beruházásában valósítottak meg, a kormány által biztosított 420 millió forintból.

A parkban egy futókört, sportpályát, fitneszteret, játszóteret és pihenőteret alakítottak ki, továbbá a park köré 59 fát és mintegy négyezer évelő növényt ültettek, valamint 6900 cserjét telepítettek.



A Tejút park Csillagtelepen, a II. Rákóczi Ferenc út, a Rakéta utca és a Tejút út által határolt területen valósult meg. A közeli lakótelep neve után a kozmosz, az űr témája jelenik meg a park játszóterein, a többi között planetáriumot, rakétát mintázó mászókát építettek, a földbe süllyesztett kráterben trambulin van, oda pedig csúszdán, kötélen, kapaszkodógömbökön lehet leereszkedni.  

Kialakítottak egy 15x28 méteres játékterű öntött gumiburkolatos többfunkciós, elkerített sportpályát is focikapuval, kosárpalánkokkal, valamint a futók örömére egy 300 méteres futókör is található a parkban.



Telepítettek továbbá egy "okososzlopot", amely a park egész területére sugározza a wifi-jelet, a kijelzőjén pedig az UV-sugárzás erősségéről tájékoztat. A parkban helyt kapott illemhely és pelenkázó is.

Mint a megnyitón elhangzott, az elmúlt években Csepel önkormányzata nagy hangsúlyt fektetett a parkok, zöldterületek felújítására, példaként említette a Rákóczi kert-Családok partját, a Brenner János parkot, a Bringaváros - Kresz parkot, és - jegyezte meg - jelenleg is folyik a Daru-domb megújítása.



Bár a park már korábban elkészült, a koronavírus-járvány miatt csak most tudták felavatni.
 

Még több szuper játszótér Budapesten!


Most, hogy ismét megnyitottak a játszóterek, felfedezhetsz olyan helyeket is a gyermekeddel, ahol eddig nem jártatok. Cikkünkben 8 olyan menő játszóteret gyűjtöttünk össze, melyeket 2019-ben adtak át, tehát újnak számítanak még. Kattints ide és fedezzétek fel őket mind: Játszóterek 2019: 8 új játszótér Budapesten, ahova mindenképpen vidd el a gyereket - Fotókkal, leírással! »



Forrás: MTI
Fotók: MTI/Koszticsák Szilárd
Kezdőtotó: Facebook/Borbély Lénárd (Csepel polgármestere)

 

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


2020.05.20