Önkormányzati nyári táborok Budapesten 2020: Ide viheted a gyereket, ha nem tudod másra bízni - Fontos infók kerületenként

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


Önkormányzati nyári táborok Budapesten 2020: Ide viheted a gyereket, ha nem tudod másra bízni - Fontos infók kerületenként A veszélyhelyzeti intézkedések enyhülésével idén nyáron is lehetőség van önkormányzati táborba íratni a gyerekeket - ezen táborok közös jellemzője, hogy nagyon kedvezményes áron kínálják programjaikat a kerületi vagy kerületben tanuló iskolásoknak. Már csak alig két hét van vissza az iskolából, aztán megkezdődik a nyári szünet. Ami a gyerekeknek szuper hír, a szüleiknek viszont annál nagyobb fejtörést okoz, hiszen ez azt is jelenti, hogy augusztus végéig meg kell oldaniuk a gyermek elhelyezését valahol, amíg ők továbbra is dolgozni járnak.

Szerencsére a veszélyhelyzeti intézkedések enyhülésével idén nyáron is lehetőség van önkormányzati táborba íratni a gyerekeket - ezen táborok közös jellemzője, hogy nagyon kedvezményes áron kínálják programjaikat a kerületi vagy kerületben tanuló iskolásoknak.



Hogy pontosan melyik kerületben milyen napközis vagy akár ottalvós tábort szerveznek nyárra, arról az alábbiakban igyekszünk minden érintett szülőt tájékoztatni. Bár lapunk minden önkormányzatot megkeresett a kérdéssel, egyelőre az alábbi kerületekből (2, 5, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 19, 22) kaptunk választ a táborokra vonatkozóan. Természetesen amint érkeznek információk a többi kerületből is, bővítjük a cikket.
 

Önkormányzati nyári táborok Budapesten 2020 - Ide vidd el a gyereket, amíg te dolgozol

 

Önkormányzati nyári táborok: 2. kerület


Lesz-e tábor idén a kerületi vagy a kerület iskolájába járó gyerekeknek?
A II. kerületben mind napközis, mind ottalvós táborokkal terveznek a 2020-as nyári szünet idejére.

A tábor helyszíne
- a napközis táborokat a  II. Kerületi Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft. intézményeiben; a Klebelsberg Kultúrkúriában, a Marczibányi Téri Művelődési Központban és a Berczik Sára Budai Táncklubban tervezik
- az  ottalvós táborokat a kerület fenntartásában lévő balatoni és velencei táborokban tartják meg
- reményeik szerint ezek mellett az önkormányzat fenntartásában lévő Gyarmati Dezső Uszodában is lesznek nyári sporttáborok

A tábor időpontja
A nyári szünetben az igényektől függően folyamatosan lesznek, alapvetően egy hetes turnusú táborok.

Hogyan lehet jelentkezni?
Az eddig ismert felületeken, a honlapon keresztül, vagy e-mailen, és telefonon.
A Marczibányi téri Művelődési Központ esetén itt, a Kultúrkúria esetében pedig ezen a linken »
A nyári úszóiskola információi pedig itt található »
Az iskolai táborok jelentkezésében a táborszervező pedagógusok koordinálják a jelentkezést.

Hány éves gyerekeknek?
Kisiskolástól az általános iskola felső tagozatosai számára, 6-tól 14 éves korig

Előreláthatóan milyen költség hárul a szülőkre?
Ez nagyban függ a tábor típusától. Alapvetően háromféle tábor van a kerületben, a tematikus, piaci alapon működőek, illetve az önkormányzat által biztosított napközi a Kultúrkúriában, ahol csak az étkezésért kell fizetni, illetve az iskolák ottalvós táborai, amiket az Önkormányzat fenntartásában lévő balatoni és velencei táborokban alacsony térítés ellenében élvezhetnek a gyerekek.

Egy gyerek maximum hány hétig járhat ilyen táborba, van-e megkötés?
Nincs ilyen megkötés, több táborba is mehet egy gyerek, egy tábor általában egy hetes időtartamú.

Lesz valamilyen kedvezmény a koronavírus miatt azoknak a szülőknek, akik elvesztették a munkájukat? 
Jelenleg is van szociális támogatás, amit az Önkormányzat eseti elbírálással ad a rászoruló családoknak, ez a koronavírus időszakában kiegészült vészhelyzeti szociális támogatásokkal, kifejezetten a munkájukat elvesztő itt élőket segítve. Az önkormányzat a helyi lakókat veszélyhelyzeti támogatásokkal segíti.

Egyéb fontos infó a táborral kapcsolatban:
"Jelenleg azon dolgozunk, hogy kialakítsunk egy olyan protokollt, teljes körűen biztosíthatja majd, hogy ne tegyük ki fertőzésveszélynek a gyermekeket. A táborba érkező gyerekek test-hőmérsékletét folyamatosan ellenőrizni fogjuk, külön protokollt alakítunk ki, arra az esetre, ha valaki a tábor során betegszik meg, és természetesen mindent, amit a kormány előír, be fogunk tartani. Egyeztettünk a vízparti helyszíneink Rendőr-kapitányságaival is, információ megosztás céljából."


Önkormányzati nyári táborok: 5. kerület


Lesz-e tábor idén a kerületi vagy a kerület iskolájába járó gyerekeknek?
Igen, lesznek táborozási lehetőségek az idén is a belvárosi gyermekek számára, mivel az új rendeletek és a járványügyi helyzet kedvező alakulása ezt lehetővé teszik.

A tábor helyszíne
Kétféle táborozási lehetőséget biztosít a gyerekeknek az Önkormányzat.
- az egyiket a Hárshegyen tartják meg és napközis tábor keretein belül működik, amelyre óvodások és iskolások is jelentkezhetnek,
- a másikat Balatonszepezden rendezik meg, ami a távolságból adódóan, ottalvós táborként működik, erre csak iskolásokat várnak

A harmadik lehetőséget a Belvárosi Közösségi Térben tartott táborok biztosítják többféle tematikus koncepcióval, melyek a következők:
Égig érő fa - gyermekpszichodráma tábor, Csodálatos Állatok mesetábor - meseterápiás tábor, Varázskavics pszichodráma tábor, Kalandtábor - élményterápiás tábor.

A tábor időpontja
A Hárshegyen megtartott tábor 2020.06.29-08.19-ig tart.

Balatonszepezdre a négy kerületi általános iskolásoknak van lehetősége elmenni és ezek 8-8 éjszakás turnusban megrendezett táborok. Mindegyik iskolának megvan a saját időszaka.

A Belvárosi Közösségi Tér táborai a következő időpontokban kerülnek megrendezésre:
Égig érő fa - gyermekpszichodráma tábor június 29 - július 3.
Csodálatos Állatok mesetábor - meseterápiás tábor július 20 - 24.
Varázskavics pszichodráma tábor augusztus 3-7.
Kalandtábor - élményterápiás tábor augusztus 10-14.

Hogyan lehet jelentkezni?
Minden óvodába illetve iskolába járó gyermek a saját intézményénél jelentkezhet a táborra.
A Belvárosi Közösségi Tér táboraiba a www.belvarosikozossegiter.hu honlapon lévő online regisztrációs rendszeren keresztül lehet jelentkezni 2020. június 9-től.

Hány éves gyerekeknek?
Óvodás és általános iskolás korosztály részére rendezik a táborokat.

Előreláthatóan milyen költség hárul a szülőkre?
A napközis tábor esetében a szülő ugyanannyit fizet, mint amennyit év közben, tehát az étkezés költségét kell fizetni. A teljes napi ár, 3x-i rendes étkezés, amit a szülő fizet. Ez az iskolások esetében 401 Ft, óvodások esetében ugyanez 348 Ft.
Ha bármilyen kedvezménye van a gyermeknek, vagy teljesen térítésmentesen veszi azt igénybe az étkezést, akkor ez a nyári időszakra is vonatkozik.

A balatonszepezdi tábor árat az iskola adja meg, hiszen az Önkormányzat az étkezést és szállást kéri tőlük, de ezen kívül a vonat és a programok költségei az iskoláktól függ, hiszen ők szervezik, így ők alakítják ki a teljes árát a táboruknak.

A Belvárosi Közösségi Tér táborai esetében a szülőknek az óvodai és iskolai  étkeztetésnek megfelelő összeget kell csak befizetni, ezzel tudjuk biztosítani a napi háromszori étkezést a gyermekek számára. Ezen felül a táborok az 5. kerületi lakosok számára teljesen ingyenesek.

Egy gyerek maximum hány hétig járhat ilyen táborba, van-e megkötés?
A napközis tábor esetében az iskolások tekintetében nincsen semmilyen megkötés.
Az ottalvós tábornál minden kerületi általános iskola 8 éjszakát tud Balatonszepezden tölteni.
Óvodásoknál 4 hétig van a napközis táborban minden óvoda, azt az időszakot igény esetén ott töltheti végig a gyermek.
A Belvárosi Közösségi Tér táborai esetében egy gyermek egy táborban vehet részt.

Lesz valamilyen kedvezmény a koronavírus miatt azoknak a szülőknek, akik elvesztették a munkájukat?
A befizetendő összeg így is egy nagyon kedvező ár, ami csak töredéke a valós árnak, mert a fennmaradó összeget az önkormányzat finanszírozza. Ezért a díjért a gyerekek ősfás szálloda területén tölthetik az idejüket, medencével, több sportpályával, játszótér használati lehetőséggel, illetve színes ismeretterjesztő programokkal. Mindezeken túl a kerületi gyermekjóléti szolgálat két munkatársa is foglalkozások tartásával részt vesz a tábor mindennapjaiban, valamint a BLESZ védőnői, akik prevenciós előadásokat tartanak a napközis táborban.
A Belvárosi Közösségi Tér táborai pedig speciális pszichodráma, meseterápia, illetve élménytáborok biztosításával nyújt különleges kikapcsolódást a gyermekeknek.

Egyéb fontos infó a táborral kapcsolatban:
A táborokról az intézményekben tájékoztatják a szülőket.
A napközis tábor megrendezése az alábbi linken található szálloda területén kerül megrendezésre.
A Belvárosi Közösségi Tér táborairól a www.belvarosikozossegiter.hu címen tájékozódhatnak.
 

Önkormányzati nyári táborok: 10. kerület


Lesz-e tábor idén a kerületi vagy a kerület iskolájába járó gyerekeknek?
A Kőbányai Önkormányzat a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ (a továbbiakban: Kulturális Központ) szervezésében az előző évekhez hasonlóan 2020-ban is megtartja a Nyári Napközis Tábort. A tábort a koronavírus-járványra való tekintettel fokozott elővigyázatossággal, átgondolt óvintézkedések mellett indítjuk el, összhangban a mindenkori kormányzati, járványügyi intézkedésekkel.

Hány éves gyerekeknek?
A kerületi napközis nyári táborba azon gyermekek jelentkezését várjuk, akik a kerület valamely oktatási intézményében tanulnak, vagy kerületi lakosok. Ahogy az eddigi években, úgy idén sincs megkötés arra nézve, hogy egy gyermek hány tábori turnuson vehet részt.

A tábor időpontja, helyszíne
A tábort június 22-étől augusztus 19-éig, 9 héten át 5 napos turnusokban szervezzük, telephelye  a Kőbányai Janikovszky Éva Általános Iskola. A tábor napközis jelleggel hétköznaponként 8:00-16:00-ig tart, de szükség esetén reggeli ügyeletet 7:00 órától, délutáni ügyeletet 17:00 óráig biztosítunk.

Hogyan lehet jelentkezni?
A jelentkező gyermekeket idén is változatos programokkal (pl. sportversenyek, gyermekműsorok, kirándulások, kézműves foglalkozások, uszoda) és napi háromszori étkezéssel várjuk. Jelentkezési lapokat a Kulturális Központ recepciójáról lehet kérni, illetve letölthető honlapunkról is:
http://korosi.org/downloads/jelentkezesi-lap-napkozis-tabor-2020_1590063234.pdf

A kitöltött űrlapokat, aláírt nyilatkozatokat e-mailben is vissza lehet küldeni a korosi@korosi.org címre, illetve személyesen leadhatók a Kulturális Központban. A tábor költsége a gyermek évközi iskolai étkezésének a térítési díja, így az iskolai étkezés térítése során igénybe vett valamennyi kedvezmény náluk is érvényesíthető. Ennél több kedvezmény nem igényelhető.

Egyéb fontos infó a táborral kapcsolatban:
A Nyári Napközis Táborral kapcsolatos minden további tudnivaló megtalálható ezen a linken, de személyes megkeresésekre is készséggel válaszolnak.
 

Önkormányzati nyári táborok: 11. kerület


Lesz-e tábor idén a kerületi vagy a kerület iskolájába járó gyerekeknek?
Újbuda Önkormányzata idén is megszervezi a nyári napközis tábort, az iskolai ügyelet lezárása után közvetlenül 2020. június 29 - 2020. augusztus 19-e között.

A tábor helyszíne
Az eddigi évektől eltérő módon a helyszín nem az 1000 fő befogadására képes Kamaraerdei Ifjúsági Park lesz. A járványhelyzetre tekintettel nem lenne szerencsés ennyi gyermeket és felnőttet egy helyszínre szervezni. A tábort az adott iskolákban szervezik meg úgy, hogy a nap folyamán elviszik a gyermekeket külső helyszínekre uszodába, Vadasparkba, kézműves foglalkozásokra, úgy hogy a szállítás kis csoportokban megoldható legyen.

A tábor időpontja
2020. június 29 - 2020. augusztus 19-e között.

Hogyan lehet jelentkezni?
A táborra az iskolákon keresztül lehet jelentkezni. Előzetes felmérést már végeztek a jelentkezők várható számáról. De amennyiben a szülő kéri, bármikor igényelheti gyermeke részére a tábori ellátást.

Hány éves gyerekeknek?
A napközis tábort általános iskola 1. osztályától 7. osztályos korig szervezik meg.

Előreláthatóan milyen költség hárul a szülőkre?
A szülőknek a tábor várhatóan nem jár többletköltséggel, az étkezésért kell fizetni az e-menza rendszeren keresztül, és természetesen azt az eddigi étkezésekre megállapított kedvezményekkel vehetik igénybe.

Egy gyerek maximum hány hétig járhat ilyen táborba, van-e megkötés?
Nincs megkötés, hogy egy gyermek meddig járhat a táborba. Sajnos az elmúlt években is előfordult, hogy több gyermek egész nyáron a táborban volt.

Lesz-e valamilyen kedvezmény  koronavírus miatt azoknak a szülőknek, akik elvesztették a munkájukat?
Azon szülők részére, akik elvesztették állásukat, a kerületi szociális ellátó rendszer nyújt segítséget, amennyiben igénylik azt.

Egyéb fontos infó a táborral kapcsolatban:
"A részvételi igényeket előzetesen felmértük és az igényeknek megfelelően döntünk a programokról. A programokat központi helyszínről irányítjuk. A napközis tábort az Önkormányzat finanszírozza. Az adott iskola adja a munkatársakat a gyermekek felügyeletéhez, akiknek tiszteletdíját Újbuda Önkormányzata biztosítja."
 

Önkormányzati nyári táborok: 12. kerület


Lesz-e tábor idén a kerületi vagy a kerület iskolájába járó gyerekeknek? A tábor helyszíne
Igen, a Hegyvidéki Gyermek- és Ifjúsági Tábor (Mátyás-tábor, Mátyás király u. 53/b)

Mettől meddig tart a tábor?
2020. június 29. - augusztus 19.

Hogyan lehet jelentkezni?
A jelentkezési lap június elejétől lesz letölthető a kerület honlapján, itt »

Hány éves gyerekeknek?
A tábor 6-14 éves kor közötti iskolaérett (legkésőbb 2020 szeptemberétől általános iskolai tanulmányaikat megkezdő) gyermekeket fogad.

Előreláthatóan milyen költség hárul a szülőkre?
Az étkezési díj 935,- Ft/nap, a napközis tábor programjaihoz való hozzájárulás összege 650,- Ft/nap. A 12. kerületben működő, Közép-Budai Tankerületi Központ fenntartásához tartozó intézménybe járó, de kerületi állandó lakóhellyel rendelkező tanulók is ezt a díjat fizetik.

Egy gyerek maximum hány hétig járhat ilyen táborba, van-e megkötés?
Nincs megkötés, egy gyerek a tábor indulásától akár egészen a tábor zárásáig járhat.

Lesz-e valamilyen kedvezmény a koronavírus miatt azoknak a szülőknek, akik elvesztették a munkájukat?
Táborozási támogatásban részesülhet az általános iskolai oktatás keretében tanulói jogviszonnyal rendelkező gyermek, ha a gyermeket gondozó családban az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a 67.000 forintot, fokozottan rászoruló gyermek esetén a 77.500 forintot, és a gyermeket gondozó család nem rendelkezik a gyermekvédelmi törvény szerinti vagyonnal. A támogatás összege a tábor árának 80%-a, de naptári évenként legfeljebb 30.000 forint.

Egyéb fontos infó a táborral kapcsolatban: www.hegyvideksport.hu/matyas-tabor
 

Önkormányzati nyári táborok: 13. kerület


Lesz-e tábor idén a kerületi vagy a kerület iskolájába járó gyerekeknek? A tábor helyszíne, időpontja
A 13. kerületi önkormányzat jelenleg 2 saját szervezésű nyári napközis jellegű táborozási lehetőséget nyújt, melyet a kerületi lakosok kedvezményesen vehetnek igénybe.

1. Vakáció-Sziget napközis tábor
Helyszín: Vakáció-sziget a Margitszigeten, a XIII. kerületi Önkormányzat Petőfi Sándor Napközis Táborában
Időpont: 2020. június 16. – augusztus 28. között minden hétköznap (8.00-16.00)
Jelentkezés: Legkésőbb 1 héttel az adott tábori hét kezdete előtt!
Hány éves gyerekeknek: 6-tól 12 éves korig
A tábor költsége: Teljes ár: 20 000 Ft/fő/hét, XIII. Kerületi partnerkártyával: 16 000 Ft/hét, Szociális alapú ár: akár 99%-os díjkedvezménnyel (A határozatban foglaltak szerint)
Testvérkedvezmény: Testvérek jelentkezése esetén 25% /fő árengedményt biztosítunk a tábor teljes árú részvételi díjából. A testvérkedvezmény csak és kizárólag együttes, azaz azonos héten/heteken való részvétel esetén vehető igénybe és csak teljes árú részvételi díj esetén érvényes.
Testvérkedvezmény igénybevétele esetén a tábor heti díja 15.000 Ft/fő/hét.

Egyéb infók:
- Nincs megkötés arra vonatkozóan, hogy egy gyermek hány hétig járhat a táborba.
- Nincs olyan kedvezménycsomag, amely azoknak a szülőknek van, akik elvesztették a munkájukat a koronavírus miatt.
- A higiéniai és egyéb korlátozások ügyében várjuk a kormány határozatát, és minden esetben különösen ügyelni fogunk a betartásra.

Tematika:
a. Színház az egész világ! táborrész, ahol hivatásos drámapedagógusok segítségével nyernek bepillantást a kulisszák mögé a résztvevők.
b. Örökmozgók! ahol a játszóházi hangulat várja a résztvevőket (laser force, medencés foglalkozások és sok más sportos program)
c. Kreatív-sziget! ahol kézműves foglalkozások, szabás-varrás, agyagozás és egyéb szakkörök lesznek.
A szervező a meghirdetett táboroztatási feltételeket és létszámot, a járványhelyzet miatti kormányrendeletek betartása érdekében megváltoztathatja.
Még több infó itt »

2. Vakáció-Akció Mini és Maxi napközis tábor
Helyszín: Angyalföldi Gyermek és Ifjúsági Ház, valamint Népszigeti Gyermek- és Ifjúsági Tábor (amennyiben a 46/2020-as korm. rendelet továbbra is hatályban marad, mindkét tábor helyszíne a Népszigeti Gyermek-és Ifjúsági Tábor)
Időpont: 2020. június 16. - augusztus 28. hétköznaponként (8:30-16:30)
Jelentkezés: https://www.kult13.hu/vakacio-akcio-maxi-2020/
Életkor Mini: 6-10, Maxi:10-14 éves korosztály részére
A részvétel feltétele a befizetett részvételi díj mellett a XIII. kerületi kötődés, mely szerint a résztvevő gyermek a kerületben lakik, vagy itt jár iskolába. Részvételi díj: 6.000 Ft/fő/hét, a rövid héten: 3.600 Ft/fő. Befizetés átutalással: 06.01-06.15. között.
Figyelem: Egy gyermek maximum 3 hétre jelentkezhet!

Egyéb infók:
- Nincs olyan kedvezménycsomag, amely azoknak a szülőknek van, akik elvesztették a munkájukat a koronavírus miatt.
- A gyermekeknek külön igénylés alapján biztosítunk étkezési lehetőséget, napi egyszeri, illetve háromszori étkezés formájában. Napi 3x-i étkezés: 1.300 Ft/fő, napi 2-i étkezés: 1.050 Ft, ebéd: 800 Ft/fő. Az étkezést alvállalkozó biztosítja.
- A táborok programjait életkori sajátosságaiknak megfelelően alakítjuk.
- Nyári napközis táborok kezdése és megrendezésének módja a veszélyhelyzeti intézkedések, valamint intézményeink újra nyithatóságának és működésének, továbbá a nyári táborokra vonatkozó szabályozások függvénye.
- A szervező a meghirdetett táboroztatási feltételeket és létszámot, a járványhelyzet miatti kormányrendeletek betartása érdekében megváltoztathatja.
 

Önkormányzati nyári táborok: 14. kerület


Lesz-e tábor idén a kerületi vagy a kerület iskolájába járó gyerekeknek?
A Zuglói Önkormányzat megbízásából a Zuglói Sport- és Rendezvényszervező Non-profit Kft 2020-ban is megszervezi a Zuglói Napközis Tábort.
 
A tábor helyszíne
A Zuglói Napközis Tábor helyszíne a Varga Zoltán Sportpálya, kibővítve a Herman Ottó Általános Iskola területével. 1149 Budapest, Kövér Lajos utca 5-9.
 
A tábor időpontja
2020. június 29. és augusztus 28. között 9 héten át, munkanapokon 8 és 16 óra között, augusztus 31-én hétfőn ügyelet.
 
Hogyan lehet jelentkezni?
Zuglói lakcímmel rendelkező gyermekek lakcím igazolással, zuglói általános iskolás diákok (volt önkormányzati iskolák tanulói) diákigazolvány bemutatásával jelentkezhetnek a táborba.

Beiratkozás: Szülői nyilatkozat kitöltésével június 15. és 16. hétfői és keddi napokon 8-12 és 14-18 óra között a helyszínen, 1149 Kövér Lajos u.5-9.
illetve június 29-től hetente hétfőn és kedden 8-12 és 14-18 óra között a soron következő hetekre, 5 napos turnusokra.
 
Hány éves gyerekeknek?
1. osztályt végzett gyermekektől kezdődően, ajánlott korosztály alsó tagozat, de felsősöket is fogad a Zuglói Napközis Tábor.
 
Előreláthatóan milyen költség hárul a szülőkre?
588 Ft/nap/fő, illetve a zuglói általános iskolás diákok (volt önkormányzati iskolák tanulói) az iskolai étkezési kedvezményt itt is megkapják.
Egy hetes turnusra, min. 5 napra lehet jelentkezni, egyes napokra nem. (kivétel augusztus 17-19., ez 3 napos hét lesz)
 
Egy gyerek maximum hány hétig járhat ilyen táborba, van-e megkötés?
 Megkötés nincs, de javasolják, hogy ne 9 hétig táborozzon egy gyermek.
 
Lesz-e valamilyen kedvezmény a koronavírus miatt azoknak a szülőknek, akik elvesztették a munkájukat?
 A Zuglói Napközis Tábor teljes költsége 588 Ft/nap, ez önmagában is kedvező lehetőség egyéb táborokhoz képest, 3x-i étkezéssel.
 
Egyéb fontos infó a táborral kapcsolatban:
Részletes tájékoztató június 5. naptól elérhető a zugsport.hu oldalon.
 

Önkormányzati nyári táborok: 15. kerület


Lesz-e tábor idén a kerületi vagy a kerület iskolájába járó gyerekeknek?
Igen, tervezik, 3 kerületi iskolában 2020. június 29. és 2020. augusztus 19. között.

Hogyan lehet rá jelentkezni?
Jelentkezni az intezmenyfelugyelet@bpxv.hu e-mail címen lehet, igényfelmérő lap kitöltésével és ennek visszaküldésével.

Hány éves gyerekeknek?
1. osztályt követően, 7 éves kortól  12 éves korig, polgármesteri engedéllyel 14 éves korig.

Előreláthatóan milyen költség hárul a szülőkre?
Ingyenes, de azoknak, akik a szorgalmi időszakban fizették az étkezést, a tábor ideje alatt is kell fizetni.

Egy gyerek maximum hány hétig járhat ilyen táborba, van-e megkötés?
Nincs megkötés, a tábor teljes ideje alatt bármikor igénybe lehet venni.

Lesz-e valamilyen kedvezmény a koronavírus miatt azoknak a szülőknek, akik elvesztették a munkájukat?
Amennyiben a szülő nem tudja kifizetni az étkezést, akkor kérhet szociális támogatást.

Egyéb fontos infó a táborral kapcsolatban:
A tábor reggel 7:00 órától 17:00 óráig vehető igénybe. Sajnos nehézséget okoz a tábor szervezésében, hogy a pedagógusok nem szívesen vállalnak a nyári időszakban gyermekfelügyeletet, még külön díjazás és teljes ellátásért sem.
 

Önkormányzati nyári táborok: 16. kerület


Lesz-e tábor idén a kerületi vagy a kerület iskolájába járó gyerekeknek?
Igen, az önkormányzat idén is szervez nyári napközis tábort:  2020.06.15-08.28-ig.

A tábor helyszíne
1161 Budapest, János utca 141-153. - Szentmihályi Kulturális Központ épületében

A tábor időpontja
2020. június 15-től  - augusztus 28-ig.

Hogyan lehet rá jelentkezni?
A jelentkezési lap kitöltésével és az összeg befizetésével. Lehet készpénzzel vagy átutalással.

Hány éves gyerekeknek?
Általános iskolás korosztálynak. Kerületi lakosú vagy kerületi iskolába járó gyerekeknek tartjuk fenn ezt a tábort.

Előreláthatóan milyen költség hárul a szülőkre?
13.325 Ft/hét, ami fedezi az étkezés és a felügyelet díját.

Egy gyerek maximum hány hétig járhat ilyen táborba, van-e megkötés?
Nincs ilyen jellegű megkötés.

Lesz-e valamilyen kedvezmény a koronavírus miatt azoknak a szülőknek, akik elvesztették a munkájukat?
Igen. 3 hétig csak étkezést kell a szülőknek fizetnie a gyermeke után.

Egyéb fontos infó a táborral kapcsolatban
Kerületi lakosú vagy kerületi iskolába járó gyerekeknek tartjuk fenn ezt a tábort, bővebb infó itt: www.keruletgazda.hu
 

Önkormányzati nyári táborok: 19. kerület


Lesz-e tábor idén a kerületi vagy a kerület iskolájába járó gyerekeknek?
Igen, az Eötvös iskolában.

A tábor időpontja
2020.06.29. vagy 2020.07.01.- 2020.08.20 között, a kezdés pontosításra szorul még.

Hogyan lehet jelentkezni?
A Külső Pesti Tankerületi Központ az iskolákban felméri az igényt, a WKK Művelődési Házban lehet majd jelentkezni.

Hány éves gyerekeknek?
Általános iskolai korosztály 1-8. osztályig

Előreláthatóan milyen költség hárul a szülőkre?
Csak az étkezés, akiknek fizetni kell, de nagyon sokan ingyenesen,vagy kedvezményesen étkeznek.

Egy gyerek maximum hány hétig járhat ilyen táborba, van-e megkötés?
Nincs megkötés.

Lesz-e valamilyen kedvezmény a koronavírus miatt azoknak a szülőknek, akik elvesztették a munkájukat?
Csak az étkezésért kell fizetni, de ha gondot okoz, kérhet a szülő települési támogatást az önkormányzattól az étkezés térítési díjára.

Egyéb fontos infó a táborral kapcsolatban:
Egyelőre konkrétabb infókkal nem tudok szolgálni, hamarosan megjelenik közlemény ezzel kapcsolatban itt »
 

Önkormányzati nyári táborok: 22. kerület


Lesz-e tábor idén a kerületi vagy a kerület iskolájába járó gyerekeknek?
Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzata idén is szervez nyári napközis tábort.

A tábor helyszíne
A tábor helyszíneinek kialakítása az idei évben nagymértékben függ attól, hogy a járványveszély miatti korlátozó intézkedések feloldását követően hány szülő tér vissza dolgozni, és kell megoldania gyermeke nyári napközbeni elhelyezését. Ezért az elmúlt napokban tartott előzetes igényfelmérést követően történik meg a tábor több helyszínének pontos kijelölése.

A tábor időpontja
8 héten át, 2020. június 22 - 2020. augusztus 14. között várják a táborba a kerületi iskolákban tanulókat. Arra vonatkozólag nincs megkötés, hogy maximum hány hétig járhat a táborba egy gyermek.

Hogyan lehet jelentkezni?
Jelentkezni majd annak a jelentkezési lapnak a kitöltésével lehet, melyet hamarosan el fogunk juttatni a szülőknek.

Előreláthatóan milyen költség hárul a szülőkre?
A tábor ingyenes. A szülőknek csupán az étkezésért kell fizetni, mégpedig ugyanannyit, mint az iskolai menzáért. Értelemszerűen ugyanazok a kedvezmények is vonatkoznak a díjra, mint az iskolában, tehát sokan érvényesíthetik az 50 %-os kedvezményt, vagy a teljes térítésmentességet is, akár 8 héten át.

Az önkormányzat ugyanakkor pályázatot írt ki napközis rendszerű és ottalvós táborokat szervező civil szervezetek számára, ezzel is csökkenteni szándékozva a szülői terheket.

Egyéb fontos infó a táboroztatással kapcsolatban:
Miután a napokban kiadott kormányrendelet értelmében június 16-tól igénybe vehető a 22. kerületi önkormányzat Balatonakaliban fenntartott táborhelye is, idén is lehetősége lesz az iskoláknak a hagyományosnak mondható hetes turnusokban tanulóikat táboroztatni, mégpedig az Önkormányzat támogatásának jóvoltából messze az önköltségi ár alatt.

Forrás: Az önkormányzatok sajtóirodáitól kapott információk
Fotó: Rawpixel

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


2020.06.04