Budapesti strandok 2020: 7 kevésbé ismert strand, ahol talán elkerülitek a tömeget - Ide vidd el a gyereket!

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


Budapesti strandok 2020: 7 kevésbé ismert strand, ahol talán elkerülitek a tömeget - Ide vidd el a gyereket! Itt a kánikula, ilyenkor pedig az ember strandra vágyik. Bár a legnagyobb budapesti strandokat biztosan ismeritek, ilyenkor általában nagy tömegre lehet számítani. Próbáljátok ki inkább az alábbi kisebb, családiasabb strandokat! A nagyobb budapesti strandokat mindenki ismeri, nem véletlenül van kánikula esetén teltház. Hova tudtok még elmenni a hétvégén pancsolni egyet a fővárosban? Mutatunk néhány kevésbé felkapott helyet.

Itt a kánikula, ilyenkor pedig az ember strandra vágyik. Bár a legnagyobb budapesti strandokat biztosan ismeritek, ilyenkor általában nagy tömegre lehet számítani. Próbáljátok ki inkább az alábbi kisebb, családiasabb strandokat!



Bár felszereltségben általában szerényebbek, ugyanakkor a legtöbb helyen találsz gyerekmedencét, sok árnyékot, sportolási lehetőségeket és büfét is, ha megéheznétek.
 

1. Külker park strand - 2. kerület


A Budakeszi úton található Külker park strand a klasszikus strandokat idézi: egy 33 méteres, feszített tükrű úszómedencét, mellette pedig gyerek tanmedencét és kismedencét találni a budai hegyek között kialakított területen.


Fotó: Facebook/Külker park

Az aktív pihenés kedvelőinek több teniszpálya és egy rekortán borítású futópálya is a rendelkezésére áll, de mászófalat és strandröplabdapályát is találhatsz itt. A kisgyerekkel érkezőknek van homokozó, de játszótérre ne számítsatok, így elsősorban nagyobb gyerekkel lehet jó választás a helyszín, akik az árnyas fák alatt tudnak rohangálni.

Nagy csobbanás programok gyerekeknek!
Augusztus 2-án, vasárnap viszont kimondottan a családokat várják a Nagy csobbanásra - a gyerekeknek egyebek közt az SOS Mentőkutyás Egyesület tart bemutatót, de érkezik Peti bohóc is, később pedig a Bőröndmesék interaktív gyerekszínháza szórakoztatja a kicsiket.
A Facebook-eseményt itt találod »

Belépő árak:
Felnőtt: 3200 Ft
Diák és nyugdíjas: 2200 Ft
Gyerek 3-12 éves korig: 1200 Ft
Még több infó »
 

2. Bókay strand - 18. kerület


Június 26-tól ismét üzemel a Park uszoda, a Vilmos Endre Sportcentrum uszodája (MALÉV) és a Bókay-strand. Mindemellett a Kastélydombi uszoda is látogatható, de a nyári időszakban általában úszótáborokat tartanak, ezért érdemes inkább a többi létesítményt igénybe venni.


Fotó: a Bókay-strand weboldala

A Bókay-kert ősparkjának egyik legrégebbi, környezetbe illeszkedő sportlétesítménye a Park Uszoda, amelyet 2002-ben nyitott élménymedencével és gyermekpancsolóval egészítettek ki, azóta nyáron strandként is funkcionál. A hely család- és gyerekbarát, játszótér és sok árnyékos pihenő várja a kisgyerekkel érkezőket, de büfét és éttermet is találsz, ha megéheznél, valamint egy homokos strandröplabda-pályát is kialakítottak.

Belépő árak:
Felnőtt, nyugdíjas: 1000 Ft
Gyerek 3-14 éves korig: 650 Ft
családi jegy (2 felnőtt, 2 gyerek vagy 1 felnőtt, 3 gyerek): 2650 Ft
Még több infó »
 

Újlak Strand - 17. kerület


A beltéri úszómedence mellett a strand területén 1 méter mély strandmedence, gyerekpancsoló várja a látogatókat, aki pedig sportolna, az ping-pongozhat vagy strandröplabdázhat, de homokozót is létrehoztak a kisgyermekes családoknak.


Fotó: Facebook/Újlak uszoda

Belépő árak:
Felnőtt: 1650 Ft
Nyugdíjas, diák és gyerek: 890 Ft
Még több infó »
 

Hotel Tiliana medence - 2. kerület


A Hárshegyi úton található hotel biztosítja a lehetőséget a külsős vendégeknek, hogy használják a szálloda medencéjét. Bár a medence méretre nem nagy, de csobbanni benne és aztán ejtőzni a festői szépségű helyszínen nagy élmény. Ráadásul a hotel 3 hektáros, árnyékos területén található egy óriási gyerekpark játszóterekkel, ahol biztosan jól érzik magukat a gyerekek.


Fotó: Facebook/Hotel Tiliana

Belépő árak:
Felnőtt: 2900 Ft
Gyerek 3-14 éves korig: 1900 Ft
3 év alatt ingyenes.
Az ár magába foglalja a napozóágyak használatát, valamint a medencénél megtalálható mosdó- és zuhanyzóhasználatot. Ételt-italt viszont kintről nem vihetsz a medence területére.
Még több infó »
 

Pünkösdfürdői strand - 3. kerület


Az 1930-as évek óta létező Pünkösdfürdői strandot 2003-ban újították fel, a felújítás során élménymedencével, csúszdás gyermekmedencével és egy 25 személyes finn szaunával bővítették a fürdőszolgáltatások körét.


Fotó: a strand weboldala

Az aktív kikapcsolódás szerelmesei szabadtéri fitneszparkot, a kisgyerekkel érkezők pedig játszóteret is találnak a strand területén, de büfé és étterem is van.

Belépő árak:
Felnőtt: 2000 Ft (hétvégén)
Gyerek-nyugdíjas-diák: 1600 Ft (hétvégén)
3 év alatt ingyenes.
Még több infó »
 

Pesterzsébeti strandfürdő - 20. kerület


A 20. kerületi Pesterzsébeti jódos-sós gyógyfürdőhöz tartozó strand külterületén egy felújított hullámmedence, egy árnyékolóval felszerelt gyermekmedence és egy úszómedence várja a látogatókat, de lángosozni is lehet, ha megéheztek.


Fotó: a strand weboldala

Belépő árak:
Felnőtt: 3900 Ft (hétvégén)
Gyerek-nyugdíjas-diák: 2800 Ft (hétvégén)
3 év alatt ingyenes.
Még több infó »
 

Erzsébetligeti Rátonyi Gábor uszoda és strand - 16. kerület


Az Erzsébetligeti strand főleg a gyerekkel érkezőknek lehet jó választás, hiszen a bébi pancsolótól a gyerek élménymedencéken át a csúszdákig minden a gyermekes családok igényeit elégíti ki. A medencék mellett büfék biztosítják, hogy ne éhezzen a látogató, ezenfelül egy árnyékolós homokozó is található itt.


Fotó: Facebook/Erzsébetligeti Rátonyi Gábor uszoda

Belépő árak:
Felnőtt: 2700 Ft
Gyerek 3-14 éves korig: 1080 Ft
Diák-nyugdíjas: 1500 Ft
3 év alatt ingyenes.
Még több infó »

Forrás, fotók: helyszínek weboldalai, Facebook-oldalai

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


2020.07.31