Augusztus 20. programok 2020: 38 családi program a négynapos hosszú hétvégére Budapesten és vidéken

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


Augusztus 20. programok 2020: 38 családi program a négynapos hosszú hétvégére Budapesten és vidéken 2020. augusztus 20-a környékén is rengeteg családi program, zenei, gasztronómiai rendezvény, kulturális esemény várja az érdeklődőket Budapesten és az ország számos pontján, ezekből válogattunk. Augusztus 20-a megünneplésére, mint minden évben, idén is országszerte készülnek a településeken, természetesen a járványügyi helyzet miatt bizonyos megkötésekkel. Idén 4 napig tart az ünnepi hétvége, így igazán tartalmasan lehet eltölteni az időt, ha bármely nap egy kis kulturálódásra vágysz.

Csakúgy, mint a korábbi években, 2020. augusztus 20-a környékén is rengeteg családi program, zenei, gasztronómiai rendezvény, kulturális esemény várja az érdeklődőket Budapesten és az ország számos pontján - bár a tűzijátékról idén le kell mondani.

Viszont múzeumba érdemes augusztus 20-án elmenni, hiszen az Alaptörvény szerint meghatározott állami ünnepeken (március 15., augusztus 20., október 23.) az állami múzeumok, állampolgárságra való tekintet nélkül, ingyenesen látogathatóak!
 

1-24 Ünnepi múzeumlátogatás - a nemzeti ünnepen ingyenes!


A kulturális miniszter engedélyével rendelkező muzeális intézmények a nemzeti ünnepeken, így augusztus 20-án is ingyen látogathatók - az ingyenesség általában az állandó kiállításokra, valamint az ünnepi programokra vonatkozik.

Most ezekből sorolunk fel 23-at, de érdemes a lakóhelyed környékén is megérdeklődni, hogy adott múzeumra érvényes-e ez a rendelet, illetve hogy milyen megkötések vannak a járványhelyzet miatt - maszkot jó mindenhova vinni, és a kézfertőtlenítő sem árt.

Tipp: A legegyszerűbb a múzeumok honlapján körülnézni, a Jegyárak, információk menüpontnál szokták megadni ezt az információt.

13 ingyenes budapesti múzeum augusztus 20-án - az állandó kiállítások ingyen látogathatók:
- Természettudományi Múzeum
- Szépművészeti Múzeum
- Iparművészeti Múzeum
- Magyar Nemzeti Múzeum
- Aquincumi Múzeum és Fürdőmúzeum
- Földalatti Vasút Múzeum
- Terror Háza
- Petőfi Irodalmi Múzeum
- Néprajzi Múzeum
- Magyar Földrajzi Múzeum
- Tűzoltó Múzeum
- Hadtörténeti Intézet és Múzeum
- Vasúttörténeti Park

11 ingyenes vidéki múzeum augusztus 20-án - az állandó kiállítások ingyen látogathatók:
- Kohászati Múzeum (Miskolc)
- Balatoni Múzeum (Keszthely)
- Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeum (Hatvan)
- Savaria Múzeum (Szombathely)
- Laczkó Dezső Múzeum (Veszprém)
- Janus Pannonius Múzeum (Pécs)
- Móra Ferenc Múzeum (Szeged)
- Szent István Király Múzeum (Székesfehérvár)
- Tornyai János Múzeum (Hódmezővásárhely)
- Jósa András Múzeum (Nyíregyháza)
- Szentendrei skanzen (itt külön programokkal is készülnek)

Program: Ünnepi múzeumlátogatás
Helyszín: Budapest és vidék
Időpont: 2019.08.20.


 

14 családi program az augusztus 20-ai hosszú hétvégére Budapesten és vidéken


25. Kenyérlelke fesztivál - 2 napos

A szervezők szerint a Kenyérlelke fesztivál legfontosabb célja, hogy a kenyér szerelmeseinek évente egyszer biztosítson egy színvonalas rendezvényt, ahol megismerhetik egymást és kicserélhetik tapasztalataikat.


Fotó: kenyerlelke.hu

Ha szereted a hagyományos kenyeret, ott a helyed a kétnapos Kenyérlelke fesztiválon, ahol egyebek között profi pékségek mérik össze tudásukat, de lesz workshop, koncertek, gasztroszínpad gyerekeknek és sokféle finomság is.

A rendezvény ingyenes, de a vírushelyzet miatt kötelező a regisztráció a  https://momkult.jegy.hu/ oldalon.

Helyszín: MOM Park
Időpont: 2020. augusztus 19-20.
Bővebb infó »
 

26. Mesterségek ünnepe másként

Idén rendhagyó módon rendezik meg a Mesterségek Ünnepét augusztusban és szeptemberben. A járványügyi korlátozások betartása mellett ötszáz főig fogadják az érdeklődőket a Budavári Palota Oroszlános udvarában augusztus 20. és 23. között. Fellép többek között a Magyar Állami Népi Együttes, a Duna Művészegyüttes, Pál István Szalonna és bandája, megrendezik a folkTREND! divatbemutatót, az Örökség Egyesület és a FolKid Fesztivál gáláját.

Idén a kézműves programok vidékre költöznek, országszerte hét helyszínen rendeznek kézműves bemutatót és vásárt augusztusban és szeptemberben. Az első őszi hónapban szuper gyerekprogramokat is tartanak az ország különböző pontjain - erről részleteket itt találsz »

Helyszín: több helyen
Időpont: 2020. augusztus 20-23, illetve szeptember
Bővebb infó »
 

27. Ingyenes koncertek a Nemzeti Múzeumban

Augusztus 20-án, Magyarország nemzeti ünnepén a Magyar Nemzeti Múzeum változatos és színes komoly zenei programmal várja látogatóit. Az ingyenes belépés mellett 14:00 órától folyamatos koncertélményben lehet része mindazoknak, akik ellátogatnak a múzeumba.

Helyszín: Nemzeti Múzeum
Időpont: 2020. augusztus 20.
Bővebb infó »


28. Lángos és palacsinta-fesztivál - Normafa-Csillebérc

Augusztus 22-én, szombaton kerül sor a hagyományos lángos és palacsinta fesztiválra Normafa-Csillebércen, ahol a finom falatok mellett rock and roll koncertekkel, gyermekműsorokkal szórakoztatják a kicsiket és nagyokat. Bár a program belépődíjas, de teljes egészében lefogyasztható a helyszínen.

Helyszín: Normafa-Csillebérc
Időpont: 2020. augusztus 22.
Bővebb infó »
 

29. Svábhegyi csillagvizsgáló - éjszakai és nappali távcsöves bemutatók

Ha szerencséd van, még tudsz regisztrálni a Svábhegyi csillagvizsgáló éjszakai programjaira a hosszú hétvégére (vagy ha oda nem, akkor szeptemberre), ahol gyönyörködhetsz a különféle csillagképekben, megcsodálhatod a Holdat, a Jupiter vagy a Szaturnuszt, és különleges csillagképeket is láthatsz.


Fotó: svabhegyicsillagvizsgalo.hu

A gyerekeket nappali csillagászati bemutatókkal várják, a programok során könnyen érthető, de annál színesebb nyelven magyarázzák el a kicsiknek az univerzum érdekességeit, és válaszolják meg sokszor egyszerűnek tűnő, de fogas kérdéseiket.

Helyszín: Svábhegyi csillagvizsgáló
Időpont: 2020. augusztus-szeptember
Bővebb infó »
 

30. Kalandra Fül fesztivál

A Kalandra Fül Fesztivál Magyarország első klasszikus zenei fesztiválja, amely kimondottan gyerekeknek, kisgyermekes családoknak szól. Ezen a két napon egy helyre gyűjtik a legjobb, legviccesebb és legszerethetőbb előadásokat, amelyek mind egy célt szolgálnak: szórakoztatva közel hozni a klasszikus zenét a gyerekek szívéhez. A fesztivál házigazdája az Óbudai Danubia Zenekar.

Helyszín: Budapest Music Center - 1093 Budapest, Mátyás utca 8.
Időpont: 2020. augusztus 22-23.
Bővebb infó »
 

31. Szentendrei Skanzen

Az idei ünnepi augusztusi hosszú hétvége a Határtalan Skanzen tematikus évhez kapcsolódva a játékokról fog szólni a Skanzenben. A portákon logikai játékokkal, kézműves programokkal, játékos feladatokkal készülnek. A szabadtéri játékok is megjelennek, a réten sportjátékok, csapatjátékok várják a látogatókat.  

A tavalyi nagysikerű első világháborús játékhoz hasonlóan ismét lesz a témához kapcsolódó társasjáték, és az 1920-as évek játékait is ki lehet próbálni. A 18. századi református templomban pedig koncertekkel várják a látogatókat.

Helyszín: Szentendrei Skanzen
Időpont: 2020. augusztus 20-23.
Bővebb infó »
 

32. Kemencés kenyérünnep Dinnyésen

A Dinnyési Hagyományőrző Központban a nemzeti ünnepen várják a családokat - lesz kenyérsütés, perechajtogatás, veterán gép találkozó, a gyerekeket az Aranyszamár Bábszínház és a Szarka Banda szórakoztatja.

Helyszín: Dinnyés
Időpont: 2020. augusztus 20.



33. Tatai barokk fesztivál

Augusztus 19. és 26. között idén már 21. alkalommal várja az érdeklődőket a Tatai Barokk Fesztivál.

A programsorozat célja, hogy a város csodálatos természeti adottságait, barokk építészeti, művészeti emlékeit bemutatva, az Esterházy család szellemiségének hátterével, komplex művészeti programmal gazdagítsa Tata művészeti életét. A helyi művészeti együttesek, intézmények mellett nemzetközi hírű alkotó és előadóművészek is szerepet kapnak a rendezvényeken.

A fesztivál ünnepélyes megnyitójának az Angolkert gyönyörű környezetében felépített Esterházy Kiskastély (Nyári Lak) ad otthont.

Helyszín: Tatai Esterházy kastély
Időpont: 2020. augusztus 19-26.
Bővebb infó »
 

34. Hírös napok Kecskemét 2020

A Hírös7 fesztivál idén sem marad el Kecskeméten: augusztus 23-ig számos koncerten vehetnek részt a látogatók, de lesz Szent István napi megemlékezés, gyerekkoncert is, aki pedig megéhezik, azt a helyi vendéglősök standjainál várják finom falatokkal.

Helyszín: Kecskemét
Időpont: 2020. augusztus 16-23.
Bővebb infó »

 

35. Szent István napi zenei fesztivál Esztergom

A Szent István Napi Zenei Fesztivál augusztus 15. és 22. között fergeteges koncertekkel várja a zenerajongókat. A 2020-as Szent István Napi Zenei Fesztivál összeállításánál a szervezők arra törekedtek, hogy az aktuális szabályok és korlátozások betartása mellett mindenki megtalálja az elvárásainak, szórakozási szokásainak leginkább megfelelő programot és a hagyományok őrzése mellett valami újat, pezsdítőt hozzanak az esztergomi életbe. A fellépők között ott lesz a Tankcsapda, Caramel, Punnany Massif, Anna and the Barbies, Radics Gigi, és Charlie.

Emellett lesznek sport- és táncbemutatók, a gyerekeket pedig egyebek közt hinta és ugrálóvár várja.

Helyszín: Esztergom
Időpont: 2020. augusztus 15-22.
Bővebb infó »
 

36. IX. Bor és Csemegeszőló fesztivál Vonyarcvashegy

Zamatos szőlővel, borokkal, ízletes falatokkal, színes kézműves vásárral várják a vendégeket a fesztivál minden napján, naponta 19.00-01.00 óráig.

A kézművesek utcájában színes forgatagként kínálják portékáikat az ügyes kezű emberek, a több napos programot koncertek és fellépők színesítik.

Helyszín: Vonyarcvashegy
Időpont: 2020. augusztus 20-23.
Bővebb infó »
 

37. Augusztusi kavalkád és borfürdő Hódmezővásárhely

A szokásos augusztus 20-i rendezvények helyett idén szerényebb formában, de változatosan összeállított programokkal várják a látogatókat, hangulatos környezetben, 3 helyszínen: a strandfürdő hátsó, ligetes részén, árnyas fák alatt, a piac-csarnok előtti területén, illetve a Somogyi domb környéki sportpályáknál.



A borászatok bemutatkozása mellett néptánc- és sportegyesületi bemutatókkal, ingyenes ételkóstolással, bortéri zenével szórakoztatják a közönséget, a kicsiket pedig gyermekműsorokkal lepik meg.

Helyszín: Hódmezővásárhely, több helyen
Időpont: 2020. augusztus 20-23.
Bővebb infó »
 

38. Augusztus 20. Győr

Győr-Marcalvároson kétnapos programsorozattal várják az ünnepi hosszú hétvégén a látogatókat, a programokkal főleg a kisgyermekes családoknak kedveznek, hiszen lesz gyerekműsor, bűvész-show, mesejáték, meseelőadás is.

Helyszín: Győr-Marcalváros, Szentlélek tér
Időpont: 2020. augusztus 19-20.
Bővebb infó »
 

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


2020.08.19