Alcsúti Hóvirágünnep 2021: Elmarad idén a tavasz egyik leglátványosabb programja az Alcsúti Arborétumban

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


Alcsúti Hóvirágünnep 2021: Elmarad idén a tavasz egyik leglátványosabb programja az Alcsúti Arborétumban Az Alcsúti arborétumban hagyományosan Hóvirágünneppel veszi kezdetét a tavasz, a látogatók pedig megcsodálhatják a viruló hóvirágokat - idén azonban sajnos úgy tűnik, elmarad a hóvirágok ünnepe. Az Alcsúti arborétumban hagyományosan Hóvirágünneppel veszi kezdetét a tavasz, a látogatók pedig megcsodálhatják a viruló hóvirágokat - idén azonban sajnos úgy tűnik, elmarad a hóvirágok ünnepe.

Hogy melyik évben pontosan mikor kerül sor a pár hetes Alcsúti Hóvirágünnepre, az mindig az aktuális időjárástól függ. 2019-ben már február közepétől nyíltak a hóvirágok, 2020-ban pedig hivatalosan február 17-től lehetett pár hétig gyönyörködni az arborétumbéli hóvirágmezőben.
 

Elmarad az Alcsúti Hóvirágünnep

Idén azonban úgy tűnik, szakítanak a hagyományokkal - mint a Facebook-oldalukon február 9-én közzétették, bizonytalan ideig zárva tart az arborétum.



"A Hóvirágünnep esemény megtartását az egészségügyi helyzet sajnos nem teszi lehetővé, az érvényben lévő korlátozások alapján az Alcsúti Arborétum bizonytalan ideig továbbra zárva tart!
Reméljük, hamarosan újra kinyithatjuk Nektek az arborétum kapuját!
Azt megígérjük, hogy amint a virágok kibújnak, online veletek is megosztjuk a csodaszép látványt, ha már személyesen nem látogathattok el hozzánk..."



A kommentelők közül nem mindenki értett egyet a döntéssel, így az Arborétum kiegészítette a posztját a következőkkel:

"Kedves Érdeklődők! Sajnos egy ilyen rendezvényre több ezer ember látogat el, így elkerülhetetlen a tömeg a bejáratnál, pénztáraknál és a mosdóknál. Ráadásul keskeny útvonal vezet a legtöbb helyen az Arborétumban, ami nem teszi lehetővé ilyen tömeg esetén az egészségügyi előírások betartatását. Kérünk mindenkit, hogy legyenek megértőek, türelmesek, és bízzunk abban, hogy hamarosan újra kinyithatjuk az Arborétumot!"

Forrás: Facebook/Alcsúti Arborétum
Fotó: MTI/Varga György

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


2021.02.10