Múzeumok éjszakája 2021: 40 kihagyhatatlan gyerekprogram Budapesten és vidéken!

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


Múzeumok éjszakája 2021: 40 kihagyhatatlan gyerekprogram Budapesten és vidéken! Több mint 500 gyerekprogramot kínálnak a Múzeumok éjszakáján országszerte: június 26-án, szombaton számos izgalmas programmal, köztük szabadtéri labirintussal, szabadulószobával, lovas műsorral, kincskereséssel várják a gyerekeket is. Több mint 500 gyerekprogramot kínálnak a Múzeumok éjszakáján országszerte: június 26-án, szombaton már kora délutántól számos izgalmas programmal, köztük szabadtéri labirintussal, szabadulószobával, lovas műsorral, kincskereséssel várják a múzeumok a gyerekeket is - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az újranyitás első nagyszabású, országos kulturális eseményére, a Múzeumok Éjszakájára 2021. június 26-án, a nyári napfordulóhoz legközelebbi hétvégén kerül sor. Az idei évben tehát újra nyitva lesznek a múzeumok az aktuális járványügyi helyzethez igazodva.



Mennyibe kerülnek a karszalagok?
A karszalagok az előző évekhez képest kedvezményesebb áron (felnőtt: 1500 forint, gyermek: 800 forint) válthatók meg június 12-étől a múzeumok pénztárában vagy a jegymester.hu oldalon. A kedvezményes karszalag azonban nem érvényes idén a budapesti tömegközlekedési eszközökön, és ebben az évben nem lesznek múzeumi körjáratok sem a fővárosban, hiszen a járványhelyzet miatt sokkal kevesebb idő állt rendelkezésre az előkészületekre.
A karszalagot egyszer kell megvenni, azzal annyi programon vehetsz részt, amennyi az idődbe belefér.

Így kereshetsz rá a gyerekprogramokra
A rendezvény hivatalos oldalán, a muzej.hu honlapon településre, időpontra és programtípusra is lehet szűrni, így könnyen válogathatnak az érdeklődők a gyerekprogramok között is.

Mint kiemelik, ebben a kategóriában mintegy 500 programlehetőséget kínál a Múzeumok éjszakája, emellett a kreatív foglalkozás, a koncert vagy az attrakció kategóriába sorolt programok között is válogathatnak a családok.

Figyelj, sok program előzetes regisztrációhoz kötött!
Ha nem akarsz lemaradni egy kinézett programról, mindenképpen keress rá az esemény honlapján, hogy kell-e előzetesen regisztrálni.
 

Múzeumok éjszakája 2021 - Válogatás a programokból


Múzeumok éjszakája 2021: 10 vidéki gyerekprogram


A Múzeumok éjszakája idei kiemelt tematikájához kapcsolódva Fordulópontok címmel szabadtéri labirintus várja a látogatókat Pápán a Helikon Kastélymúzeumban.

A keszthelyi Festetics-kastély parkjában lovas műsort láthatnak az érdeklődők.

A kecskeméti Kállay Gyűjteményben vendégeskedik a Katona József Múzeum Szórakaténusz Játékmúzeuma és Műhelye Rodolfóra emlékező vándorkiállítása, amelynek címe: "Vigyázat, csalok!".

A kecskeméti Cifrapalota retro diavetítést tart a kisebbeknek, a nagyobbakat pedig Az elveszett lelet című izgalmas nyomozós játék várja.

Szabadulószobával várja a fiatalokat Gyulán az Almásy-kastély Látogatóközpont, a program címe: Rejtély a kastélyban, keresd a kulcsot!

Gyöngyösön az MTM Mátra Múzeuma interaktív Betyárképzőre várja azokat, akik Mátra leghíresebb betyárjának, Vidróczki Mártonnak a nyomába szeretnének szegődni.

A Debreceni Irodalom Háza és Medgyessy Ferenc Emlékkiállítás szervezésében látványos kémiai kísérleteken vehetnek részt a látogatók Dr. Buglyó Péter egyetemi docenssel.

Székesfehérváron a Vörösmarty Mihály Könyvtár készül különféle gyerekprogramokkal, a gyerekek meséket hallgathatnak, rajzolhatnak, valamint rejtvényeket, fejtörőket, kirakókat is megoldhatnak.

Szentendrén a Ferenczy Múzeumi Centrum - Ferenczy Múzeum régészeti társasjátékot szervez játékoskedvű családoknak, előzetes regisztráció szükséges!

A zalaegerszegi Göcseji Múzeumban a Mesék éjszakája várja a gyerekeket és felnőtteket.
 

Múzeumok éjszakája 2021: 10 budapesti gyerekprogram


Az Országos Meteorológiai Szolgálat Marczell György Főobszervatóriumában például Játék az elemekkel címmel szerveznek interaktív programot. Tesztek, találós kérdések és egyéb gondolkodtató feladatok mellett egy többállomásos "kincskeresésben" is részt vehetnek a jelentkezők, akik a feladatok teljesítését követően ajándékot is kapnak.

A Csepeli Helytörténeti Gyűjteményben a Boszorkánykonyha fűszernövényeivel ismerkedhetnek meg a látogatók.

Az Aquincumi Múzeumban már délutántól Gladiátorjátékokkal várják az érdeklődőket.

A Bajor Gizi Színészmúzeum kertjében a Fényből szőtt mesék című sorozatban A páfrány virága című történetet hallhatják a gyerekek.

Az Aeropark repülőmúzeumban a gyerekek kipróbálhatják egy Tu-154 fedélzetén, hogy milyen utaskísérőnek lenni, és megfigyelhetik a fényárban úszó pilótafülkéket is.

Az Állatorvos-történeti gyűjtemény állati társasjátékokkal, kirakókkal, memóriajátékokkal készül a kicsiknek és nagyoknak.

A Goldberger Textilipari Gyűjtemény időutazós, nyomkeresős játékot kínál a 10 év feletti látogatóknak, a rejtvényfejtésért cserébe Goldberger-kitűző jár.

A Magyar Nemzeti Múzeum egy izgalmas múzeumi kincskeresésre invitál, melyet a családok önállóan járhatnak végig egy kincskereső térképpel. Aki megfejti a rejtélyt és megtalálja, a kincsesládát az út végén kincs üti a markát.

A Magyar Természettudományi Múzeum Kupolacsarnokában rajzversenyt rendeznek a 6-10 és 10-14 éves korosztály számára. Témája: Macskák, a Múzeumok Éjszakáján megnyíló Fenevadak c. kiállításhoz kapcsolódva.

Az Óbudai Múzeum mobiltelefonos nyomozós játékra hívja a kalandra vágyókat! Az önállóan játszható szabadtéri játék kiindulópontja az Óbudai Múzeum bejárata, helyszíne pedig a Fő tér. (A játék linkje elérhető a honlapjukon vagy a múzeum bejáratánál kihelyezett QR kódon.)

Bővebb információk a Múzeumok éjszakája 2021 weboldalán »

Forrás: MTI, muzej.hu
Fotó: muzej.hu

Szülők lapja

Gyerekprogramok

Szülők lapja


2021.06.23